Linuxta programlar calismiyor neyini seviyorsunuz?

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
intel ekran kartı desktopta daha iyi notebookta değil... bence performansı orta... need for speed carbon can you run it ile test ettim mobil GM965 chip stli ekran kartını fail çekti...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Epey derken 3-5 tanemi? :laugh: Sokoban felan çalıştırır bak bundan eminim

Edit : Ha bide mario :)

ya nasıl adamlarsınız :D:D:mrgreen:
ben wine ile fifa 09 cs zoo tycoon vs. vs.
oyunlarının hepsini oynuyorum.wine beta sürümü hala final sürümü çıkınca neredeyse bütün oyunlar çalışacak.çalışmasa da olur zaten benim oynadığım oyunlar çalışıyo mu?o zaman sorun yok :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Dün zootecnist arkadaş "eğer oyun oynarsam bir konsol alırım" demişti. Bence çok mantıklı. Eğer bilgisayarı sadece oyun için kullanacaksak (böyleleri var) konsol daha iyi değil mi?

Kızmayın bana ha ben hiç oyun oynamıyorum. Bir ara fifa oynadım o kadar...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Dün zootecnist arkadaş "eğer oyun oynarsam bir konsol alırım" demişti. Bence çok mantıklı. Eğer bilgisayarı sadece oyun için kullanacaksak (böyleleri var) konsol daha iyi değil mi?

Kızmayın bana ha ben hiç oyun oynamıyorum. Bir ara fifa oynadım o kadar...

aslında Pardus için epey oyun var bende windows'ta fazla oyun oynamam ama Pardus'ta 169 tane filan oyun var...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
siz bunlardan safe'i mi optimal'i mi kullanıyosunuz??

A ve B deki işlemleri yapınca flash videolarda yaşadığım tam ekran takılmaları halloldu.

C zaten yeni kernel yüklüyor.D ise bende problem oluşturmadı yapınca ama arkadaşım toshibada yapınca sistemi çökertmiş.gerçi bana getirdi hallettim ama terminali kullanma konusunda tecrübeniz yoksa kurtarma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.o yüzden A ve B yeni kullanıcılar için ideal.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Linux'te çalışmayan sadece programlar mı, virüsler de çalışmıyor. O yüzden virüssüz zaten. :4:

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
mesajı yazdıktan sonra Dye kadar yapmıştım fakat test edemeden dışarı çıkmıştım, şimdi biraz test ettim de çok daha rahat oynuyo artık. özellikle firefox gibi tam ekran uygulamaların simge durumundan tam ekrana geçişindeki takılmalar geçmiş artık. yumuşak bi geçiş yapıyo. çok güzel oldu böyle (:

zodehala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim nacizane görüşüm şudur:

Eğer Adobe ve AutoDesk firması tüm programları için Linux desteği verse Microsoft ,işletim sistemleri ,PC leri sadece chat için kullananlara satabilir veya biraz daha ileri gidersek microsoftu tarihten silerler...

ikara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linuxda nerdeyse tüm programlar calışır ama emulatorlerden destek lamnız gerekir
bu nu da WineHQ - Run Windows applications on Linux, BSD, Solaris and Mac OS X daki detek programını indirisiniz ve yogun grafik istemeyen programalarınızı çalıştırırsınız muna msn messenger dahil msn messenger alternartifi olarak da aMsn i tavisye ederim
aMsn=(msn+msn plus)
mplayer= vlc player (çalmayacağı tip yoktur)
adobe photoshop=gimp

