Linuxta programlar calismiyor neyini seviyorsunuz?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
çok sevdiğiniz microsoft wlm için bir kod gömmüş wlm içine başka platformlarda çalışmasını zorlaştırmak için. bu sebeple sorun çıkarıyor. ama zaten msne çok fazla alternatif var hatta dmsn sayesinde bizi engelleyenlerle bile konuşmayı öğrendik. yani bırak şimdi windowsculuk yapmayı her sorunun tamamlandı bir msn mi eksik kaldı yani bumudur...

msn en basiti işte :)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım sen neden bana laf yetiştirmek yerine biraz araştırma yapmıyorsun eminim wine le ilgili sorunların varsa çözeceksindir. mesela direcxtx 9c kuramıyordum biraz araştırma yaptıkdan sonra kurmanın mümkün olduğunu gördüm.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
directx le ilgili bir sorunum yokki ortada ayrıca linuxda wine kullanana kadar windows kullanırım :) hiç sevmediğim şeydir emulatör kullanmak yani emulatör kullanacağina o dandik programları kullanirim daha iyi

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
sorun msn ise linuxde bi tek pidgin yok ki arkadaşım.
Amsn var, bildiğin msn'in aynısı al, buyur bu da resmi.
amsn-screen.jpg

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
bir programın üstünlüğünü belirleyen etmenlerden biri de platform bağımsız olmasıdır.programlama dillerinde bile bu öyledir.Javanın en önemli özelliklerinden biri platform ve işletim sistemi bağımsızlığı konusunda ileri seviyede olmasıdır.zaten live messengerin kötü bir program olduğu burdan belli.ayrıca video konferansta beş para etmez.daha önce de dediğim gibi skype'nin üstüne tanımam.

msn'yi bilgisayar kullanmayı bilmeyen ve zorunlulukmuş gibi hisseden arkadaşlar için kullanıyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
amsn, emesene, mercury, galaxium var oğlu var var ama adam akıllı bişey yok :)

neyse umutlar gtalk video voice eklentisinin linux sürümüne kaliyor

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bu da farklı bi Amsn böyle güzel tema normal msnde bile yok.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
directx le ilgili bir sorunum yokki ortada ayrıca linuxda wine kullanana kadar windows kullanırım :) hiç sevmediğim şeydir emulatör kullanmak yani emulatör kullanacağina o dandik programları kullanirim daha iyi

ben zaten direcxde kendi yaşadığım bir sorundan bahsettim ve araştırma yaparak sorunu aştığımı belirttim. sende biraz araştırma yaprasan sorununu çözebilirsin demek istedim. ama senin niyetin beni anlamak değil linuxu eleştirmek olduğu için seni sana bırakmakdan başka seçeneğim yok. :hammer:

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
linux'da emesene'yi kullanıyorum ben. amsn'den falan daha kullanışlı zannımca. tasarım olarak olmasada işlevsellik yönünden benim kullandığım plus renkli nick, ne dinliyorum vs hepsini destekliyor. sesli ve görüntülü konuşma ile işim olmadığı için sorun olmuyor.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
wine bir emulator olduğu için performanstaki kayıp ne kadar oluyor
yok zaten normalde bile bir ton overclock ile ayarlar ile anca ayakta duruyoruz
bir de performans kaybı büyükse anlamı kalmaz wine'ın

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Wine, Windows uygulamalarını Linux ve diğer POSIX uyumlu işletim sistemlerinde çalıştırmak için geliştirilen bir çevirici katmandır. Windows platformu için yazılmış programları bilgisayarınızdaki diğer programlar gibi görünür şekilde, hafıza ve performans kaybı olmadan çalıştırır.

KAYNAK

desede inanma ramden biraz performans kaybın olur.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben bir kere Playonlinux ile WLM yükledim. Hemen hemen çalışmıyordu. Yani o kadar ağırdı. Ama başka programlar da kullandım öyle değildiler.

Şu an hiç wine kullanmıyorum hep açık kaynak programlar kullanmaya çalışıyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
wlm ye gerek yok aslinda amsn in hali hazirda video / voice eklentisi var ama performans kötü emesene içinde böyle bir eklenti var svn dan çekip derlemek lazim

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
skype varken bu inat niye hala anlamış değilim.

:D bana kalsa herkes irc de takilsin ama multimedia artik önemli bir hal aldi iletişim herşey ve çoğunluk msn kullaniyor keşke herkes gtalk kullansa ama nerde ayrıca skype iyi güzel hoş kaliteli ama gel gelelim ben takıntılı bir adamım asla gnome masaüstü kullanirken QT kütüphanesi kullanan bir program kullanmam KDE zaten hiç kullanmam o yuzden skype yerine gizmo tercih ederim

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dünyada iş sektöründe kullanılan programların kaçı linux ortamında çalışıyor.
iş olmazsa aş olmaz.

linuxun bu burnu havadalığı bırakması lazım.

microsofta tekelci diyoruz ama linux daha çok tekelci.

