Linux ekran görüntülerinizi paylaşın

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
LG x130 Ubuntu Netbook Remix 9.10... henüz emekleme aşamasında ama bir sorun yaşamadım donanımlarla ilgili..internetsiz tanıdı herşeyi..
ekrangrntsg.png

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9

yaşadığım tek sorun klavye (at) karakterini yazmıyor.

şöyle diyebilirimki;

windows sürekli gelistirildiği için ubuntudan %10 daha kararlı
ubuntu windowsdan kurulum, programlar, sürücüler, tema olarak %10 daha kolay
ubuntu windowsdan daha görsel ve daha az sistem harcıyor

AdReNaLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
3
windows 7 , ubuntu 9.10 kurulu laptopumda her iki işletim sistemindende fazlasıyla memnunum...kullandıgım programlama dillerinden dolayı windows kullanmaya mecburum ama ubuntuyuda genel anlamda kullanıyorum ve ubuntuyuda herkese tavsiye ediyorum...paket yükleme rahatlıgı ve bir çok sürücüyü bünyesinde barındırması fazlasıyla albeni yaratıyor :D

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Windows mu sürekli geliştiriliyor yoksa 6 ayda bir yeni sürüm çıkaran Ubuntu mu? :)

windows daha eski ve arkasında sağlam bir ekip var ubuntunun yeni sürüm çıkarması birazda sürüm güncellemeyle ilgili x programı 3.2.1 sürüme güncellendi gibi

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
windows daha eski

Ubuntu bir Linux dağıtımıdır ve her Linux dağıtımı gibi Ubuntu da bir Unix türevidir. İlk Unix ise 1969 yılında AT&T Bell Labs. tarafından DEC PDP-9 bilgisayarları üzerinde çalıştırılmıştır. Peki sizin ilk winzort ne zaman çalıştırılmıştır?

arkasında sağlam bir ekip var

Linux'ün arkasında kimler var? Sun Microsystems, IBM, HP, sayısız üniversite ve NASA, CERN, TÜBİTAK gibi birçok bilimsel araştırma enstitüleri. Bu saydıklarımız yeterli gelmezse, dünya üzerinde sayıları milyonlara varan açık kaynak destekçisi de hazır kıta olarak görev bekliyorlar.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Geçenlerde biri forum da "ubuntu windows7 görselliğiyle yarışamaz" diyordu.. Eğer hala forumu takip ediyorsa işte sana windows7 :D :D
Evet ben diyordum hala yarışamaz diyorum.Takiiii şu Mac temasını görene kadar onu bana atın özelden bırakıyorum Windows'u(gerçekten)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Evet ben diyordum hala yarışamaz diyorum.Takiiii şu Mac temasını görene kadar onu bana atın özelden bırakıyorum Windows'u(gerçekten)

:D özelden atmaa gerek yok, mac4lin yaz google'a direk projenin sitesine ulaşırsın :wink:

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Ubuntu bir Linux dağıtımıdır ve her Linux dağıtımı gibi Ubuntu da bir Unix türevidir. İlk Unix ise 1969 yılında AT&T Bell Labs. tarafından DEC PDP-9 bilgisayarları üzerinde çalıştırılmıştır. Peki sizin ilk winzort ne zaman çalıştırılmıştır?

Linux'ün arkasında kimler var? Sun Microsystems, IBM, HP, sayısız üniversite ve NASA, CERN, TÜBİTAK gibi birçok bilimsel araştırma enstitüleri. Bu saydıklarımız yeterli gelmezse, dünya üzerinde sayıları milyonlara varan açık kaynak destekçisi de hazır kıta olarak görev bekliyorlar.

ben anlatamadım kabul ediyorum anlatmak istediğim bu değil di
ne kadar eski olduklarına bakmıyoruz şuanki durumları bu kim ne derse desin kararlılık(bir çok prgramdan oluştuğu için programlar arsı uyumluluk biraz az) problemi var windows ilk olarak 1980li yıllarda kullanılmış olabilir tam olarak bilmiyorum

o arksındakiler bence pek birşey yapmıyorlar en azından microsoft kadar
burada microsoftu savunduğumun farkındayım ama sistemimde yaklaşık 1 aydır ubuntu var ve yaklaşık 9 ay kadar bunu kullanmayı planlıyorum ve daha sonra başka bir unix türevi olan mac leopard'a geçmeyi düşünüyorum
linux türevleri çok rahat %70 bilgisayar kullanıcısıınn ihtiyacını karşılar durumda bilgisayar üreticileri freedos lara yönelirlerse bir nebzede olsa fiyatların düşeceğini umuyorum çünkü bilgisayarlar gercekten pahalı işin içine windows ve office girice neredeyse bilgisayarın fiyatının yarısı kadar

