sezmen
Asistan
- Katılım
- 16 Nisan 2009
- Mesajlar
- 236
- Reaksiyon puanı
- 200
- Puanları
- 43
Ubuntu 16.04.1
Fotoğraf kendi çekimimdir.
İyi günler eronis ben bu icon paketini nasıl değiştirebilirim öğretebilirmisin...Farklılık aradığımdan sürekli başka dağıtımlarda şansımı deniyorum ama her zaman döndüğüm yer Ubuntu oluyor nedense
Ekli dosyayı görüntüle 11751
Riba Linux: How to sexy up your Ubuntu 16.04 desktop and install some applicationsİyi günler eronis ben bu icon paketini nasıl değiştirebilirim öğretebilirmisin...
ubuntu mate
Install Basic-conky in Ubuntu/Linux Mint/Debian/Fedora/Other - NoobsLab | Ubuntu/Linux News, Reviews, Tutorials, AppsConky rc dosyanı beğendim, rica etsem paylaşırmısın.
Install Basic-conky in Ubuntu/Linux Mint/Debian/Fedora/Other - NoobsLab | Ubuntu/Linux News, Reviews, Tutorials, Apps
conky bu adreste nasıl ekleneceğini sayfada görebilirsin
Şu an oyun bilgisayarımda Windows 10, günlük ve ders bilgisayarımda Ubuntu 16.04 kullanıyorum. Şu an halimden gayet memnunum. Neden Manjaro'ya bunun için geçeyim ki ? İlle de Xfce istiyorsamUbuntu ve ya Mint kullanan tüm arkadaşlara Manjaro yı tavsiye ederim. Ben bizimkiler Linux kullanamıyor diye windows u silemiyorum. Aynı diske kuruncada disk bozuluyor. 250 Gb lik USB harici diskte windowstan hızlı çalışıyor. Arch tabanlı XFCE arayüzlü Manjaro.
sudo apt install xubuntu* -y
reboot
cd /tmp/yaourt*
cp google-chrome(klasörü) -r ~/
cd ~/google-chrome(klasörü)
makepkg -si (Öncesinde bağımlılıklarını kendin halletmelisin tabii ki)
Bu gözümden kaçmış. Ben dual boot defalarca kez yaptım. Hatta aynı disk yetmedi iki farklı hard diskten birine windows 10, diğerine Ubuntu 16.04 kurdum ve yine sıkıntı çıkmadı. Bir kere Ubuntu kurulumda kendini /dev/sda'da zannetti ve /dev/sdb'ye kurduğum için sıkıntı çıktı ama çözümü sadece bir Live CD'ye baktıBen bizimkiler Linux kullanamıyor diye windows u silemiyorum. Aynı diske kuruncada disk bozuluyor.
Mc'te dediğine benzer bir program vardı ama ismini hatırlamıyorum. Dürüst olmak gerekirse aynı programı bir süredir ben de arıyordumMesela ubuntuda iken bi tıkla win 10 geçebilirmiyim
Şu an oyun bilgisayarımda Windows 10, günlük ve ders bilgisayarımda Ubuntu 16.04 kullanıyorum. Şu an halimden gayet memnunum. Neden Manjaro'ya bunun için geçeyim ki ? İlle de Xfce istiyorsam
Kod:sudo apt install xubuntu* -y reboot
Bam ! Xfce greeter ile karşılanıyorum, Unity greeter ile değil. Xfce'yi seçiyorum, tamamdır. İstersem sade olması için Unity ile ilgili her şeyi de kaldırırım yanında. Biraz da kişiselleştirme ile tamamdır
Eskiden Manjaro'yu Linux'a yeni başlayanlara tavsiye ederdim ama şu var ki ppa'lar ve deb paketleri hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Daha az sorunla karşılaşma ve daha iyi kaynak bulma olanağı da cabası. Misal Ubuntu'da chrome kurmak sadece deb dosyasını indirip kurmaya bakar ama AUR'dan önce indirip sonra kaynak kodundan derleyecek ki bu hem işlemciyi yoruyor hem de kurulumu yavaşlatıyor. AUR'daki bazı paketlerin kurulum dizileri (Komutları) düzgün çalışmıyor ve bazen dosya indikten sonra pat diye hata verebiliyor. Kurulum hala mümkün ama sorununu çözmekten sen sorumlusun. Arch ve Manjaro forumlarında iyi şanslar... Ayrıca misal unity-editor gibi büyük bir paket kurmak için RAM+Swap olmak üzere en azından bir 10GB "boş" alan olmalı. Yoksa kurulum hata verecektir. Kısaca bilgisayarında 4GB ram var ise ve senin günlük kullanımın bunun 2GB'ını yiyorsa bir 12GB falan swap'a ihtiyacın olacak her ihtimale karşın. Arch Linux'un ve arch tabanının bende en büyük bozucu faktörü paket sistemini oldu. Misal chrome'u indirdin mi ?
Kod:cd /tmp/yaourt* cp google-chrome(klasörü) -r ~/
Şeklinde kaydetmezsen başka bilgisayara kurmak yada başka bir zaman kurmak için AUR'dan yine indirme yapmalısın. Kurulum ise
Kod:cd ~/google-chrome(klasörü) makepkg -si (Öncesinde bağımlılıklarını kendin halletmelisin tabii ki)
Ubuntu bunları sadece kur'a tıklayınca kendi yapıyor. Bazı kullanıcıların hoşuna gidiyor bu ama bence sadece baş ağrıtıyor.
