- Reaksiyon puanı
- 242
KDE Plasma görselleri hoşuma gidiyor ama Cinnamon kullanıyorum şu an.
Plasma 5.12 – Long Term Sweetness?
Plasma 5.12 – Long Term Sweetness?
Diyanet boşa zaman harcamaktan Arch kurmayı yasaklamış.Naparsam yapayım sonunda hep Arch’ta bitiyorum iyi mi Manjaro yada Antergos bile değil
Manjaro ve Antergos yükselişe geçtiler.. Aynı şekilde ben yine de Arch Linux tercih edenlerdenim.Naparsam yapayım sonunda hep Arch’ta bitiyorum iyi mi Manjaro yada Antergos bile değil
https://wiki.archlinux.org/index.php/Frequently_asked_questions dedi ki:Why would I not want to use Arch?
You may not want to use Arch, if:
- you do not have the ability/time/desire for a 'do-it-yourself' GNU/Linux distribution.
Aslında bitirilir, sorun şurada. Kurulum minimal bir ortamda gayet minimal şartlar altında İnternet'e bağımlı olarak sürülüyor. Hani paketleri usbde tutabilsek aslında çok şükela, çok rahat bir kuruluma sahip olacağız ama şu an ki hali gayet sıkıntı.Manjaro ve Antergos yükselişe geçtiler.. Aynı şekilde ben yine de Arch Linux tercih edenlerdenim.
@Forumun Ağası Finix, 12 dk. da bitirenler var.
Zamanı olmayanlar muaf tutuluyorlar:
Çok şık duruyor.Farklı makinadan Arch Linux / GNOME
İşte onlar için Arch Linux tabanlı dağıtımlarımız devreye giriyor..
DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.
Yok efendim yok, ben siteden yayın yapsınlar demiyorum. SuseStudio gibi kendin pişir kendin ye bir aparatın pek kolaylık sağlayacağını söylüyorum.Arch iso’sunda zaten vim, zsh, ve bir çok paket ön yüklü geliyor. Sadece kurulum sırasında güncel versiyonmarı iniyor ve kuruluyor. Bütün KDE ve GNOME paketleri tek başlarına kaç gb iso yapardı ? Zaten kurulumda güncel sürümler inecek ? O zaman neden durduk yere iso büyüsün ki ?
---- Mesajlar birleştirildi ----
Kendi Arch iso’nu yapmak da bir çözüm yolu tabi...
Bu sürüm güzelmiş.Farklı makinadan Arch Linux / GNOME
BeklerizLinux'a mı geçsem ne güzelmiş.
Bu sürüm güzelmiş.
Usta boş ver onu şimdi mis gibi KDE var... Hehehe...Linux'a mı geçsem ne güzelmiş.
Bu sürüm güzelmiş.
Suse Studio kendi beceremedi de kapatıyorlar onu Belki ama bir online servis her dağıtım için böyle bir hizmet sunsa çok güzel olurdu. O siteyi kullanmak beleş olmazdı tabi. Yoksa SUSE bir şirket, Arch ise topluluk. Bütçeler bir değil.Yok efendim yok, ben siteden yayın yapsınlar demiyorum. SuseStudio gibi kendin pişir kendin ye bir aparatın pek kolaylık sağlayacağını söylüyorum.
Bir ara Linux yüklersem tercih listeme ekledim.Usta boş ver onu şimdi mis gibi KDE var... Hehehe...
Zor gibi görünmüyor internetten kurulum paketlerini ekleyebilmek. Hani kurulmuş olarak gelsin istemiyoruz ki, ekstradan içinde .tar.xz dosyaları olsun o kadar.Suse Studio kendi beceremedi de kapatıyorlar onu Belki ama bir online servis her dağıtım için böyle bir hizmet sunsa çok güzel olurdu. O siteyi kullanmak beleş olmazdı tabi. Yoksa SUSE bir şirket, Arch ise topluluk. Bütçeler bir değil.
Di mi üstat?KDE'de alt panelin gizlenmesini beğendim. Tam ekran kullanabiliyorum pencereleri.
Ekli dosyayı görüntüle 35400
Yani diyorsun ki ben iso'yu indirmeden önce iso'nun içine bireysel olarak değişik şeyler ekleyerek bu güncel iso'yu indirebileyim ? Ve bunun zor görünmediğini söylüyorsun ? Senin bakış açından zor görünmese de Arch'ın sunucularının kapasitesi sence ne kadar ? Arch Linux sponsorluklar sayesinde bu kadar yüksek hızlı indirmeye olanak sağlıyor. Dediğim gibi, eğer o kadar istiyorsan internette Arch iso'su yapmak için bir ton rehber var, hani bunu yapmaya zaman yada bilgin yoksa yapılmışı var, daha ne istiyorsun ?Zor gibi görünmüyor internetten kurulum paketlerini ekleyebilmek. Hani kurulmuş olarak gelsin istemiyoruz ki, ekstradan içinde .tar.xz dosyaları olsun o kadar.
