Linux vs Windows tartışma bölümü

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Aaa Almi toplama ve çıkarma işlemlerini öğrenmiş bugün okulda.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Evet öğrendim sanada öğretebilirim yusufsan

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yok sağ ol ben 15 yıl önce öğrenmiştim o konuları.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Unutmuş olabilirsin tekrarlayım bu arada toplama çıkarmayı ikinci sınıfta öğretiyorlar sen de galiba şuan 23 yaşındasın nasıl hesaplama ama:D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşlar lütfen konuya dönüp saygı çerçevesinde yorumlara devam edelim...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar lütfen konuya dönüp saygı çerçevesinde yorumlara devam edelim...
Yaa lütfen şu moderetörlerde her şeye maydonoz olmasın
AliA gidip sekiztaşın beşiktaşa çeviriyor sen de saygı diyorsun birbirlerimize daha saygısız olduğumuz dönemlerde kimse bir şey yazmadı ama.
Ayrıyeten çok saygılı ve mesafeli konuşuyoruz.Modertör olarak her şeye karışmaman gerekir.Lütfen....

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Yaa lütfen şu moderetörlerde her şeye maydonoz olmasın
AliA gidip sekiztaşın beşiktaşa çeviriyor sen de saygı diyorsun birbirlerimize daha saygısız olduğumuz dönemlerde kimse bir şey yazmadı ama.
Ayrıyeten çok saygılı ve mesafeli konuşuyoruz.Modertör olarak her şeye karışmaman gerekir.Lütfen....
Evet bu mesajınızdan da ne kadar saygılı olduğunuzu anlayabiliyoruz, kişisel tartışmalara girmeden konuya dönelim lütfen.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Romantic beni yanlış anlama ama sen işin içine karışmayana kadar ortada bir saygısızlık yoktu. Almi ile güzel güzel şakalaşıyorduk. Almi biraz sert söylemiş ama bence bu kadar da karışmak doğru değil. Sonuçta burası serbest bir forum ve her konu başladığı yönergede gitmiyor ki zaten gitmesi de gerekmiyor bence.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Linux ve Windows konularındaki atışmaların nerelere kadar gittiğine bizzat şahit olduğum için uyarıyı yaptım, anlıyorsundur beni umarım ?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hepsini kullanırım, o iyi bu kötü, onun şu özelliği bunda yok diye bir damlada boğmam kendimi :turned:

:hammer:

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Linux iyidir, windows kötüdür şeklindeki yaklaşımlar bencede yanlış. Olaya ihtiyaçlar açısından yaklaşmak gerekir. Nitekim gerçek linux'çılarda bunu öngörürler.

Türk Ev kullanıcısı için en yakın linux sürümleri ubuntu ve pardustur desem pek yanılıyor olmam sanırım. Bu noktada belirleyici etken türk halkının işletim sistemine aktarıcak kadar çok parası olmadığı gerçeği bence. Bu noktadan yola çıkınca çoğunluğun kullandığı korsan çözümler bir gün gelirde çalışmaz olursa yada başa bela açıcak hale gelirse diye düşünmemek elde değil.

Çoğu zaman "Bu hackerlar manyak kesin yine kırarlar" diye düşündüğümüz ve varsayımlarda bulunuyoruz fakat güvendiğimiz kişiler hacker ve crackerlar. Dolayısıyla onların arka planda bu işten para kazanma gibi bir dertleri olduğunu unutmamak gerekir.

Çokça kullanılan "Artık bilgi çağındayız" lafı bu bilgilerle birleşince hackerların en kolay bilgi toplama alanları olarak Korsan işletim sistemlerini kullanma düşünceside pek uzak görünmüyor.

Umarım Linux'ın Ekonomik açıdan konuşmadanda savunulabilinecek kadar önemli olduğunu anlatabilmişimdir. Konu Wine ile oyunları çalıştırmaktan daha öte bir önem taşımaktadır bence.

