- Reaksiyon puanı
- 12,108
çooook eski dört yıl önce netbook da openbox kullanırken almıştım bir sitedeki masaüstü yarışması için
Bu nasıl örnek böyle? yok sarışınmış yok esmermiş...Kim için ve ne için daha iyi ? Sarışın hatunlar mu daha iyi esmerler mi hulk ? Kişisel tercih
Tamam da hangisi daha güzel öğrenmek için sormuştum.E daha nesi.
Bunu yıllardır GNU/Linux dağıtımlarını kullanmış, bir yerlere gelmiş herhangi birinden duyabilirsin benceBu nasıl örnek böyle? yok sarışınmış yok esmermiş...
Bu konu hakkında bunu ilk defa sizden duydumBunu yıllardır GNU/Linux dağıtımlarını kullanmış, bir yerlere gelmiş herhangi birinden duyabilirsin bence
bu konu hakkında en iyi cevabı @eronis verir bana kalırsa yeni başlayan biriysen ve kurulum dahil herşey kafama yatsın diyosan bence ubuntu ama şu da insan deneye bi şeyler öğreniyo o yüzden biraz kurcalamak lazım...
Aslında Linux kullanıcısı olarak yeni sayılmam heralde.Çünkü Ubuntu,Linux Mint,Pisi Linux,Elemantary OS,Xubuntu... gibi bazı Linux işletim sistemlerini yüklemişliğim var.İyi günler.bu konu hakkında en iyi cevabı @eronis verir bana kalırsa yeni başlayan biriysen ve kurulum dahil herşey kafama yatsın diyosan bence ubuntu ama şu da insan deneye bi şeyler öğreniyo o yüzden biraz kurcalamak lazım...
Istersen internetten de bakabilirsin ben güzel temaları bulmuştum.Bazıları var onlar hepten çok güzel hatta ıstersen bir Mac os tarzı bir tema görmüştüm.Tamam da hangisi daha güzel öğrenmek için sormuştum.
Flatabulous + Papirus + Kırmızı yada grimsi renkli bir arka plan. Tavsiye ederimIstersen internetten de bakabilirsin ben güzel temaları bulmuştum.Bazıları var onlar hepten çok güzel hatta ıstersen bir Mac os tarzı bir tema görmüştüm.
Şu işletim sistemi konusunda eğer böyle devam ederse gözümü karartıp Rufus ile Flash'a yazdıracağım ve sonra açıp Linux macerama başlayacağım.Flatabulous + Papirus + Kırmızı yada grimsi renkli bir arka plan. Tavsiye ederim
Nasıl anlamadım hele biriniz açın bakalım illaki bir şeyler yazmaya uğraşırım.sizlerden birşey rica etsek ? hali hazırda bu konu ekran görüntüsü konusu dağıtım veya nasıl yüklenir değil harici bir konu üzerinde bilgilerinizi alsak nasıl olur
Merakımdan soruyorum netbook ta ubuntu performansı nasıl mesela youtube 1080 p videolarda donma gibi şeyler yapıyor mu?Evet, zamanında az Arch'ta koşturmadım ama artık yediğim tokatlarla dersimi aldım
Benim 3 tane bilgisayarım var.