lisedeyken (mezun olalı 6 ay oldu) stajımı pardus da yapmak istemiştim ama ne yazıkki liselerden almıyorlarmış üniversitede stajımın bir bölümü veya hepsini pardusda yapıcam 30 yaşımdan (18 yaşındayım) sonra yapmak istediğim şey bir işletim sistemi yazmak

birde hazır kıta beklemek işe yaramaz bu durumlara karşı çözüm üretmek gerekir. mesela ben cevremdeki yeni bilgisayar alacak lara bilgisayarla birlikte windosuda aldıklarını söylüyorum bunun alternativi olduğunu ve windowsu almazlarsa bilgisayarın daha ucuza geleceğini söylüyorum

tabi birtek oyun konusunda sıkıntı var kendi makineme counter ss kurdum wine üzerinden pek performans alamadım daha doğrusu 640*480 çözünürlükte anca oynayabildim kasmadan

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
ne kadar eski olduklarına bakmıyoruz şuanki durumları bu kim ne derse desin kararlılık(bir çok prgramdan oluştuğu için programlar arsı uyumluluk biraz az) problemi var windows ilk olarak 1980li yıllarda kullanılmış olabilir tam olarak bilmiyorum

burada microsoftu savunduğumun farkındayım ama sistemimde yaklaşık 1 aydır ubuntu var ve yaklaşık 9 ay kadar bunu kullanmayı planlıyorum ve daha sonra başka bir unix türevi olan mac leopard'a geçmeyi düşünüyorum
linux türevleri çok rahat %70 bilgisayar kullanıcısıınn ihtiyacını karşılar durumda bilgisayar üreticileri freedos lara yönelirlerse bir nebzede olsa fiyatların düşeceğini umuyorum çünkü bilgisayarlar gercekten pahalı işin içine windows ve office girice neredeyse bilgisayarın fiyatının yarısı kadar

lisedeyken (mezun olalı 6 ay oldu) stajımı pardus da yapmak istemiştim ama ne yazıkki liselerden almıyorlarmış üniversitede stajımın bir bölümü veya hepsini pardusda yapıcam 30 yaşımdan (18 yaşındayım) sonra yapmak istediğim şey bir işletim sistemi yazmak

birde hazır kıta beklemek işe yaramaz bu durumlara karşı çözüm üretmek gerekir. mesela ben cevremdeki yeni bilgisayar alacak lara bilgisayarla birlikte windosuda aldıklarını söylüyorum bunun alternativi olduğunu ve windowsu almazlarsa bilgisayarın daha ucuza geleceğini söylüyorum

tabi birtek oyun konusunda sıkıntı var kendi makineme counter ss kurdum wine üzerinden pek performans alamadım daha doğrusu 640*480 çözünürlükte anca oynayabildim kasmadan

İyi de 80'li yıllardan önce PC kavramı yoktu ki? UNIX yine vardı ama nerede vardı? Görmediğimiz bir yerlerde. Görmediğimiz şeyi de yok sayıyoruz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arka planını biliyorum. :) "Ubuntu in blue flames" :)

Temanı paylaşabilir misin?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
İyi de 80'li yıllardan önce PC kavramı yoktu ki? UNIX yine vardı ama nerede vardı? Görmediğimiz bir yerlerde. Görmediğimiz şeyi de yok sayıyoruz.

Jea arkadaş 18 yaşında 80 li yılları nerden çıkardın?:D

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
15 ocak tarihine kadar o dağıtım bu dağıtım dolaşıyorum. bu aralar debian lenny deyim. çok hızlı ve sade. 15 ocakta ne mi var? tabiki Pardus 2009.1 çıkacak o gün.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
2hafta sonra bende arch kurmayı düşünüyorum, acaba hangi masaüstü'nü seçmek lazım, bir gnome sever olarak, gnome da mı kalsam ne yapsam bilmiyorum. :)

Ben Gnome manyağı olmama rağmen, Arch üzerinde Kde'nin Arch üzerindeki Gnome'a göre çok daha iyi olduğunu itiraf ediyorum.

Bence önce kde yükle. Bu arada eskiden font sorunum vardı artık o da halloldu. Fontlar bir harika...

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Jea arkadaş 18 yaşında 80 li yılları nerden çıkardın?:D

Dikkat edersen linux'un tarihinden bahseden ben değilim ve bunun yaşımla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. heralde sana göre insan sadece yaşadığı tarihi bilebilir.