kacak83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun oynayacak,müzik dinleyecek,Facebookta video izleyeyip geyik yapacak,Msn'e 2 dakikalığına giripde 2 saat vakit geçirecek arkadaşlara Son model bilgisayarlarınız ve crack yapılmış Windows7 lerinizle mutluluklar diliyorum.
Bir Mühendis ve Profosyonel bir kullanıcı olarak Linux diyorum.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu tür işlerde kesin bir ayrım yapmak zor olsa da, aslında windows işletim sistemi kullanıcıya yakınlığıyla ki, bizim gibi tembel mizaçlı toplumlarda bir tık ile istenene anında ulaşılabilirlik açısından, elbette önde gelir. Ancak Linux vs Windows başlığında da değindiğim gibi zamanında ezici bir pazar payı elde eden Microsoft maalesef kendini geliştiremeyerek çeşitli konularda büyük düşüş yaşıyor. Örneğin IE 8. Bir dönem ezdiği Netscape tarayıcının Mozilla olarak ve açık kaynak kodlu atılımlarından sonra artık sadece ve hem de başarısız bir şekilde taklidi haline geldi. Tanıtımlarında muhteşem sekmeli tarama denilen şey bilindiği gibi Firefox'da çıktığı günden beri var. Artı IE kapalı kodlu olması dolayısıyla değişik fikir sahiplerinin geliştirmelerine kapalı kalıyor. Halbuki Firefox'da bir eklenti zenginliği var ki, tarayıcıdan müzik dinleme, günlük hava durumunu öğrenmeden tutun, sayfa içi reklamları engelleyen minik yazılımlardan, tarayıcınızda hesap makinenize kadar bir ton şey düşünülmüş.
Tarayıcı konusunda artık IE demode olmuştur.
Gelelim işletim sistemlerine.
1- Windows kapalı kodludur. O ne isterse onu yapmak mecburidir.
2- Ticari ahlakı hiçe sayarak inanılmaz paralara alıcısına adeta çakılan Vista gibi sistemleri piyasaya sürmekten çekinmemiştir.
3- Sistem kurulumunda mecbur tuttuğu ek programları risklerini bilseniz de kurmak zorundasınızdır.
Halbuki bu iş tam tersi olması gerekirken, yani Linux bedava olması ile belki reklam vb amaçlı para getirisi düşünerek, bazı programlar için kullanım mecburiyeti getirmesi gerekirken, Microsoft hem de parayla sattığı sistemine bu mecburiyetleri getirmiştir. Neticede para veriyorum, istediğim ek programı kurar istediğimi kurmam sana ne. değil mi?
4- Daha kişiler Vistaya ısınamadan bu kez daha kararlı sistemi 7'yi ortaya atmak ise, pazardaki eksi gidişin deliklerini kapamaktan öteye gidemez. Yeni diye ilk heves dalınan Yedinin kısa sürede bazı cılklarının çıkacağı gün gibi aşikar. Zira kapalı kodlu yazılımlarda standart fikirlerin ötesine geçemezsiniz.
10 bin adamınız vardır, 10 bin fikir çıkar.
Ama Linux'da işe hevesli 10 bin çarpı 10 bin fikir çıkabilir.
5- Güvenlik sorunları açısından Windows alıcısının, hem de para ödeyen alıcısının özel bilgilerini, yardım ediyoruz gibi iyi niyet gösterileriyle aslında sistem içine saklı programcıklarla cebren yani zorla alır. ve hiç bir itiraz hakkınız yoktur. Yani yerse.
Burada amaç bunca yıl kullandığımız Windowsu fazlaca yerin dibine sokmak olmasa da, zira pc ile özellikle net için tanışan herkesin emektarıdır diyelim, aslında hem para ile satılan hem de bu denli değersiz bir sistem olduğunu vurgulamak mecburiyetindeyiz.
Burada değersiz kelimesini özellikle yazdım. Zira onca para verilerek satın alınan bir işletim sistemi üstte yazdığım 5 madde ile kendisine biçtiği satış değerini hiç bir şekilde hakketmemektedir.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Romantic senin rengin gittikçe düzleşiyor.Cevap verdikçe bu renge düşüyorsun Romantic ve Jequares i banlamaya kimsenin hakkı hep senin yüzünden.
Oyun oynayacak,müzik dinleyecek,Facebookta video izleyeyip geyik yapacak,Msn'e 2 dakikalığına giripde 2 saat vakit geçirecek arkadaşlara Son model bilgisayarlarınız ve crack yapılmış Windows7 lerinizle mutluluklar diliyorum.
Bir Mühendis ve Profosyonel bir kullanıcı olarak Linux diyorum.
Son model bilgisayar alıpta Windows 7 crackleyen olmasının ihtimalı yok. O=0
Edit=Banlanmamış pardon da cezalandırmaya da kimsenin hakkı yok

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@ALMİ 2'li tartışmalara girmeyi inan ki hiç sevmiyorum, özellikle bariz bir şekilde haklı olduğum konularda karşı tarafı buna inandırmak için inan ki çaba sarfetmem, hele ki burada... Mod.luk görevimiz dahilinde forumun düzenini korumak için arada böyle uyarılar gerekiyor, ayrıca söz konusu @Jeaquares arkadaşımız gibi bir çok Linux'cu arkadaşlarımızın tartışmalarının sonunun nereye gittiğini benden daha iyi bilemezsin değil mi ?

Bak konu ister istemez dağıldı sen de farkındamısın? bilmiyorum, ama bu mesajımdan sonra mesaj yazmayacağımı ve konu dışına daha fazla çıkılmasına izin vermeyeceğimi de bilmeni isterim...

Keyifli tartışmalar diliyorum...