Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Beyler KDE 5 hakkında tüm söylediklerimi unutun.
Linux Mint 18 KDE Plasma 5 çok güzel olmus, henüz beta, final sürümü en iyi KDE 5 sistemi olacak gibi duruyor.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
54isnp.png
Bu güzelmiş bir gün ben de paylaşacağım umarım WİNDOWS baydı.:):(

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
kde yi bir türlü sevemedim nedense birde xfce yi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
KDE 5 4'e göre çok daha flat olmus, bu özelliğini beğendim, butonlardaki 1-2px fazla büyüklük ve saçma checkbox teması dısında güzel oturmus Linux Mint 18 versiyonda KDE'yi.
Temalar o kadar uyumlu ki hangisi Gtk2 hangisi Gtk3 hangisi Qt4 hangisi Qt5 ayırt edilemiyor.
Henüz beta, kararlı sürüm çıkınca daha güzel olacaktır.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Fena değilmiş.İdare eder.

Flat alanında bundan iyisi olmaz.
Ama transparent seviyorsanız oxygen-transparent veya qtcurve ile transparent ayarını deneyebilirsiniz.
qtcurve KDE 5 depolarında mevcut ancak oxygen-transparent henüz değil, onu isterseniz KDE 4 içeren bir dağıtım yüklemelisiniz, misal Mint 17.3

169652-1.png

Bu arada KDE 5'te gtk2 ve gtk3 temaları renk modifikasyonlarına uyum sağlamıyor henüz. Nedeni de yeni gtk3 ile rendering engine'in tamamen kaldırılması ve css tabanlı sisteme geçilmesi. oxygen-gtk'nın ve qtcurve'ün gtk3 için yeni dağıtımlarda kaldırılmasının nedeni de bu çünkü yapımcılar 45bin satır kodu css'ye geçirmek için vakti ve motivasyonu olmadığını söylemis ve minor release içerisinde böyle büyük bir değisiklik yapılmasına kızmıs, biraz kavga ve kırıcı sözler söylenmis. Kısa vadede oxygen-gtk ve qtcurve, gtk3 için gelecek gibi gözükmüyor ama neyseki kde 5'in yeni teması breeze ve breeze-dark büyük fedakarlıklarla geçirilmis. Mail listten okuduğum kadarıyla 5.8 veya 5.9'uncu versiyonda renk uyumu sağlanacak ancak su an mevcut değil.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Beyler KDE 5 hakkında tüm söylediklerimi unutun.
Linux Mint 18 KDE Plasma 5 çok güzel olmus, henüz beta, final sürümü en iyi KDE 5 sistemi olacak gibi duruyor.
Üstad hala KaOS'u denemediniz sanırım :) bide onu deneseniz de düşüncelerinizden istifade etsek.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Üstad hala KaOS'u denemediniz sanırım :) bide onu deneseniz de düşüncelerinizden istifade etsek.
Dün aslında KaOS deneyecektim zaten Linux Mint'in KDE için sürüm hazırladığı aklımdan bile çıkmıs, sonra LibreOffice yerine Caligra Office'in varsayılan geldiğini görünce vazgeçtim. :D

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
Dün aslında KaOS deneyecektim zaten Linux Mint'in KDE için sürüm hazırladığı aklımdan bile çıkmıs, sonra LibreOffice yerine Caligra Office'in varsayılan geldiğini görünce vazgeçtim. :D
Ben jre bağımlılığı olmadığı için OpenOffice i tercih ediyorum LibreOffice i kullanmanızın önemli bir sebebi var mıdır?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben jre bağımlılığı olmadığı için OpenOffice i tercih ediyorum LibreOffice i kullanmanızın önemli bir sebebi var mıdır?