vs. vs.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Yaa nedense hep bu konulara işteyken denk geliyorum şöyle evde denk gelip koşup mutfağa bir patlamış mısır yapıp afiyetle takip edemiyorum :(
Burada iki taraf var;
1. taraf diyor ki ben abicim mercedes kullanırım parası da ne kadarsa veririm. verdiğim parayı da isterim.
2. taraf da diyor ki abi boşver mersoyu biz sana renault verelim ama kasa full mod. Daha ucuz daha az yakıo vs. vs. vs.
Bu iki tarafı orta noktada buluşturabilir misiniz? Cevap tabii ki de hayır.
Linux destekçilerinin 1. numaralı savunmasına gelelim virüs yokmuş. Gerçekten çok istiyorum bir hacker biraz kırsın kafayı da tüm linux sürümlerine bir CIH tarzı virüs döşesin. Sırf burun sürtmek için. Açık çekirdek ve kaynak kodlu bi OS'ta bir virüsün neler yapabileceğini aklınız alıyor mu? Root pass olmadan bişey olmaz derseniz onunda yolunuu bulurlar hiç merak etmeyiniz. Eğer linux'a saldırı olmuyorsa bunun nedeni onun dokunulamaz olması değildir. Sadece henüz dokunmaya değecek kitlesi olmamasıdır. Yoksa hepimiz biliyoruz ki birçok linux server var bir şekilde hacklenen. Bunu normal kullanıcılara da yaparlar.
Ben linux da denedim, windows'un neredeyse tüm sürümlerini de kullandım serverlar dahil olmak üzere. Sadece i-net veya medya için linux cazip gelse çok geniş kullanım için Windows'u tercih ederim. Neden derseniz şunu nasıl yapabilirim diye saatlerce aramayı sevmiyorum. Linux geliştiricilerini gerçekten takdir ediyorum güzel muadiller yapıyorlar ama kopya gerçeğin yerini tutmuyor malesef. Geliştirilen programlarda biraz da "Bu kadarı işinizi görür işte, idare ediverin" mantığı da var. İşte bunu gerçekten sevmiyorum. Linux gibi bir sistemde özgürsün öyle bir şekilde yap ki o programı görsel olarak da işlevsel olarak da kullanını 100% tatmin etsin. O zaman o işe gönül verdiğini kabulleneyim.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yaa nedense hep bu konulara işteyken denk geliyorum şöyle evde denk gelip koşup mutfağa bir patlamış mısır yapıp afiyetle takip edemiyorum :(
Burada iki taraf var;
1. taraf diyor ki ben abicim mercedes kullanırım parası da ne kadarsa veririm. verdiğim parayı da isterim.
2. taraf da diyor ki abi boşver mersoyu biz sana renault verelim ama kasa full mod. Daha ucuz daha az yakıo vs. vs. vs.
Bu iki tarafı orta noktada buluşturabilir misiniz? Cevap tabii ki de hayır.
Linux destekçilerinin 1. numaralı savunmasına gelelim virüs yokmuş. Gerçekten çok istiyorum bir hacker biraz kırsın kafayı da tüm linux sürümlerine bir CIH tarzı virüs döşesin. Sırf burun sürtmek için. Açık çekirdek ve kaynak kodlu bi OS'ta bir virüsün neler yapabileceğini aklınız alıyor mu? Root pass olmadan bişey olmaz derseniz onunda yolunuu bulurlar hiç merak etmeyiniz. Eğer linux'a saldırı olmuyorsa bunun nedeni onun dokunulamaz olması değildir. Sadece henüz dokunmaya değecek kitlesi olmamasıdır. Yoksa hepimiz biliyoruz ki birçok linux server var bir şekilde hacklenen. Bunu normal kullanıcılara da yaparlar.
Ben linux da denedim, windows'un neredeyse tüm sürümlerini de kullandım serverlar dahil olmak üzere. Sadece i-net veya medya için linux cazip gelse çok geniş kullanım için Windows'u tercih ederim. Neden derseniz şunu nasıl yapabilirim diye saatlerce aramayı sevmiyorum. Linux geliştiricilerini gerçekten takdir ediyorum güzel muadiller yapıyorlar ama kopya gerçeğin yerini tutmuyor malesef. Geliştirilen programlarda biraz da "Bu kadarı işinizi görür işte, idare ediverin" mantığı da var. İşte bunu gerçekten sevmiyorum. Linux gibi bir sistemde özgürsün öyle bir şekilde yap ki o programı görsel olarak da işlevsel olarak da kullanını 100% tatmin etsin. O zaman o işe gönül verdiğini kabulleneyim.

birinin onu yapmak için bütün linux dağımtımlarını bilmesi ve ona göre yazması gerek ama çok zorlanacağı kesin adamlar şu sıralar dosya sistemini değiştirdi düzenli aralıklarla çekirdek bile değişiyor windows'un sattığı kopya sayısı kadar geliştirmişlerdir...

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Hiçbirine gerek yok inan bana. Linux yapısını bilenler bana hak vereceklerdir. Temel Unix komutları yeterli gelecektir. Sonuçta dağıtımlar ve çekirdek ne kadar değişirse değişsin temel aynıdır. Aynı windows'un altındaki DOS gibi :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hiçbirine gerek yok inan bana. Linux yapısını bilenler bana hak vereceklerdir. Temel Unix komutları yeterli gelecektir. Sonuçta dağıtımlar ve çekirdek ne kadar değişirse değişsin temel aynıdır. Aynı windows'un altındaki DOS gibi :)
iyide virüsü yazanlarda Linux kullanıyor ve hatta Linux fanatiği bile olmuşlar... birisi virüs yazdımı anında ona karşı önlemimini alırlar... zaten 2004 yılında birisi yazmış ama bir kaç gün içinde önlemini almışlar...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yalnız şu kopya olayına ifrit olmaya başladım. Kopya çekenin başı Microsoft iken başkasına çamur atma hakkını nasıl kendilerinde buluyorlar anlamadım ben :D Mac'ten çalacakları ne kaldı acaba? Alta bi dock koysalar olcak sanırım.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Şuan IBM Lotus Symphony kuruyorum. Bakalım ne kadar iyi bir ofis programı. IBM tümü ile kurumsal bir firma olduğu düşünülürse iyi geliştirilmiş olması gerekiyor. Yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşırım :)
Linux virüs olayına gelince, kullanan kitle arttıkça inan bana saldırılar da artacak. Bu her zaman böyledir.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şuan IBM Lotus Symphony kuruyorum. Bakalım ne kadar iyi bir ofis programı. IBM tümü ile kurumsal bir firma olduğu düşünülürse iyi geliştirilmiş olması gerekiyor. Yorumlarımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşırım :)
Linux virüs olayına gelince, kullanan kitle arttıkça inan bana saldırılar da artacak. Bu her zaman böyledir.
%2'yi geçmesi mümkün değil insanlar para verip almadıkları bir şeyi beğenmediği için Linux asla çok kullanılmaz riskte olmaz... gereksiz şahısların Linux kullanabilmesi gibi bir durum yok...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Asla risk olmaz diye düşünmüyorum ama mevcut Linux kullanan kitlenin bu konulardaki bilgisi azımsanmayacak derecede olduğu için sorun olmaz kanımca.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Asla risk olmaz diye düşünmüyorum ama mevcut Linux kullanan kitlenin bu konulardaki bilgisi azımsanmayacak derecede olduğu için sorun olmaz kanımca.
o risk windows kullanmasını beceremeyen birisinin Linux kullanması... diğer riskler tamanen sıfırlamak için bilgisayarı kapatıp kutusuna koymanız yeterli ama ondada risk sıfırlanmaz ya çalınırsa ya yangında yanarsa v.b.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22

