Linux Mint Debian Edition [LMDE]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsngrms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LMDE 'ı denediniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    84

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet ben 8.8.8.8 kullandım, çekti çatır çatır. Şimdi gayet düzgün :) Ama sonrasında 2 farklı hata daha verdi, farklı şekillerde çözdüm. Dener ve hatalarla karşılaşırsan bu konuda beni etikeyleyerek yaz, yardım etmeye çalışırım. :)

Teşekkürler keyloger...

Hallettim... Google amca sağolsun...

Dns ayarları kısmına araya virgül koyarak ikinci bir satır yazılabiliyormuş..

(8.8.8.8, 8.8.4.4 )

Debiandan hevesimi aldım...
Dediğin gibi LMDE de çok şeyler değiştirmek gerekiyor...
bir problem de ext4 dosya sistemli diğer diskleri nautilus görmedi. dolphin görüyor ama bağlayamıyor...

Bundan da hevesimi almış olacağım..
En sonunda ubuntu tabanlı Linux mint daha problemsiz...

keçi boynuzu için fi tarihte bir zat "bir dirhem bal için o kadar odunu yiyemem" demiş..

Ben de biraz daha hız için bu kadar uğraşamıyacağım...

Linux Mint LMDE için üstünde daha fazla çalışmaları lazım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Teşekkürler keyloger...

Hallettim... Google amca sağolsun...

Dns ayarları kısmına araya virgül koyarak ikinci bir satır yazılabiliyormuş..

(8.8.8.8, 8.8.4.4 )

Debiandan hevesimi aldım...
Dediğin gibi LMDE de çok şeyler değiştirmek gerekiyor...
bir problem de ext4 dosya sistemli diğer diskleri nautilus görmedi. dolphin görüyor ama bağlayamıyor...

Bundan da hevesimi almış olacağım..
En sonunda ubuntu tabanlı Linux mint daha problemsiz...

keçi boynuzu için fi tarihte bir zat "bir dirhem bal için o kadar odunu yiyemem" demiş..

Ben de biraz daha hız için bu kadar uğraşamıyacağım...

Linux Mint LMDE için üstünde daha fazla çalışmaları lazım.

Valla benim kurduğum makina eski p4 3.06 yanında da 512 ram var. 1 yıldır ubuntu kuruluydu ama çok kasıyor aleti, açılıştan 400 mb ram yiyordu çokta işlemci tüketiyor. Ben de bu sebeple LMDE XFCE kurdum. kurulumu tamamlamak nereden baksan bu sorunlarından ötürü 1 gün sürdü ama şimdi güzel oldu sanki :) Maşallah diyelim, evdekilerin internette gezmesi ve video izlemesi için ideal duruyor... :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Burada linkleri verdikten sonra kendim yaptım kurulumu, açıkçası dediğiniz kadar problem yaşamadım ben. Sizde ters giden nedir? Bu kadar uğraştıran nedir merak ettim doğrusu :)

Tamam henüz RC sürüm fakat şuan ekran parlaklığını ayarlayamıyorum sadece, onun dışında hiçbir eksiği yok :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Burada linkleri verdikten sonra kendim yaptım kurulumu, açıkçası dediğiniz kadar problem yaşamadım ben. Sizde ters giden nedir? Bu kadar uğraştıran nedir merak ettim doğrusu :)

Tamam henüz RC sürüm fakat şuan ekran parlaklığını ayarlayamıyorum sadece, onun dışında hiçbir eksiği yok :)

Valla bende kendi sitesine girip 2-3 gün önce çektim, çeker çekmez kuruluma geçtim. Unetbootin ile flash disk üzerinden kurulum yaptım. Birşeyler ters gidiyor ve Xorg işlemciyi %100 kullanıyordu. Ben de kurulumu kesmek istemedim zaman geçtikçe daha da kesmeyeyim tamamlansına geldi olay kurulum 6 saat civarı sürdü. :) Halbuki 15 dakikayı geçmemesi gerekirdi.

