Yardım Linux Kuracağım Yardım Edecek Var Mı

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
arkadaşlar ubuntu kuracağım ama hiç bilmiyorum videolardada bi öyle bi böyle diyor şimdi biri bana 30 dakikasını ayırsa kurmama yardımcı olsa olur mu discorddan yazsak falan beleş olmaz diyorsanız 1 2 tllik csgo skini atarım :D

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
evet hocam tamda yeni konu açıcaktım şimdi 3 tane sorum var yazıyorum

1. soru başlangıçta gelen grub ekranın gelmemesini istiyorum ödev vb için windowsa geçeceksem biosa gelip girmek istiyorum yani direk ubuntu açılsın manasında onu biostan baktım hani linuxu üste alırım grub en başta çıkmaz diye ama sadece linux yazıo sanırsam grub linuxun içinde

2. sorum kapak kapatıldığında pc açık kalmasını istiyorum hemen askıda moduna geçiyor onu ayarlarda didik didk aradım bulmadım bi forumda konu buldum ama 2016 sürümünden falan bahsediyorlardı yapmadım [Çözüldü] Kapak Kapandığında Bilgisayarın Kapanması

3.sorum spotify minnak yazıları var onu büyültemiyorumbi yazı gördüm ama yapmadım yardımcı olursanız sevinirim bknz: HiDPI Ekranda Spotify Linux Uygulaması

bunların dışında alışmaya başladım :)

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
evet hocam tamda yeni konu açıcaktım şimdi 3 tane sorum var yazıyorum

1. soru başlangıçta gelen grub ekranın gelmemesini istiyorum ödev vb için windowsa geçeceksem biosa gelip girmek istiyorum yani direk ubuntu açılsın manasında onu biostan baktım hani linuxu üste alırım grub en başta çıkmaz diye ama sadece linux yazıo sanırsam grub linuxun içinde

2. sorum kapak kapatıldığında pc açık kalmasını istiyorum hemen askıda moduna geçiyor onu ayarlarda didik didk aradım bulmadım bi forumda konu buldum ama 2016 sürümünden falan bahsediyorlardı yapmadım [Çözüldü] Kapak Kapandığında Bilgisayarın Kapanması

3.sorum spotify minnak yazıları var onu büyültemiyorumbi yazı gördüm ama yapmadım yardımcı olursanız sevinirim bknz: HiDPI Ekranda Spotify Linux Uygulaması

bunların dışında alışmaya başladım :)
1 - soru hakkında tam bilgim olmasa da böyle "Windowsdan denetim masası --> Sistem --> gelişmiş sistem ayarları --> Başlangıç ve kurtarma -- > ordanda işletim sistemi listelerini gösterme süresi olan tiki kaldırırsanız varsayılandan başlar ( ama genede tam emin değilim)

3. soru hakkında bir bilgim yok :(

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
1-Bilgisayarı USB Bellekten Başlat.
(BİOS)
2-Türkçe Dil Seçimini yap.
3-Klavye Düzenini Seç.
4-İnternet Bağlantısı Zorunlu Olmasada,Bağlantı kurabilirsen internet bağlantısını kur.
5-Güncelleştirmeler ve Diğer Yazılım Seçimleri
6-Bu ekranda normal kurulum seçeneği, Ubuntu'yu web tarayıcı, ofis yazılımı, çoklu ortam oynatıcı, e-posta istemcisi gibi temel masaüstü ihtiyaçlarna yönelik uygulamalarla birlikte tam teşekkülü bir şekilde kurar.Minimal Kurulum seçeneği ise bir web tarayıcısı ve çekirden sistem araçlarından başka bir uygulama içermez.
Normal kurulum tavsiyemdir.

7-Alt Tarafta ki iki kutucuğuda işaretleyin.
Kurulum_04.png

(2.sinide işaretleyin.Sonradan driver kurulumu tavsiyemdir.)

8-Kurulum Türünü Seçin.
Kurulum_05.png

Eğer bir Windows'un yanına kuracaksanız,ilk seçeneği seçin.Sadece Linux kuracaksanız eğer 2.seçeneği işaretleyin.

9-Konumunuzu seçin
10-Kullanıcı Adı ve Parolanızı Belirleyin.
11-Kurulumun Tamamlanmasını bekleyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki,ekran kartınız nedir ?
Driver,linki atalım.

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
teşekkür ederim kurmuştum zaten bir arkadaş yardım etti ekran kartım birleşik ramden kullanıyor yani vega 8 aslında bilemem bilir misiniz ?

ryzen5 3500u vega8

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
durun şimdi anlaymamadım :D ortada bir sıkııntı yok şuanda kurulumu gayet iyi yaptım üstte söyledim 1 gün cevpa gelmedi discorddan biri yardım etti. yukarda 3 soru var onlar içimn yazmıştım siz ekran kartı sorunca onu dedim. yani ortada bişi yok :d