OpenOffice Sun'dan Oracle'a geçince gelisimi durma noktasına geldi.
Su an OpenOffice gelistirilmiyor, en son sürümü 2011'de çıkmıs.
Apache projesiyle toparlanmaya kalktıysa da basaramadı.
Bunun olacağını çok önceden öngören Google gibi FSF gibi büyük sirketler OpenOffice'i LibreOffice altında yeniden toplayıp gelistirmeye devam edilmesi için sponsor oldular ve basarıldı.
Bu yüzden birçok Linux dağıtımı LibreOffice tercih eder.
Microsoft Office'ın en ciddi rakibi ve en fazla uyumluluk sağlayan LibreOffice'dir.
KDE vanilla felsefesine sahip KaOS gibi projeler de KDE'in Office sürümü olan Calligrayı ediyor, bu tür dağıtımlar aynı zamanda Firefox yerine Konqueror tercih ediyor. (KDE'nin internet tarayıcısı)
Ben bu tür projelere karsıyım çünkü yürümeden kosmaya kalkıyorlar, zaten az olan is gücü iyice bölünüyor, sanki hersey tamamıs gibi.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
266
Flat alanında bundan iyisi olmaz.
Ama transparent seviyorsanız oxygen-transparent veya qtcurve ile transparent ayarını deneyebilirsiniz.
qtcurve KDE 5 depolarında mevcut ancak oxygen-transparent henüz değil, onu isterseniz KDE 4 içeren bir dağıtım yüklemelisiniz, misal Mint 17.3

169652-1.png

Bu arada KDE 5'te gtk2 ve gtk3 temaları renk modifikasyonlarına uyum sağlamıyor henüz. Nedeni de yeni gtk3 ile rendering engine'in tamamen kaldırılması ve css tabanlı sisteme geçilmesi. oxygen-gtk'nın ve qtcurve'ün gtk3 için yeni dağıtımlarda kaldırılmasının nedeni de bu çünkü yapımcılar 45bin satır kodu css'ye geçirmek için vakti ve motivasyonu olmadığını söylemis ve minor release içerisinde böyle büyük bir değisiklik yapılmasına kızmıs, biraz kavga ve kırıcı sözler söylenmis. Kısa vadede oxygen-gtk ve qtcurve, gtk3 için gelecek gibi gözükmüyor ama neyseki kde 5'in yeni teması breeze ve breeze-dark büyük fedakarlıklarla geçirilmis. Mail listten okuduğum kadarıyla 5.8 veya 5.9'uncu versiyonda renk uyumu sağlanacak ancak su an mevcut değil.

Hocam şu Apple teması görüntüsü nasıl elde edilebilir. Hangi mint sürümü gerekir? Hoşuma gitti.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Hocam şu Apple teması görüntüsü nasıl elde edilebilir. Hangi mint sürümü gerekir? Hoşuma gitti.

Özel bir sürüme gerek yok, herhangi KDE 4 veya 5 kullanan bir Linux sürümünü kurun, seçeneklerden pencere temasına gelin, yeni temalar indir seçeneğine tıklayın, paket yöneticisinden bağımsız olarak KDE-Look.org'daki binlerce tema karsınıza çıkacak. Description bölümüne Apple veya Mac seklinde aratın ve beğendiğinizi indir tusuna tıklayın, otomatik yükleyip kuruyor. Dediğim gibi paket yöneticisinden veya distrodan bağımsız KDE bu isi kendi içinde hallediyor.

Bu arada KaOS tabanı yok, bağımsız.
Bu tür sorularınızın cevabına suradan bakabilirsiniz.
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
266
Özel bir sürüme gerek yok, herhangi KDE 4 veya 5 kullanan bir Linux sürümünü kurun, seçeneklerden pencere temasına gelin, yeni temalar indir seçeneğine tıklayın, paket yöneticisinden bağımsız olarak KDE-Look.org'daki binlerce tema karsınıza çıkacak. Description bölümüne Apple veya Mac seklinde aratın ve beğendiğinizi indir tusuna tıklayın, otomatik yükleyip kuruyor. Dediğim gibi paket yöneticisinden veya distrodan bağımsız KDE bu isi kendi içinde hallediyor.

Bu arada KaOS tabanı yok, bağımsız.
Bu tür sorularınızın cevabına suradan bakabilirsiniz.
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.

Tamam hocam teşekkürler[emoji4]

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
266
@Ben Kenobi hocam Mint 18 KDE betada ya kurulum yaparken screen locker a geçmiş. Ama screen locker çökmüş. Tekrar kurulum[emoji51]

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Betayı kurmayın, Zaten final sürüm bile olsa KDE 5 halen kısmen beta sayılır.
Kurulum yapacaksanız ya 17.3 ile yapın ya da bekleyin.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
OpenOffice Sun'dan Oracle'a geçince gelisimi durma noktasına geldi.
Su an OpenOffice gelistirilmiyor, en son sürümü 2011'de çıkmıs.
Apache projesiyle toparlanmaya kalktıysa da basaramadı.
Bunun olacağını çok önceden öngören Google gibi FSF gibi büyük sirketler OpenOffice'i LibreOffice altında yeniden toplayıp gelistirmeye devam edilmesi için sponsor oldular ve basarıldı.
Bu yüzden birçok Linux dağıtımı LibreOffice tercih eder.
Microsoft Office'ın en ciddi rakibi ve en fazla uyumluluk sağlayan LibreOffice'dir.
KDE vanilla felsefesine sahip KaOS gibi projeler de KDE'in Office sürümü olan Calligrayı ediyor, bu tür dağıtımlar aynı zamanda Firefox yerine Konqueror tercih ediyor. (KDE'nin internet tarayıcısı)
Ben bu tür projelere karsıyım çünkü yürümeden kosmaya kalkıyorlar, zaten az olan is gücü iyice bölünüyor, sanki hersey tamamıs gibi.

LibreOffice ile OpenOffisin tarihçesini az çok biliyorum benim sorduğum soru geliştirilme ve geliştiricilerle ilgili kısım değildi.
Dolaylı da olsa mesajınızdan cevabımı aldım :), MS office uyumluluğu ve libreoffisin geliştirilmesinden dolayı tercih ediyorsunuz.
OpenOffisin arkasında şu an Apache gibi çok sağlam bir organizasyon var ve yanlışım yoksa 4.1.2 sürümü ekim 2015 de duyuruldu.
Önümüzdeki yıllarda tekrar aktif olarak geliştirilir diye ümit ediyorum, ben JRE gibi ağır bağımlılıklara karşıyım sistem yalın olmalı MS office uyumluluğu da 2003 formatı olsa yeterli benim için tam uyumluluk istersem cxoffice ile Ms Office çalıştırırım :).

KaOS u geliştirenler Archtan esinlenmiş tarihçesine bakabilirsiniz, varsayılan webbrowser olarak Firefox geliyor. Konqueror ve Calligra KDE Desktop'un hatrına dağıtımlara dahil ediliyor ancak her ikisi de işe yaramaz. Hoş artık Operadeveloper ve Opera beta sürümlerinin yanında Firefox da beş para etmez bir hale geldi.

Cevap için teşekkürkler.

Debian tabanlı mı?
Bağımsız bir dağıtım bu tarz yeni dağıtımlara şans vermek ve denemek lazım zira bağımsız dağıtım herkesin harcı değil. Debiandan, Ubuntudan dağıtım türetmek kolay, repositoryleri de herkese açık nasıl olsa...

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,488
O kadar mesaj yazmışız ekran görüntüsünü de ekleyelim .

Slackware 14.2 X64 - KDE 4.14

qEMOrQ.png

qEMZ9D.png

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
buda bizden olsun basit sade linux mint 18 cinnamon

D37LGZ.png

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Ekran_G_r_nt_s_2016_08_01_23_55_34.png

KDE 5'li linuxmint kurdum performans sorunları nedeniyle vazgeçtim. Elementaryos 4 loki kurdum o da çok yetersiz ve fazla kırpılmış geldi, her ayar için nerdeyse ayrı bir uygulama kurmam gerekti. Beni çok rahat hissettiren ve iyice alıştığım ubuntu 16.04'e geri döndüm ve rahatladım.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,108
@sezmen gercektende elemantary os 4 loki banada yavan gelmişti ha usb den kullandım kurmadım ama