Harnapazade
Profesör
? Tebrikler.EndeavourOS'tan selamlar ilk Arch deneyimi başladı. İlk başta zorlandım biraz ama alışıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 148924
Ağır olmasa deepin bende kullanmak istiyorum ama ekran kartım ve işlemcim yetmiyor.
Ben çökerttim zaten az önce. KDE Plasma kurdum ondan sonra da MacOS BigSur teması kurdum çöktü. Bugün saat 17.45 gibi KDE Plasma'yı kaldırdım.Ağır olmasa deepin bende kullanmak istiyorum ama ekran kartım ve işlemcim yetmiyor.
Deepin'in yeni sürümü daha 1-2 hafta oldu çıkalı ama yok abi kullanılmaz tabanlardan ziyade masaüstünün kendisi çok sıkıntılı daha çok gelişmesi lazım ama bir o kadar da çok büyük potansiyeli olan bir arayüz benceAğır olmasa deepin bende kullanmak istiyorum ama ekran kartım ve işlemcim yetmiyor.

Mantıklı.Deepin'in yeni sürümü daha 1-2 hafta oldu çıkalı ama yok abi kullanılmaz tabanlardan ziyade masaüstünün kendisi çok sıkıntılı daha çok gelişmesi lazım ama bir o kadar da çok büyük potansiyeli olan bir arayüz bence
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sistem baya hoşuma gitti Arch'ta kalırım uzun bir süre gibi duruyor. 4 tane kernel'i de yükledim. Oyun oynarken zen, uyumluluk gerektiğinde lts, normal kullanımda düz, yazılım ve güvenlik gerektiğinde hardened arasında geçiş yapıyorum ve hepsi boot ekranında çıkıyor
Ekli dosyayı görüntüle 149387
Solus candır can. Şu an Solusla birlikte favorim Endeavour OS [Arch'ın kendisinden bile iyi]. ArcoLinux'ta yaşadığım sıkıntıları söylemiştim. Garuda kullanacaktım normalde biliyorsunuz söylemiştim ama BTRFS dosya sistemi henüz hazır değil ve zen çekirdeği önyüklü geliyor bu da biraz kötü oluyor ve kernel değiştirme aracı çalışmadı bazı sıkıntıları var sistemin. Manjaro'da pek Archa benzemiyor ondan dolayı vazgeçtim. Şu anki hedefim şu i3wm, BSPWM ve Sway gibi arayüzleri öğrenmem lazım özellikle i3wm'ye hastayım sadece klavye komutlarıyla ve pencere döşeme ''window tiling'' özelliği ile kullanıcı tecrübesi harika. Önce live sistemde çalışıp iyice öğrenince ana sistem haline getireceğiz bakalımMantıklı.
Ben Şuan Solus Mate .iso'su indiriyorum. Solusun paket yöneticisini çok beğendiğim için ve sistemin stabil olması ile çok güzel. Ram_kafasi ile özelleştirme yaparız azıcık. Çok iyi olur. Linux konusu atacağım gibi duruyor bu ara.

Yorumununz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Solus'da beğendiğim şeyleri belirttiğim bir konu gelecek. Takipte kal.Solus candır can. Şu an Solusla birlikte favorim Endeavour OS [Arch'ın kendisinden bile iyi]. ArcoLinux'ta yaşadığım sıkıntıları söylemiştim. Garuda kullanacaktım normalde biliyorsunuz söylemiştim ama BTRFS dosya sistemi henüz hazır değil ve zen çekirdeği önyüklü geliyor bu da biraz kötü oluyor ve kernel değiştirme aracı çalışmadı bazı sıkıntıları var sistemin. Manjaro'da pek Archa benzemiyor ondan dolayı vazgeçtim. Şu anki hedefim şu i3wm, BSPWM ve Sway gibi arayüzleri öğrenmem lazım özellikle i3wm'ye hastayım sadece klavye komutlarıyla ve pencere döşeme ''window tiling'' özelliği ile kullanıcı tecrübesi harika. Önce live sistemde çalışıp iyice öğrenince ana sistem haline getireceğiz bakalımSolus'tan bir örnek masaüstü atalım bari Türk bi arkadaşımız forumda paylaşmış çok beğenmiştim öyle kaydetmiştim hayırlı sahurlar dilerim...
Ekli dosyayı görüntüle 149396