Neyse sonra güncelleme yapalım dedim, debian depolarıyla ilgili sorunlar çıktı. Keyring'ler falan yükledim hâlâ erişim yoktu. En son standart dns yerine google dns kullanınca depolara erişebildim. Güncelleme yaptıkça yeniden güncelleme geldi. Güncellemelerden 3 numaralı linux kerneline geçerkenki kısmında initfarms güncellemesi sorun çıkardı. Hata verdiği yerdeki perl kodunda değiştirmem gerekti falan gibi ihtiyaçlarım oldu... :)

Derken en son kurulumdan sonra ekran çözünürlüğü ve ekran tazelemesi ile ilgili ayarlamalar yapılamıyordu, bir sürü uğraştan sonra ekran çözünürlüğünü değiştirdim ancak tazeleme ayarını işin içine soktuğumda X'i başlatamadım gibi devam ediyor. Neyse şimdilik iş görüyor. :) RAM ve CPU kullanımı gerçekten harika. :) Debian ve XFCE'nin nimetlerinden kolay kurulumla yararlanış oluyoruz diyeceğim ama yine de pek kolay olmadı demeden de geçmek istemiyorum. :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@keyloger

Son versiyonu indirdiğinden şüphe etmeye başladım. Sıfır kurulumdan sonra 4 MB güncelleme var sadece. Ayrıca şuan kernel olarak 2.6.39 kullanıyor 3'e geçiş henüz olmadı diye biliyorum.

Siz depolar ile mi oynadınız DNS değiştirmeden önce bağlantı kurulmayınca biraz değiştirmiş olabilir misiniz?

uname -r çıktım:
Kod:
2.6.39-2-amd64

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
@keyloger

Son versiyonu indirdiğinden şüphe etmeye başladım. Sıfır kurulumdan sonra 4 MB güncelleme var sadece. Ayrıca şuan kernel olarak 2.6.39 kullanıyor 3'e geçiş henüz olmadı diye biliyorum.

Siz depolar ile mi oynadınız DNS değiştirmeden önce bağlantı kurulmayınca biraz değiştirmiş olabilir misiniz?

uname -r çıktım:
Kod:
2.6.39-2-amd64

Sen 64 bit kullanıyorsun, benim 32 bitte gayet geçti. Depolarla oynadım ancak kendi arayüzünden oynadım, Türkiye'deki sunucuları seçtim. Onun dışında depolarda bir değişiklik yapmadım. :wink:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sen 64 bit kullanıyorsun, benim 32 bitte gayet geçti. Depolarla oynadım ancak kendi arayüzünden oynadım, Türkiye'deki sunucuları seçtim. Onun dışında depolarda bir değişiklik yapmadım. :wink:

O halde problem yeni kernelden kaynaklanıyor, zaten kernel güncellemelerinin sorun çıkarması hiç şaşırtıcı değil.

Ekran ile ilgili sorunların sürücü ile kernel uyuşmazlığından kaynaklanıyor. İşbu nedenle kernel güncellemelerinde acele etmemek lazım.

Bir örnek vermek gerekirse, Sabayon 6 kullanırken kablosuz ağlara sorunsuz bağlanıyordum. Bir ara epey yüklü güncelleme oldu, neyin nesi bunlar diye bakarken gördüm ki en son kernel kablosuz ağ kartım ile uyumsuz olduğu için sürücüyü silecek. Tabiki de yapmadım güncellemeyi, yoksay diyip geçtim.

Yani bu tür önemli güncellemelerde dikkatli olmak lazım.

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

Linux Mint Türkiye forumundan arkadaşlara sordum aldığım yanıt şöyle:
LMDE Gnome versiyonda güncellemeler ile Kernel 3'e yükseltmiştim.
Kernel 3 Nvidia sürücüleri ile problem çıkarttığı için ben kaldırmıştım.
Kernel 3 kurulunca acele edip eski versiyonları kaldırma.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O halde problem yeni kernelden kaynaklanıyor, zaten kernel güncellemelerinin sorun çıkarması hiç şaşırtıcı değil.

Ekran ile ilgili sorunların sürücü ile kernel uyuşmazlığından kaynaklanıyor. İşbu nedenle kernel güncellemelerinde acele etmemek lazım.

