Linux Seferberliği

Fat@L TeaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne Fedora yükleyebiliyorum ne ubuntu :) Laptopu camdan atmayı düşünüyorum:)

Fat@L TeaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanal bilgisayarda ikisine kurdum ancak laptopda kurmaya çalışırken ubuntu da " ubuntu kur " u seçtikten sonra yazılar falan çıktı, O yazılar yarım saat aşağı doğru kaydı sonra da dondu kaldı. Fedorada da daha herhangi bir şeyi seçemeden dondu.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sanal bilgisayarda ikisine kurdum ancak laptopda kurmaya çalışırken ubuntu da " ubuntu kur " u seçtikten sonra yazılar falan çıktı, O yazılar yarım saat aşağı doğru kaydı sonra da dondu kaldı. Fedorada da daha herhangi bir şeyi seçemeden dondu.

Önceden de dediğim gibi donanımının sorun çıkardığını düşünüyorum. Ekranın donuşunu gördüğümden, sistemin de iyi özelliklere sahip. Neden öyle yaptı, bilemiyorum. Aslında Pardus'u indirip denesen?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

En çıkan yazı neydi acaba? O yazan yazılar arasında illaki bir hata döndürüyor olmalı :wink:

Fat@L TeaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir de pardusu deneyeceğim sanırım :) Artık olana kadar linuxun bütün sürümlerini indireceğim galiba:) O çıkan yazıda bir hata olacagını sanmıyorum. Garip sayılar falan vardı kayıp duruyolardı okunacak gibi değildi :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bn kurulumda o türe şeylerle hiç karşılaşlamadım belki hata veriyodur tam anlamış değilim sen pardusu dene sorun cıkarmaz eminim :D:D

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ne Fedora yükleyebiliyorum ne ubuntu :) Laptopu camdan atmayı düşünüyorum:)

Heralde ubuntu 9.10 Karmic kurmaya çalışıyorsun bende kuramamıştım ekran kartım yüzünden ekran kartını değiştirince 9.10 kurabildim.

%99 Ubuntu 9.04 Jaunty kurabilirsin. Ubuntu 9.10dan pek eksiği yok gayet iyi bir sürümdür tavsiye ederim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ikinci resim de ne demek istiyo anlamadım??/

codersgu6.jpg

Biz kodları üreten hacker'ları durduramıyoruz. O yüzden kaydınızı kabul edeceğiz her şekilde. Her nasılsa, bilmeniz gereken bir şey var: Bu sefer büyük adamlardan para çalmıyorsunuz. Sizin dürüstlüğünüze güvenerek yaşamaya çalışan insanlardan çalıyorsunuz.

Hacker'lara: Bu oyunu sonsuza kadar oynayabiliriz, ama bu eğlenceli değil. Daha fazla crack, daha fazla kontrol. Neden burada durmuyoruz? Biz zaten sizin kodlarınızı kabul ettik çoktan, daha başka ne yapmamız gerekiyor?

(Butonda da "Yazıklar Olsun Bana" yazıyor. :D)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
hmmmm guzelmis simdi anladım demekki simdi gulebilirim

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dünden beri mandriva kullanıyorum gercekten süper tavsiye ederim pardustan daha ii geldi bana :D ufal tefek sorunları var onları forumdan cözüyorum zaten :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ahh Ubuntu Ah Koca Arşivim Gitti Senin Yüzünden

Gerçi Ubuntunun Suçu Yok Benim Bilgisizliğim Yüzünden Oldu

Arşivimin olduğu Partitonu Takas Alanı Olarak İşaretlemişim
Kurtaramadım Gitti

Kurulumu İyice Öğrenin Arkadaşlar Sorun Takıldığınız Yerleri
Sonra Grup Ta Bozuluyor Benim Gibi Arşivinizde Gidebilir

2 Farklı Tür İşletim Sistemi Kuranlar içindir Sözüm!

Sonuçta ikise BirBirinden Farklı

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aslına bakılırsa tam olarak windows karşıtıyım.Fakat pardusu geçenlerde kurdum İş driver tanıtmaya gelindiğinde kabusa dönüşüverdi.Örneğin wireless usb adaptör var tanıtılacak(philips)malesef destek veren teknik ekip bile çaresiz kaldı.Mecburen xp ye dönüş yaptım.Öncelikle herkesin ilk başta kafasında , driverleri tanırmı ,oyunlarım rahat kurulabilirmi gibi soruları tereddütleri var.Bu ve benzeri sıkıntılar giderilirse inanıyorumki kimse işletim sistemine para vermez.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aslına bakılırsa tam olarak windows karşıtıyım.Fakat pardusu geçenlerde kurdum İş driver tanıtmaya gelindiğinde kabusa dönüşüverdi.Örneğin wireless usb adaptör var tanıtılacak(philips)malesef destek veren teknik ekip bile çaresiz kaldı.Mecburen xp ye dönüş yaptım.Öncelikle herkesin ilk başta kafasında , driverleri tanırmı ,oyunlarım rahat kurulabilirmi gibi soruları tereddütleri var.Bu ve benzeri sıkıntılar giderilirse inanıyorumki kimse işletim sistemine para vermez.

