Linux Seferberliği

CHEMENG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
gimp bildiğim kadarıyla daha basite indirilmiş bi program. photoshop kadar kapsamlı değil yine de denemelisin bence bursankara :)

Reaksiyon puanı
189
geçenlerde gimp ile birşeyler yapmaya uğraştım canım çıktı. Gerçi tamamen alışkanlıklar ile alakalı ama bana photoshop daha kolay geliyor. Ama şöyle bir durum var ki gimp ücretsiz :D Photoshop CS4 Extended Edition 999$ :D e o kadar da fark olsun artık :D

BURSANKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
10
kurdum bakıyorum şimdi :) umarım istediğim gibi bi program çıkar..

---------- saat 20:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:47 eklenmişti ----------

yahu arkadaşlar biri soru sordum diye - verince ona karşılık saolsun 3 kişi + vermiş :) gerçi bu bonusların ne işe yaradığınıda bilmiyorum ama verenlere teşekkürlerimi sunuyorum :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
kurdum bakıyorum şimdi :) umarım istediğim gibi bi program çıkar..

---------- saat 20:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:47 eklenmişti ----------

yahu arkadaşlar biri soru sordum diye - verince ona karşılık saolsun 3 kişi + vermiş :) gerçi bu bonusların ne işe yaradığınıda bilmiyorum ama verenlere teşekkürlerimi sunuyorum :)

Forumda dengesizin biri bu sistemi kullanarak ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Hemen celallenmezsek kimsenin kalbi kırılmaz. :flowers:

BURSANKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
10
celallenmek yok yaa :) sadece şaşırmıştım da soru sorana kızıyorlarmı dedim kendi kendime :) neyse bu gimp i çözemedim ben yaa!! çok karışık gibi geldi:(

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Cemaat slax linux ile neden modeme bağlanamıyorum modemi görüyor ama sifre girmem için herhangi bi seçenek sunmuyor (airtes RT 205) bir haftadır ineti talan ettim bir suru yerde ayni sorunu yazmışlar ama çözüm yok ...!? bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aktif kullandığım adobe programları:
Photoshop, illustrator, freehand, After effetcts, nadiren premiere ve soundbooth.
İnatla dreamweaver kullanmıyorum onun yerine notepad++ ile kod üzerinden gitmeye çalışıyorum.

adobe'un vektörel programlarını kolayıma geldiği için kullanıyorum. Ayrıca yıllardan beri birikmiş olan arşivimi fh9, fh11 gibi uzantılarla kaydettiğim için diğer programlarla açmak bazen veri kaybına neden olabiliyor. O yüzden alternatif programlara yönelme riskini göze almıyorum.

Photoshop da kullandığım alanda alternatifsiz olduğu için kullanıyorum. Gimp kullan demeyin lütfen. Çünkü o olsa olsa adobe fireworks alternatifi olur, photoshop değil. fireworks işimi görseydi gimp kullanabilirdim.

After effects yerine jashaka diye bir program öneriliyor. Kullanmadım, bilmiyorum. Fakat onun da yükleme dosyalarına baktım 2006 dan beri yeni sürüm yok. Ne kadar iş görür bilemiyorum.

Hasılı demem o ki: Linux açık kaynaklıdır, süper bi felsefesi vardır, mükemmeldir falan ama; bu kadar programı öğrenmek ve pratiklik kazanmak için geçen zamanı ve harcanan emeği bir kalemde silip işimi ne kadar göreceği meçhul programları öğrenmek için yapacaklarıma değer mi?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Cemaat slax linux ile neden modeme bağlanamıyorum modemi görüyor ama sifre girmem için herhangi bi seçenek sunmuyor (airtes RT 205) bir haftadır ineti talan ettim bir suru yerde ayni sorunu yazmışlar ama çözüm yok ...!? bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

Hiçbir fikrim yok, araştırabilirim ama yarın.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
".... programı" kullanıyorum acaba linux'a geçsem alternatifi varmı?
sorularına hala emulatör (wine...) ile çalıştırabilirsin gibi cevaplar verildiği sürece linux'a geçmenin bir manası yok.
Ha birde oyunları emulatörle çalıştırabilirsiniz diyenler var onlara acımak lazım. (doğrudur, çalışır ama en düşük ayarda fps yerlerde sürünür)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
".... programı" kullanıyorum acaba linux'a geçsem alternatifi varmı?
sorularına hala emulatör (wine...) ile çalıştırabilirsin gibi cevaplar verildiği sürece linux'a geçmenin bir manası yok.

doğru, bence verilmesi gereken cevap şu olmalı: windows programını linux'ta aramanın mantığı yok (yani wine ile çalıştırmanın), onun dışında bir kaç alternatif program ise şöyle:

