Linux Seferberliği

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
-Birkaç gün Linux kullanıp çeşitli nedenlerle (Bkz: Donanım uyuşmazlıkları, program yüklemede çekilen zorluklar, sürücü ve oyun problemleri...) Linux'la küs ayrılanlar

Evet bana önerin nedir Merve?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Evet bana önerin nedir Merve?

Tüm bu sorunları yaşamıştın sanırım SmiLey. :)

Oyun konusunda bilgim yok gerçekten, Linux dağıtımlarında hiç kurmadım ama donanım konusunda da bir yerden sonra bizim elimizden bir şey gelmiyor. Program kurma konusunda yardımcı olabiliriz ama program bulma konusunda da bir yere kadar yardım edebiliyoruz.

Ama şu da bir gerçek ki bir sürü dağıtım var ve bir tanesi elbette uyacaktır sana. Daha kaç tane dağıtım denedin ki? Mesela Fedora'yı denedin mi? Kurması sorunlu olabilse de kullanması güzel ve Ubuntu gibi bir dağıtım olma yolunda ilerliyor. Mint denemiştin sanırım sen, hatırladığım kadarıyla Ubuntu da denedin. Ama diyorum ya, 300 küsür dağıtım var ve elbet biri sana uyacaktır; sadece şansına ilk seferde bulamadın dağıtımını. Ben mesela ilk seferde buldum, Ubuntu. :)

Hangi dağıtımları, kaç gün denediğini yazar mısın? Ve kısa kısa hangilerinde hangi sorunlarla karşılaştığını.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Denediklerim:

Ubuntu,Kubuntu,Xubuntu,Mandriva,OpenSuSE,Mint,Sabily,Yellowdog.

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Ben fazla hoşlanmadım yellowdogdan.

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Debian son kullanıcının deneyebileceği en son linux dağıtımlarından biridir, 3 aşamalı geliştirme süreci olduğunu okumuştum Debian'ın ve final sürümleride genelde güncel linux dağıtımların driver desteği olsun üstünde bulunan paket yazılımları olsun neredeyse 1 sene geride kaldığını ama en sağlam, stabil ve server için uygun olduğunu bildiğim bir linux dağıtımıdır.

Ubuntu da debian paket sistemini yani .deb kullandığını ve son kullanıcıya uyarlanmış bir dağıtım olduğunu bildiğimize göre, eğer Ubuntu da problem yaşayıp Debian'ı deneyecekse bence linuxten daha da uzaklaşabilir...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Debian son kullanıcının deneyebileceği en son linux dağıtımlarından biridir, 3 aşamalı geliştirme süreci olduğunu okumuştum Debian'ın ve final sürümleride genelde güncel linux dağıtımların driver desteği olsun üstünde bulunan paket yazılımları olsun neredeyse 1 sene geride kaldığını ama en sağlam, stabil ve server için uygun olduğunu bildiğim bir linux dağıtımıdır.

Ubuntu da debian paket sistemini yani .deb kullandığını ve son kullanıcıya uyarlanmış bir dağıtım olduğunu bildiğimize göre, eğer Ubuntu da problem yaşayıp Debian'ı deneyecekse bence linuxten daha da uzaklaşabilir...

Önerdiğim kişi ilk defa denemeyecek Linux'u. Sadece henüz kendi dağıtımını bulabilmiş değil. O sebeple ben de en iyiden en kötüye aklıma gelenleri saydım. Bu kişiye Arch da önerebilirsin, belki de onun dağıtımı Arch'tır çünkü. :)

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Fedorayı denesin bence, Red Hat paralı olduktan sonra ubuntu ve pardus yokken en gözde Linux masaüstü dağıtımlarından biriydi.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
şu anda multimedya ve oyun için kullanabileceğim en iyi dağıtım hangisi? ayrıca daha önceden kullanmadım diyebilirim. linux'u...

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
bu gentoo ücretlimi? sitesinde download linki göremedim...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
El Kitabını oku...(handbook)

Ancak Mandriva ile başlarsan kitap okumana gerek kalmaz:D:D

semih016

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Önyargınızı yenin ve yerli malına güvenin Pardus kullanın. Ama önce önyargıyı kafanızdan silin.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Pardus 2009.1 beta sürümünü kullanıyorumda Pardus 2009 sürümünden daha stabil durumda :).Pardus 2009 sürekli çöküyordu ama 2009.1 beta sürümü gayet iyi görünüyor.2009.1 iyi olacak sanırım :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
sen de abarttın be ceku :D
tamam milli değil ama yerli
made in Turkey

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39

realmanager