LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arklar tlfnu aldım :) şimdi şarja taktım sarj olduktan sonra açıcam!

Mai Nai arkadaşım kargoda pakedi açmadan almadım tabiki...
hepsiburada'dan aldım sorunsuz bi şekilde geldi çok şükür, yanında birde cover hediye göndermişler ( arka kapak gibi duruyor ama telefonu ekran hariç kaplıyor gayet güzel oldu :) birde ekran koruyucu film olsa iyi olurdu... nerden bulucam bakalım:)

evt tlfn gerçekten çok hafif... 109 gr.. iphone4 139 gr... çok fark var arada...
malzeme olarak gayet kaliteli görünüyor ama bu kadar hafif olması şaşırtıcı! ve bukadar ince olması cepte taşınması için iyi değil sanırım...

neyse akşam kullandıktan sonra birşeyler yazarım...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
yaz, yaz bir kaç resim falan da ekle genel yorumlarını bekliyoruz.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Hayırlı olsun inşallah... Yorumlarını bekliyeceğim..

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hadi hayırlı olsun güle güle kullan :) darısı başımıza artık.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Güle güle kullan, buraları bilgilendirmeyi unutma:)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Sorularım:
Hızı nasıl?
Önyüklü gelen belli başlı uygulamalar neler?
Paket içeriği?
Kullanıcı deneyimli 3G ile pil ömrü / mp3 dinlemeli pil ömrü / kablosuz ağ açık pil ömrü?
Güneş ışı altında ekran kullanımı?
Video oynatım süresi, çekim kalitesi(karanlık ve aydınlık ortamlarda? )

Sorularım hemen değil de uzun sürede cevaplanabilecek sorular. Farketmez sabırla bekleyebilirim. :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
hiç sorma bende arkadaş paylaşıyor sandım :D beğersem soru yağmuru varmış :) tabiki bunlar bugün içerisinde cevaplanıcak sualler değil ama yanıt alırız umarım :)

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
arklar tlfnu aldım :) şimdi şarja taktım sarj olduktan sonra açıcam!

Mai Nai arkadaşım kargoda pakedi açmadan almadım tabiki...
hepsiburada'dan aldım sorunsuz bi şekilde geldi çok şükür, yanında birde cover hediye göndermişler ( arka kapak gibi duruyor ama telefonu ekran hariç kaplıyor gayet güzel oldu :) birde ekran koruyucu film olsa iyi olurdu... nerden bulucam bakalım:)

evt tlfn gerçekten çok hafif... 109 gr.. iphone4 139 gr... çok fark var arada...
malzeme olarak gayet kaliteli görünüyor ama bu kadar hafif olması şaşırtıcı! ve bukadar ince olması cepte taşınması için iyi değil sanırım...

neyse akşam kullandıktan sonra birşeyler yazarım...

Hocam sizden bir inceleme konusu bekliyoruz o zaman. :)

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hayırlı olsun @OptimusBlack... herşeyini anlat bize... benim arkadaşımda aldı anlattı ama 2. bir ağızdan dinlemek iyi olur.. yazdığın kadarı ile tasarım hoşuna gitti. ağırlık olarak 109 gr olması ciddi çok iyi. Parlaklık nasıl, ekran nasıl, nova display gerçek mi :) Ekranlar arası geçiş hızı nasıl? ön kamera 2 mp foto çek bakalım nasıl gözüküyor? G-Key tuşu işe yarıyor mu?
Şarjı ne kadar zamanda doldu? daha birçok soru sorardım da sıkmıyim sizi :)
son olarak ta bize tavsiye eder misin?
inan çok fazla kişi bu telefonu merak ediyor....

