LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
geçmiş yazılanları hiç okumadım.. ön kameranın 2 mp olması doğrumu? hiçbir telefonda yok biliyordum ben.
ee optimus black'in özellikleri gayet iyiymiş. neden bu kadar ucuz? kafam karıştı.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
geçmiş yazılanları hiç okumadım.. ön kameranın 2 mp olması doğrumu? hiçbir telefonda yok biliyordum ben.
ee optimus black'in özellikleri gayet iyiymiş. neden bu kadar ucuz? kafam karıştı.

Aslında kafanızın karışmasını doğal bulmuyorum der isem yalan söylemiş olurum açıkcası, çünkü ister istemez karışıyor. yani o kadar pahalı ürünler varken bu ürünün daha ucuz olması ve aynı zamanda aynı özelliklere sahip hatta daha iyi olması biraaz olsun insanın içinde kuşku uyandırıyor, haklısınız:... yanlız şunu diyebilirimki ürün güzel herhangi bir durum söz konusu bile değil diye okudum her yerde. ve bu bilgilerimide paylaştım... evet ön kamerası 2 mp oldu doğru ve arkadaşımız bir kaç sayfa önce görüntülü görüşme yapmış kendisini aramış gayette net olduğunu söyledi :) zaten tasarım olarakta en ince telefon videosu felan mevcut, ufak bir özgeçmiş anlatırsam size...

android 2.2 işletim sistemine sahip,nova display özelliği kullanılmış, ekran kalitesi ve parlaklığı muazzam, google marketten uygulama ve oyunları ücretsizde indirebildiğinizi söyliyebilirim.. sormak istedikleriniz varsa bilgim dahilinde yardımcı olabilirim

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
internetten izledim optimus black videolarını.. tasarımı güzel.. ekran kalitesi ve parlaklığı belli zaten. uzaktan yardım nedir peki?

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Uzaktan yardım olayı şudur ki atıyorum telefonunuza bir durum oldu ALLAH göstermesin diyeyimde :) öncelikle, bir sorunla karşılaştınız.. sonrasında uzaktan yardım isteğinde bulunduğunuzda direkt olarak teknik servisten yetkili bir arkadaşa aktarılıyorsunuz ve sizinle ilgili bilgilere ulaşıyor yani telefonunuzla ilgili :) ve oradan ayarlamalarla telefondaki sorunu düzeltebiliyorsa düzeltiyor. ki olmadı teknik servise hatta size en yakın teknik servis söylüyor :) nasıl güzel dimi :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Uzaktan yardım olayı şudur ki atıyorum telefonunuza bir durum oldu ALLAH göstermesin diyeyimde :) öncelikle, bir sorunla karşılaştınız.. sonrasında uzaktan yardım isteğinde bulunduğunuzda direkt olarak teknik servisten yetkili bir arkadaşa aktarılıyorsunuz ve sizinle ilgili bilgilere ulaşıyor yani telefonunuzla ilgili :) ve oradan ayarlamalarla telefondaki sorunu düzeltebiliyorsa düzeltiyor. ki olmadı teknik servise hatta size en yakın teknik servis söylüyor :) nasıl güzel dimi :)

çok güzel bir uygulama olmuş uzaktan yardım. lg'nin teknik desteğinin ne kadar sağlam olduğunun bir göstergesi buda. ama şu anda türkiye'de kullanılmıyor sanırım. yanlış biliyor da olabilirim tabi.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tabi ayrıca eğer telefonunuz teknik serviste kalacaksa bu süre boyunca size bir telefon sağlanıyor yani kesinlikle mağdur duruma düşmüyorsunuz

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
hiç böyle birşey duymamıştım. uygulanırsa iyi olur. google markette kaç uygulama-oyun var biliyor musunuz peki? birde başka yerden indirme olanağımız var mı?

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hiç böyle birşey duymamıştım. uygulanırsa iyi olur. google markette kaç uygulama-oyun var biliyor musunuz peki? birde başka yerden indirme olanağımız var mı?

markette kaç uygulama var sorusu biraz saçma olmuş. markette binlerce uygulama var. diğer sorunuzun cevabı ise evet diğer kaynaklardan indirdiğiniz apk dosyalarını telefona kurabiliyorsunuz.

