yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Şu ekranı ve espiriyi görünce Pardus kurasım geldi.

Şu ekranı ve espiriyi görünce Pardus kurasım geldi.![]()
windows sürekli gelistirildiği için ubuntudan %10 daha kararlı
Windows mu sürekli geliştiriliyor yoksa 6 ayda bir yeni sürüm çıkaran Ubuntu mu?![]()
windows daha eski
arkasında sağlam bir ekip var
Evet ben diyordum hala yarışamaz diyorum.Takiiii şu Mac temasını görene kadar onu bana atın özelden bırakıyorum Windows'u(gerçekten)Geçenlerde biri forum da "ubuntu windows7 görselliğiyle yarışamaz" diyordu.. Eğer hala forumu takip ediyorsa işte sana windows7![]()
![]()
Evet ben diyordum hala yarışamaz diyorum.Takiiii şu Mac temasını görene kadar onu bana atın özelden bırakıyorum Windows'u(gerçekten)
Sağolözelden atmaa gerek yok, mac4lin yaz google'a direk projenin sitesine ulaşırsın
![]()
Ubuntu bir Linux dağıtımıdır ve her Linux dağıtımı gibi Ubuntu da bir Unix türevidir. İlk Unix ise 1969 yılında AT&T Bell Labs. tarafından DEC PDP-9 bilgisayarları üzerinde çalıştırılmıştır. Peki sizin ilk winzort ne zaman çalıştırılmıştır?
Linux'ün arkasında kimler var? Sun Microsystems, IBM, HP, sayısız üniversite ve NASA, CERN, TÜBİTAK gibi birçok bilimsel araştırma enstitüleri. Bu saydıklarımız yeterli gelmezse, dünya üzerinde sayıları milyonlara varan açık kaynak destekçisi de hazır kıta olarak görev bekliyorlar.
ben anlatamadım kabul ediyorum anlatmak istediğim bu değil di
ne kadar eski olduklarına bakmıyoruz şuanki durumları bu kim ne derse desin kararlılık(bir çok prgramdan oluştuğu için programlar arsı uyumluluk biraz az) problemi var windows ilk olarak 1980li yıllarda kullanılmış olabilir tam olarak bilmiyorum
o arksındakiler bence pek birşey yapmıyorlar en azından microsoft kadar
burada microsoftu savunduğumun farkındayım ama sistemimde yaklaşık 1 aydır ubuntu var ve yaklaşık 9 ay kadar bunu kullanmayı planlıyorum ve daha sonra başka bir unix türevi olan mac leopard'a geçmeyi düşünüyorum
linux türevleri çok rahat %70 bilgisayar kullanıcısıınn ihtiyacını karşılar durumda bilgisayar üreticileri freedos lara yönelirlerse bir nebzede olsa fiyatların düşeceğini umuyorum çünkü bilgisayarlar gercekten pahalı işin içine windows ve office girice neredeyse bilgisayarın fiyatının yarısı kadar
lisedeyken (mezun olalı 6 ay oldu) stajımı pardus da yapmak istemiştim ama ne yazıkki liselerden almıyorlarmış üniversitede stajımın bir bölümü veya hepsini pardusda yapıcam 30 yaşımdan (18 yaşındayım) sonra yapmak istediğim şey bir işletim sistemi yazmak
birde hazır kıta beklemek işe yaramaz bu durumlara karşı çözüm üretmek gerekir. mesela ben cevremdeki yeni bilgisayar alacak lara bilgisayarla birlikte windosuda aldıklarını söylüyorum bunun alternativi olduğunu ve windowsu almazlarsa bilgisayarın daha ucuza geleceğini söylüyorum
tabi birtek oyun konusunda sıkıntı var kendi makineme counter ss kurdum wine üzerinden pek performans alamadım daha doğrusu 640*480 çözünürlükte anca oynayabildim kasmadan
Dust Teması ile taze Ubuntu 9.10 kurulumum. Youtube videosu
burada
özelden atmaa gerek yok, mac4lin yaz google'a direk projenin sitesine ulaşırsın
Arka planını biliyorum."Ubuntu in blue flames"
Temanı paylaşabilir misin?
İyi de 80'li yıllardan önce PC kavramı yoktu ki? UNIX yine vardı ama nerede vardı? Görmediğimiz bir yerlerde. Görmediğimiz şeyi de yok sayıyoruz.
ben anlatamadım kabul ediyorum anlatmak istediğim bu değil di
ne kadar eski olduklarına bakmıyoruz şuanki durumları bu kim ne derse desin kararlılık(bir çok prgramdan oluştuğu için programlar arsı uyumluluk biraz az) problemi var windows ilk olarak 1980li yıllarda kullanılmış olabilir tam olarak bilmiyorum
o arksındakiler bence pek birşey yapmıyorlar en azından microsoft kadar
burada microsoftu savunduğumun farkındayım ama sistemimde yaklaşık 1 aydır ubuntu var ve yaklaşık 9 ay kadar bunu kullanmayı planlıyorum ve daha sonra başka bir unix türevi olan mac leopard'a geçmeyi düşünüyorum
linux türevleri çok rahat %70 bilgisayar kullanıcısıınn ihtiyacını karşılar durumda bilgisayar üreticileri freedos lara yönelirlerse bir nebzede olsa fiyatların düşeceğini umuyorum çünkü bilgisayarlar gercekten pahalı işin içine windows ve office girice neredeyse bilgisayarın fiyatının yarısı kadar
lisedeyken (mezun olalı 6 ay oldu) stajımı pardus da yapmak istemiştim ama ne yazıkki liselerden almıyorlarmış üniversitede stajımın bir bölümü veya hepsini pardusda yapıcam 30 yaşımdan (18 yaşındayım) sonra yapmak istediğim şey bir işletim sistemi yazmak
birde hazır kıta beklemek işe yaramaz bu durumlara karşı çözüm üretmek gerekir. mesela ben cevremdeki yeni bilgisayar alacak lara bilgisayarla birlikte windosuda aldıklarını söylüyorum bunun alternativi olduğunu ve windowsu almazlarsa bilgisayarın daha ucuza geleceğini söylüyorum
tabi birtek oyun konusunda sıkıntı var kendi makineme counter ss kurdum wine üzerinden pek performans alamadım daha doğrusu 640*480 çözünürlükte anca oynayabildim kasmadan
2hafta sonra bende arch kurmayı düşünüyorum, acaba hangi masaüstü'nü seçmek lazım, bir gnome sever olarak, gnome da mı kalsam ne yapsam bilmiyorum.![]()
Jea arkadaş 18 yaşında 80 li yılları nerden çıkardın?![]()