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hayırlı olsun tekrardan telefonun... herrkkkeeseee katılıyorum bilgilendir bizi olur mu? şarj, hız konusunda özellikle... bir de nova display tabikiii :) hafif olması sevindirici en azından kendi adıma diyeyim kullanımı daha rahat olacaktır. bu arada ekranı benim bildiğim kadarı ile çizilmez yani film taktırmaya gerek var mı bilemiyorum. en çok çizilen yer arka kapak oluyor ee ondada cover varmış mrk etme :)

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefon yaklaşık 4 saatde şarj oldu, ilk açılışda LG logosu ardından Turkcell logosu çıkıyoru ve bir sürü turkcel uygulaması yüklü buna biraz sinir oldum çünkü telefonu turkcell getirmiş yada turkcell için getirilmiş gibi!!
ben internet için vodafone kullanıcam.
1gb kullanılabilir hafıza görünüyor, ayrıca üzerine takılı olarak 2gb hafıza kartı geldi
içinde pc için programları var, yani kutusundan cd çıkmadı.
Nova ekrana gelince :) çok hassas ve Full parlaklıkda insanın gözlerini kamaştırıyor:)
yinede iphone4 ve galaxyS ile yanyana koyup bakmak lazım.
Gsensor olayı çok güzel, neredeyse her harekete tepki veriyor. menüler arası geçiş çok iyi ve hızlı.
2mp ön kamera gayet iyi, zaten daha iyi bir ön kamera şimdilik hiçbir tlfnda yok
(iphone4 de ön kamera VGA yanılmıyorsam...)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
telefon yaklaşık 4 saatde şarj oldu, ilk açılışda LG logosu ardından Turkcell logosu çıkıyoru ve bir sürü turkcel uygulaması yüklü buna biraz sinir oldum çünkü telefonu turkcell getirmiş yada turkcell için getirilmiş gibi!!
1gb kullanılabilir hafıza görünüyor, ayrıca üzerine takılı olarak 2gb hafıza kartı geldi
Nova ekrana gelince :) çok hassas ve Full parlaklıkda insanın gözlerini kamaştırıyor:)
Gsensor olayı çok güzel, neredeyse her harekete tepki veriyor. menüler arası geçiş çok iyi ve hızlı.
2mp ön kamera gayet iyi, zaten daha iyi bir ön kamera şimdilik hiçbir tlfnda yok

Deneyimler akın akın geliyor... Savulun... :D

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3

tekrar hayırlı olsun :) evet iphone4 te ön kamera vga ve optimus black ten başka hiç bir telefonda yok şu anda. peki tasarımı nasıl resimlerde videolarda göründüğü gibi mi? kalınlık bakımından dünyanın en ince telefonu deniliyordu dedikleri kadar ince mi? ağırlığı nasıl? dört gözle yorumlarını bekliyoruz :)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
resim ve daha fazla detay bekliyoruz

---------- Post added at 09:44 ---------- Previous post was at 09:33 ----------

Mükemmel parlaklık, renk dolu fotoğraflar, tam kontrastlı ekran, enerji verimi... Tüm bunlar LG Optimus Black'te...

Optimus Black NOVA teknolojisine sahip 4 inç'lik bir ekran (çözünürlük: 480 x 800) ile birlikte geliyor. LG bu ekranın arkasında ne gizli olduğunu henüz açıklığa kavuşturmuş değil. Ekstra parlak ve verimli olduğu söyleniyor. Parlaklık testimizde Optimus Black'in 693 cd/m2 değerine ulaştığını gördük. Bu en çok web sayfalarının beyazlarında görünüyor. Buna rağmen kontrast karşılaştırması yaptığımızda siyahın iPhone'da daha parlak gözüktüğü açık.

Güneş yansıtmasında Optimus Black iyi bir performans sunuyor ve ekranın görünürlüğü oldukça başarılı. Yani ekran açısından Optimus Black'in bir sorunu yok. Telefon tıpkı bir iPhone veya Galaxy S gibi diyebiliriz. Dokunmatik ekran reaksiyonları net ve hızlı...

Froyo yerine Ginderbeard gelecek
Optimus Black dışarıdan iyi bir görünüm sunuyor. 10 mm'nin altında kalınlığı ve 112 gram ağırlığı ile çok şık ve hafif. Mat kasa sayesinde sinir bozucu parmak izlerinden kurtulmuş oluyorsunuz. 1 Ghz işlemcisi mükemmel çalışıyor. Kaydırma, sörf, uygulama açma ve benzer her şey takılma olmadan tamamlanıyor.

