Linuxta programlar calismiyor neyini seviyorsunuz?

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linuxu kullanırken sizi birşeylere zorlamaması belki hoşunuza gidebilir

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
son olarak pardus Türk işletim sistemi diye ortada dolaşında sinirleniyorum.

hazır altyapının görsel kısmını Türkçeleştirmekle olmaz bu işşşşşş

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
müzik dinleyip film seyretmek işletim sitemleri arasındaki +/- leri ortaya çıkartacak eylemler değil.

bunu yapmak için bir televizyon bile yetebilir.

peki ya başka bir şey olduğunda ne olacak? komşunuz geldi

eyvah windows lazım denecek... çünkü linux sınırlı.
komşumuz geldiğinde zaten bize merhaba demeden aa senin bilgisayarında linux var dahada gelmem sana der.:glare:
sonuçta "pc" personal computer. yani kişisel bilgisayar. ben bunu kullanıyorsam başkasına laf düşmez öyle değil mi?

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
iş sektörü için
profesyonel olarak diyelimki borsayla ilgileniyorsunuz an ve an değişen fiyatlari anlik takip etmek gerekiyor imkb sistemine bağlanabileceğimiz bir program yok olma ihtimalide önümüzdeki 10 sene içinde % 20 bile değil inşallah tubitak böyle birşey geliştirir pardus içinde ozaman hem para kazanirlar hem sistem kullanilabilir olur dediğim tür programlarin aylik abonelik ücreti 110 TL civarı kdv dahil

iş dünyası denildiğinde sadece akliniza sunucular vs. gelmesin

sen imkb verilerini takip etmek için ne kullanıyorsun acaba.

Eğer o bazıları sadece bunu kullanıyorsa bunlardan ibarettir.

Ne yazık ki bazıları da İşletim sistemini Windows'tan ibaret görüyorlar.

sana aynen katılıyorum...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
komşumuz geldiğinde zaten bize merhaba demeden aa senin bilgisayarında linux var dahada gelmem sana der.:glare:
sonuçta "pc" personal computer. yani kişisel bilgisayar. ben bunu kullanıyorsam başkasına laf düşmez öyle değil mi?

Budur :thumbup:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
euroline kullaniyorum ama bana java matrix kullan deme sakin :D berbat

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0

öyle cevabı kendiniz verdiniz aslında. linuxu kullanacak insalar sınırlı sayıda.

herkes sizin gözünüzle bakmıyor bilgisayara.

dünyada işletim sistemlerini yüzde olarak gösteren grafik varsa cevabı orda görürüsünüz zaten.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
öyle cevabı kendiniz verdiniz aslında. linuxu kullanacak insalar sınırlı sayıda.

dünyada işletim sistemlerini yüzde olarak gösteren grafik varsa cevabı orda görürüsünüz zaten.

Senin o yüzde dediklerin işletim sisteminin ne olduğunu bilmiyor. Hepsine birden Bilgisayar diyor :)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
euroline kullaniyorum ama bana java matrix kullan deme sakin :D berbat

baba sana, sana özel bir işletim sistemi ve programda yapılsa sen beğenmeyeceksin daha öncede söylemiştim senin amacın eleştirmek beğenmemek üzerine kurulu sana yapacak bir şey yok, bildiğin yolda gitmeye devam et.

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin o yüzde dediklerin işletim sisteminin ne olduğunu bilmiyor. Hepsine birden Bilgisayar diyor :)

oldukça seviyesizlik yaptınız aslında. linuxu çıkaran adam da windows kullandı. sen de. belki baban da. örnek aldığın kim varsa. kime saygı duyuyorsan o da.

bazı platformlarda kral bellidir ve böyle onu indirmeyeceğini bilip çamur atan insanlar hep olur ama terbiyesizlik yapmanıza gerek yok.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Bakmıyor değil bakamıyor diyelim. küçümsemek olarak algılamayın. birçok şeyden haberi yok. bilgisayarında virüs olduğundan haberi olmayan insanlar var ve diğer bilgisayar kullanıcıları için büyük bir tehdit. usb bellek yada "zombi bilgisiyar" olarak zararlı dağıtıyorlar.