Research2Guidance tarafından yayınlanan rapora göre bu yılın ağustos ayında Android Market 425 bin uygulama sayısına ulaşacak. Android Market’e geçen ay 28 bin yeni uygulama katılmışken Apple ise 11 bin yeni uygulama ile Google’ın çok arkasında kalmış gibi görünüyor.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
root etmezseniz marketteki tüm uygulamar çıkmıyor

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
markette kaç uygulama var sorusu biraz saçma olmuş. markette binlerce uygulama var. diğer sorunuzun cevabı ise evet diğer kaynaklardan indirdiğiniz apk dosyalarını telefona kurabiliyorsunuz.

yazdıktan sonra bende saçma olduğunu fark ettim. teşekkürler bu arada bilgilendirme için. almamı tavsiye edermisiniz? fiyatı çok ucuz geldi bana optimus black'in. açıkcası kafam karıştı gerçekten.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
açıkçası ben bir optimus black sahibi olarak almanı tavsiye ederim. daha bir problem çıkarmadı bana aldığımdan beri. apple ios 'dan android'e alışmak birazcık zorlamış olsa da telefonla ilgili hiç bir problem yaşamadım.

cacacac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar lütfen bilgisi olan varsa cevap yazsın. lg pc suite üzernden telefonun yazılımını v10 a dan v10b ye güncelledim.bu güncelleme garantiyi bozuyor mu. ayrıca bunu yapmasaydım sitenizde bulunan rom yapma işlemini uygulusaydım yine bozulurmuydu garanti.eğer v10b ye güncelleyerek garantsi gittiyse telefonumun o zaman root yapmamda da bi sakınca yokmu? son bi sorum daha olacak,olaki telefona bşey oldu garantiye vermem gerekiyor telefonumun yazılımını v10b ye güncellediğim için eger ki garantisi iptal olduysa tekrar eski sürümüne nasıl döndürebilirim. lütfen en kısa sürede cevap yazın eger garantsi gittiyse telefonumun yapmısken root işlemini de yapacam. cünkü telefondaki gereksiz uygulamaları falan silmek ve pil ömrünü artırmak için.en önemlisi de marketteki tüm uygulamaları görmek için.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
optimus black kullananların hiç birinden şikayet duymadım ben şimdiye kadar. ilk başlarda şarj süresinden şikayetçi olanlar vardı ama onlar da nasıl kullanılacağını öğrendikten sonra şarj sıkıntısı da ortadan kalktı. pişman olan kimse yok. o yüzden ben tavsiye ederim. piyasadaki en iyi smartphone adayı ne de olsa.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaslar lütfen bilgisi olan varsa cevap yazsın. lg pc suite üzernden telefonun yazılımını v10 a dan v10b ye güncelledim.bu güncelleme garantiyi bozuyor mu. ayrıca bunu yapmasaydım sitenizde bulunan rom yapma işlemini uygulusaydım yine bozulurmuydu garanti.eğer v10b ye güncelleyerek garantsi gittiyse telefonumun o zaman root yapmamda da bi sakınca yokmu? son bi sorum daha olacak,olaki telefona bşey oldu garantiye vermem gerekiyor telefonumun yazılımını v10b ye güncellediğim için eger ki garantisi iptal olduysa tekrar eski sürümüne nasıl döndürebilirim. lütfen en kısa sürede cevap yazın eger garantsi gittiyse telefonumun yapmısken root işlemini de yapacam. cünkü telefondaki gereksiz uygulamaları falan silmek ve pil ömrünü artırmak için.en önemlisi de marketteki tüm uygulamaları görmek için.

hiç olur mu öyle şey, windows'u güncelledim benim lisansım gitti mi gibi bir soru olmuş bu. lg pc suite den indirdiğin güncelleme lg nin senin için çıkardığı orjinal güncellemedir. yani garanti devam ediyor.

bu orjinal rom haricinde başka rom yüklersen veya root edersen garanti kapsamından çıkar.

