Linux Microsoft'u Ezecek, Microsoft teknolojiyi yavaşlatıyor

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
belirttiğim gibi en azndan bir dağıtımın mac'in yolundan ilerlemesi gerekiyor çünkü mac çok güzel işler yapılabileceğini gösterdi bsd bir sistemle bile.
MacOS hakkında biraz bilgi aktarayım.
İlk BSD4.3-bazlı Mach mikro-kernel mimarili NextSTEP işletim sistemi olarak 87-88'li yıllarda ortaya çıkmış bir projeydi. Daha sonra 99 yılında FreeBSD2.2 türevli "MacOS X Server" piyasaya çıktı. 2001 yılında ise FreeBSD3.2 türevli "MacOS X sürüm 10.0" (Cheetah) ve üzeri sürümler (Puma, Jaguar, Panther, Tiger, Leopard ve son olarak Snow Leopard) boy gösterdi. Kısaca GNU/Linux gibi Unix-türevi olan ve sağlam bir altyapısı bulunan bir işletim sistemi. Üzerine kullanışlı bir arayüz de eklenince gerçek bir sanat eseri ortaya çıkıyor.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
shakal
bu curtis %10 diyor linux için
bu konuda ne düşünüyorsun :)

---------- saat 20:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:11 eklenmişti ----------

MacOS hakkında düşüncemi söyleyeyim.
onu tercih edeceğime Win7'yi tercih ederim :D (bkz:kötünün iyisini seçmek)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bunları zaten biliyorduk, adam Microsoft'tan çıktı diye mi önemli oldu sözleri. :)

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
shakal
bu curtis %10 diyor linux için
bu konuda ne düşünüyorsun :)

---------- saat 20:12 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:11 eklenmişti ----------

MacOS hakkında düşüncemi söyleyeyim.
onu tercih edeceğime Win7'yi tercih ederim :D (bkz:kötünün iyisini seçmek)
sürekli kullananların sayısının o kadar olduğunu sanmam :) ama benim gibi 2 saat windows 10 saat linux kullananları da saydılarsa olur :) ayrıca ben elimden gelse (nakit olarak:) alırım bi mac ve çatır çatır macos kullanırım windows 7 yerine :)varsın oyun olmasın :) para olsun yeter :) ikinci bir bilgisayar daha toplarım oyun için :P

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
macim var çatır çatır calışıyor.macden sonra winle geçen günlerimden tiksindim.

---------- saat 21:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:14 eklenmişti ----------

win7le mac karsilastirmak garip win7de hos ama snow leopard yanında bos.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
mac'ciler bastı burayı :D

yusuf biraz öyle oldu ama bu da şunun gibi
şimdi bir imam namaz kılsa haber olmaz
ama hristiyanlıkta yüksek rütbe biri kılsa olur :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
mac'ciler bastı burayı :D

yusuf biraz öyle oldu ama bu da şunun gibi
şimdi bir imam namaz kılsa haber olmaz
ama hristiyanlıkta yüksek rütbe biri kılsa olur :)

Adobe olmasa MAC kullanan olmaz zaten başka bir amaçla MAC kullanana ne demeli bilmiyorum:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Efenim Apple firmasından hiç haz etmiyorum.
Yaptıkları işten de haz etmiyorum.
Kendileri açık kaynağı resmen sömürmelerine rağmen köstek olmaları ilginç bir durum
Bu adamlar çok paragöz, Microsoft melek kalıyor bunların yanında :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Efenim Apple firmasından hiç haz etmiyorum.
Yaptıkları işten de haz etmiyorum.
Kendileri açık kaynağı resmen sömürmelerine rağmen köstek olmaları ilginç bir durum
Bu adamlar çok paragöz, Microsoft melek kalıyor bunların yanında :D

Bir de güzel bir iş yaptın mı offf Microsoft şöyle böyle demeye başlıyorlar:D

Bakınız Bill Gates ;

1984
"Yeni bir standart yaramak için sadece biraz farklı olmak yetmez; tamamen ve gerçekten yeni bir şeyler gerekir, insanların hayal güçlerini harekete geçiren bir şeyler. Ve Macintosh, gördüğüm bütün cihazlar içerisinde bu standarda uyan tek cihaz"

2008
"Google, Apple ya da ücretsiz yazılımlar, bizi devamlı diken üzerinde tutan fantastik rakiplerimiz var"

2008
"Apple kullanışlılık konusunda çok iyi bir iş çıkardı, bu yüzden onları takdir etmek gerekiyor. Ancak planları bizim kadar geniş değil, işte belki de bu yüzden onlar yaptıklarına daha iyi odaklanıp daha çok cilalayabiliyorlar. Kesinlikle biz de bunu en az onlar kadar, hatta daha iyi yapmalıyız."