Donanım üreticileri zahmet edip de destek verseler Linux'a, sürücü sorunu da kalmayacak. Geriye kalan tek sorun Windows gibi basit olmayışı olur ki o konuda sıkıntımız yok. :rolleyes:

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ahh Ubuntu Ah Koca Arşivim Gitti Senin Yüzünden

Gerçi Ubuntunun Suçu Yok Benim Bilgisizliğim Yüzünden Oldu

Arşivimin olduğu Partitonu Takas Alanı Olarak İşaretlemişim
Kurtaramadım Gitti

Kurulumu İyice Öğrenin Arkadaşlar Sorun Takıldığınız Yerleri
Sonra Grup Ta Bozuluyor Benim Gibi Arşivinizde Gidebilir

2 Farklı Tür İşletim Sistemi Kuranlar içindir Sözüm!

Sonuçta ikise BirBirinden Farklı

geçmiş olsun arkadaşım :huh: file recovery yazılımlarıyla kurtarabilirsin sanırım, benzer bir olay da benim başıma gelmişti ama tabi o zaman linux nedir bilmiyorum, başıma gelen olay fat32 nin ntfs i görmemesinden kaynaklanmıştı :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bence senin arşivi daltonlar yürütmüştür, suçu da Ubuntu ya atmışlardır. :laugh:

Kurulumda Bi Yerde Takıldım penguin Hatayıda Orda Yaptım Sanırım. Bu Bölüm Seçme Ekranında Bir Hata Alıyordum İlerlemiyordu Bir Türlü . Bir Bağlan Yapılmadı Gibi Bişey
O Arada Arşiv Olarak Ayırdığım Partitionu Takas Alanı Olarak İşaretlemişim .Farkına Vardım Ama Ubuntuyu Kurduktan Sonra Gitti Arşiv :( Ve Yine X1550 Ekran Kartını Tanıtamadım Ubuntu ya :( Linux Acemisiyim Elbet Bulurum Bunun Yöntemini :) Silem Dedim Ubuntu yu Bu Sefer Grup Bozuldu :) Gecenin Geç saatleri Kafa Durdu :(

geçmiş olsun arkadaşım :huh: file recovery yazılımlarıyla kurtarabilirsin sanırım, benzer bir olay da benim başıma gelmişti ama tabi o zaman linux nedir bilmiyorum, başıma gelen olay fat32 nin ntfs i görmemesinden kaynaklanmıştı :D

Kurtardım Birazını Ama . Uğraşmak İstemiyorum Artık Çok da Önemli Değil Arşiv Tutan Biride Değilim Aslında Program Arşivim Vardı O Gitti

Tekrar Oluştururum Sorun Değil ! Torrent Denen Bir Olay Var Demi :) Ve Gözünü Sevdiğim Zamunda.net 'i :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
kurulum esnasında dikkatli olmak gerekiyor nereyi sectiğimize az kalsın benimde 100gb lık arşiv gidiyordu uyarı ekranından döndüm dalgınlık olabiliyor bazen ama ubuntuda biraz karışık seçilecek yer bulmas konusu bu konuda en basiti pardus cok rahat yüklecek yeri seciyosun

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
kurulum esnasında dikkatli olmak gerekiyor nereyi sectiğimize az kalsın benimde 100gb lık arşiv gidiyordu uyarı ekranından döndüm dalgınlık olabiliyor bazen ama ubuntuda biraz karışık seçilecek yer bulmas konusu bu konuda en basiti pardus cok rahat yüklecek yeri seciyosun

Bir Linux Sever Arkadaşımız

Şu Kurulumu Tüm Detaylarıyla Karşılaşabilecek Sorunların Çözümü ile Birlikte Resimli Anlatsa ne Makbule Geçer

2 inci İşletim Sistemi Olarak Diyorum Ben .
İnternette Var Bilgi Ama . İnstal Deyin Yükleme Alanını Siz Seçin İleriye Basın Deyip Üstün Körü Geçiştirmişler

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
evet öyle yazıyor karmaşık görünen kısımlarını atlamışlar benim tavsiyem 10 gb yer ayır hdd den bir de pardusu dene onda ekrana hdd kısmı renkli olarak gelecek ve sen ayırdıgın 10 gb sececeksin sonra o kısmı biçimlendirip ileri diyeceksin okadar

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
dünden beri mandriva kullanıyorum gercekten süper tavsiye ederim pardustan daha ii geldi bana :D ufal tefek sorunları var onları forumdan cözüyorum zaten :D

O kadar diyorum kimse inanmıyor. Sakalımın olduğunu bilselerdi acaba fark eder miydi? :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar yeni yıl şerefine kubuntuyu kurdum :D ama üç boyutlu masaüstüne geçemedim nasıl yapacağımı anlatabilecek varmı?(masa üstünün dönmesini istiyorum kısacası)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben de yeni yıl şerefine Ubuntu mu kursam ne :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
arkadaşlar yeni yıl şerefine kubuntuyu kurdum :D ama üç boyutlu masaüstüne geçemedim nasıl yapacağımı anlatabilecek varmı?(masa üstünün dönmesini istiyorum kısacası)

KDE'ciler gelince yardım ederler sana. :) Bu arada tebrikler, bir ara Ubuntu'ya da bekleriz. :)