Tabii bunlar benim arch ile deneyimlerim ve arch'tan memnun olan bir dünya kullanıcı var ama bana sorundan başka bir şey vermedi. Ubuntu'da her şey hazır geliyorsa niye uğraşayım, var olan düzeni bozayım ?
pacman -S chromium
yaourt google-chrome
Eleştiri amaçlı söylemedim, sadece tartışıyoruzAbi dur yavaş birşey demedim
Chrome mu, yoksa chromium mu. Ben bir süre chrome'u ana tarayıcı olarak kullandım ama dediğin sorundan sen söyleyene kadar haberim yoktu. Belkide versiyona özel bir hataydı ve sonrasında güncelleme ile kapatıldı. Ancak bu Arch tabanında da değişmeyecektir çünkü google ne ürettiyse (Eğer chrome'dan bahsediyorsak) onu kullanıyorsun sisteminde. Kısaca dağıtım değil tarayıcı suçlanabilir bu durumda çünkü hem arch'da, hem de ubuntu'da en son versiyonu kullanacaksın.1: Chrome u her kapatıp açtığımda oturumu kapatması.
O dosyalar ram'e ve swap'a yazılır ve kullandıkça yada bilgisayarı yeniden başlatınca silinirler kendiliğinden.3 :chrome.deb dosyasını buldu(Çünkü google paşam tar.xz formatında hazırlama zahmetinde bulunmamış ya da ben bulamadım) ayrıştırdı gerksiz dosyaları sildi ve kurdu.
4: Dahili harddiske (c: ve d ulaşmaya çalıştım hata verdi.
ntfsfix /dev/sdxy (Ulaşmak istediğin NTFS formatında disk sanıyorum, bu durumda ntfs formatında ulaşmak istediğin diskleri buraya yaz.)
Swap kilitlenmeye neden olmaz, kilitlenmeyi önler ve bilgisayarın bellek kalmadığı için kafasına göre görev bitirmesini engeller.Diğer yandan bahsettiğin gibi büyük bir kurulum hiç yapmadım şimdiye kadar hiçbir linuxta. Ama ben Ubuntu da kursam,Mint'de,Manjaro da her seferinde 10 gb swap veriyorum.Kilitlenme problemi ile hiç karşılaşmadım.
Swap'ın tek kötü yanı hard disk ram ile kıyasla yavaştır.Manjaro/Arch var olan ram'in 2 katı swap öneriyorlar.
4GB ram = 8GB swap
Red Hat ise 1.5 katını öneriyor.
4GB ram = 6 GB swap
Canonical ise ram miktarı kadar swap öneriyor.
4GB ram = 4GB swap
Aslına bakarsan biz ne kadar tartışsakta herkes en sevdiği dağıtımı kullanmaya devam edecek. Tıpkı yıllardır süren KDE ve Gnome tartışması gibi.
Benim bilgim de oldukça yüzeysel. Benim verdiğim komutlara bakarak insanlar beni çok bilgili sanabiliyorlar ama ben sadece temeli en iyi şekilde kavramış ve işime yarayacak şeyleri öğrenmiş biriyim. Öyle derin bir sistem bilgim yok. Çok fazla dağıtım denedim diyebilirim Manjaro'nun son halini de denedim ama saydığım sebepler yüzünden kullanmak işime gelmiyor.Gördüğüm kadarda Linux konusunda senden çok daha az bilgiliyim.
Yeni macera'lar için bir kaç dağıtım denemenin zararı yok ki Linus dahi bazen sevgili fedora'sını bırakıp farklı dağıtımlar deneyebiliyor. Ama bunu her gün yapmıyor çünkü her gün format atacaksan bilgisayarı ne zaman kullanacaksın ? Hem zaman israfı hem de kendine eziyet.Bana göre bir dağıtıma bağlı kalınmalı. Rasgele bir tane ile başlayıp sürekli onu kullanmalıyız ve onu kullanmayı öğrenmeli/alışmalıyız.
Tabi abi ya hoşgeldin sefa geldin bende Firefox kaydırma sırasında takılıyordu. Ekran kartını nasıl güncelleyeceğime baktım. Tek satırlık komut@okanr ulan kanıma girdin Eski manjaro kullanıcısına yapılır mı lan bu ? Şaka bir yana Ubuntu'daki radeon sürücüleri oyunlarımı yeterli performansta çalıştıramayınca araştırdım ve cataclyst sürücülerinin hala oyun için iyi olduğunu öğrendiğim ve bunları edinebileceğim en kolay dağıtım manjaro olduğu için (Sürücüyse işin manjaro derim) yine lafına uyup geçiyorum bakalım
sudo mhwd -a pci nonfree 0300
HD 5670. Henüz tam ölmüş de değil ama üstüne biraz yük bindirdiğimde görüntü gidiyor. Bir süre daha şans vereceğim ama bilmiyorum, belki de sadece çöpe atar, Windows 10'u tamamen siler ve oyunlardan "arınmış" (Arınmaya ihtiyacım var) şekilde Ubuntu'ya geçerim.Ekran kartı satın alacak kadar bilgisi olan sence bu tuzağa düşer mi ? Ama yine de Letgo da şansını dene. Bu arada ekran kartın ne ?