Bende Solus’a öyle derdim fakat Git uygulamasını kurunca yeniden başlattım baktım çökmüş. Şu hatadan dolayı çok sıkıntılar yaşadım:Solus candır can. Şu an Solusla birlikte favorim Endeavour OS [Arch'ın kendisinden bile iyi]. ArcoLinux'ta yaşadığım sıkıntıları söylemiştim. Garuda kullanacaktım normalde biliyorsunuz söylemiştim ama BTRFS dosya sistemi henüz hazır değil ve zen çekirdeği önyüklü geliyor bu da biraz kötü oluyor ve kernel değiştirme aracı çalışmadı bazı sıkıntıları var sistemin. Manjaro'da pek Archa benzemiyor ondan dolayı vazgeçtim. Şu anki hedefim şu i3wm, BSPWM ve Sway gibi arayüzleri öğrenmem lazım özellikle i3wm'ye hastayım sadece klavye komutlarıyla ve pencere döşeme ''window tiling'' özelliği ile kullanıcı tecrübesi harika. Önce live sistemde çalışıp iyice öğrenince ana sistem haline getireceğiz bakalımSolus'tan bir örnek masaüstü atalım bari Türk bi arkadaşımız forumda paylaşmış çok beğenmiştim öyle kaydetmiştim hayırlı sahurlar dilerim...
Ekli dosyayı görüntüle 149396

Menü simgenizin üstüne sağ tıklayıp yapılandıra tıklayıp simge boyutunu küçültmenizi öneririm.sıradan masüstü![]()
ve neo fetch
![]()
ya anlamıyorum kusura bakmayın ben bi mesaj yazınca neden çoğalıyor bi mesaj yazınca 2leniyor ve bide mesajı silemiyorum eskisini silip . koymak zorunda kalıyorum![]()
simge boyutu çok mu büyük ki? ben böyle iyiyimMenü simgenizin üstüne sağ tıklayıp yapılandıra tıklayıp simge boyutunu küçültmenizi öneririm.
Evet taşmış gibi gözüküyor bence, yine de siz bilirsiniz.simge boyutu çok mu büyük ki? ben böyle iyiyim![]()
şuan zaten en küçük boyuttaEvet taşmış gibi gözüküyor bence, yine de siz bulursunuz.
bu masaüstü ortamını nasıl yaptınız bende yapmak isterim![]()
Şey, ben biraz değiştim.
Linux Mint Cinnamon
Windows zanettim bi' an, çok benziyorsıradan masüstü![]()
ve neo fetch
![]()
ya anlamıyorum kusura bakmayın ben bi mesaj yazınca neden çoğalıyor bi mesaj yazınca 2leniyor ve bide mesajı silemiyorum eskisini silip . koymak zorunda kalıyorum![]()
Sen ne tür bi' Portal fanısın sen
Hocam benim yaptığım ortam tamamen karmaşık.şuan zaten en küçük boyutta
bu masaüstü ortamını nasıl yaptınız bende yapmak isterim![]()

çok teşekkür ederimHocam benim yaptığım ortam tamamen karmaşık.
Bu videoya bakarak yapabilirsiniz fakat ben sadece paneli, simgeleri ve Plank'ı bu videoya bakarak yaptım.
McOS-Mint-Cinnamon-Edition temayı şuradan aldım.
üst panelin teması ise temalar uygulamasında Ubuntu touch denen bir temayla yaptım
Ekli dosyayı görüntüle 150202
eğer derseniz bu kadar uğraşmak istemiyorum daha kolayı var mı
bu videoya bakabilirsiniz.