Bakınız Steve Jobs;

1994
"Son 10 yılda Microsoft'un 2 hedefi vardı. Birincisi Mac'i kopyalamak, diğeri ise Lotus'un başarısını kopyalamak. Ve 10 yıl içerisinde bu iki hedefi de gerçekleştirdiler. Şimdi tamamen kaybolmuş durumdalar (Ne yapacaklarını bilmiyorlar anlamında)"

1994
"Sizin fikirleriniz üzerinden Bill Gates'in zengin olması hakkında neler düşünüyorsunuz derseniz... aslında amaç mezarlıktaki en zengin adam olmak değil. En azından bu benim amacım değil"

1994
"Microsoft'un en büyük gücü Windows. En büyük sorunları da Windows. Windows nesne yönelimli (Object Oriented) değil, bu yüzden geriye dönerek nesne yönelimli hale gelmeleri, Windows'u tamamen çöpe atmadan imkansız. Bunu yıllarca yapamazlar, bu yüzden yamamaya çalışacaklar ama işe yaramayacak"

Milletin gözünü boyamak bu herhalde :D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
evet bu sözeleri biliyordum onceden ve gecenlerde bir teknoloji sitesindede yayinlandiydi hos guzel.Ben sana steve jobsun hayatını bir okumanı tavsiye ederim yok yapamıyorum diyosan pirates of silicon valleyi izle.bill gatesin apple computerda calisip bazi seyleri nasıl caldigini.dos'u kendileri uretmeyip satın aldıklarını gorursun.benim microsofta gıcık degilim bill gatesle bir sorunum yok.ama benim uyuz oldugum hayatimızda da vardir degilmi sen bir seyler yaparsin baskasi calar ve yerine oturur iste bu.
bende bir seyler ekliyim
2006
"Kuzeydeki dosyalarımız (Microsoft) araştırma ve geliştirmeye 5 milyar dolar harcadı ve tek yaptıkları Google ve Apple'ı kopyalamak gibi görünüyor."
1994
"Bill Gates'in iyi bir insan olduğuna inanıyorum. Çok iyi arkadaş değiliz, belki ayda bir kez konuşuyoruz. Şahsen Bill ile benim çok farklı değer yargılarımız olduğunu düşünüyorum. Bill'i çok severim, başarılarına imreniyorum ama kurduğumuz şirketler birbirinden çok farklı."
bir de şunu hediye ediyorum size http://www.youtube.com/watch?v=NVtxEA7AEHg&feature=fvst
daha fazla konusmakta istemiyorum cunku herkesin kendi dusuncesi kendine sevmiyosaniz sevmeyin beni ilgilendirmez.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
evet bu sözeleri biliyordum onceden ve gecenlerde bir teknoloji sitesindede yayinlandiydi hos guzel.Ben sana steve jobsun hayatını bir okumanı tavsiye ederim yok yapamıyorum diyosan pirates of silicon valleyi izle.bill gatesin apple computerda calisip bazi seyleri nasıl caldigini.dos'u kendileri uretmeyip satın aldıklarını gorursun.benim microsofta gıcık degilim bill gatesle bir sorunum yok.ama benim uyuz oldugum hayatimızda da vardir degilmi sen bir seyler yaparsin baskasi calar ve yerine oturur iste bu.
bende bir seyler ekliyim
2006
"Kuzeydeki dosyalarımız (Microsoft) araştırma ve geliştirmeye 5 milyar dolar harcadı ve tek yaptıkları Google ve Apple'ı kopyalamak gibi görünüyor."
1994
"Bill Gates'in iyi bir insan olduğuna inanıyorum. Çok iyi arkadaş değiliz, belki ayda bir kez konuşuyoruz. Şahsen Bill ile benim çok farklı değer yargılarımız olduğunu düşünüyorum. Bill'i çok severim, başarılarına imreniyorum ama kurduğumuz şirketler birbirinden çok farklı."
bir de şunu hediye ediyorum size http://www.youtube.com/watch?v=NVtxEA7AEHg&feature=fvst
daha fazla konusmakta istemiyorum cunku herkesin kendi dusuncesi kendine sevmiyosaniz sevmeyin beni ilgilendirmez.

