Linux Microsoft'u Ezecek, Microsoft teknolojiyi yavaşlatıyor

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
realmanager,

Sizce Size Opensuse konusunda yönelttiğim sorunun cevabını alabildimmi? :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hoop!

Sakin. :) Linux bölümü altındayız, biraz sağduyu lütfen. Barut deposuna çakmakla girilmez. :)

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
realmanager, Kusura bakmayın, PM gönderdiğinizi yeni farkettim. Mandriva gerçekten Linux dağıtımları arasında en mükemmeli. Fakat özellikle Ubuntu kadar geniş Paket desteğini göremedim. aradığım bazı programları bulamadım. Malum Debianın oldukça geniş bir paket listesi var.

Mandrivadan memnunum. Fakat bildiğin gibi Opensuse meşhur bir dağıtım. gelişmiş ve kabul görmüş standartları var. ki şunu anladımki ben Linux ta bir dağıtımı sürekli kullanamıyorum. :) hala dağıtım arayışım bitmedi. :) distrowatch.com u her gün bir kaç kez ziyaret ederim. ilginç bulduğum dağıtımı indirir kullanmaya çalışırım. Suse ilk kullandığım Linux lardandı. diyorumya Suse 7.1 le tanıştım suse ile. :) 2001 yılında tanışmıştım o zaman bile bir çok dağıtımda bulunmayan üstün özellikleri vardı.

OpenSusede ekstra bir isteğim yok. şunları merak ediyorum. kurulumdan sonra güncelleme ve paket kurulum kaynaklarını ellemi belirtmem gerekiyor. YAST tan bunu halledebilirmiyim. birde Ubuntuda Synaptic var. Mandrivadada yazılım merkezi diye geçer. Yast tada paketleri görüp tek tek seçip kurabilirmiyiz. son olarakda dvd iso sunu indirmiştim. Türkçeleştirmesini nasıl yapabilirim?

evet mesajım konu dışı bir mesaj, kusura bakmayın. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Zira Opensuse yi denemek için sabırsızlanıyorum. :)

Teşekkürler.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
konuyu saptırmayın
burada sizin yapmayı planladığınız işletim sistemini değil, Linux'u konuşuyoruz
kapitalizm ise bu kadar uzun bir paragrafın hiçbir yerinde geçmiyor
tekrar ediyorum
konuyu farklı yerlere çekmeyin

İlkel mi?? Galiba Linux'un hala komut satırı ile çalıştığını sanıyoruz. Hoş komut satırı bile Windows'tan kat kat iyi... Grafik arayüzünden bahsedersek Microsoft yanına bile yaklaşamıyor... Windows'u popüler yapan çoğu bilgisayar üzerinde gelmesi ve DirectX i oyun firmalarının desteklemesinden başka bir şey değil... Bunları çıkarttığınızda neredeyse hiçbir şey kalmıyor. Kalsa Windows sistem altında alternatif program aramak için kendimi yormazdım..

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Lınuxcular cok hayal gormeye basladılar son zamanlar da :D

Ms kım lınux kım arada asla kapanmayacak kadar fark var...

kabul edın artık lınux her zaman Mıcrosoft & Wındows'un altında ezılmeye mahkumdur...

gerceklerı gorun bıraz....

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24

kabul edın artık lınux her zaman Mıcrosoft & Wındows'un altında ezılmeye mahkumdur...

Adınız network olunca bende biraz teknil bilgi sahibisiniz sanmıştım. Daha sunucu bilgisayarlarla ilgili hiçbir fikriniz yok anlaşılan.

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İlkel mi?? Galiba Linux'un hala komut satırı ile çalıştığını sanıyoruz. Hoş komut satırı bile Windows'tan kat kat iyi... Grafik arayüzünden bahsedersek Microsoft yanına bile yaklaşamıyor... Windows'u popüler yapan çoğu bilgisayar üzerinde gelmesi ve DirectX i oyun firmalarının desteklemesinden başka bir şey değil... Bunları çıkarttığınızda neredeyse hiçbir şey kalmıyor. Kalsa Windows sistem altında alternatif program aramak için kendimi yormazdım..

:))))))))))))))))

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Hangi gerçeği?