cacacac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım ama bazı sitelerde okudum da hatta yazmıslar bu nasıl iş lg nin kendi sitesinden gücelleme yapıyorum garantisi bozuluyor diye o yüzden sorayım dedim.peki root yapmamı tavsiye edrmsiniz,rootum genel avantajları nerlerdir ve root yapınca bu rootu da daha sonra sileilirmiyiz garantisi kapsamına tekrar almak için.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Benim de bir sorum olacak,
Ben Black alalı 1 hafta oldu ve alır almaz ilk yaptığım yazılımı güncellemek oldu böylece Turkcell romdan kurtuldum, forumlarda bu yeni güncelleme ile RADYo'nun da geldi yönünde yazılar okudum ancak beninde radyo yok nedendir acep?
Versiyon: 10b

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Birde ek olarak Avea 3G kullanan varmı?
Az önce 3G abonesi olmak istedim gelen medaj da Telefonunuz 3G desteklemiyor diyordu!!!

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ne kadar pc suiteden güncelleme de yapsanız şuan için hala telefon turkiye Rom 'u yüklü. bazı arkadaşlar yardımcı programlarla içine avrupa için yapılmış rom'u yani işletim sistemini yüklüyorlar ve dolayısıyla türkiye için konulmayan radyo gözükmeye başlıyor. fakat bu işlem de garanti dışı bırakıyor çünkü bunları yaparken meydana gelebilecek hatadan dolayı telefon bir daha çalışmayabilir. bunlar zaten tecrübeli kullanıcılar için tavsiye edilir. yeni başlayanlar biraz daha öğrenmelidir.

root'un avantajı işletim sisteminin size izin vermediği yetkileri elinize almanızdır. telefon üreticisi, kullanıcıların bilgilerini korumak adına (hacklenmemeleri için) veya kendi kendilerine kaza ile ileride dönüşü olmayacak hatalara sebebbiyet verebilecek işlemler (genelde silme ve bazı data okumaları ve yazmaları) için işlemleri kısıtlar. yetki olmadığı için de root gerektiren yazılım çalışmaz. ama siz root yaparsanız her şeye yetkiniz olacağı için bu özel programları çalıştırabilirsiniz.

root işlemi 10 15 saniyede tamamlandığı gibi, 10 15 saniyede de geri alınabilmektedir. geri alındığı zaman garanti kapsamına geri gelir. root işleminden bir sorun yüzünden dönemezseniz garanti dışı kalmaya devam eder. örneğin rootlu iken bozulması ve düzeltemeden garantiye verilmesi. işin kötü yanı donanımsal hatadan dolayı bile olsa garantidışı diyerek servisler para isteyebiliyor (genelde her firma aynı)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benim de bir sorum olacak,
Ben Black alalı 1 hafta oldu ve alır almaz ilk yaptığım yazılımı güncellemek oldu böylece Turkcell romdan kurtuldum, forumlarda bu yeni güncelleme ile RADYo'nun da geldi yönünde yazılar okudum ancak beninde radyo yok nedendir acep?
Versiyon: 10b

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Birde ek olarak Avea 3G kullanan varmı?
Az önce 3G abonesi olmak istedim gelen medaj da Telefonunuz 3G desteklemiyor diyordu!!!

Eğer resmi ROM yüklediysen radyo yinede olmayabilir. Telefonda donanımsal olarak radyo olmasına rağmen Türkiye'ye sokarken TRT bandrol ücreti ödememek için radyosuz satılıyor. Radyoya sahip ROM tercih edebilirsin. Yalnız garanti gidebilir. Tabi bunu da bir şekilde halledebilirsin.

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:42 ----------

Avea 3G için müşteri hizmetlerini ara.

cacacac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ettim NecronomicoN verdiğin bilgiler için.

