Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
LQvByG.png

ubuntu 16.04 den sanal makine sağ olsun

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Ekran_G_r_nt_s_2016_08_01_23_55_34.png

KDE 5'li linuxmint kurdum performans sorunları nedeniyle vazgeçtim. Elementaryos 4 loki kurdum o da çok yetersiz ve fazla kırpılmış geldi, her ayar için nerdeyse ayrı bir uygulama kurmam gerekti. Beni çok rahat hissettiren ve iyice alıştığım ubuntu 16.04'e geri döndüm ve rahatladım.

Mint 18 KDE bende de 3. işletim sistemi olarak kurulu ancak bende fazla beğenmedim, henüz olmamış.
KDE 5 desktopu şu ana kadar en iyi optimize eden işletim sistemi KaOS tur denemenizi tavsiye ederim.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Heralde en çok beğenileni ki bana göre Kali Linux sürümü.:)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Xfce'den, Unity'den yine döndüm, dolaştım, özümü GNOME'da buldum :)

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
ZYaWkG.png

buda linux mint 18 cinnamondan...

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
buda linux mint 18 cinnamondan...

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Screenshot from 2016-10-05 12-38-04.png

Screenshot from 2016-10-05 12-40-00.png

Aslına bakarsan cinnamon'u bir masaüstü olarak geri ve yetersiz bulduğum için kullanmıyorum ama cinnamon'da yapabileceğin çok güzel kombinasyonlar da var.

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
neler peki paylaşırmısın
sence hangi masaüstünü kullanmalıyım...

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Şu an her yerde GNOME/Unity/KDE kullanılıyor. Çünkü bu masaüstleri baya baya tam donanımlı masaüstleri. Bu masaüstlerinden herhangi birini tavsiye edebilirim. Çok eski bir bilgisayarın varsa Xfce'yi öneririm. Lxde'yi önermem, zaten Lxde'ye muhtaç bırakan bilgisayarı kullanma :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ama şunu da diyim, internette bana katılmayacak ve Cinnamon'dan başka masaüstü tanımayacak da bir dünya adam var. Ben dedim diye değiştirmeni tavsiye etmem. Bu benim kendi tecrübemdi, ancak belki sen Cinnamon'u sorunsuz kullanıyorsundur. Bu durumda senin değiştirmen tamamen anlamsız olur. Bir laf var;

"If it's working, don't fix it" :)

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
Ama şunu da diyim, internette bana katılmayacak ve Cinnamon'dan başka masaüstü tanımayacak da bir dünya adam var. Ben dedim diye değiştirmeni tavsiye etmem. Bu benim kendi tecrübemdi, ancak belki sen Cinnamon'u sorunsuz kullanıyorsundur. Bu durumda senin değiştirmen tamamen anlamsız olur. Bir laf var;

"If it's working, don't fix it" :)
-cinnamon u yeni kullanıyorum daha doğrusu linux a az buçuk aşınayım ama gnome ile cinnamon arasındayım pc de 30 gb lık alanda idare ediyorum pc de güzel sıkıntı yok
-daha önce biraz ubuntu biraz mint birazda pardus ve linux mint ama şunu söyleyim kde arayüzü hoşuma gitmedi nedense çok karmaşık geldi
-nedense böyle canlı ve yeni temalar hoşuma gitmiştir her zaman yani yeni yeni uygulamalar sürümler dağıtımlar gibi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Olay aşinalık falan değil. İşletim sistemi sadece arayüzdür, araç bile değildir. Araçlar programların kendileridir. Linux'a aşinalık, Linux bilgisi, tecrübesi vs. yalan. Kullanmak isteyen herkes kullanabilir. 7 yaşındaki çocuklar da dahil. Terminal komutları desen aslında çoğu kişi gözünde çok büyütüyor ve sadece 1 kodun mantığını kavradıktan sonra gerisini teker teker kendi başlarına çözüyorlar. İnsanlar ön yargılarını aşamıyorlar sadece. Günlük kullanıcı günümüz çoğu dağıtımını zorlanmadan kullanabilir ve ileri seviye öğrenmek isteyene öğrenme seçeneğimiz mevcut. Windows'un farkı ise Windows'u öğrenemezsin. 0xAllahkolaylıkversin gibi karma karışık, kod ismi ile, microsoft çalışanına sorsan anlamayacağı hataları veren kapalı bir sistemi ne kadar öğrenebilirsin ki ? Ama dağıtım seçiminde seçeceğin dağıtımı iyi araştır. Kafana ne yatıyorsa onu kullan. Dağıtım politikası, felsefesi vs... araştırmadan seçmeye kalkma, üzülürsün.

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
Olay aşinalık falan değil. İşletim sistemi sadece arayüzdür, araç bile değildir. Araçlar programların kendileridir. Linux'a aşinalık, Linux bilgisi, tecrübesi vs. yalan. Kullanmak isteyen herkes kullanabilir. 7 yaşındaki çocuklar da dahil. Terminal komutları desen aslında çoğu kişi gözünde çok büyütüyor ve sadece 1 kodun mantığını kavradıktan sonra gerisini teker teker kendi başlarına çözüyorlar. İnsanlar ön yargılarını aşamıyorlar sadece. Günlük kullanıcı günümüz çoğu dağıtımını zorlanmadan kullanabilir ve ileri seviye öğrenmek isteyene öğrenme seçeneğimiz mevcut. Windows'un farkı ise Windows'u öğrenemezsin. 0xAllahkolaylıkversin gibi karma karışık, kod ismi ile, microsoft çalışanına sorsan anlamayacağı hataları veren kapalı bir sistemi ne kadar öğrenebilirsin ki ? Ama dağıtım seçiminde seçeceğin dağıtımı iyi araştır. Kafana ne yatıyorsa onu kullan. Dağıtım politikası, felsefesi vs... araştırmadan seçmeye kalkma, üzülürsün.
teşekkürler çok sağol ubuntu gnome sürümünü deniyebilirim belki sanal makineye kurmuştum hoşuma gitmişti mint den sonraki hedefim ubuntu olcak çok sağol...

iblah60

Asistan
Reaksiyon puanı
482
yeni masaüstüm hadi hayırlı olsun...;);););)
jBD72D.png

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
masaüstü dediğin böyle olacak sade ve kullanşlı abartılı ikon ve conky ile sadece gösteriş yapılmayacak bence işin içinde sadelik, görsellik ve kullanışlılık olacak