Apple'ın çirkef bir firma olduğu belli oluyor.Evet o sözleri eklemedim eklemeye gerek yok.

Bill Gates 'in Apple hakkındaki kötü konuşmaları 5 parmağımızı geçmez....

Evet Dos 'u kendileri yapmadılar ama Apple'dan da çalmadılar sadece satın aldılar....

MAC konusuna gelince çok zor değil,herkese göre değişebilen avantajlar,Düzenli karışık olmayan bir masaüstü diyebiliriz...

Ancak Linux'tan da Windows'tan da iyi değil...

Snow Leopard kullandım PC üzerinde etkilendim ancak Windows veya Linux'taki rahatlık yok.....

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Apple'ın çirkef bir firma olduğu belli oluyor.Evet o sözleri eklemedim eklemeye gerek yok.

Evet Dos 'u kendileri yapmadılar ama Apple'dan da çalmadılar sadece satın aldılar....

MAC konusuna gelince çok zor değil,herkese göre değişebilen avantajlar,Düzenli karışık olmayan bir masaüstü diyebiliriz...

Snow Leopard kullandım PC üzerinde etkilendim ancak Windows veya Linux'taki rahatlık yok.....

gelişmiş kullanıcılar belirttiklerinizde haklısınız bende rahat edemedim mac ortamında fakat yeni kullanıcılar ve bigisayarlar ile fazla haşır neşir olmak istemeyenler için bence süper bir sistem.

yani mac'i kullanan insan bilgisayarla uğraşmak için değilde sadece basit işler yada mesleğiyle ilgili işler (adobe serisi) için kullanır.

belirtdiğim gibi basit kullanıcılar için bence süper bir sistem. windows; mac'in yanında basit kullanıcılar için biraz karmaşık kalıyor, linux ise; basit kullanıcılar için çok komplex kalıyor :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
windows'u kaderine razı olanlar
mac'i grafikerler
linux'u profesyoneller kullanır :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18

dos'u appledan caldı diyende yok.paul allen bill gates steve ballmer uc arkadas bir kiside dos oldugunu ogreniyorlar ve satın alıyolar.bill gates kotu konustugu 5 gecmez buna kendinde inanmiyorsundur heralde en basitinden su linke bak istersen
http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/131028-bill-gates-ipadi-begenmedi.html
bu sektor boyle steve bill e billde steve laf atacak
google cin olayindaki microsoftun tavrinida biliyoruz bunlar is hayatinda artik cirkeflige girmiyor bu bir strateji birde bundan sonra yorum yazmayacagim cunku bu konunun sonu yok.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ya size bir mac bölümü açalım
oraya gidin
düşün yakamızdan
biz windowsçularla ne güzel atışıyorduk :D

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
windows'u kaderine razı olanlar
mac'i grafikerler
linux'u profesyoneller kullanır :)

bunu bu şekilde genelleme yapmak yanlış, windows'u kullananda bir sürü profesyonel kullanıcı var her profesyonel kullanıcı linux kullanacak gibi bir genelleme olamaz, ama eğer siz "bak ben linux kullanıyorum profesyonel kullanıcıyım" mesajı vererek egonuzu okşamak istiyorsanız buyrun devam edin.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
söz bana ait değil efenim
dünya çapında bir sözün Türkçeye çevrilmiş hali :)
darksoft.jpg

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
söz bana ait değil efenim
dünya çapında bir sözün Türkçeye çevrilmiş hali :)
darksoft.jpg

microsoft'u darth vader'a benzetmek her ne kadar doğru olmasada, filmi izlemişseniz bilirsiniz darth vader'ın içinde bile iyilik vardır ve filmin sonunda iyi bir adama dönüşür.filmin verdiği mesajda odur zaten kimsenin salt kötü olamayacağı.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
olsun efenim
benim ikinci adamım Windu'yu öldürdü ki Windu kılıcı mor tek adamdı koskoca 6 seride
birinci adamım Qui-gon :D