Testimiz süresince bir donma veya kapanma gözlemlemedik. Rehber veya mesajlar gibi sık kullanılan uygulamalar bir saniyenin altında, tarayıcı ise 1 saniye civarında açılıyor. Her şey istikrarlı bir tempoda çalışıyor. Android 2.2 versiyonuna sahip olan Optimus Black'in 2.3'e güncellenebilmesi bekleniyor ama bu biraz zaman alabilir.

Onarılmış tarayıcı
Telefonda WLAN (b/g/n) ve HSPA (7.2/5.7 Mbit/s) desteği bulunuyor. Test cihazımız 600 kb boyutundaki CHIP test sayfasını açmak için 7 saniyeye ihtiyaç duydu. WLAN veya UMTS olsun gerçekten iyi bir sonuç.

Optimus Black'te MP3 oynatıcı, radyo, Google Maps'li GPS ve 5 megapiksel kamera bulunuyor. Kamerası net resimler alsa da bazen koyu çıkabiliyor. LED ışığı şaşırtıcı bir sonuç veriyor. Resmi galeride görmek için resim çektikten sonra 1.5, 2 saniye gerekiyor. 2 megapiksellik bir ön kamera da görüntülü konuşma için Optimus Black'in özelilkleri arasına eklenmiş. Müzikler, resimler ve videolar için 1 GB hafızası bulanan telefon, dilendiği takdirde maksimum 32 GB'a kadar hafıza kartı desteği sunuyor.

Ekranın %50'ye kadar daha az enerji ihtiyacı duyduğu sözü test cihazımızda ve tam parlaklıkta pek doğru çıkmadı. WLAN ile interneti kullandığınızda telefon 5 saate kadar kullanım süresi sunuyor. Her ne kadar iyi bir değer olsa da aynı ekran büyüklüğündeki Sony Ericsson Xperia arc ve LG Optimus Speed gibi telefonlar bir saat daha fazla dayanıyor.

Yarı parlaklıkta ise kayda değer bir enerji tasarrufu gözlemlenebiliyor. 1500 mAh'lık bataryası konuşma süresinde asıl değerini gösteriyor. Testimizde GSM ile yaptığımız telefon görüşmesinde 6 saate kadar dayandığını gördük; tabi ekran kapalı durumdaydı.

LG Optimus Black'in ses kalitesi de tatmin edici. Normal hat ve cep telefonu ile konuştuğumuzda sesler gayet yeterli ve net geliyor.

Özet : Güçlü bir telefon
4 inçlik ekranı ile iyi donanımlı ve güçlü bir Android modeli...

İnceleme (Chip Türkiye)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Bu güzel açıklama için teşekkürler chip ve ayrıca sanada teşekkürler @mei bunu bizimle paylaş tığın için,Gayet güzel oldu bu ve güçlü bir smartphone olduğu kanıtlanmış oldu
Birde @OptimusBlack arkadaşımız bizlere kendi yorumlarınıda katsın tam olsun :)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Durun adam bi soluk alsın :) En çok oyunları ve nova display'i merak ediyorum optimus black'te, onlara ağırlıklı olarak anlatırmısınnn :)

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hmmmm evet o sevimsiz olmuş ama heralde turkcell logosu kaldırılabılır. pekı google marketı kullandın mı? uygulamalar ücretsiz olarak indirilebiliyordu...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Arkadaşlar hep beraber OptimusBlack arkadaşı bekliyoruz :) en kısa zamanda bizim sorularımıza cevap vermesini canı gönülden istiyorum hazır yakalamışız :)

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tasarım olarak çok beğendim, resimlerde göründüğünden daha güzel ve karizmatik bir telefon!
Nova ekran'a gelince; bugün hava çok güneşliydi ve ben gölgeye ihtiyaç duymadım :) tam parlaklıkdan bir düşük kademede kullanıyorum güneş altında bile yeterli geldi bana...
daha google markete bağlanamadım vodafone internet ucuz ama çok yavaş :)) yarın wifi ile deniycem. yani uygulama ve oyun indirmedim.
zaten gerek görmedim şimdilik.

gsensor çok hoşuma gitti... çok hassas ve başarılı olmuş..
ekran kilidi düğmesi açma kapama düğmesi ile aynı.
telefonun üst kısmında olması iyi olmamış, Gsensor düğmesi gibi yan tarafda olsa daha rahat olurdu...