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201

Diyelim ki Linux kullanıcıları hayal görüyor. En azından kendi işletim sistemi, benim diyebildiği işletim sistemi için hayal görüyor. Peki ya window$cular kim için hayal görüyor? Kendilerinin olmayan ve asla da olmayacak olan bir sistem için mi? , EULA denen zımbırtı ile elleri kolları bağlanmış, köle-efendi fantazisi yapan micro$oft firması adına mı hayal görüyor?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
cem yılmaz gibi adamlarsınız :D

Ayd

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Niye güldün ki ayd? Belki bilmiyorsundur ama window$ta 50 hamlede yapabildiğin bir işi, Linux komut satırından bir hamlede halledebiliyorsun. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. :)

Merak etme penguin ben onları biliyorum, kullanıyorumda ama sizin ve mesajı yazan kişinin windows ile ilgili bilmediği çok şey var, yahu şimdi kurumların directx ile işi ne diye sorsam bişi diyemicek peki neden windows server sistemleri tercih ediliyor desem klasik cevap vercek ne diyimki buna ? anca gülünür.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
office belgesi bile hazırlamamış adamlar kalkıp bu tip şeylere yorum yapiyor linux ezer geçer vs. yavaş ezsinde ses çıkarmasın bakin canim kardeşlerim Koffice, openoffice, thunderbird ile ofis işleri yürümüyor söyleyim Linux kurumlarda ancak firewall olur web sunucusu olur printer server olur felan oda action ı seven bir bilgi işlemcisi varsa olur yoksa oda olmaz :D

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Linuxa taş atan oysa sanırım ömründe linux kullanmamış bile veya kurmuşsa yapılandırmaya ayarlamaya vb aklı ermemiş kişiler. Size diyorum.

Bir Windows sorusu sordum bir kişi bile cevaplayamamış. Gerçi En Basit XP yi bile bilmezssiniz siz ya.... En iyi bildiğinizde Bilgi Birikim olarak yanından bile geçemeyeceğiniz Linux ve Linuxçu arkadaşlara çamur atmak. başka hiç bişi bildiğinizde YOK.

Bu forumda Kaç Tane Linuxçu var. Sanırım Toplasan 20 tane vardır yada yoktur. Peki Kaç tane Windows Kullanıcısı var. Yüzlerce binlerce. E o zaman Benim DÜn açtığım başlığın çözümüne ilişkin neden Cevap yok?

İşte konuda bu. o kadar bilyonuz çözün bakam çözebilecekmisiniz? Hadi Hadi, bilecekmisiniz bakam çözümünü? şunuda Belirtiyim Samimi söylüyorum bu başlık altında Linuxa çamur atan hiç kimseden yardım istemiyorum beklemiyorum.

http://forum.shiftdelete.net/showthread.php?p=1193832#post1193832

Bu Soru Linuxa ve Linuxçu arkadaşlara çamur atmayan insanlarıda Düşündürüyormu?

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Papağan mısın?

Diyelim ki papağanım.
Bana da "Bilgin ne ki? Haps'ı sorguluyorsun...." diyecek cesareti bulamadığını görüyorum.
Tabi sen yine her şeyi herkesten daha iyi bildiğin için, HapS'ın bilgisini de, Bizlerin bilgisini de aşmış durumdasın, herkese not veriyorsun.

Bildiğin bir şey varsa konuş, bilmiyorsan öyle ortaya boş laf atıp durma.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Diyelim ki papağanım.
Bana da "Bilgin ne ki? Haps'ı sorguluyorsun...." diyecek cesareti bulamadığını görüyorum.
Tabi sen yine her şeyi herkesten daha iyi bildiğin için, HapS'ın bilgisini de, Bizlerin bilgisini de aşmış durumdasın, herkese not veriyorsun.

Bildiğin bir şey varsa konuş, bilmiyorsan öyle ortaya boş laf atıp durma.
Ne güzel senaryolar uyduruyorsun...

1-) HapS üstadımdır...

2-) Siz HapS ın yanına yaklaşamazsınız...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
HapS'ın bildikleri nelerdir? Ne iş yapar? Ne bilir?

Açıkla o zaman ALMİ. Madem HapS üstadın.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hem senaryo diyorsun, hem not vermeye devam ediyorsun.
Nereden biliyorsun?

Forumda tartışma çıkartmaktan başka ne işe yaradın ki? Teknik bir bilgin varsa buyur konuş.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yazdıklarınıza dikkat edin artık.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
almi öteki tarafa sürekli mi gitti yoksa yeniden ugrayacak mı dunyaya:D

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
gidip gelip duruyoda bi karar versin artık bu çocuk

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
realmanager, Kusura bakmayın, PM gönderdiğinizi yeni farkettim. Mandriva gerçekten Linux dağıtımları arasında en mükemmeli. Fakat özellikle Ubuntu kadar geniş Paket desteğini göremedim. aradığım bazı programları bulamadım. Malum Debianın oldukça geniş bir paket listesi var.

Mandrivadan memnunum. Fakat bildiğin gibi Opensuse meşhur bir dağıtım. gelişmiş ve kabul görmüş standartları var. ki şunu anladımki ben Linux ta bir dağıtımı sürekli kullanamıyorum. :) hala dağıtım arayışım bitmedi. :) distrowatch.com u her gün bir kaç kez ziyaret ederim. ilginç bulduğum dağıtımı indirir kullanmaya çalışırım. Suse ilk kullandığım Linux lardandı. diyorumya Suse 7.1 le tanıştım suse ile. :) 2001 yılında tanışmıştım o zaman bile bir çok dağıtımda bulunmayan üstün özellikleri vardı.

