Linuxta programlar calismiyor neyini seviyorsunuz?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Sunucu olarak Gentoo dururken...Salla gitsin BSD ve türevlerini...
FreeBSD güzel ama debian daha güzel...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ne mutlu sana bolbol sevap kazandın işte...
Birde şu unix bilgini paylaşsan daha çık sevaba gireceksin ama...

erkek2

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Basligi dün acmistim simdi tavan yapiyor :D Zamanim oldukca okuyorum. Forumun hislerine tercüman olan bir baslik :)

Türkiyedeki okullarda linux ögretiliyordur insallah.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Windows her zaman en iyisidir her programı çalıştırabilirsin ama linux sadece internet için çok sıkıcı gelir bana pc dediğin hem oyun olacak hem word excel olacak hem net messenger olacak herşey olacak kısacası bunlarıda windows fazlasıyla karşılıyor yemişim virüsleri çokta umrumda sanki windows'a devam linux sadece güvenlidir o kadar gerisi boş bence ... !

Edit : Kullanırsam oda ancak sanal pc kurar ona yükler öyle kullanırım (pardusu öyle kullanmıştım) onun haricinde c yi formatlayıpta linux kurmam!

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bu tartışma bitmez.Ama ortada bir gerçek var.

windowsun yaygın olarak kullanılmasının sebebi kolaylığı değil pazarlama stratejisidir.

1,5 yıl bir bilgisayarcıda teknik servis olarak çalıştım.ve 100'lerce makine geçtim elimden.her makineyi en az 5 defa gördüm.

ve bazı yerlerde okuduğunuz,"komik teknik servis anıları" tarzı olayların kat kat fazlasını yaşadım.dolayısıyla hangi işletim sistemini önerirseniz önerin, bilişim okuryazarı olmayan biri için farketmiyor.

herkes istediği işletim sistemini kurabilir,kullanabilir.Ancak "bilgi sahibi olmadığı fikir sahibi" olup,bir sistemi kötülemek etik değil kanımca.

Microsoft'u neden tercih etmiyorum.Çünkü zorluyor.Örneğin,linux kurulu bölümden windows bölümlerine çok kolay erişebiliyorum.(ntfs desteği var).Ama windowstan linuxa erişmek için kırk takla atmak gerekiyor.(ext2,3,4 ve JFS,UDF(bsd dosya sistemi) desteği yok)

kendi bilgisayarımda oyun oynamıyorum.ama oyun sevseydim pc'de oynamazdım.gider bir oyun konsolu alırdım.bi de full hd tv. ekran kartı yeter mi,ram kasar mı işlemci kaç çekirdek istiyor? derdim olmazdı.

linux sorunsuz diye bir iddiam yok.ama şu da bir gerçek,linuxta karşılaştığım sorunları daha kısa sürede ve etkili olarak çözüyorum.windowstaki gibi bi dosya silindi diye format atmak zorunda kalmıyorum.

kısacası herkes istediğini beğensin,kullansın ama lütfen kulaktan dolma bilgilerle konuşmayalım.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Zootecnist arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Tartışmanın bir faydası yok. Kötülemeden güzel bir şekilde anlatılabilir.

Bütün işlerimi halledebiliyorsam ve daha güvende hissedebiliyorsam sadece oyun için neden işletim sistemine para vereyim ki?...

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şunları göstereyim de şu ps3 diyenler bir sussun

ps3 gta
pc-vs-xbox360-vs-ps3-006.jpg

pc gta
pc-vs-xbox360-vs-ps3-004.jpg

pc
008.jpg

ps3
008a.jpg

pc
014.jpg

ps3
014b.jpg

alın size pc'nin üstünlüğünü gösteren videolar

YouTube - [HD] PC vs console ps3 and xbox 360 [HD]

neyse işte araştırın kendiniz

sonra siz gidin orjinal oyun alın 150 ytl ps3 için
tabi konuşmak kolay oyun için ps3müş

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tartışmaya gerek yok Wİndows linuxu yer...
Linux ancak macos ile çarpışabilir...
Windows hem sunucu olarak hemde son kullanıcı olarak bir numara...

yazık garibim.

-------------

Linux'un free olması beleşliğine değil özgürlüğünedir.

Windows 7'de bile zamanla şişmeyi ve sistemin kullanılamaz hâle gelmesini çözememiş.
Adobe Cs4'ü kaldırdıktan sonra format atmak gerekiyor. Programlar iz bırakmaya devam ediyor.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
şunları göstereyim de şu ps3 diyenler bir sussun

ps3 gta
pc-vs-xbox360-vs-ps3-006.jpg

pc gta
pc-vs-xbox360-vs-ps3-004.jpg

pc
008.jpg

ps3
008a.jpg

pc
014.jpg

ps3
014b.jpg

alın size pc'nin üstünlüğünü gösteren videolar

YouTube - [HD] PC vs console ps3 and xbox 360 [HD]

neyse işte araştırın kendiniz

sonra siz gidin orjinal oyun alın 150 ytl ps3 için
tabi konuşmak kolay oyun için ps3müş

linux mu windows mu gibi boş bir tartışma.bu da kişiden kişiye değişir.grafik kalitesi donanımla alakalıdır.ve pc'den pc'ye değişkenlik gösterir.Ama konsol için alacağın oyunun desteklememe gibi bir ihtimali yok.

tercih nedeni sadece grafik kalitesi değildir.dediğim gibi herkesin seçmesinin farklı bir nedeni var.

