- Reaksiyon puanı
- 9,165
Nasıl özelleştirdiniz?teşekkür ederim
Nasıl özelleştirdiniz?teşekkür ederim
linux özelleştirme konusunda esnektir ama bu görünümü kazanmak için kde masaüstünü kullanmanız daha kolay bir yol olacaktırNasıl özelleştirdiğinizi söyleyebilir misiniz? Çok güzel olmuş.
@eronis Linux Mint 18.1 Xfce'yi bunun gibi özelleştirebilir miyim? Nasıl özelleştirebilirim?
Peki KDE masaüstü ortamına sahip bir Linux dağıtımı yüklersem sizin gibi nasıl özelleştirebilirim?linux özelleştirme konusunda esnektir ama bu görünümü kazanmak için kde masaüstünü kullanmanız daha kolay bir yol olacaktır
eğer kde masaüstü ortamını kullanıyorsanız ayarlar menüsünden kolaylıkla yapılabilir. kullandığım tema ve masaüstü gadgetlar zaten kde masaüstü ortamında bulunmakta. olmayanları ayarlar menusunden tema ile ilgili bölümlerde sağ alt tarafta bulunan get new looks butonuna basarak ulaşabilirsiniz.Nasıl özelleştirdiniz?
eğer kde masaüstü ortamını kullanıyorsanız ayarlar menüsünden kolaylıkla yapılabilir. kullandığım tema ve masaüstü gadgetlar zaten kde masaüstü ortamında bulunmakta. olmayanları ayarlar menusunden tema ile ilgili bölümlerde sağ alt tarafta bulunan get new looks butonuna basarak ulaşabilirsiniz.Peki KDE masaüstü ortamına sahip bir Linux dağıtımı yüklersem sizin gibi nasıl özelleştirebilirim?
Güzel
Yine özelleştirmişsiniz. Güzel olmuş.Ekli dosyayı görüntüle 19555
Kullanımı daha kolay olduğu ve programları çalıştırmak daha az uğraş istediği için masaüstüme 16.04 yükledim
İşletim sistemi senden bir şey, bir tarz taşımalı. Masaüstün senin hayat tarzını yansıtmalıYine özelleştirmişsiniz. Güzel olmuş.
Linux dağıtımlarının görünümlerini özelleştirmek bence çok güzel. Bir de kendi istediğimiz gibi özelleştirdiysek daha da güzel.İşletim sistemi senden bir şey, bir tarz taşımalı. Masaüstün senin hayat tarzını yansıtmalı
istediğiniz her türlü masaüstü ortamına conky yüklenebiliyorÖnceden forumda Conky denen şeyle özelleştirildiğini okumuştum. Acaba bu Conky sadece belli bir masaüstü ortamına sahip Linux dağıtımında mı bulunuyor yoksa her Linux dağıtımına yüklenebiliyor mu? @eronis
Terminalden yüklemek için conky yükleme kodlarını paylaşabilir misiniz?istediğiniz her türlü masaüstü ortamına conky yüklenebiliyor
sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
Sizin resminizi görünce acaba MATE'e fazla mı ön yargılıyım deyip Slackware'e MATE yükledim, ama ön yargılı değilmişim rahatladım şu an kaldırıyorum .LinuxMint 18.1 Cinnamon
Bir süre (uzun bir süre olabilir) buralarda olacağız gibi.
Bütün masaüstü ortamları aşağı yukarı aynılar, neyle rahatsan kullan gitsin işte Çift çekirdek işlemcisi olan ve 6 yıldan eski olmayan bir bilgisayarın varsa masaüstü ortamı çok farketmiyorSizin resminizi görünce acaba MATE'e fazla mı ön yargılıyım deyip Slackware'e MATE yükledim, ama ön yargılı değilmişim rahatladım şu an kaldırıyorum .
Birazdan da cinnamon kurup deneyeceğim ön yargılarımdan kurtulmam lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 19992
Dediklerine bakarak senin işini herhangi bir masaüstü görecek. Lxde ya da Xfce de işini görecek, sen sadece işini üstünde görebileceğin bir grafik arayüz istiyorsun bu durumda. Kullandığını bozma yeterMasaüstümü eklenti ve klasörlerle doldurmayı hiç sevmedim bu zamana kadar. Temiz ve sadece arkaplan görüntüsünden oluşan, herşeyein panelde olduğu bir masaüstünü tercih ederim. Benim için sorunsuz ve kararlı bir dağıtım olması daha önemli. Sade, kullanışlı, kullanıcı dostu, kararlı ve şık olduğu için ilk tercihim hep unity li ubuntu olmuştur. Ama cinnamonlu linuxmint'te onu aratmayacak kadar şık ve kararlı benim bilgisayarımda. KDE ise hep aklımın bir köşesindedir ve zaman zaman bu dürtüye yenik düşerek kurarım, bir sürü sorun yaşarım ve yine unityli ubuntu yada cinnamonlu linuxmint'e dönerim.
O kadar da değil eronis.Dediklerine bakarak senin işini herhangi bir masaüstü görecek. Lxde ya da Xfce de işini görecek, sen sadece işini üstünde görebileceğin bir grafik arayüz istiyorsun bu durumda. Kullandığını bozma yeter
Lxde'yi i3 ile kullananlar tanıyorum Lxde oldukça şık ve modern bir masaüstüO masaüstleri de işlevseldir tabi ama biraz modernlik de lazım. artı olarak sistem özelliklerim o kadar eski değil.
Bende i7 de openbox kullaniyorum [emoji3] bence openbox da cok şık ,sade ve islevselLxde'yi i3 ile kullananlar tanıyorum [emoji14] Lxde oldukça şık ve modern bir masaüstü
Kişisel tercih bunlar misal ben bir Celeron bilgisayarda ve eski bir notebook'ta GNOME 3 kullanan bir manyağım Oldukça akıcı ama genelde bu yaptığım çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmiyorBende i7 de openbox kullaniyorum [emoji3] bence openbox da cok şık ,sade ve islevsel
Üstad Mint KDE sürümünü denemenizi tavsiye ediyorum yada KDE Neon'u da deneyebilirsiniz. Yalnız KDE'nin tadını alan kolay kolay başka Masaüstü kullanamıyor baştan uyarayım .Masaüstümü eklenti ve klasörlerle doldurmayı hiç sevmedim bu zamana kadar. Temiz ve sadece arkaplan görüntüsünden oluşan, herşeyein panelde olduğu bir masaüstünü tercih ederim. Benim için sorunsuz ve kararlı bir dağıtım olması daha önemli. Sade, kullanışlı, kullanıcı dostu, kararlı ve şık olduğu için ilk tercihim hep unity li ubuntu olmuştur. Ama cinnamonlu linuxmint'te onu aratmayacak kadar şık ve kararlı benim bilgisayarımda. KDE ise hep aklımın bir köşesindedir ve zaman zaman bu dürtüye yenik düşerek kurarım, bir sürü sorun yaşarım ve yine unityli ubuntu yada cinnamonlu linuxmint'e dönerim.