Pekala pekala şunu diyelim, yahu açık indirelim .tar.xz dosyaları üstüne ekleyelim isoyu kendimiz yapalım. Bir Allah'ın kulu bunu kolaylaştıracak bir aparat yapsın yahu.Yani diyorsun ki ben iso'yu indirmeden önce iso'nun içine bireysel olarak değişik şeyler ekleyerek bu güncel iso'yu indirebileyim ? Ve bunun zor görünmediğini söylüyorsun ? Senin bakış açından zor görünmese de Arch'ın sunucularının kapasitesi sence ne kadar ? Arch Linux sponsorluklar sayesinde bu kadar yüksek hızlı indirmeye olanak sağlıyor. Dediğim gibi, eğer o kadar istiyorsan internette Arch iso'su yapmak için bir ton rehber var, hani bunu yapmaya zaman yada bilgin yoksa yapılmışı var, daha ne istiyorsun ?
Bak, bu dediğini Canonical yapabilir, Red Hat yapabilir, çünkü onların bütçeleri var. Arch'tan, Debian'dan beklemek biraz fazla SUSE yaptı ama tutturamadı sistemi. Biraz da kendi haltları vardı ortada tabi, SUSE Studio'da OpenSUSE'nin son sürümünü iso yapamıyorduk. 42.3 çıkmış, 42.1 iso'su var sitede. Kolaylaştıracak aparat offline'dan yapılabilir sanıyorum da araştırmak lazım.Pekala pekala şunu diyelim, yahu açık indirelim .tar.xz dosyaları üstüne ekleyelim isoyu kendimiz yapalım. Bir Allah'ın kulu bunu kolaylaştıracak bir aparat yapsın yahu.
Slax yapamaz mi? :/Bak, bu dediğini Canonical yapabilir, Red Hat yapabilir, çünkü onların bütçeleri var. Arch'tan, Debian'dan beklemek biraz fazla SUSE yaptı ama tutturamadı sistemi. Biraz da kendi haltları vardı ortada tabi, SUSE Studio'da OpenSUSE'nin son sürümünü iso yapamıyorduk. 42.3 çıkmış, 42.1 iso'su var sitede. Kolaylaştıracak aparat offline'dan yapılabilir sanıyorum da araştırmak lazım.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Remastering the Install ISO - ArchWiki
Arch Wiki'de anlatmış da, grafik arayüz yolu var mı bilmiyorum.
Bu ne menemdir?Anarchy Linux’u da unutmayalım
acer ES1-531 üstad adblock yüklü açılışta ACPI diye başlayan bi hata alıyorum onun haricinde pek sıkıntı yaşamadım...Kızmak ? Benim de elimde N3060 işlemcili bir netbook var hatırlatırım. Chromium biraz ram düşmanı, o kabul. Kullandığın eklentiler, kodekler yada yüklüyse flash etkileyebilir. Eğer adblock yüklemediysen o da sıkıntı olabilir.
Bilgisayarın marka/modeli nedir bu arada ?
ooo xfce de var he heyt be çekilin ordanKDE'de alt panelin gizlenmesini beğendim. Tam ekran kullanabiliyorum pencereleri.
Ekli dosyayı görüntüle 35400
Eski ismi Arch Linux Everywhere idi. Sonrasında ise isimden dolayı sorun yaşadılar ve installer'ın ismini Anarchy Linux diye değiştirdiler.Bu ne menemdir?
Evet, sıkı Arch fanlarıyla konuşurlarsa Anarchy fanları muhtemelen ortaya öyle bir fikir çatışması çıkar ki, Arch kullanıcıları anarşi çıkarır
Yani amaç ne? Dağıtımın farkı ne? Sadece ideolojik mi bu arkadaşlar?Eski ismi Arch Linux Everywhere idi. Sonrasında ise isimden dolayı sorun yaşadılar ve installer'ın ismini Anarchy Linux diye değiştirdiler.
Anarchy-Linux
Sen olayı tamamen yanlış anladın. Google'a yazmaya üşendin diye siteye link attım, linke bile tıklamadın bile demi Anarchy bir Arch kurulum aracı. Şimdi anladın mı niye ideoloji dediğimi ?Yani amaç ne? Dağıtımın farkı ne? Sadece ideolojik mi bu arkadaşlar?