KEndine eziyet ediyorsun dostum geç Mint'e rahatına bak2 haftadır Fedora 15 kullanan adam! Belgesel olmam lazım.
Güzel yorumun için teşekkürlerBen Mint kullaniyorum su anchrome u yukledikten sonra menu ye gir orada internet basligi altinda bulursun. oradan masaustune kisayol olarak atarsin. bu arada bunlara gerek yok dock kullanacaksan gorev cubugunda cikan simgeyi direk dock a aktariyo. tipki mac gibi. hatta ben mint simgesini apple simgesi ile degistirmistim
benim fikrime gore ubuntudan kat kata daha kararli ve rahat bir OS. ha professional degilim. son kullanici yorumu benimkisi
![]()
Ubuntu'da olduysa Mint'te Ubuntu tabanlı olduğu için normal bir durum. Ancak mutlaka düzeltmenin bir yolu vardır. Linux Mint Türkiye forumlarında bir konu aç istersen, elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Veya Debian tabanlı olan sürümü denebu sabah mint kurdum, kullanımı çok güzel ama bir türlü ekran kartımı tanıtamadım, ubuntuda da aynısı olmuştu.
KEndine eziyet ediyorsun dostum geç Mint'e rahatına bak![]()
KEndine eziyet ediyorsun dostum geç Mint'e rahatına bak
Güzel yorumun için teşekkürlerLinux Mint Türkiye forumlarına bekleriz
---------- Post added at 19:16 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
Ubuntu'da olduysa Mint'te Ubuntu tabanlı olduğu için normal bir durum. Ancak mutlaka düzeltmenin bir yolu vardır. Linux Mint Türkiye forumlarında bir konu aç istersen, elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Veya Debian tabanlı olan sürümü dene![]()
Hala nasıl sabrettiğini ne amaçla kullandığını anlamış değilim.Fedora kurduğumdan beri Kreator'e ve Venom'a hasret kaldık. Codecler yok. Evet, Mint daha iyidir. Fakat ben devrelerimin yanmasını bekleyeceğim.
Konunun ilk mesajında görseller eklemiştim fakat üzerlerinde oynama yok o nedenle biraz sade görüntüler ama fark yok, istediğin gibi özelleştirebilirsin zatendebian tabanlı olan sürümünün görsellik olarak bir farkı var mı?
Hala nasıl sabrettiğini ne amaçla kullandığını anlamış değilim.Red Hat'ın kobayı olmak hoşuna mı gidiyor
![]()
Dostum sen direk MAGEİA'dan bahsetmişsinRed Hat kobayı değilde Metalsiz nasıl yaşandığımı anladım.Artık yan komşulara yalvarıyorum "Allah rızası için bir Welcome To Hell çekin..." diye.
Dostum, bana bir dağıtım öner. Hem KDE masaüstü olacak, hem az ram harcayacak, hem paket deposu dolu dolu olacak, hemde Fedora'nın bana yaptığı işkenceyi yapmayacak.
Tamamdır. Mint olmadı, bu olsun.Dostum sen direk MAGEİA'dan bahsetmişsin![]()
Tamamdır. Mint olmadı, bu olsun.Yunanistan sunucularından indiriyorum.
![]()
Ben KDE versiyonunu kullanıyorum hayatım da gördüğüm en hafif KDE hatta en hafif masaüstlerinden biri bile diyebilirim Bilgisayar ilk açılışında 230 mb ile açılıyor Merak ediyorsan tereddüt etmeden hemen denemelisin bencemageia kurduğunda gözlemlerini paylaşırsan çok sevinirim, bende merak ettim de.
Hadi hayırlı olsunTamamdır. Mint olmadı, bu olsun.Yunanistan sunucularından indiriyorum.
![]()
Mint olurdu da sen KDE'siz yapamıyorsun dostum biz ne yapalımTamamdır. Mint olmadı, bu olsun.Yunanistan sunucularından indiriyorum.
![]()
Ehah. Bugün kurdum. Daha sonra Monitörün girişi oynamış ama bilgim olmadığından ve tam Grafik ayarlarından sonra oynadığı için bende panik olup bir ton şey yaptım. Eee sonra ne oldu? Kaldırdım. Sonra Monütöre baktığımda fark ettim.Mint olurdu da sen KDE'siz yapamıyorsun dostum biz ne yapalım
KDE ile aram pek yok o yüzden dağıtım öneremeyeceğim ama karizmaxi güzel bir öneride bulunmuş değerlendir![]()
Kurmayı başardığım şeyde değilde hali hazırda oyun için kurulu Windows'ta Ekran kartı driverı kurunca Megaia'da Xorg çalışmadı. Bir dahaki kurulumda "Abbolly birşeyler :-(" yazıyordu. (Tam olarak aklımda değil ama bu yazı tabanında çıkıyordu ve bu yazıdan sonra bir şeyler yazarak yanıt vermiyordu. Bunlar önemli değil.)Nasıl bir hata veriyor?
Nette sadece Mac OS için olduğu görülüyor. AWN'yi dene, Awant Window Navigator yaniAdock diye bir dock programi yok muydu ? ben internette bulamiyorum... Yardimci olabilir misiniz![]()
Bana göre bu bildiÄin Ubuntu. Her sürümde birkaç deÄiÅiklik dıÅında birÅey yok. Nlite XP sistemler benzeri Åeyler yapacaÄına keÅke Ubuntu takımına katılsaydılar.(T9 klavyeden yazıyorum. Yoksa daha devamı vardı...)Sevgili SDN okurları, bu konu Linux Mint Debian için açıldı ancak illaki Debian tabanlı sürüm değil konumuz. Linux Mint 11 "Katya"yı da denemenizi öneriririm.Uzun zamandır kullanıyorum ve gayet memnunum, Ubuntu ile kıyaslandığında daha az sistem kaynağı kullanıyor ve birçok hata giderilmiş durumda. İlk açılışta çok fazla sistem kaynağı tüketmiyor, 512 mb ve altı RAM zorlanabilir ama 1 gb ve üstü ile rahat rahat kullanırsınız.İndirmek için: http://www.linuxmint.org.tr/linux-mint-indirme-adresleri/#katya
Bana göre bu bildiÄin Ubuntu. Her sürümde birkaç deÄiÅiklik dıÅında birÅey yok. Nlite XP sistemler benzeri Åeyler yapacaÄına keÅke Ubuntu takımına katılsaydılar.(T9 klavyeden yazıyorum. Yoksa daha devamı vardı...)
iöüçÄÅ Daha kaldı mı nan?Gözünü seveyim türkçe karakter kullanma![]()
Kesinlikle katılıyorumGözünü seveyim türkçe karakter kullanma![]()
En güncel ISO kalıpları için buradan
Agustos 2011 tarihli kalıplar:
LMDE Gnome 32 bit
LMDE Gnome 64 bit
LMDE XFCE 32 bit
LMDE XFCE 64 bit
RC sürüm olduklarını unutmayalım, herhangi bir veri kaybı vs. durumda Linux Mint takımı veya ben sorumlu değiliz.
Depo adreslerinde problem çıkıyor...
Bazı paketleri indiremedim...
Yalnız hızına diyeceğim yok... ubuntu tabanlı mint ten daha hızlı...
Linux Mint LMDE dense DEBİAN kurmak daha problemsiz geldi...depo adres problemini çözemedim.Debianın şimdiye kadar kuramazdım nedense. Daha çok donanım problemi oluyordu. Şimdi problem yok.
mesela google dns 8888, 8844 gibimi?