linux kullanan insanlar çok sabırlı insanlar olmalı ve sadece web sörfü ve klavye ile yapılan işlemler yapıyor olmalılar.

sdn de tanıtılan programları indirip kuramamak gerçekten kolay iş değil :)

oyun oynanmıyor diyenlere hep aynı cevabı veriyorsunuz "bilgisayar sadece oyun için değil" diyorsunuz.

bu dünyada oyun oynanmamış bilgisayar yoktur. mayın tarlası bile olsa oyun oynanmıştır.

ve şöyle bir bilgisayar piyasasına bakınca hergün yeni bir ekran kartı, daha hızlı ramler, hızlı işlemciler çıkıyor. bunların hepsi daha iyi bir oyun performansı için. yani demekki insanların çok çok fazlası oyun oynuyor.

linuxa saygımız var ama onlarda bir yerde windowsun + larının olduğunu kabul etmek zorunda. her şeyin alternatifi var demekle olmuyor. sizin çocuğunuzu alsalar başka birini getirseler işte alternatifi bu daha yakışlık al sev deseler olur mu?

linux bilgisayar kullanımı sınırlandırıyor. linuxa özel programları bulmakla harcanan zamanın haddi hesabı yok. ve bu yüzden windowsu asla geçemeyecek. gençler oyun ve eğlence seviyor. en basit kullanan kişi bile karmaşık olmayan bir sistem ile msne girmek istiyor. bu nedenle linuxu forumumuzda bulunan kişiler gibi üst düzey bilgisayar bilgisi olan kişiler kullanacak. ve bunların genele oranı ise %0.1 belki.

yani linuxun 1 + sı varsa windowsun 3 + sı var. neden kabul etmiyorsunuz. windows kazıkçı, sinir bozucu bir firma olabilr...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
:D bana kalsa herkes irc de takilsin ama multimedia artik önemli bir hal aldi iletişim herşey ve çoğunluk msn kullaniyor keşke herkes gtalk kullansa ama nerde ayrıca skype iyi güzel hoş kaliteli ama gel gelelim ben takıntılı bir adamım asla gnome masaüstü kullanirken QT kütüphanesi kullanan bir program kullanmam KDE zaten hiç kullanmam o yuzden skype yerine gizmo tercih ederim

hah işte doğru noktayı buldun sonunda "takıntı".bende livemessenger ya da yahoo sevmiyorum.skype seviyorum o yüzden de skype kurduruyorum karşıdakine.isteyen istediğini kullansın.ama bi dandik mesajlaşma programı yüzünden işletim sistemi karalamayalım lütfen.

çoğunluğun kullanması da önemli değil.sonuçta bu gün microsoft dese ki msn'yi iptal ettim yerine başka bişe çıkardım.koyun gibi peşinden mi gidecez.çeşitlilik ve farklılık güzeldir.alternatif olacakki gelişim olsun.

ha bu arada o çoğunluk bu taraflarda.uzakdoğuda yahoo hakim.ki msnyi beğenmeyen biri olarak yahoo messenger daha kötü. :D

dünyada iş sektöründe kullanılan programların kaçı linux ortamında çalışıyor.
iş olmazsa aş olmaz.

linuxun bu burnu havadalığı bırakması lazım.

microsofta tekelci diyoruz ama linux daha çok tekelci.

linux kullanan insanlar çok sabırlı insanlar olmalı ve sadece web sörfü ve klavye ile yapılan işlemler yapıyor olmalılar.

sdn de tanıtılan programları indirip kuramamak gerçekten kolay iş değil :)

oyun oynanmıyor diyenlere hep aynı cevabı veriyorsunuz "bilgisayar sadece oyun için değil" diyorsunuz.

bu dünyada oyun oynanmamış bilgisayar yoktur. mayın tarlası bile olsa oyun oynanmıştır.

ve şöyle bir bilgisayar piyasasına bakınca hergün yeni bir ekran kartı, daha hızlı ramler, hızlı işlemciler çıkıyor. bunların hepsi daha iyi bir oyun performansı için. yani demekki insanların çok çok fazlası oyun oynuyor.

linuxa saygımız var ama onlarda bir yerde windowsun + larının olduğunu kabul etmek zorunda. her şeyin alternatifi var demekle olmuyor. sizin çocuğunuzu alsalar başka birini getirseler işte alternatifi bu daha yakışlık al sev deseler olur mu?

linux bilgisayar kullanımı sınırlandırıyor. linuxa özel programları bulmakla harcanan zamanın haddi hesabı yok. ve bu yüzden windowsu asla geçemeyecek. gençler oyun ve eğlence seviyor. en basit kullanan kişi bile karmaşık olmayan bir sistem ile msne girmek istiyor. bu nedenle linuxu forumumuzda bulunan kişiler gibi üst düzey bilgisayar bilgisi olan kişiler kullanacak. ve bunların genele oranı ise %0.1 belki.

yani linuxun 1 + sı varsa windowsun 3 + sı var. neden kabul etmiyorsunuz. windows kazıkçı, sinir bozucu bir firma olabilr...