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
henuz cok fazla kurcalama sansım olmadı ama an itibariyle eksileri (bana göre)

-açılıştaki tcell logosu, telefonun varsayılan melodısının tcelle gelmesı ve ıcındekı tcell uygulamaları sınır bozucu. kaldırılamıyor ve ben telefonu alırken kımse bundan bahsetmemıstı.
-sesli ve goruntulu aramalarda karsı taraf sesimi duymakta cok zorlanıyor. ne yaptıysam iyileştiremedim.
-ses artırma azaltma tusu cok sert bıraz daha yumusak kullanıslı olabılırdı..
-sarj-usb gırısının telefonun ustunde olması nedenıye sarj esnasında konusmak bıraz zorluyor.
-varsayılan mesajlasma cok kullanıssız geldı bana. yenı bır mesaj programı kuracagım.
-özgün dikkat çekici bir zil sesi yok.
-kilit dugmesı zor yerde. acmak kapamak zahmetli. kapatmak ıcın bir program bulmam lazım..
-2 gb standart sd.

artıları
+ 18 aylık hero kullanıcı olarak dıyebılırım kı gercekten cok hızlı. uygulamalarda neredeyse hiç takılmıyor.
+ 2mp on camera cok etkıleyıcı. farkını hemen bellı edıyor.
+ cok sukur markete kavustuk. mukemmel bır uygulama. 3-5 uygulama ındırdım ama sanırım bazı uygulamalar turkıyeye kapalı.
+ flash destegı cok ıyı. cok rahat tv ızlenıyor.
+ kamera performansı vasatın bıraz ustunde ama netıcede bu bır telefon.
+ gsensor guzel bısey fakat daha alısamadım.
+ wi-fi direct (daha ısıme yaramadı ama iyi birşeydir heralde. :) )

aramalarda ki ses için diger arkadaslarda yorum beklıyorum.. konustuklarınızı karsı tarafa duyuramama sorunu yasıyor musunuz?

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
isocity,, görüntülü arama yapmadım ama sesli aramalarda bir sıkıntı olmadı.
tv nereden izliyosun birde satışda olan bütün sitelerde özelliklerinde FM-radyo var görünüyor ama ben bulamadım :))

dajumrar,,, ses çıkışını pek beğenmedim, dışarıya iyi ses vermiyor diyebilirm, ama kulaklıkla hiç fena sayılmaz, böyle bir telefon için belki daha iyi olmalıydı ama yeterli sayılabilir ses kalitesi...

isocity

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Radyoyu bende görmedim. Ama marketten bir program bulunabilir sanırım. Tv yi market ten kurdum.canlı tv diye bir uygulama yıldız tv altındaki kanalları gösteriyor

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hala optimus black ve xperia arc arasında kalmış durumdayım. bakalım bu incelemelerden sonra ikisinden birine karar verebilecek miyim :D

ayrıca sleep tuşunun çok abuk bir yerde olduğunu söylediniz ama sağ üst köşeye koymuşlar. sanırım benim gibi iphone kullanıcılarına bir sorun teşkil etmeyecek bu tuş ?