Bir örnek vermek gerekirse, Sabayon 6 kullanırken kablosuz ağlara sorunsuz bağlanıyordum. Bir ara epey yüklü güncelleme oldu, neyin nesi bunlar diye bakarken gördüm ki en son kernel kablosuz ağ kartım ile uyumsuz olduğu için sürücüyü silecek. Tabiki de yapmadım güncellemeyi, yoksay diyip geçtim.

Yani bu tür önemli güncellemelerde dikkatli olmak lazım.

---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

Linux Mint Türkiye forumundan arkadaşlara sordum aldığım yanıt şöyle:

Ekran kartı sürücüleri sorunu en küçük problemimdi, dediğim gibi kendi çözümümü de ürettim. Eski kerneli kaldırmak zorunda kaldım çünkü initramfs-tools eski kernelle derlenmiyor ve güncellemelerin yarıda kalmasına sebep oluyordu. Bu da yeni uygulama kurmaya falan sıkıntı oluşturuyordu gibi gibi... Çok şükür kendi sorunumu çözecek kadar uzun zamandır (hatta başkalarınınkine de el atacak) linux kullanıyorumda benim için çok sıkıntı olmadı. Ama daha son kullanıcıya tavsiye edilmesine çook zaman var. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ekran kartı sürücüleri sorunu en küçük problemimdi, dediğim gibi kendi çözümümü de ürettim. Eski kerneli kaldırmak zorunda kaldım çünkü initramfs-tools eski kernelle derlenmiyor ve güncellemelerin yarıda kalmasına sebep oluyordu. Bu da yeni uygulama kurmaya falan sıkıntı oluşturuyordu gibi gibi... Çok şükür kendi sorunumu çözecek kadar uzun zamandır (hatta başkalarınınkine de el atacak) linux kullanıyorumda benim için çok sıkıntı olmadı. Ama daha son kullanıcıya tavsiye edilmesine çook zaman var. :)

O konuda birşey diyemem zaten -dalgınlığıma gelmezse- özellikle uyarıyorum RC olduğunu unutmayın, günlük kullanım için/ acemiler için ideal olmayabilir diye. :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
O konuda birşey diyemem zaten -dalgınlığıma gelmezse- özellikle uyarıyorum RC olduğunu unutmayın, günlük kullanım için/ acemiler için ideal olmayabilir diye. :)

RC demek Release Candidate demek. :) Türkçesi "Kararlı Sürüm Adayı" yani Beta değil Alfa hiç değil. Bu ibareyi görünce çekip kurayım ne kadar uğraştırabilir diye düşünmüştüm, beklediğimden çok daha fazla yordu, umarım kararlı sürümde bunlar aşılır çünkü twitter'ımdan da yazdığım gibi ölüyü diriltir. :wink:

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
RC demek Release Candidate demek. :) Türkçesi "Kararlı Sürüm Adayı" yani Beta değil Alfa hiç değil. Bu ibareyi görünce çekip kurayım ne kadar uğraştırabilir diye düşünmüştüm, beklediğimden çok daha fazla yordu, umarım kararlı sürümde bunlar aşılır çünkü twitter'ımdan da yazdığım gibi ölüyü diriltir. :wink:
RC sürüm işte herkese aynı değil. Benim için Ubuntu kurmaktan farksızdı :D Sadece kurulumdan sonra -en sorunlu wirelesslardan biri olan- Broadcom bcm4313'ü tanıtmak acemiler için mesele olabilirdi. Onu da kurulumdan hemen sonra belgeledim foruma sundum. Yani Broadcom wireless'a sahip olan kişiler için kaynak hazır zaten. :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evdeki masaüstü için de bir şansımı deneyim dedim ve LMDE 2011.08 Gnome 32 bit kurdum. İyi ki denemişim, kendine geldi 8 yıllık makina :)

Gnome sürümde sorun yok gibi sanki, zaten kim şikayet etse hep Xfce duyuyorum...

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
son sürümü de gayet başarılı olmuş forever LMDE :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
LMDE bende hala problemli bazı programlarını çalıştıramıyorum. giriş ekranını programını çalıştıramadım bir türlü. Direk açılmsını istiyorum olmadı. Ekran kartı sürücüsünü yükleyemedim. o kadar uğraştım.
İnşallah ubuntu kökenli Linux Minti aramam ilerde... Eğer tamamen Debian a geçerse mint... ilk kuracağım sistem olmaz.

Hala açılıştaki şu windows 98 gibi yazıların akması artık komik...

Şu plymouth u geliştirin koyun beya.....

Pardus çok usturuplu duruyor halen linux babası Debian ın açılış görüntülerine göre....

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE bende hala problemli bazı programlarını çalıştıramıyorum. giriş ekranını programını çalıştıramadım bir türlü. Direk açılmsını istiyorum olmadı. Ekran kartı sürücüsünü yükleyemedim. o kadar uğraştım.
İnşallah ubuntu kökenli Linux Minti aramam ilerde... Eğer tamamen Debian a geçerse mint... ilk kuracağım sistem olmaz.

Hala açılıştaki şu windows 98 gibi yazıların akması artık komik...

Şu plymouth u geliştirin koyun beya.....

Pardus çok usturuplu duruyor halen linux babası Debian ın açılış görüntülerine göre....
Plymouth sadece Debian'da değil Ubuntu tabanlı dağıtımlarda da bazen çalışmıyor, ben görselliğe çok önem vermediğim için onun ince ayarlarını bilmiyorum ama kullanan varsa bir şekilde yapılabiliyor demek ki :)

Mint tamamen Debian'a geçeceğini belli etti, son çıkan sürüm 2011.09 bunun kanıtıdır. 12. sürümün bu yılın sonunda çıkması bekleniyor.

11. sürümde açılışta Plymouth yerine siyah ekran kullanıldı ama tepki çekince Debian tabanlı sürümlerde kullanılmıyor, Plymouth kullanılmamasının sebebi ise bu haliyle hem daha hızlı olduğu için hem de daha az enerji harcadığı için :)

Linux Mint son kullanıcıya yönelik bir dağıtım olduğu için 12. sürümde mutlaka görsellikte iyileştirme yapılacaktır diye düşünüyorum (Zayıf özellikli bilgisayar kullanıcılarını atlamadan tabiki, Plymouth aktif olduğunda netbook veya eski bilgisayar kullanıcılarına sorun yaşatabiliyor.)

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

Bu arada 2011.09 kararlı sürümdür. İndirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Tüm linkler verilen sayfada bulunmaktadır.

http://www.linuxmint.com/download_lmde.php

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Maalesef ben açılışta ve kapanışta siyah ekranda akan yazıları sevemedim.

Mint 11 açılışta siyah ekran değil ubuntu da ki plymouth hatasından dolayı siyah ekran çıkıyor.

Benim ekran kartım nvidia. 270 nolu sürücüyü kullanırsam açılışta siyah yazılar çıkıyor.
275-280 nolu sürücüyü kullanırsam sadece siyah ekran çıkıyor.

Linux 10 da bu problem yok. 10 dan sonra ubuntu da 10.04 ten sonra plymouth hatası vermeye başladı. Bu genelde ekran kartının sürücüsünü yüklediğimde çıkıyor. yüklemesem olmuyor.

yerli ve yabancı sitelerde çok öneriler var. nerdeyse hepsini denedim. Ubuntu ve Mint sitelerinde yazdım bu problemi.
Fakat ya cevap alamadım. yada cevaplar işe yaramadı.

En son plymouth manager isimli programa denk geldim. En az hata veren buydu. Bununda yeni sürümleri çalışmaz oldu.

Plymouth problemi diye arattığımda sitelerde kendi sorularıma denk geliyorum.
Bana gına geldi açıkcası. Üstelik bilgisayar işlerimin % 90 ını linux ile halledecek kadar linux meraklısıyım.
Şimdiye kadar severek kullandığım 7 nolu sürümden beri kullandığım Mint eğer Debian tabanlı sürümü daha görsel hale getirmezse şu haliyle kullanamam ve şimdiki kullanan sayısının azalacağını düşünüyorum.

Ubuntu tabanlı da kurarken, ekran kartı, yazıcı uyarılarını kendisi yapıyor ve en iyi şeklin kurulmasını öneriyordu. Problemsizdi.

Yakın arkadaşlarımın bir kısmını Linux u överek anlatırken driver problemi yok diye anlatıyorum.

LMDE de nasıl anlatırım. Yazılar itici gelir. Komutlarla kurulan driverlar( birkısmı da olmuyor) ne ile izah ederim.

Yazdıklarımın bir kısmı doğru olmayabilir. Siz daha iyi biliyor olabilirsiniz.

Sizin adınızı pdf olarak hazırlanan linux dergilerinde görüyorum.
Gayretlerinizi tebrik ediyorum.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=42312]harun.arslan[/MENTION]

Maalesef ben açılışta ve kapanışta siyah ekranda akan yazıları sevemedim.

Son kullanıcıya hitap eden dağıtımlar için (Ubuntu, Linux Mint, Pardus vs.) görsellik önemlidir. Bu nedenle size hak veriyorum.

Mint 11 açılışta siyah ekran değil ubuntu da ki plymouth hatasından dolayı siyah ekran çıkıyor.

Burada yanılıyorsunuz çünkü evet sorunlar oluyordu fakat bu siyah ekranın kendiliğinden çıkmasına sebep değil aksine sorunlar olduğu için bilerek siyah ekrana geçildi. Daha detaylı açıklama için Mint ekibinin duyurusuna göz atalım:
Plymouth boot screen: Plymouth loads late in what is now a very fast boot sequence. It also fails to support most video drivers in high resolution. In Linux Mint 11, the entire boot sequence is black. You no longer see a logo or loading dots. This makes the boot sequence more coherent and gives the operating system a more professional look.
Kaynak: http://linuxmint.com/rel_katya_whatsnew.php

Benim ekran kartım nvidia. 270 nolu sürücüyü kullanırsam açılışta siyah yazılar çıkıyor.
275-280 nolu sürücüyü kullanırsam sadece siyah ekran çıkıyor.

Benim ekran kartım da Nvidia driver sürümü 273, görselliğe önem vermiyor olsam da birazdan Plymouth yükleyeceğim bakalım ne olacak :)

Linux 10 da bu problem yok. 10 dan sonra ubuntu da 10.04 ten sonra plymouth hatası vermeye başladı. Bu genelde ekran kartının sürücüsünü yüklediğimde çıkıyor. yüklemesem olmuyor.

yerli ve yabancı sitelerde çok öneriler var. nerdeyse hepsini denedim. Ubuntu ve Mint sitelerinde yazdım bu problemi.
Fakat ya cevap alamadım. yada cevaplar işe yaramadı.

En son plymouth manager isimli programa denk geldim. En az hata veren buydu. Bununda yeni sürümleri çalışmaz oldu.

Plymouth problemi diye arattığımda sitelerde kendi sorularıma denk geliyorum.
Bana gına geldi açıkcası. Üstelik bilgisayar işlerimin % 90 ını linux ile halledecek kadar linux meraklısıyım.

Bende aynı sizin gibi yüksek bir ilgi duyuyorum GNU/Linux dağıtımlarına, fakat şunu söyleyim ben 3 yıldan uzun süredir kullanıcıyım ve artık görsellik aramaz oldum. Arayana arama diyemeyiz tabi, plymouth kullanmayı bir kez denemiştim olmadı daha da uğraşmadım. Ama bugün deneyeceğim yine, buradan da geri dönüş yapacağım düzgün çalışıp çalışmadığına dair...

Şimdiye kadar severek kullandığım 7 nolu sürümden beri kullandığım Mint eğer Debian tabanlı sürümü daha görsel hale getirmezse şu haliyle kullanamam ve şimdiki kullanan sayısının azalacağını düşünüyorum.

Haklı da olabilirsiniz, yanılıyor da olabilirsiniz. Sonuçta az çok Debian'a geçildi herkes aşağı yukarı gördü nasıl olacağını buna rağmen yükselişte olduğuna göre erken yorum yapmayayım ben :)

Ubuntu tabanlı da kurarken, ekran kartı, yazıcı uyarılarını kendisi yapıyor ve en iyi şeklin kurulmasını öneriyordu. Problemsizdi.

Yakın arkadaşlarımın bir kısmını Linux u överek anlatırken driver problemi yok diye anlatıyorum.

LMDE de nasıl anlatırım. Yazılar itici gelir. Komutlarla kurulan driverlar( birkısmı da olmuyor) ne ile izah ederim.

Driver sorunları Ek Sürücüler yazılımının (jockey-gtk) Ubuntu'ya göre yapılmış olup Debian'da çalışmaması yüzündendir. Fakat Debian'a port edebilmek için çalışmalar sürüyor. Bizde istemeyiz yazılım yöneticisinden, paket yöneticisinden veya konsoldan kurmayı, kendisi tanısın isteriz ama durum dediğim gibi, yapabilmelerini umuyoruz.

Yazdıklarımın bir kısmı doğru olmayabilir. Siz daha iyi biliyor olabilirsiniz.

Sizin adınızı pdf olarak hazırlanan linux dergilerinde görüyorum.
Gayretlerinizi tebrik ediyorum.

Est.
Teşekkür ederim. İlk defa Linux Mint Türkiye dışından tebrik aldım. :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=83192 [MENTION=83192]hsngrms[/MENTION]

En çok ilgimi çeken plymouth un bilerek terkedilmiş olması. Halbuki ben gözden nvidia ekran kartının bazı sürümleriyle uyuşmayan bir durum olduğunu düşünüyordum.

Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben teşekkür ederim seviyeli bir yazışma olduğu için :) İyi geceler.

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
beni linux'a tekrar döndüren sürüm oldu, her zaman bilgisayarımda windows7 ve bir linux türevi vardır (6 yıldır), ama son 1 yıldır linux ile ilgilenmiyordum, 15 gün önce lmde'yi kurdum ve benden 10 üzerinden 11 aldı :D 15 gündür windows7'yi açmadım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bunu duymak güzel birşey, böyle linux aşıklarına ihtiyacımız var :D

sarptas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ubuntu'nun GNOME yerine Unity'ye geçişiyle ben de LinuxMintdenemek istiyordum. LinuxMint DE ile ilgili değerlendirmeleriniz beni hangü sürümü kuracağım konusundaki kararsızlığıma son verdi. LMDE indiriyorum şu an :)

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ubuntu'nun GNOME yerine Unity'ye geçişiyle ben de LinuxMintdenemek istiyordum. LinuxMint DE ile ilgili değerlendirmeleriniz beni hangü sürümü kuracağım konusundaki kararsızlığıma son verdi. LMDE indiriyorum şu an :)

pişman olmayacaksın :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Linux Mint Ubuntu tabanlı ana sürümden vazgeçmedi ve LMDE'yi yan proje olarak bıraktılar maalesef...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben ArchBang'e geçtim... :)
LMDE'yi hala seviyorum ama Mint yöneticilerinden fazlasıyla soğudum. O nedenle bu aralar veya belki uzun süre sadece ArchBang kullanacağım. Zaten birsürü özelleştirme yaptım kaldıramam...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Projenin lideri Clement Lefebvre'nin Gnome 2 ve 3 üzerine açıklamaları:

Linux Mint 12 “Lisa” will be released in November this year with continued support for Gnome 2 but also with the introduction of Gnome 3. The radical changes introduced by the Gnome project split the community. At the time of releasing Linux Mint 11 we decided it was too early to adopt Gnome 3. This time around, the decision isn’t as simple. Gnome 3.2 is more mature and we can see the potential of this new desktop and use it to implement something that can look and behave better than anything based on Gnome 2. Of course, we’re starting from scratch and this process will take time and span across multiple releases. Until then, it’s important we continue to support the traditional Gnome 2 desktop. We’re likely to release two separate editions, one for Gnome 2.32 and one for Gnome 3.2. We’re also working in cooperation with the MATE project (which is a fork of Gnome 2) at the moment to see if we can make both desktops compatible in an effort to let you run both Gnome 2 (or MATE) and Gnome 3 on the same system, either in Linux Mint 12, or for the future.

EnziM

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Garip bir dağıtım oldu Ubuntu'dan Gnome'den ayrılan geliştiricilerin birleştikleri bir dağıtım Linux Mint. Başladıkları projeleri bitirememeleri çok kötü. Şuan bir çok kişi linux mint derken Mate gibi bir masaüstünü sunduklarında kullanıcılarının tepkisini şimdiden merak ediyorum.