örnek mi:

PC vs. Console > The Reboot

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Antivirüs e ihtiyacın yok sayılır linuxta, yinede çok güvenlik diyorsan tabi ki lazım.

Linuxta programlar çalışmıyor diye saçma bi söz duymadım hayatımda :) Play Station 3 oyununu gidip Xbox a takarsan calısır mı ? Yada gidip pc oyununu Play Station 3 ' e takarsan ? Hayır çalışmaz, ama çalışması onların oyun çalıştırmadığı anlamına gelmez. Kendilerine uygun yazılmış oyunu ararlar.

Linux'ta kendine uygun programları arar. Nasıl Windows için yazılmış programlar, linuxta çalışmıyorlar ise Linux için yazılmış programlarda Windows' ta çalışmazlar.

Kimileri live messenger' a tercih eder. Özellikle düşük pc si olanlar için live messenger eziyet olabiliyor veya çok fazla karmaşayı sevmeyenler için.

Bununla beraber live messenger' ı denemedim fakat WINE adlı programa (yanlış hatırlamıyorum sanırım) windows altında çalışan programların büyük bir kısmını linuxta sorunsuz olarak çalıştırabilirsin.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
zootechnist: gider oyun konsolu alırım demişsinde. diyelim ps3+hdtv aldın. ps3'ün oyunları ne kadardan başlıyor? her oyuna 150-180 tl vermekte akıl karı değil tabi ki. x360 desen Türkiye'de resmi olarak satılmıyor ve 3 kırmızı ışık sorunu var. (her ne kadar azaldıysada hala var)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Linux ile windows oyunları oynanıyor ama hepsi değil ondan Linux'a işe yaramaz demeyin... PlayOnLinux ile epey oyun oynarsınız...

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Linux ile windows oyunları oynanıyor ama hepsi değil ondan Linux'a işe yaramaz demeyin... PlayOnLinux ile epey oyun oynarsınız...
Epey derken 3-5 tanemi? :laugh: Sokoban felan çalıştırır bak bundan eminim

Edit : Ha bide mario :)

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tamamda bu oyunu oynamakla bitmiyor ki bunun save klasörü var profil klasörü var onları nereye açacak belgelerim'emi? :mrgreen:

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
playonlinux wine ile kullanılıyor ve onda windows'ta olan klasörlerde var... sürücülerde var...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
save klasörlerini bi yerlerine monte etcekler sanki. linuxta format mı atıcaksınız ne save klasörü :D

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Save sadece format atınca kurtarmak için değil başka bir bilgisayarda aynı oyuna kaldığın yerden devam etmek içinde kullanılır veya net'te paylaşmak için :wink:
Şu wine dedikleri bayağa marifetli çıktı :laugh::4: herşeyi yapıyormuş klasör açıyor oyun açıyor disk birleştirip sistem geri yüklemede yapıyordur Allah bilir hatta hatta windows bileşenlerini bile kaldırıyordur :laugh: Neyse en azından windows'ta program yüklemek için nete bağlanıp 2 saat beklemiyoruz :) herşey hazır arşivde duruyor

Reaksiyon puanı
189
Linuxta programlar calismiyor neyini seviyorsunuz?

Stabilitesini ve program yazmaya elverişli oluşunu....

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Save sadece format atınca kurtarmak için değil başka bir bilgisayarda aynı oyuna kaldığın yerden devam etmek içinde kullanılır veya net'te paylaşmak için :wink:
Şu wine dedikleri bayağa marifetli çıktı :laugh::4: herşeyi yapıyormuş klasör açıyor oyun açıyor disk birleştirip sistem geri yüklemede yapıyordur Allah bilir hatta hatta windows bileşenlerini bile kaldırıyordur :laugh: Neyse en azından windows'ta program yüklemek için nete bağlanıp 2 saat beklemiyoruz :) herşey hazır arşivde duruyor
boş konuşmakta üstünüze yok. o kadar çok windoze opsiyonu istiyorsanız sevgili işletim sisteminiz orda efenim gidin kullanın. nete bağlanıp 2 saat bekliyormuş. o zaman paketleri bul indir pc'ne kur. yada kullanma efendim sen iyisi boşver zorlama.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
boş konuşmakta üstünüze yok. o kadar çok windoze opsiyonu istiyorsanız sevgili işletim sisteminiz orda efenim gidin kullanın. nete bağlanıp 2 saat bekliyormuş. o zaman paketleri bul indir pc'ne kur. yada kullanma efendim sen iyisi boşver zorlama.
Ben halimden memmunum boş değil dolu yazıyorum konuşmuyorum :wink::cool:

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bugün bütün bu tartışmalardan sonra linux anılarım depreşti, vistaya bide ubuntu çektim, ubuntuda takılıyorum şimdilik :D keşke laptobun ekran kartı intel değil de düzgün bişey olsaydı da efeklerde biraz daha rahat olabilseydi makina :D

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
bugün bütün bu tartışmalardan sonra linux anılarım depreşti, vistaya bide ubuntu çektim, ubuntuda takılıyorum şimdilik :D keşke laptobun ekran kartı intel değil de düzgün bişey olsaydı da efeklerde biraz daha rahat olabilseydi makina :D

benim laptopumda da intel ekran kartı var bir kaç işlemden sonra performans artıyor.çalıştırmadığı efektte yok compizde.

HOWTO: Jaunty Intel Graphics Performance Guide - Ubuntu Forums

bak istersen.