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bugün telefonu almaya çok yaklaştım :D media markt 999 lira. vatan bilgisayarda 998 lira. vatan bilgisayarinternet şubesinde 920 lira. media marktda kurcaladım telefonu güzeldi beğendim hoşdu.. sony ericsson 'la arasında kalıyodum ama bu bile büyük geldi 4 inchle. o diğeri 4.2 inch hiç kullanamam heralde

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

biliyorum böyle yapınca flood yapmış oluyorum ama 15 dakikadan sonra editlenemiyor eski mesaj yapabileceğin bir şey yok (:

bu arada tutamadım daha kendimi vatanbilgisayardan sipariş verdim an itibariyle internetten bakalım yarın yada salı gelir heralde hızlı gönderim :)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bu arada LG nin Türkiye için android market için anlaşması yok uygulamaları başka yerden mi yüklüyorsunuz ? Marketten ..... yükledik gibi yazmışsınızda.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
henuz cok fazla kurcalama sansım olmadı ama an itibariyle eksileri (bana göre)

-açılıştaki tcell logosu, telefonun varsayılan melodısının tcelle gelmesı ve ıcındekı tcell uygulamaları sınır bozucu. kaldırılamıyor ve ben telefonu alırken kımse bundan bahsetmemıstı.
-sesli ve goruntulu aramalarda karsı taraf sesimi duymakta cok zorlanıyor. ne yaptıysam iyileştiremedim.
-ses artırma azaltma tusu cok sert bıraz daha yumusak kullanıslı olabılırdı..
-sarj-usb gırısının telefonun ustunde olması nedenıye sarj esnasında konusmak bıraz zorluyor.
-varsayılan mesajlasma cok kullanıssız geldı bana. yenı bır mesaj programı kuracagım.
-özgün dikkat çekici bir zil sesi yok.
-kilit dugmesı zor yerde. acmak kapamak zahmetli. kapatmak ıcın bir program bulmam lazım..
-2 gb standart sd.

artıları
+ 18 aylık hero kullanıcı olarak dıyebılırım kı gercekten cok hızlı. uygulamalarda neredeyse hiç takılmıyor.
+ 2mp on camera cok etkıleyıcı. farkını hemen bellı edıyor.
+ cok sukur markete kavustuk. mukemmel bır uygulama. 3-5 uygulama ındırdım ama sanırım bazı uygulamalar turkıyeye kapalı.
+ flash destegı cok ıyı. cok rahat tv ızlenıyor.
+ kamera performansı vasatın bıraz ustunde ama netıcede bu bır telefon.
+ gsensor guzel bısey fakat daha alısamadım.
+ wi-fi direct (daha ısıme yaramadı ama iyi birşeydir heralde. :) )

aramalarda ki ses için diger arkadaslarda yorum beklıyorum.. konustuklarınızı karsı tarafa duyuramama sorunu yasıyor musunuz?

Merhaba; Açılıştaki turkcell logusu demişşin ama genelde zaten tüm telefonlarda buna benzer durumlar söz konusu bence o kadar dert edilecek bir konu olmamalı ki, versiyon atınca muhakkak gider :)
Sesli aramalarda ise karşı tarafa sesini duyurmak zor oluyor demişşin açıkcası sesli ortamda bulunuluyorsa benimde kullanmış olduğum telefonda sesimi duyuramıyordum kulaklıkla anlaşabiliyorduk :S belki sende sesli bir ortamda denediysen o yan etkisi olmuş olabilir.
Ayrıca bende Baktım ses arttırma tuşu o kadarda sert değildi aynı zamanda kapatma ve kilitleme tuşlarıda iphone tarzı olduğu için bence sorun değildir. ilk defa kullandığın için telefonu sende biraz tuhaf bir etki bırakması doğaldır bence bununda üstesinden gelirsin :)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bu arada LG nin Türkiye için android market için anlaşması yok uygulamaları başka yerden mi yüklüyorsunuz ? Marketten ..... yükledik gibi yazmışsınızda.
Telefonu bilmiyorum ama bilgisayardan ücretsiz uygulama indirip telefona yükleyebiliyorsunuz
www.lgworld.com buradan bi ülke seçip üye olduktan sonra uygulama indirip kurabilirsiniz. Şu an için Türkiye yok ben UK seçip üye olabildim ve uygulama indirebilidim

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Optimus black, google market kullanıyor diye biliyorum, biirçok uygulamada telefonun içinde varmış zaten ve birçok uygulamada ücretsiz miş..