OpenSusede ekstra bir isteğim yok. şunları merak ediyorum. kurulumdan sonra güncelleme ve paket kurulum kaynaklarını ellemi belirtmem gerekiyor. YAST tan bunu halledebilirmiyim. birde Ubuntuda Synaptic var. Mandrivadada yazılım merkezi diye geçer. Yast tada paketleri görüp tek tek seçip kurabilirmiyiz. son olarakda dvd iso sunu indirmiştim. Türkçeleştirmesini nasıl yapabilirim?

evet mesajım konu dışı bir mesaj, kusura bakmayın. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Zira Opensuse yi denemek için sabırsızlanıyorum. :)

Teşekkürler.
Mandriva ve Opensuse'nin paketleri Debian'ınki kadar çok, hatta belki de daha çok.
Mandriva depo adresleri için ziyaret edeceğiniz adres
http://urpmi.mandriva.ru/

Opensuse'de ise Yast'da software repositories'e girip add diyorsunuz daha sonra community repositories diyip önünüze gelen listeden depo adreslerini seçiyorsunuz ki oradaki liste yarı resmi
bir de resmi olmayan hatta kişisel paketler var. aradığınız paketi software repositories'de bulamıyorsanız bu resmi olmayan paketleri webpin ile araştırabilirsiniz. Hatta susestudio size yüzlerce depo sunuyor modifiyeli opensuse'de göreceksiniz.

Bu iki linux'te de güncelleme kaynaklarını elle belirtmenize gerek yok. Yast'da bir paketi seçip versions bölümünden bulunan farklı versiyonlarını indirebilirsiniz. Mandriva'da zaten farklı versiyonları farklı paket olarak gösteriyor. Efenim Opensuse'nin Türkçe desteğini maalesef yetersiz görüyorum. Mandriva'nın ise en az Pardus kadar iyi. Ancak yine de Opensuse dil paketini şuradan indirebilirsiniz.
Ancak ben zaten Linuxleri İngilizce kullanmayı öneriyorum çünkü herhangi bir hatada ingilizce hata mesajıyla daha çok çözüm belirten kaynak bulabilirken Türkçesiyle bulmak imkansız
Daha da olmazsa birden fazla dil yükleyebilirsiniz.
Kurulum özetindeki dil seçeneklerinden yapacaksanız. Başta sadece tek dil seçtiriyor. Özette isterseniz bir tane daha ekleyebiliyorsunuz.

11.2 32 Bit Türkçe dil paketi
http://ftp.metu.edu.tr/opensuse/distribution/11.2/iso/openSUSE-11.2-Addon-Lang-i586.iso
11.2 64 Bit Türkçe dil paketi
http://ftp.linux.org.tr/opensuse/distribution/11.2/iso/openSUSE-11.2-Addon-Lang-x86_64.iso

Dili baştan itibaren Türkçe seçmenize rağmen kurulumun çoğu İngilizce
DVD'den yükleme yaparken Include Add-on diyip CD seçeneğini işaretleyip bu CD'yi tanıtıyorsunuz.
Tanıtmayı başaramazsanız bile kurulum bittiğinde internet üzerinden gerekli paketleri indirecektir

Aynı düşünüyoruz. Benim sözlerimi alıntı yapmanız beni şaşırttı

1. Şampiyon Beşiktaş değil :D
2. Asıl siz bir hayal alemindesiniz ve Linux liderliği ele geçirince uyanacaksınız. Merak etmeyin bu uyanıştan sonra siz Linux'u daha çok seveceksiniz çünkü en iyi arkadaşlıklar kavgalı başlarmış. Şu an için iyi uykular dilerim...

office belgesi bile hazırlamamış adamlar kalkıp bu tip şeylere yorum yapiyor linux ezer geçer vs. yavaş ezsinde ses çıkarmasın bakin canim kardeşlerim Koffice, openoffice, thunderbird ile ofis işleri yürümüyor söyleyim Linux kurumlarda ancak firewall olur web sunucusu olur printer server olur felan oda action ı seven bir bilgi işlemcisi varsa olur yoksa oda olmaz :D
Haps'cığım böyle bir yorum yapman beni üzdü.
Openoffice günümüzdeki kullanıcıların %99'u için çok rahat yeterli seviyede
Ancak profesyonel anlamda biraz daha gelişmesi gerektiğinin Curtis de altını çizmiş

Neptunmavisi'ne desteği için teşekkürlerimi sunuyorum.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
ya şöyle konu açmayın artık arkadaşlar. Ne zaman linux windows tartışması olsa bir yada birden çok kişi banlanıyor. Günde böyle 50-60 konu açılsa sdn nüfusu her gün %10 azalacak :D