Ayrıca Windows şu kadar kullanılıyor yada Linux şu kadar kullanılıyor demen çok yanlış. O mantığa göre IE Firefox'tan iyidir? Grafiklere baksana kardeşim orda IE daha fazla kullanılıyor! Herşey istatistik değildir.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
dediğim gibi yaparlarsa beğenirim neden beğenmeyim :) ben desktop android bekliyorum

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bakmıyor değil bakamıyor diyelim. küçümsemek olarak algılamayın. birçok şeyden haberi yok. bilgisayarında virüs olduğundan haberi olmayan insanlar var ve diğer bilgisayar kullanıcıları için büyük bir tehdit. usb bellek yada "zombi bilgisiyar" olarak zararlı dağıtıyorlar.

Ayrıca Windows şu kadar kullanılıyor yada Linux şu kadar kullanılıyor demen çok yanlış. O mantığa göre IE Firefox'tan iyidir? Grafiklere baksana kardeşim orda IE daha fazla kullanılıyor! Herşey istatistik değildir.

bilim kurgu moduna girdiniz. ne yani zombi bilgisayarımız olmasın diye hepimiz linuxa mı geçelim :D

ie firefox olayı farklı. işletim sistemini kişi seçebiliyor ve çoğunluk windows tercih ediyor ve üreticiler bilgisayarlarında genellikle bu yüzden windows kullanıyor. windowsun - lerinden birisi de ie yi zorla kullanıcıya dayatması.

windowsun tercih edilmesi ie kullanımını artırıyor. firefoxu seçebilen birisi gidip linuxu da seçebilir.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
dediğim gibi yaparlarsa beğenirim neden beğenmeyim :) ben desktop android bekliyorum
aynen öyle. fanatik olunmadığı sürece sorun yok. sonuçta babamızın oğlu değil ya :) hangisi amacımıza daha iyi hizmet ediyorsa onu kullanırız. Masaüstü bilgisyarımda genellikle Windows kullanırım oyun için. Eski bir laptopım var. 256 ram var donanımında. Onda Linux kullanmak daha cazip geliyor bana. XP yüklediğimde kendimi güvende hissetmiyorum. Güvenlik yazılımları kullandığımda ise kullanılmaz oluyor. Daha hafif şeyler varken o konfigurasyonda kendimi xp'ye emanet etmem :)

bilim kurgu moduna girdiniz. ne yani zombi bilgisayarımız olmasın diye hepimiz linuxa mı geçelim :D

ie firefox olayı farklı. işletim sistemini kişi seçebiliyor ve çoğunluk windows tercih ediyor ve üreticiler bilgisayarlarında genellikle bu yüzden windows kullanıyor. windowsun - lerinden birisi de ie yi zorla kullanıcıya dayatması.

windowsun tercih edilmesi ie kullanımını artırıyor. firefoxu seçebilen birisi gidip linuxu da seçebilir.
bilim kurguyla ne alaka anlıyamadım bu arada? bilgisayarında zararlı olduğundan haberi olmayan her bilgisayar diğer bilgisayarlar için tehdittir bu yüzden o ifade kullanılmış. yazdığımı iyi okuyun ben orda linuxa geçin demedim? Güvenlik hakkında yeteri çok bilgisi yoksa Linux kullanması bana göre daha iyidir. Hazır fazla bişey kullanmayı bilmiyorken Linux kullanmayı öğrenir. IE zorla dayatılıyorda Windows dayatılmıyor mu? Bilgisayarını ilk aldığında hangi işletim sistemi açılıyor? Kaç bilgisayar Linux yüklü geliyor? Çoğunluğun Windows tercih etmesi Windows'tan başka birşey bilmemesi sebebiyledir. Geçenlerde bir video izledim Avustralya Zdnet sitesi hazırlamış. Kde 4'ü Windows 7 gibi gösteriyorlar millette inanıyor. Herhangi bir modifikasyon yok saf kde4. Millet bundan ibaret işte. Al bunu Windows 7 diye kullan dese kullanacak.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Tartışmaya gerek yok Wİndows linuxu yer...
Linux ancak macos ile çarpışabilir...
Windows hem sunucu olarak hemde son kullanıcı olarak bir numara...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Tartışmaya gerek yok Wİndows linuxu yer...
Linux ancak macos ile çarpışabilir...
Windows hem sunucu olarak hemde son kullanıcı olarak bir numara...
:w00t: Bence Mac Windows'u yer? Son kullanıcı olarak öyle düşünmeni anlarımda sunucu olarak demen beni güldürdü :4:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
mac hepsini yer yutar üstünede daha yok mu der :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
:w00t: Bence Mac Windows'u yer? Son kullanıcı olarak öyle düşünmeni anlarımda sunucu olarak demen beni güldürdü :4:

