NecronomicoN
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 12
siz bunlardan safe'i mi optimal'i mi kullanıyosunuz??
Epey derken 3-5 tanemi? :laugh: Sokoban felan çalıştırır bak bundan eminim
Edit : Ha bide mario![]()
Dün zootecnist arkadaş "eğer oyun oynarsam bir konsol alırım" demişti. Bence çok mantıklı. Eğer bilgisayarı sadece oyun için kullanacaksak (böyleleri var) konsol daha iyi değil mi?
Kızmayın bana ha ben hiç oyun oynamıyorum. Bir ara fifa oynadım o kadar...
siz bunlardan safe'i mi optimal'i mi kullanıyosunuz??
Yaa nedense hep bu konulara işteyken denk geliyorum şöyle evde denk gelip koşup mutfağa bir patlamış mısır yapıp afiyetle takip edemiyorum![]()
Burada iki taraf var;
1. taraf diyor ki ben abicim mercedes kullanırım parası da ne kadarsa veririm. verdiğim parayı da isterim.
2. taraf da diyor ki abi boşver mersoyu biz sana renault verelim ama kasa full mod. Daha ucuz daha az yakıo vs. vs. vs.
Bu iki tarafı orta noktada buluşturabilir misiniz? Cevap tabii ki de hayır.
Linux destekçilerinin 1. numaralı savunmasına gelelim virüs yokmuş. Gerçekten çok istiyorum bir hacker biraz kırsın kafayı da tüm linux sürümlerine bir CIH tarzı virüs döşesin. Sırf burun sürtmek için. Açık çekirdek ve kaynak kodlu bi OS'ta bir virüsün neler yapabileceğini aklınız alıyor mu? Root pass olmadan bişey olmaz derseniz onunda yolunuu bulurlar hiç merak etmeyiniz. Eğer linux'a saldırı olmuyorsa bunun nedeni onun dokunulamaz olması değildir. Sadece henüz dokunmaya değecek kitlesi olmamasıdır. Yoksa hepimiz biliyoruz ki birçok linux server var bir şekilde hacklenen. Bunu normal kullanıcılara da yaparlar.
Ben linux da denedim, windows'un neredeyse tüm sürümlerini de kullandım serverlar dahil olmak üzere. Sadece i-net veya medya için linux cazip gelse çok geniş kullanım için Windows'u tercih ederim. Neden derseniz şunu nasıl yapabilirim diye saatlerce aramayı sevmiyorum. Linux geliştiricilerini gerçekten takdir ediyorum güzel muadiller yapıyorlar ama kopya gerçeğin yerini tutmuyor malesef. Geliştirilen programlarda biraz da "Bu kadarı işinizi görür işte, idare ediverin" mantığı da var. İşte bunu gerçekten sevmiyorum. Linux gibi bir sistemde özgürsün öyle bir şekilde yap ki o programı görsel olarak da işlevsel olarak da kullanını 100% tatmin etsin. O zaman o işe gönül verdiğini kabulleneyim.
iyide virüsü yazanlarda Linux kullanıyor ve hatta Linux fanatiği bile olmuşlar... birisi virüs yazdımı anında ona karşı önlemimini alırlar... zaten 2004 yılında birisi yazmış ama bir kaç gün içinde önlemini almışlar...Hiçbirine gerek yok inan bana. Linux yapısını bilenler bana hak vereceklerdir. Temel Unix komutları yeterli gelecektir. Sonuçta dağıtımlar ve çekirdek ne kadar değişirse değişsin temel aynıdır. Aynı windows'un altındaki DOS gibi![]()
%2'yi geçmesi mümkün değil insanlar para verip almadıkları bir şeyi beğenmediği için Linux asla çok kullanılmaz riskte olmaz... gereksiz şahısların Linux kullanabilmesi gibi bir durum yok...Şuan IBM Lotus Symphony kuruyorum. Bakalım ne kadar iyi bir ofis programı. IBM tümü ile kurumsal bir firma olduğu düşünülürse iyi geliştirilmiş olması gerekiyor. Yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşırım
Linux virüs olayına gelince, kullanan kitle arttıkça inan bana saldırılar da artacak. Bu her zaman böyledir.
o risk windows kullanmasını beceremeyen birisinin Linux kullanması... diğer riskler tamanen sıfırlamak için bilgisayarı kapatıp kutusuna koymanız yeterli ama ondada risk sıfırlanmaz ya çalınırsa ya yangında yanarsa v.b.Asla risk olmaz diye düşünmüyorum ama mevcut Linux kullanan kitlenin bu konulardaki bilgisi azımsanmayacak derecede olduğu için sorun olmaz kanımca.
Şuan IBM Lotus Symphony kuruyorum. Bakalım ne kadar iyi bir ofis programı. IBM tümü ile kurumsal bir firma olduğu düşünülürse iyi geliştirilmiş olması gerekiyor. Yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşırım
Linux virüs olayına gelince, kullanan kitle arttıkça inan bana saldırılar da artacak. Bu her zaman böyledir.
belkide bu yüzden bu kadar çamur atılıyor hocam :glare:bunu küçümseme anlamında söylemiyorum.hakikaten eğer yapabiliyorsa işinde uzman olmuş demektir.çünkü liux tabanlı bir sistemi kırmak lamerlerin ve de script kiddie lerin yapabileceği bir iş değil.
sen kalkıp da linux işletim sistemlerinde windows programları ararsan baştan kaybedersin.
ben Windows'ta bile pidgin'i kullanıyorum. Buna ne demeli???
Linux'ta Windows'taki programlar çalışmaz ancak aynı işi yapan daha iyi olan programlar da mevcut.
Why Linux is better
sitesine bir göz atmanı tavsiye ederim.
Vallaha Linux or Pardus Kullanmayı biliyosan hiç sorun olmaz.Çökme gibi bi derdin yok ,ayrıca biraz araştırırsan kullanışlı prgramlar bulabilirsin :thumbup:
@aperon yazdıklarından ne anlatmak istediğini tam olarak anlamış değilim ama bendende sana bir tavsiye; Linux kullan ve türkçeni geliştir...