Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben daha önceden Elementary OS'u denemiştim. :) Gnome masaüstü ortamını seviyorum. :)
Gnome masaüstünü bir ben sevemedim herhalde :D Kali Linuxta çok hantal kalıyordu. O yüzden ısınamadım sanırım :D
Elementary OS Pantheon masaüstü ile geliyor ve gayet başarılı. Bir nevi Apple çakması gerçi :D
Bunların dışında Deepin OS'da gayet başarılı.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Apple çakması ? Pek değil :D Unity belki.

6631ce07f8d1fe8ee3656e829a70e186.jpg

:D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@eronis Manjaro Arch tabanlı mı?
Arch'ı taban almış ama Antergos gibi tamamen Arch değil. Manjaro'nun tam olarak neden Arch olmadığını Wiki'sinden okuyabilirsin.
--- Gönderi Güncellendi ---
Screenshot_2017-05-20_23-12-31.png

Screenshot_2017-05-20_23-14-09.png

Uzun zamandır ekran görüntüsü atmıyorum, beğenmeyene gecenin 1'inda taciz mesajı atarım, ona göre... "Selam, nbr :P"

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Gecenin 1'i geldi, geçti ve yakayı kurtaran tek kişi halkan biri oldu. İlk kurbanım olarak ben kenobi'yi seçecem, sonra fragger'a atacam, hakkı alkanı da unutmadım. Yakacam olum çıranızı :P

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Antergos'un kurulumunda masaüstü ortamını(Xfce, Mate, KDE gibi) seçme gibi bir güzel özellik var. Bunu çok beğendim. :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Performans nasıl? Beğenmediğin bir durum var mı?
Fazla kullanmadım. Kurulumunda bazı değişiklikler var. Kurulumda Chromium, Firefox, LibreOffice, yazıcı ve bluetooth gibi yazılımlardan yüklemek istediğimizi seçebiliyoruz. Ayrıca ben Mate masaüstü ortamını seçtim.
Dün gece USB'ye yazdırdım. Kurulumda kurulmasını istediğim şeyleri seçtim ve yattım. Bir ara kalktım. Kurulum tamamlanmıştı. Sonra bilgisayarı kapattım. Sabah kalktığımda bilgisayarı açtım. Artergos'u biraz inceledim. Güzel işletim sistemi. :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Fazla kullanmadım. Kurulumunda bazı değişiklikler var. Kurulumda Chromium, Firefox, LibreOffice, yazıcı ve bluetooth gibi yazılımlardan yüklemek istediğimizi seçebiliyoruz. Ayrıca ben Mate masaüstü ortamını seçtim.
Dün gece USB'ye yazdırdım. Kurulumda kurulmasını istediğim şeyleri seçtim ve yattım. Bir ara kalktım. Kurulum tamamlanmıştı. Sonra bilgisayarı kapattım. Sabah kalktığımda bilgisayarı açtım. Artergos'u biraz inceledim. Güzel işletim sistemi. :)
Arch tabanlı sistemler daha performanslı deniliyor ama uygulama yüklemek istediğin zaman debian sürümünü bulabiliyorsun ama arch için pek destek yok gibi. En azından debian kadar çeşit yok :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Arch tabanlı sistemler daha performanslı deniliyor ama uygulama yüklemek istediğin zaman debian sürümünü bulabiliyorsun ama arch için pek destek yok gibi. En azından debian kadar çeşit yok :)
YANLIŞ EDAMIM ! :) Debian'a ya da Ubuntu'ya çıkan bir paket spesifik bir versiyona çıkarken Arch'ın bir versiyonu yok ve bu yüzden de misal hala Cataclyst'i biz kullanabilirken 16.04 kullanıcıları kuramıyor. Aslında bizim tarafta çok daha fazla paket ve seçenek var. Bizim platform biraz daha esnek.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Kod:
sudo pacman -S yaourt
yaourt opera
önce depolarda varsa diye bir bak ama
Kod:
sudo pacman -S opera

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
gq7BmO.png

Masaüstünde ikonlar olacak! :D

Elementary OS 0.4.1 Loki

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ooo en sevdiğimden elemantary ve masaüstü ikonları :)
Elementary'i ben de denedim ama donanım tanıma konusunda bazı sorunları var onun. Özellikle wifi konusunda sıkıntısı var. İlginç olan ise Macbook Pro'nun Wifi'sini çalıştırabilen sadece elementary ve manjaro varken bunlar bazı donanımlarımda, misal elementary netbook'umda sıkıntı çıkarıyor. Tasarımı güzel ama biraz kararlılık sorunları var gibi geldi, özellikle kurulum sihirbazında. Son denediğimden beri 4.1 çıktı, muhtemelen bir daha denemeliyim erkenden bir yorum yapmadan ama Luna'dan sonra bozdular :/
12.04 zamanlardaki elementary os fanlarındanım bu arada :P

Düşününce belki kanalımda tanıtımını yapabilirim :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Kadima @eronis Elementary OS hangi masaüstü ortamını kullanıyor?
Bir ara ben de Elementary OS'u kurmuştum. Görünüşünü sevmiştim. :)

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Linux sistemleri de görsellik olarak baya evrim geçirdi. Eskiden bu kadar görsellik yoktu.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Peki akıcılık olarak Elementary OS sizce nasıl?
@Kadima
Güncel donanımlara sahip bir sistem var ise gayet akıcı :)
Benim 8 yıllık laptopta bile nerdeyse tamamen akıcı :D Bazen uygulama açılışlarında kasılmalar oluyor gibi.
Ubuntu 16.04.2 LTS üzerine kurulmuş. CS GO'da Ubuntu 16.04.2 sisteminden daha performanslı :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
@Kadima @eronis Elementary OS hangi masaüstü ortamını kullanıyor?
Bir ara ben de Elementary OS'u kurmuştum. Görünüşünü sevmiştim. :)
Pantheon masaüstünü kullanır. Sadece Elementary'e özel bir masaüstüdür. Sistem kullanımı olarak oldukça iyidir. Bir Xfce olmasa da yakındır.
Gecko Linux 42.2 incelemesi yolda. Uzun bir video oldu, 40 dakika civarı, biraz editle kısaltacam.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Screenshot_2017-05-27_00-26-30.png

Sınava çalışırken beni motive edecek bir duvar kağıdı arıyordum, mükemmel motivasyonu buldum !

tenor.gif

"SIR! YES SIR!" :D