Windows Server 2008 bir kez dene öyle yorum yap...
Yer dersek yer....
Önce denemek lazım....
Sağdan soldan duyduklarınla yorumlamamk lazım....

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Windows Server 2008 bir kez dene öyle yorum yap...
Yer dersek yer....
Önce denemek lazım....
Sağdan soldan duyduklarınla yorumlamamk lazım....

denenmişi var :D

kardeşimin bilgi işlem olarak çalıştığı hastaneye server 2008 kuruldu.antivirüs ve firewall gelene kadar sistem işlesin diye aktive edildi.3 gün içinde virüs bulaştı ve sistem eline sağlık :D

aynı ağa bağlı bir bilgisayara da dosya sunucusu olarak ubuntu kurdum.sapasağlam duruyor.hemde server edition bile değildi.desktop editionu server yaptım.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
denenmişi var :D

kardeşimin bilgi işlem olarak çalıştığı hastaneye server 2008 kuruldu.antivirüs ve firewall gelene kadar sistem işlesin diye aktive edildi.3 gün içinde virüs bulaştı ve sistem eline sağlık :D

aynı ağa bağlı bir bilgisayara da dosya sunucusu olarak ubuntu kurdum.sapasağlam duruyor.hemde server edition bile değildi.desktop editionu server yaptım.

Yapma dostum....:drool::drool::drool:
Bari debian kursaydın....:cursing:
Virüs bulaştı diye sistem ölmez...

Server 2008 silip nasıl ubuntu kurdun...
O hastane servera ne kadar para ödemiştir..?

Kim ne derse desin Windows Server 2008 güvenli ve hızlı...
tek kusur lisans pahalı....
Server kuracaksan onada katlanmak gerekir...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Yapma dostum....:drool::drool::drool:
Bari debian kursaydın....:cursing:
Virüs bulaştı diye sistem ölmez...

Server 2008 silip nasıl ubuntu kurdun...
O hastane servera ne kadar para ödemiştir..?

Kim ne derse desin Windows Server 2008 güvenli ve hızlı...
tek kusur lisans pahalı....
Server kuracaksan onada katlanmak gerekir...

virüs bulaştı diye sistem ölmez ama meduladan bir saat onay alama bakalım o hastanenin hali nice olur :D

debianı çok sevemedim ben.ubuntu debian tabanlı olmasına rağmen daha iyi çalışıyor.hem birşey de silmedim.ana server 2008, dosya sunucusu ubuntu.server 2008 için ayrıca esed kullanıyorlar antivirüs için.çünkü kaspersky,mcaffe,norton ve avg otomasyon programının exe'sini siliyor sürekli sadece esed silmeden temizleyebildi.sality türevi bir virüstü yanlış hatılrlamıyorsam.

servera ne kadar ödediler net bilmiyorum.ama ibm workstationlarla birlikte (otomasyon programıda dahil,ve 50 adet samsung ml1610 yazıcı) toplam bilişim altyapısı 300000 doları geçti onu biliyorum.

dediğim gibi kardeşim çalışıyor.benden 50 bilgisayar için bir dosya sunucusu yapmamı,herkes için kullanıcı adı ve şifre oluşturmamı ve en önemlisi ne atarlarsa atsınlar virüs bulaşmamasını istedi.ayrıca dosyalarında silinmemesi gerekiyordu.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Server 2008 i beğendin mi beğenmedin mi?
Önemli olan o...
Yanlız debian ubuntudan daha stabil ve güvenli....

