- Reaksiyon puanı
- 1,488
Teşekkürler
Bu güzelmiş bir gün ben de paylaşacağım umarım WİNDOWS baydı.
Çöp nedir ya.Hep öyle yaparım şimdi Petra yüklü onda da Petra Antik Kenti var
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Linux Mint 16 Petra
Bu da güzelmiş.
Fena değilmiş.İdare eder.Linux Mint 18 KDE 5 ile metalik gri keyfi.
https://s15.postimg.io/bbeeqiqax/Screenshot_20160828_135215.png
Fena değilmiş.İdare eder.
Üstad hala KaOS'u denemediniz sanırım bide onu deneseniz de düşüncelerinizden istifade etsek.Beyler KDE 5 hakkında tüm söylediklerimi unutun.
Linux Mint 18 KDE Plasma 5 çok güzel olmus, henüz beta, final sürümü en iyi KDE 5 sistemi olacak gibi duruyor.
Dün aslında KaOS deneyecektim zaten Linux Mint'in KDE için sürüm hazırladığı aklımdan bile çıkmıs, sonra LibreOffice yerine Caligra Office'in varsayılan geldiğini görünce vazgeçtim.Üstad hala KaOS'u denemediniz sanırım bide onu deneseniz de düşüncelerinizden istifade etsek.
Ben jre bağımlılığı olmadığı için OpenOffice i tercih ediyorum LibreOffice i kullanmanızın önemli bir sebebi var mıdır?Dün aslında KaOS deneyecektim zaten Linux Mint'in KDE için sürüm hazırladığı aklımdan bile çıkmıs, sonra LibreOffice yerine Caligra Office'in varsayılan geldiğini görünce vazgeçtim.
Üstad hala KaOS'u denemediniz sanırım bide onu deneseniz de düşüncelerinizden istifade etsek.
Ben jre bağımlılığı olmadığı için OpenOffice i tercih ediyorum LibreOffice i kullanmanızın önemli bir sebebi var mıdır?
Flat alanında bundan iyisi olmaz.
Ama transparent seviyorsanız oxygen-transparent veya qtcurve ile transparent ayarını deneyebilirsiniz.
qtcurve KDE 5 depolarında mevcut ancak oxygen-transparent henüz değil, onu isterseniz KDE 4 içeren bir dağıtım yüklemelisiniz, misal Mint 17.3
Bu arada KDE 5'te gtk2 ve gtk3 temaları renk modifikasyonlarına uyum sağlamıyor henüz. Nedeni de yeni gtk3 ile rendering engine'in tamamen kaldırılması ve css tabanlı sisteme geçilmesi. oxygen-gtk'nın ve qtcurve'ün gtk3 için yeni dağıtımlarda kaldırılmasının nedeni de bu çünkü yapımcılar 45bin satır kodu css'ye geçirmek için vakti ve motivasyonu olmadığını söylemis ve minor release içerisinde böyle büyük bir değisiklik yapılmasına kızmıs, biraz kavga ve kırıcı sözler söylenmis. Kısa vadede oxygen-gtk ve qtcurve, gtk3 için gelecek gibi gözükmüyor ama neyseki kde 5'in yeni teması breeze ve breeze-dark büyük fedakarlıklarla geçirilmis. Mail listten okuduğum kadarıyla 5.8 veya 5.9'uncu versiyonda renk uyumu sağlanacak ancak su an mevcut değil.
Hocam şu Apple teması görüntüsü nasıl elde edilebilir. Hangi mint sürümü gerekir? Hoşuma gitti.
Özel bir sürüme gerek yok, herhangi KDE 4 veya 5 kullanan bir Linux sürümünü kurun, seçeneklerden pencere temasına gelin, yeni temalar indir seçeneğine tıklayın, paket yöneticisinden bağımsız olarak KDE-Look.org'daki binlerce tema karsınıza çıkacak. Description bölümüne Apple veya Mac seklinde aratın ve beğendiğinizi indir tusuna tıklayın, otomatik yükleyip kuruyor. Dediğim gibi paket yöneticisinden veya distrodan bağımsız KDE bu isi kendi içinde hallediyor.
Bu arada KaOS tabanı yok, bağımsız.
Bu tür sorularınızın cevabına suradan bakabilirsiniz.
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.
Betayı kurmayın, Zaten final sürüm bile olsa KDE 5 halen kısmen beta sayılır.
Kurulum yapacaksanız ya 17.3 ile yapın ya da bekleyin.
OpenOffice Sun'dan Oracle'a geçince gelisimi durma noktasına geldi.
Su an OpenOffice gelistirilmiyor, en son sürümü 2011'de çıkmıs.
Apache projesiyle toparlanmaya kalktıysa da basaramadı.
Bunun olacağını çok önceden öngören Google gibi FSF gibi büyük sirketler OpenOffice'i LibreOffice altında yeniden toplayıp gelistirmeye devam edilmesi için sponsor oldular ve basarıldı.
Bu yüzden birçok Linux dağıtımı LibreOffice tercih eder.
Microsoft Office'ın en ciddi rakibi ve en fazla uyumluluk sağlayan LibreOffice'dir.
KDE vanilla felsefesine sahip KaOS gibi projeler de KDE'in Office sürümü olan Calligrayı ediyor, bu tür dağıtımlar aynı zamanda Firefox yerine Konqueror tercih ediyor. (KDE'nin internet tarayıcısı)
Ben bu tür projelere karsıyım çünkü yürümeden kosmaya kalkıyorlar, zaten az olan is gücü iyice bölünüyor, sanki hersey tamamıs gibi.
Bağımsız bir dağıtım bu tarz yeni dağıtımlara şans vermek ve denemek lazım zira bağımsız dağıtım herkesin harcı değil. Debiandan, Ubuntudan dağıtım türetmek kolay, repositoryleri de herkese açık nasıl olsa...Debian tabanlı mı?