Aynı şeyi 1000 defa yazdım gene yazacağım.Lİnux'ta virüs tehlikesinin düşük olması kullanıcı sayısıyla alakalı değil.Sistem yapısıyla alakalı.

Evet linux tabanlı serverlarda ki web siteleri de hackleniyor.Ama orda hacklenen işletim sistemi değil.Kullanılan yazılım,script vb. deki güvenlik açığından kaynaklanan bir sorun söz konusu.

Linux'a virüs bulaşmaz mı?Bulaşır.Gökten inmedi ya.sonuçta kul yapısı.Ama açık kaynağın nimetleri burda devreye giriyor.Herhangi bir yazılımda güvenlik açığı olduğunda çok kısa sürede gerekli yama yayınlanır.Windowsta ise antivirüs üretivilerine mahkumsunuz.

Muadil olarak nitelendirilen programların da birçoğu bana göre windowstaki denklerinden daha kaliteli.Mesela kaffeine,müzik dinliyorum,film seyrediyorum,Dijital tv kartımı kullanıyorum.bir codec mi lazım otomatik olarak indirip kuruyor.daha ne isteyeyim.

Ayrıca şahsi olarak tercih etmenin bir nedeni de hız.320 gb'lık 2.5" bir harici disk'im var
ubuntu'da aynı dosyayı 20MB/sn de kopyalarken
xp'de 12 MB/sn
win7'de 15MB/sn de kopyalıyor.

defalarca denedim.üç-aşağı beş yukarı sonuç aynı.

bi hacker sistemimi kırsın elini öperim.
bunu küçümseme anlamında söylemiyorum.hakikaten eğer yapabiliyorsa işinde uzman olmuş demektir.çünkü liux tabanlı bir sistemi kırmak lamerlerin ve de script kiddie lerin yapabileceği bir iş değil.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kime göre Windows Mercedes, Linux Renault? Lütfen artık kendi görüşlerini halka kuralmış gibi aktarmayın.

Eğer mesele konforsa ben Linux'ta çok daha rahatım, mesele hızsa Linux çok daha hızlı, mesele güvenlikse Windowstan bahsetmeye değmez, mesele görsellikse Linux daha güzel...

Nerde kaldı Mercedes. Ben şahsen Audi kullandığımı hissediyorum :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bunu küçümseme anlamında söylemiyorum.hakikaten eğer yapabiliyorsa işinde uzman olmuş demektir.çünkü liux tabanlı bir sistemi kırmak lamerlerin ve de script kiddie lerin yapabileceği bir iş değil.
belkide bu yüzden bu kadar çamur atılıyor hocam :glare:

mTRxKiLLr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vallaha Linux or Pardus Kullanmayı biliyosan hiç sorun olmaz.Çökme gibi bi derdin yok ,ayrıca biraz araştırırsan kullanışlı prgramlar bulabilirsin :thumbup:

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Vallaha Linux or Pardus Kullanmayı biliyosan hiç sorun olmaz.Çökme gibi bi derdin yok ,ayrıca biraz araştırırsan kullanışlı prgramlar bulabilirsin :thumbup:

pardus'u ve bir çok Linux dağıtımını ana okulu çocukları bile kullanabiliyor... çok basit ve hızlı...:thumbup:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Tam demek istediğin anlaşılmıyor..
_____
Oyun ve hususi programlar kullanmayan kişiler için Linux..
Tabii ben hepsini aynı anda kullanıyorum..

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
@aperon yazdıklarından ne anlatmak istediğini tam olarak anlamış değilim ama bendende sana bir tavsiye; Linux kullan ve türkçeni geliştir...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar konuyu alıp başka yerlere çekmeyelim;
Müdahele edilmesi gerekiyorsa moderasyon gerekeni yapacaktır.
Forumda açılmış birçok Türkçe ve dilbilgisi konuları mevcut.
Bu tür mesajlarınızı o konulara yazınız.