1- Toplama masaüstü bilgisayarım
i3 2100
HD 5670
4GB DDR3 1333Mhz
2- Asus Netbook'um (TP200SA)
N3050 (Celeron)
32GB eMMC (Hafıza)
2GB DDR3 1600Mhz
3- Asus Notebook'um (F5SL) - Şu sıralar ben kullanmıyorum, annem internetteki oyunları için kullanıyor
T5750 (Core 2 Duo)
AMD Mobility HD 3470
4GB DDR3 1333Mhz
Bu bilgisayarların hepsine Arch kurup, bunları güncelleyip, bakım yaptığımı düşünsene ? KABUS ! Hepsine kısayoldan Ubuntu 16.04 kurdum ve annem dahil kendi bilgisayarından oldukça memnun. Sadece ekranı sorunlu olduğu için biraz söylendi (O laptop'u bırakma sebeplerimden biri). Ayrıca ev halkının kullanabileceği bir işletim sistemi Ubuntu. Pek çok cihazda kullanabilirim kendisini. Evdeki bütün cihazların tek bir işletim sisteminde olması benim için daha avantajlı. Uzun süre dnf kullanmış birisi apt komutunu yazarken garipser ya. Bu yüzden Ubuntu'ya geçme kararı aldım. Elbette tek seçebileceğim dağıtım Ubuntu değildi, 2. seçebileceğim dağıtım Fedora idi. Eski bir Fedora kullanıcısı olarak ilk denediğim GNU/Linux dağıtımını kurmayı başta istedim ama her 9 ay ile 1.5 sene arasında eğer sistemleri güncellemem gerekecekse ne anladık o işten ? Ubuntu ile 4 yıl rahatım, 5. yılı doldurmaya gerek yok
Netbook'a göre değişir. Benim bir Asus eeepc bilgisayarım vardı. İlk kez GNU/Linux dağıtımlarını bu bilgisayarda kurmuştum ve bu benim tek bilgisayarımdı o zamanlar. 1080p hiç izlemedim bilgisayarla ama 720p izledim sanıyorum ve kasma farkedemedim.Merakımdan soruyorum netbook ta ubuntu performansı nasıl mesela youtube 1080 p videolarda donma gibi şeyler yapıyor mu?
Eski bir fedora kullanıcı olarak bu lafını doğru bulmuyorum. Malum Red Hat Linux Fedora tabanlıdır ancak Red Hat de dahil topluluk Fedora'ya oldukça büyük katkılarda bulunuyor. Fedora Leading Edge dediğimiz, diğer dağıtımlara öncü, yön gösterici bir dağıtımdır. Fedora 25'i denersen ne kadar kararlı olduğuna şaşırabilirsin. Fedora bir şeyleri hızlı bozar çünkü hızlı gelişir ama aynı zamanda da çözümünü de hızlı yapar ve bir sonraki güncelleme ile sorun giderilmiş olur. Fedora 23 yaşam süresi dolamadn bütün geliştiriciler seferber oldular ki bütün bug'ları kapatalım bundan önce. Ubuntu'da bir sorun dağıtımın destek süresi dolduğunda bile hala orada olabiliyor. Fedora'ya ve Red Hat'e ayrıca topluluğa bu konuda 2-0 puan veririm.RedHat'in deneme bahçesi olan Fedora'nın yüksek olmasının nedeni bu.
Eski bir fedora kullanıcı olarak bu lafını doğru bulmuyorum. Malum Red Hat Linux Fedora tabanlıdır ancak Red Hat de dahil topluluk Fedora'ya oldukça büyük katkılarda bulunuyor. Fedora Leading Edge dediğimiz, diğer dağıtımlara öncü, yön gösterici bir dağıtımdır. Fedora 25'i denersen ne kadar kararlı olduğuna şaşırabilirsin. Fedora bir şeyleri hızlı bozar çünkü hızlı gelişir ama aynı zamanda da çözümünü de hızlı yapar ve bir sonraki güncelleme ile sorun giderilmiş olur. Fedora 23 yaşam süresi dolamadn bütün geliştiriciler seferber oldular ki bütün bug'ları kapatalım bundan önce. Ubuntu'da bir sorun dağıtımın destek süresi dolduğunda bile hala orada olabiliyor. Fedora'ya ve Red Hat'e ayrıca topluluğa bu konuda 2-0 puan veririm.
Wayland'a geçtiklerinden haberim yoktu.Fedora 25 Wayland ile geliyor. Kesinlikle sırf Wayland için bile olsa dene derim
(R.I.P Xorg yada R.E.F Xorg mu diyelim türk usulü )