Darth_Vader_Programando.jpg

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
microsoft'u darth vader'a benzetmek her ne kadar doğru olmasada, filmi izlemişseniz bilirsiniz darth vader'ın içinde bile iyilik vardır ve filmin sonunda iyi bir adama dönüşür.filmin verdiği mesajda odur zaten kimsenin salt kötü olamayacağı.

realmanager dedi ki:
olsun efenim
benim ikinci adamım Windu'yu öldürdü ki Windu kılıcı mor tek adamdı koskoca 6 seride
birinci adamım Qui-gon :D

popcorn.gif

selfishloop

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@penguin rekabetten bahsemişti , linux olmaz ise windows'un gelişemeceğinden evet bu doğru rekabet olmayınca şirketler çok rahat davranıyorlar ama aynı şekilde windows un yada herhangi bir sistemin rekabeti olmadanda linux gelişemez. şimdi diyeceksiniz ki olur mu öyle şey evet olur en canlı örneğide karşımızda açık-kaynak kodlu firefox örneği.

firefox yazılımının geliştirme sürecini yakından takip eden birisiyim iki-üç günde bir mozilla'nın wikisine girip toplantı notlarını şu sürümde ne yapacaklarını , ne zaman betanın çıkacağını gibi bilgileri okuyorum. google chrome gelmeden önce mozilla işleri acayip yavaştan alıyordu google chrome bir çıktı, hemen mozilla yeni bir javascript motoru yazarak chrome'nin performasına yetişmeye çalıştı, şimdide açılış süresindeki farkı kapatabilmek için 3.7'yi çıkaracak vede yine bir chrome özelliği olan restart'sız eklenti özelliğini jetpack isimli projesiyle firefox'a ekleyecek. eminim chrome olmasaydı mozilla jetpack projesiyle falan uğraşmazdı bizde daha beklerdik.

yani demek istediğim linux'ında gelişebilmek için bir rakibe ihtiyacı var.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
şimdide açılış süresindeki farkı kapatabilmek için 3.7'yi çıkaracak vede yine bir chrome özelliği olan restart'sız eklenti özelliğini jetpack isimli projesiyle firefox'a ekleyecek.
Tabii jetpack'in asıl amacı eklentilerin çok daha kolay hazırlanabilmesi. Benim asıl beklediğim yeniliklerden biri de birbirinden bağımsız çalışan sekme desteği. Böylece herhangi bir sekmede problem çıksa bile diğerkiler bundan etkilenmeyecek.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
chrome'da sekmeler bağımsız ama chrome çok işlemci yiyor

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
americadaki aptal linux kullanıcıları heycana kapılıp bu adamın kitabını alacak ve bu adam yarın öbür gün zengin olacak olay bundan ibaret yine kullanılan sömürülen linux kullanıcıları

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
americadaki aptal linux kullanıcıları heycana kapılıp bu adamın kitabını alacak ve bu adam yarın öbür gün zengin olacak olay bundan ibaret yine kullanılan sömürülen linux kullanıcıları

hoşgeldin master yoda :)
yoda1m.jpg

orjinal bir yorum
gerçekten de böyle düşünmemiştim:blink:
tebrik ederim:thumbup1:
usta sen nerelerdesin daha çok yorum yap yaa özlettin kendini valla...

daskapital

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hayırlı olsun ama şu ati ekran driverlarını halletsin ya artık linux la ilgili . He bu arada bu eski çalışanlara hiç güvenmeyin :) ne de olsa eski :))

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Lınux her zaman MS ' nın altında olacaktır..
buyuklerle kımse yarıs edemez...
bos hayaller bunlar....
gerceklerı gormek lazım artık...

daskapital

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Aptal demeyelim ama linux bedava diye savunuyolar ama şöylede bir ironi var kaç kişi lisans satın alıyor ki :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Lınux her zaman MS ' nın altında olacaktır..
buyuklerle kımse yarıs edemez...
bos hayaller bunlar....
gerceklerı gormek lazım artık...
Bizde küçüklük kompleksi yok ki. MS dediğin de 90'ların başına kadar MS-DOS denilen ucube siyah ekranlı bir işletim sistemi yapıyordu. İşte sizin o çok beğendiğiniz window$un geldiği yer.

175px-StartingMsdos.svg.png