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Server 2008 i beğendin mi beğenmedin mi?
Önemli olan o...
Yanlız debian ubuntudan daha stabil ve güvenli....

Hangi windowsu beğendim ki server2008'i beğeneyim :D

debian stabil demişsin ama 3 defa indirdiğimiz 5 dvd lik sistemden verim alamadık(özellikle driver konusunda çok sorun çıkardı)
ubuntu ise çok problem çıkarmıyor.çıksa da hemen çözmek mümkün oluyor.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39

Güvenlik ve kararlılık nedeniyle yeni sürümler hemen eklenmiyor...
Ancak istenirse son sürüm paketler kurulabilir...

Hangi windowsu beğendim ki server2008'i beğeneyim :D

debian stabil demişsin ama 3 defa indirdiğimiz 5 dvd lik sistemden verim alamadık(özellikle driver konusunda çok sorun çıkardı)
ubuntu ise çok problem çıkarmıyor.çıksa da hemen çözmek mümkün oluyor.

Anladığım kadarıyla Linuxta bayağı iyisin...:thumbup::thumbup:
Debiandaki sorunların üstesinden rahatça gelebilirsin...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
debian geliştiricileri fesatlığından kuduruyor zaten ubuntu fark attı diye :D çok ağır sunucu işlerinde zaten hiçbir sistem yöneticisi linux kullanmaz bsd dağıtımlarına yönelir ama orta ölçekli işletmeler için (2000 - 2500 ) kullanıcının olduğu sistemlerde ubuntu çok rahat işini götürür

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Güvenlik ve kararlılık nedeniyle yeni sürümler hemen eklenmiyor...
Ancak istenirse son sürüm paketler kurulabilir...

Anladığım kadarıyla Linuxta bayağı iyisin...:thumbup::thumbup:
Debiandaki sorunların üstesinden rahatça gelebilirsin...

mükemmel olduğumu iddia etmiyorum ama windows bilgimle kıyasladığımda iyi sayılırım.sorunları halletmek benim için problem değil.uğraşmayı da severim.ama herkes uraşmıyor.maalesef.o yüzden en az sorun çıkaracak sistemi kurmam gerekiyordu.

debian geliştiricileri fesatlığından kuduruyor zaten ubuntu fark attı diye :D çok ağır sunucu işlerinde zaten hiçbir sistem yöneticisi linux kullanmaz bsd dağıtımlarına yönelir ama orta ölçekli işletmeler için (2000 - 2500 ) kullanıcının olduğu sistemlerde ubuntu çok rahat işini götürür

evet debianda biraz kıskançlık havası sezinliyorum ben de.:)

ister orta ölçekli ister çok ağır farketmez bsd,linux,solaris kullanılabilir bence,ama şahsen bana öyle bir görev verseler (zaman sorunumda yoksa ve tamamen özgürsem) sisteme özel olarak LFS ile kendi dağıtımımı tasarlarım.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
mükemmel olduğumu iddia etmiyorum ama windows bilgimle kıyasladığımda iyi sayılırım.sorunları halletmek benim için problem değil.uğraşmayı da severim.ama herkes uraşmıyor.maalesef.o yüzden en az sorun çıkaracak sistemi kurmam gerekiyordu.
Linux için biraz sabır ve uğraşmak gerekiyor. Hemen pes edip silmemek lazım :rolleyes: Linux hakkında kendimi geliştirmeyi istiyorum hele şu öss'yi atlatayımda..