Windows Media Player - AmaroK, Mplayer, VLC Media Player
Winamp - Xmms
Internet Explorer - Firefox, Konqueror
Outlook Express - Thunderbird, Kmail
Microsoft Office - Open Office Org
Frontpage - NVU
Denetim Masası - Tasma, Yast, Anaconda
Program Ekle Kaldır - Pisi, Synaptic
Görev Yöneticisi - KsysGuard
Nero - K3B
Photoshop - Gimp
3D Studio Max - Blender
Autocad - Qcad, Varicad
Delphi - Lazarus ,Kylix (Dellphi linux)
Visual Basic - Real Basic , Gambas
.Net Framework - Mono
Visual Studio .Net - Mono Develop
DC++ - valknut
Dreamveawer Flash - Flash4linux
IIS - Apache Web Sunucu
Notepad - Kate
Wordpad - Kwrite
Edit (Konsol Ekranında) - Emacs (Konsol), Xemacs (Pencere)
Partition Magic - QTparted
JVM - JVM JRE
FlashGet - Flashgot
Bittorent - Cbittorrent (c++ ile linux için yazılmış hali)
Mirc - KVIrc, Xchat
Msn Messenger - Amsn
Yahoo Messenger, ICQ - Kopete, Mercury
WS Ftp, Bullet Proof Ftp, CuteFtp - Kasablanca, Gftp, KBear
Ulead Video Studio - Kino
Matlab - Octave, Scilab, R, Yorrik, rlab, Yacas, Euler

ORTAK PROGRAMLAR

Skype - Skype
Gaim - Gaim
Doom 3 - Doom 3
Nero - NeroLINUX
eDonkey - eDonkey
Matlab - Matlab

(program listesi alıntıdır...)

he bir de wine ı beğenmeyen varsa birazcık para verip daha iyi bir alternatifini satın alabilir ;)

mucox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ubuntu kurmak için harddsikimde 30 gb yeni bir alan oluşturdum windows 7'nin kendi programıyla.Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bir daha açılmadı bilgisayar,sürücülerin etiketleri değişmiş.C sürücüsü F olmuş falan filan...Ama şuan temiz bir boş 30gb'ım var ve bana en uygun çıkan ubuntuyu yarın kuracam inşallah..

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
ubuntu kurdum

şimdi depodan hangi programları yüklemeliyim
yükleyeceğim programlar türleri
msn , müzikçalar , filezilla, güzel bir editör html/css/php ,wine ve görsel efektlerin hepsi yazılım merkezinden yüklemeler ilerlermiyor.(dün wine yüklüyordum ozaman ilerliyordu yarıda elektrikler kesildi )

görsel efektleri etkinleştiremiyorum ve donanların hangilerini tanımış göremiyorum

sevdiğim özelliği ise programların ve sistemin tek bir merkezden güncellenmesi

sevmediğim özelliği farenin kaydırma tekerleğinin çalışmaması

ayrıca @ karakterini yazamıyorum

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ubuntu kurdum

şimdi depodan hangi programları yüklemeliyim
yükleyeceğim programlar türleri
msn , müzikçalar , filezilla, güzel bir editör html/css/php ,wine ve görsel efektlerin hepsi yazılım merkezinden yüklemeler ilerlermiyor.(dün wine yüklüyordum ozaman ilerliyordu yarıda elektrikler kesildi )

görsel efektleri etkinleştiremiyorum ve donanların hangilerini tanımış göremiyorum

sevdiğim özelliği ise programların ve sistemin tek bir merkezden güncellenmesi

sevmediğim özelliği farenin kaydırma tekerleğinin çalışmaması

ayrıca @ karakterini yazamıyorum

Yazılım merkezinden yüklemeler ilerlemiyor derken ne demek istedin?

Ekran kartı sürücün yüklü değil sanırım. Sistem > Yönetim > Donanım Sürücüleri'nden kontrol eder misin?

Faren düzgün çalışıyor mu? (Tıklatma işlevleri.)

@ karakteri konusunu araştıracağım.

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
filezilla indiriyorum %0 da kalıyor ne indirirsem %0(yeni ubuntu kurdum sorun ortadan kalktı )

bu alanda kurulu sahipli sürücü yok ibaresi yer alıyor

tıklama işlevlerinde bir sorun yok ama kaydırma çbukları telerlekle kaymıyor

ekran kartım gforge7100

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
nasıl açacağım hakkında hiçbir fikrim yok

adsznrs.jpg

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ubuntudan çok memnunum kullanmaktayım ancak durmadan şeytan dürtüyor başka dağıtımları da dene diye:devil:Fedora indirdim şu an dvd ye yazıyorum bakalım hayırlısı:laugh:öneriler varsa dinlerim

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arkadaşlar ubuntudan çok memnunum kullanmaktayım ancak durmadan şeytan dürtüyor başka dağıtımları da dene diye:devil:Fedora indirdim şu an dvd ye yazıyorum bakalım hayırlısı:laugh:öneriler varsa dinlerim

Valla Fedora gerçekten çok önemli bir dağıtım ama allah sabır versin :) Çünkü insan bir dağıtımı yerli yerine oturttu mu diğer dağıtımlara geçmek çok zor oluyor, sanki çok sorunluymuş gibi hissediyorsun, bu bütün dağıtımlar için geçerli.. :)

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
inşallah pişman olmam keyloger başlıyorum şimdi sorun olursa kapıyı çalarım:laugh: