Linux Mint Debian Edition [LMDE]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsngrms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LMDE 'ı denediniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    84

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Qt tadı yok ama. :D

Tamam Qt daha iyi olabilir ama ortaya çıkan ürünü yani KDE'yi sevmiyorum :D

Kullanılıyor, kullanılmaz mı hiç... Arch ile kullanılmayan yok.. Bir dee kullanıcı depoları var ki 10 numara...

Bir kere tadına baksanız başka sisteme kesinlikle geçmezsiniz... Benim gibi zorunlu kalmazsanız... :)

Benim aradığım özelliklerden biri de kolay kurulum
:)
Sevmiyorum öyle herşeyi kendin ayarlayacaksın vs.
Tamam sistemin içini dışını öğrenmek adına güzel ama onu öğrenene kadar SolidWorks, Catia öğrenirim daha iyi
Sonuçta Bilgisayar Mühendisi değil Metalurji ve Malzeme Mühendisi olacağım

indirim bakarım sonra

Baktıktan sonra iyi ya da kötü görüşlerini burada paylaşırsan sevinirim :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Benim aradığım özelliklerden biri de kolay kurulum
Sevmiyorum öyle herşeyi kendin ayarlayacaksın vs.
Tamam sistemin içini dışını öğrenmek adına güzel ama onu öğrenene kadar SolidWorks, Catia öğrenirim daha iyi
Sonuçta Bilgisayar Mühendisi değil Metalurji ve Malzeme Mühendisi olacağım

Son kullanıcı için kurulum önemli tabi ama, iddia ediyorum kurulum süresinde paketlerin internetten indirildiği süreyi çıkarırsak toplamda 5 ila 10 dakika arasında sürecek basit bir işlem... :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
En güzeli haiku :D Hiç bir şey yok nerdeyse :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Son kullanıcı için kurulum önemli tabi ama, iddia ediyorum kurulum süresinde paketlerin internetten indirildiği süreyi çıkarırsak toplamda 5 ila 10 dakika arasında sürecek basit bir işlem... :)

Bahsettiğin süre herşeyi default ayarda kurmak için sanırım yoksa o kadar az olamaz, mesela ben bi yerde takılırım 20-30 dk oyalanarım belki kimbilir :)
LMDE'de live olarak boot 1 dk, kurulum 10 dk, güncelleme 2-3 dakika, yani 15 dk da full özellikli bir sistem karşında oluyor :)

En güzeli haiku :D Hiç bir şey yok nerdeyse :D

Haiku daha kararlı sürüm çıkarmaktan aciz kendimi bildim bileli alpha :P

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bahsettiğin süre herşeyi default ayarda kurmak için sanırım yoksa o kadar az olamaz, mesela ben bi yerde takılırım 20-30 dk oyalanarım belki kimbilir :)
LMDE'de live olarak boot 1 dk, kurulum 10 dk, güncelleme 2-3 dakika, yani 15 dk da full özellikli bir sistem karşında oluyor :)

Haiku daha kararlı sürüm çıkarmaktan aciz kendimi bildim bileli alpha :P

Busybox var :D
embedded.
Çok hızlı çalışır. Eminim :D

Tabi hiç bir grafik arayüzü yok. Anca perl ile oluyor :D

Neyse konuyu dağıtmayayım. Mint i yeni bilgisayarıma da kuracağım ;)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hatta kurdum ve mint den yazıyorum şu an :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Tamam Qt daha iyi olabilir ama ortaya çıkan ürünü yani KDE'yi sevmiyorum :D
Aaa neyi varmış? :D KDE4.4'ten beri en stabil o. (Var mı çöktüğünü gören bir babayiğit o sürümden sonra çöktüğünü gören :D) Kullanışlılık dersen kendine ait programları yeter. Hızlılık ve verimlilik dersen Compiz + KDE ikilisi ile oluyo Görsellik dersen zaten belli. Bana bir neden söyle? :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aaa neyi varmış? :D KDE4.4'ten beri en stabil o. (Var mı çöktüğünü gören bir babayiğit o sürümden sonra çöktüğünü gören :D) Kullanışlılık dersen kendine ait programları yeter. Hızlılık ve verimlilik dersen Compiz + KDE ikilisi ile oluyo Görsellik dersen zaten belli. Bana bir neden söyle? :D

1- Geçmişte canımı çok sıkmış olması
2- Ufacık bir program bile lazım olduğunda yüzlercesinin içinde boğulup zorla bulmam veya bulamamam
3- Sen ne kadar çökmediğini iddia etsende ben çökertecek bir açık bulurum geçenlerde KDE sürümüne dikkat etmedim ama Pardus 2011'deydi sistem tepsisine uygulamacıklar ekledim sistem izleyicilerin bir tanesinde görüntü vermedi ve bir iki tıklayınca çöküyordu, kaç defa denedim hep aynısı oldu :D
4- GNOME hiç çökmedi ben kullanırken :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet GNOME hiç çökmüyor kerata.. Windows çöker GNOME çökmez :D

GNOME'u çökertmeyi başaran biri çıkmıştı, forumda zelzele olmuş gibi etkisi yarattı, herkes Linux artık güvenli değil virüs geçer falan dedi o kadar yer etmiş ki GNOME'un stabilitesi ve Linux'un güvenliği...
Bir yanda da çökmeleri ile meşhur KDE, üstelik sistem canavarı...
:D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
1- Geçmişte canımı çok sıkmış olması
2- Ufacık bir program bile lazım olduğunda yüzlercesinin içinde boğulup zorla bulmam veya bulamamam
3- Sen ne kadar çökmediğini iddia etsende ben çökertecek bir açık bulurum geçenlerde KDE sürümüne dikkat etmedim ama Pardus 2011'deydi sistem tepsisine uygulamacıklar ekledim sistem izleyicilerin bir tanesinde görüntü vermedi ve bir iki tıklayınca çöküyordu, kaç defa denedim hep aynısı oldu :D
4- GNOME hiç çökmedi ben kullanırken :D

Tabi kullanacağın dağıtım önemli. :D Bu arada geçmişte KDE'nin canını sıkması artık çok berbat olduğu gerçeğini değiştirmez. :) Tabi Gnome daha kararlı kabul ediyorum. Fakat KDE'nin kararlılığı Gnome Karar.-1'dir. :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285

Kesinlikle katılıyorum :mrgreen:
Yok abi ya, ben cümle kuramıyorum. :D Kurduğum cümleye bak. :D Neyse bende Gnome kurdum. Fakat GTK için. Yoksa hemen KDE kullanırım. O kadar berbat ki. :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE'ı denemek isteyenler vardı neredesiniz ? :D

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
LMDE'ı denemek isteyenler vardı neredesiniz ? :D

LMDE Kurdum sanal işletim sistemi olarak ana makina windows 7 sanal vmware mint 10 LMDE
kurdum her seferinde ekran ayarlıyorum 800/600 geliyor bende 1280/ 800 ayarlıyorum yeniden başlattıgımda ayarlar yine 800-600 olmuş birde misafir eklentilerini bir türlü kuramadım her girişte kullanıçı adi yazıp öyle giriyor digerlerigibi öntanımlı gelmedi bir sürü sorun...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE Kurdum sanal işletim sistemi olarak ana makina windows 7 sanal vmware mint 10 LMDE
kurdum her seferinde ekran ayarlıyorum 800/600 geliyor bende 1280/ 800 ayarlıyorum yeniden başlattıgımda ayarlar yine 800-600 olmuş birde misafir eklentilerini bir türlü kuramadım her girişte kullanıçı adi yazıp öyle giriyor digerlerigibi öntanımlı gelmedi bir sürü sorun...

Sanal makinede denemedim hiç, VMWare nin sitesine bakmak lazım LMDE ile uyumlu mu diye, illaki sanal makinede deneyeceksen bir de VirtualBox ile dene, ama Live DVD ya da Live USB ile denemek varken sanal makinede denemek bence gereksiz :) Çünkü oradaki donanım senin donanımın değil sanal donanım ve gerçek ile arasında çok fark var, gerçek sanal makinedeki gibi olsa şuan OpenSuSe kullanıyor olurdum :)

Dikkat ettiysen önceki mesajlarımda hiç sanal makinede deneyin diye önermedim hep Live USB dedim çünkü en gerçekçi sonuç öyle alınıyor :) LMDE'yi değil ama onun dışında birçok Linux BSD dağıtımını ve Windows sürümünü sanal makinede denemiş biri olarak söylüyorum bunu

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Evet sanal makinada önermedigini biliyorum sanal olarak nasıl oluyor diye kuran varmı varsa teçrübelerinden yararlanalım diye..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evet sanal makinada önermedigini biliyorum sanal olarak nasıl oluyor diye kuran varmı varsa teçrübelerinden yararlanalım diye..

Açık sözlü olmak gerekirse, bu dağıtımı sanal makinada kurmak pek birşey katmaz kimseye, sadece merak giderme amaçlı yapılabilir :)
Bir Arch veya Debian olsa sisteme zarar vermeden kurmayı öğrenebilme açısından sanal makine iyi olur elbet ama LMDE için buna gerek yok :)
Yine de eğer deneyen varsa tecrübelerine paylaşsın birbirinize yardımcı olun tabiki memnun olurum sonuçta denemişsiniz boşa gitmez emek

mint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LMDE'de yeni sürüm çıkmıyor. Şu an mevcut ISO kalıbını kurarsanız en az 600 MB güncelleme yapmanız gerekecektir. En son 1 ay kadar önce LMDE XFCE sürümü yayınlandı. Bu ISO kalıbı oldukça kararlı.

Buradan indirebilirsiniz.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
LMDE XFCE'i denemeye karar verdim yeter artık GNOME GNOME...

Bu arada beni Linux Mint Türkiye forumlarına önermişler :)
Burada çok uğraştık ama yöneticiler duymadı sesimizi, magazin değil teknoloji istiyoruz dedik... Şanslıyım teknolojinin göbeğine düştüm, sağolsunlar bendeki ışığı görenler :P

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben Mint kullaniyorum su an :D chrome u yukledikten sonra menu ye gir orada internet basligi altinda bulursun. oradan masaustune kisayol olarak atarsin. bu arada bunlara gerek yok dock kullanacaksan gorev cubugunda cikan simgeyi direk dock a aktariyo. tipki mac gibi. hatta ben mint simgesini apple simgesi ile degistirmistim :D benim fikrime gore ubuntudan kat kata daha kararli ve rahat bir OS. ha professional degilim. son kullanici yorumu benimkisi :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
2 haftadır Fedora 15 kullanan adam! Belgesel olmam lazım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
2 haftadır Fedora 15 kullanan adam! Belgesel olmam lazım.

O kadar da değil, bizim bölümde hocalardan birisi ben tanıdım tanıyalı fedora kullanıyor ki öncesinde de hep fedora kullanıyormuş. Adam fedora core1'den beri kullanıyor ama sistemi çok geç güncelliyor sanırım. :)