iş sektöründen kasıt nedir.hangi programlar.?

eğer 100lerce bilgisayardan oluşan bir ağ kuracaksanız.linuxun stabilitesini,güvenliğini esnekliğini windowsta bulamazsınız.

işin maddi boyutunu hiç saymıyorum zaten.

eğer program yüklemek için depoya girip yükle demek ileri bilgisayar bilgisi gerektiyorsa birşey demiyorum.haklısınız.

aslında alternatif kelimesi benim için windows açısından gerekli.çünkü ben linuxta ihtiyacım olan programı depoya girer yüklerim.windowsta ise googleda ara,bul,tam sürüm için para öde ya da çoğunluk gibi crack serial bul.vs.

kısacası alternatif olan linux değil windowstur aslında.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux'u savunan insanların olması çok normal. Çünkü sayımız çok az ve insanlar tarafında geliştirliyor.

Benim anlamadığım siz neden Windows'u savunuyorsunuz? Aklım almıyor.

Ben kesinlikle bu tartışmalara karşıyım ama Linux tanınmayan bir sistem ve artılarının söylenmesi güzel. Tabi Windows'a atmadan...

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windowsu savunmak değil. linuxu iyi olarak gösterilmesine karşı olunan bir durum söz konusu.

daha iyisi yapılana kadar şuanda iyisi windows. linuxu bir ev kullanıcısı asla kullanamadı kullanamıyor kullanamayacak.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
neyse dandik amsn için video ve voice desteği olan sürüm burada bu amca daha önce webcam driverlarini yazan amca :D ilgilenen baksin basic tema ve font kalinliğini 8 yapinca insancil bir görünüme bürünüyor amns :D
https://launchpad.net/~amsn-daily/+archive/ppa

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
windowsu savunmak değil. linuxu iyi olarak gösterilmesine karşı olunan bir durum söz konusu.

daha iyisi yapılana kadar şuanda iyisi windows. linuxu bir ev kullanıcısı asla kullanamadı kullanamıyor kullanamayacak.

Sana göre öyle. Kendi görüşlerini "en iyisi" diye söylemen yanlış bir davranış.

Bana göre en iyisi değil. Sadece sana göre öyle. Sakın "bu kadar insan kullanıyor" falan deme. İnsanların çoğu daha duymadı Linux'u.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22

kısır bir tartışma bu ama neye göre iyi kime göre iyi.

annem ve babamın kullandıkları bilgisayara ubuntu kurdum.internete giriyorlar.ufak oyunlar oynuyorlar.ve müzik dinleyip film seyrediyorlar.ve uzun süredir sistemde yavaşlama olmadan virüs,spyware derdi olmadan kullanıyorlar.

en temel masaüstü kullanıcı ihtiyacı başka nedir ki?

abbas00

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kısır bir tartışma bu ama neye göre iyi kime göre iyi.

annem ve babamın kullandıkları bilgisayara ubuntu kurdum.internete giriyorlar.ufak oyunlar oynuyorlar.ve müzik dinleyip film seyrediyorlar.ve uzun süredir sistemde yavaşlama olmadan virüs,spyware derdi olmadan kullanıyorlar.

en temel masaüstü kullanıcı ihtiyacı başka nedir ki?

müzik dinleyip film seyretmek işletim sitemleri arasındaki +/- leri ortaya çıkartacak eylemler değil.

bunu yapmak için bir televizyon bile yetebilir.

peki ya başka bir şey olduğunda ne olacak? komşunuz geldi

eyvah windows lazım denecek... çünkü linux sınırlı.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
iş sektörü için
profesyonel olarak diyelimki borsayla ilgileniyorsunuz an ve an değişen fiyatlari anlik takip etmek gerekiyor imkb sistemine bağlanabileceğimiz bir program yok olma ihtimalide önümüzdeki 10 sene içinde % 20 bile değil inşallah tubitak böyle birşey geliştirir pardus içinde ozaman hem para kazanirlar hem sistem kullanilabilir olur dediğim tür programlarin aylik abonelik ücreti 110 TL civarı kdv dahil

iş dünyası denildiğinde sadece akliniza sunucular vs. gelmesin

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
müzik dinleyip film seyretmek işletim sitemleri arasındaki +/- leri ortaya çıkartacak eylemler değil.

bunu yapmak için bir televizyon bile yetebilir.

peki ya başka bir şey olduğunda ne olacak? komşunuz geldi

eyvah windows lazım denecek... çünkü linux sınırlı.

Cafeye gitsin. :D

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
günümüzde insanların bazıları bilgisayarı msn ,facebook ve google dan ibaret zannediyor ee onlarada hak vermek lazım.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
günümüzde insanların bazıları bilgisayarı msn ,facebook ve google dan ibaret zannediyor ee onlarada hak vermek lazım.

Eğer o bazıları sadece bunu kullanıyorsa bunlardan ibarettir.

Ne yazık ki bazıları da İşletim sistemini Windows'tan ibaret görüyorlar.