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 10:23 ----------

SlideMe: Fonksiyon olarak android marketin birebir alternatifi. http://slideme.org/ dan QRCODE ile ya da http://slideme.org/sam2.apk adresini android browser’inize girin, indirdiğiniz apk’yı çalıştırarak kurun. Kurduğunuz uygulama Android Market’in bir benzeri. Menu tuşuna basarak (sol tuş) Search kısmından arama yapabilir, ya da kategorilerden uygulama indirebilirsiniz. İçerik zenginliği açısından maalesef Android Market’e oranla zayıf. Ama gene de güzel uygulamalar var , özellikle Türk geliştiricilerine tavsiye ediyorum, uygulamalarınızı SlideMe’ye yükleyerek market mağdurlarının da uygulamalarınızı düzenli şekilde takip etmesini sağlayabilirsiniz. Hatta öyle ki android markette olmayan bazı özellikleriyle daha güçlü bir yönetici ekranı mevcut.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
lg optimus 3d geliyormuş.. onu mu beklesem optimus black mi alsam? çok kararsızım.. iphone almak istiyordum ama birçok eksikleri ortaya çıktı.. ayrıca çokta pahalı.. lg'nin özelliklerine göre uygun fiyatı kafamı karıştırmıyor değil açıkcası.. ne yapsam ki?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Optimus 3D ayrı bi güzel zaten beleyeceksen onu almalısın ama beklemek istemiyorsan optimus black en uygun olanıdır.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
optimus 3d black'e göre daha fazla fiyatla gelir diye düşünüyorum.. ben o parayı biriktirene kadar daha iyi modeller çıkar.. siz black'mi kullanıyorsunuz vladislav? aldım mı uzun süre kullanacağım bir telefon almak istiyorum...

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
arkadaşlar ben 2 telefon arasında kaldım.. vodafonelu biri olarak htc nin wildfire S telefonu fena değil gibi duruyor.. bir de turkcell kampanya yapmış lg optimus black için.. 12 ay x79 tl.. 250 mb interneti de var.. acaba diyorum telefonu gidip dışarıdan mı alsam yaklaşık 900 tl.. yoksa wildfire S mi alsam vodafone kampanyasından.. yoksa turkcell e mi geçip 12x79tl versem karar veremedim.. lgye telefon konusunda pek güvenemiyorum açıkcası.. sizin düşünceleriniz nedir..

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Lifestyle_hiç. düşünceme lg black optimusu all derim ben. bir haftadir kullaniyorum hiçbir. problem yaşamadim lg ekran konuunda aşmis durumda 1 ghz işlemcisi 2mp ön kamerasi olan. canavar. bi cihaz paranim kueusunu hak ediyor

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:46 ----------

Lifestyle_hiç. düşünceme lg black optimusu all derim ben. bir haftadir kullaniyorum hiçbir. problem yaşamadim lg ekran konuunda aşmis durumda 1 ghz işlemcisi 2mp ön kamerasi olan. canavakr. bi cihaz paranim kueusunu hak ediyor

---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

Lifestyle_hiç. düşünceme lg black optimusu all derim ben. bir haftadir kullaniyorum hiçbir. problem yaşamadim lg ekran konuunda aşmis durumda 1 ghz işlemcisi 2mp ön kamerasi olan. canavakr. bi cihaz paranim kueusunu hak ediyor

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:49 ----------

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

sfkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar s.a bende telefonu bugun aldım. ama int baglanamıyorum ne vodof. kendi sayfasınba nede baska bir siteye. adresi yazdıgımda sitenin kodları cıkıyor sunucu hatası veya bulunamadı diyip kapatıyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz lutfen. birde oyunları nasıl yukleyebilirim hesap acma olayı felan diyor. ilk kez bi akıllı tel. kullanıyorumda

Aline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de 3D sevdamdan vazgeçtim ve Optimus Black almaya karar verdim :):)

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar s.a bende telefonu bugun aldım. ama int baglanamıyorum ne vodof. kendi sayfasınba nede baska bir siteye. adresi yazdıgımda sitenin kodları cıkıyor sunucu hatası veya bulunamadı diyip kapatıyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz lutfen. birde oyunları nasıl yukleyebilirim hesap acma olayı felan diyor. ilk kez bi akıllı tel. kullanıyorumda

operatörünün internetini kullanmadan wireless'tan bağlanmayı hiç denedin mi?
bir de sen de denildiği kadar nova display ekranından, hızından, ön kamerasından vs memnun musun? bugün almışsın ama bunları denemişsindir.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74

internet ayarlarınızı aldınız mı ?