LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OptimusBlack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir kaç gün uzak kaldım ama görüyorum ki hiç boş durmamışsınız :) benden sonra bir çok kişi optimimus black almış, ben ilk piyasaya çıktığı gün vermiştim siparişi :D
sanırım telefonu beğenmeyen yok??
beğenmemek de mümkün değil zaten.. gerçekten oldukça iyi...
hatta nokia 5800 kullanan bir arkadaş ekranı görünce çok şaşırdı, bu ne böyle??? sanki parmağımı hissediyor... ''benim telefonum dokunmatik değil bastırmatikmiş...'' dedi...!!! :D bence bu telefon çok satar... bunu hakediyor...
kullanan arkadaşlar sarj süresini sormak istiyorum?? ben bir günde bitiriyorum da :)))
akşam yüzde 30 kalmış oluyor sarj... biraz daha iyi olmasını bekliyordum açıkcası!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Pil 1500 mah, yani yaklaşık 2-3 gün kadar gider normal şartlarda ama ilk günleri olduğu için anormal şartlar söz konusu:)
Androidde pilden tasarruf etmek için bikaç yol vardı biraz araştırırsan bulabilirsin.

Bizim huawei ideos x5 cuma çıkacak diyorlar, bakalım yine çomolokkoya gelmezsek gidip alacağım ve ideos x5 çıktı diye konu açacağım kıskandımm:D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
evet telefon bu sabah geçti elime. şimdilik şarjda fakat arka kabını çıkarırken kazayla açtım telefonu. ayar ekranı çıktı. ayarlarını yapıp masaüstüne kadarki kısmında bile çok sevdim telefonumu :D ilk görüşte aşk bu olsa gerek :D hele adam akıllı kurcalıyim şunu bütün avantaj ve dezavantajlarını yazmaya çalışırım. söylendiği gibi açılışta ve kapanışta türkcell logosu karşılıyor bizi.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Haziranın sonunda güncelleme var hocam o yüzden içini ferah tut, 2.3 gingerbread'e yükseltilicek. O zaman o türkcell sıkıntısı olmicak.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
evet telefon bu sabah geçti elime. şimdilik şarjda fakat arka kabını çıkarırken kazayla açtım telefonu. ayar ekranı çıktı. ayarlarını yapıp masaüstüne kadarki kısmında bile çok sevdim telefonumu :D ilk görüşte aşk bu olsa gerek :D hele adam akıllı kurcalıyim şunu bütün avantaj ve dezavantajlarını yazmaya çalışırım. söylendiği gibi açılışta ve kapanışta türkcell logosu karşılıyor bizi.
Benim tavsiyem ilk seferinde şarja takmadan tamamen bitirmek ve mümkün olduğunca tam dolu veya tam boş iken şarja takılması. Çünkü piller uzun yolculukta ölmesin diye yarım şarj ile kargolanıyor. Ben aldığım elektronik cihazlarda bunu gözetiyorum ve pişman da bırakmıyor bu strateji.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@optimusblack: benimde şarjım çok azalıyor ama bu benden kaynaklı.. sürekli oyun oynuyorum.. internette geziniyorum... bi de herkesi arayıp optimus black imden arıyorum diyorum :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
genelde ilk alınan ürünlerin şarjda durması daha mantıklıdır .. yanlız durum şu ki arkadaşın dediğide biraz daha mantıklı geldi harcayıp şarja takmak. bu işin sırrını öğrenmek lazım aslında hangisi daha sağlam :)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
genelde ilk alınan ürünlerin şarjda durması daha mantıklıdır .. yanlız durum şu ki arkadaşın dediğide biraz daha mantıklı geldi harcayıp şarja takmak. bu işin sırrını öğrenmek lazım aslında hangisi daha sağlam :)

Ben ilk dizüstümü aldığımda şarjını önce tamamen bitirmiştim(hatta windows kuruyordum yarım kalmıştı, "oha!" diyebilirsiniz). Neyse 1 sene 2 saat üzerinde kullandım ki anakart yandı. Servise gitti geldi, şarj yarım saat 45 dakika dayanır oldu. Sonra ben yine ya tam şarjda ya da tam boş iken şarja takmayı sürdürdüm, tekrar 1 buçuk saatlerin üstüne çıktı ve 4. senesinde yarım saate indi. Bu yüzden ben pili ne olursa olsun şarj konusunda elektronik aletlerde bu şekilde hareket ediyorum. Ara sıra da yarım şarjda iken kaçamak yapmıyor değilim ama ayda bir anca.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Bilgilendirme İçin teşekkür ederim güzel oldu bak bu.... :) demekki arada bizde kaçamak yapıcaz. ki kendisine gelsin benim laptop şuan 40 dk felan gitmiyor.... hatta ben artık fişte takılı iken bataryasını çıkartıyorum :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
normalde tavsiye edilen cihazın ilk şarjının komple bitirilip en az 6 saat şarjda kalmasıdır. bu şekilde hem bataryadan verimli bi şekilde faydalanılır hem de batarya ömrü uzun kalır. bir de smartphone lar da şarj ömrünü uzun tutmak için açık olan uygulamalar ve 3g, wifi gibi ayarlar kapatılıp ekran ışığı bikaç kademe kısılırsa batarya ömründe ciddi farklılıklar gözlemlemek mümkün.

murat14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar bende dün sipariş verdim yarın elime geçecek bakalım optimus black nasılmış izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım bu arada bu cihaz usb den şarj oluyormuydu

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bilgilendirme İçin teşekkür ederim güzel oldu bak bu.... :) demekki arada bizde kaçamak yapıcaz. ki kendisine gelsin benim laptop şuan 40 dk felan gitmiyor.... hatta ben artık fişte takılı iken bataryasını çıkartıyorum :)
Fişte takılı iken bataryasını çıkarmak çok sakat, bazı arkadaşlar 1 yılda pil öldürdü bu şekilde. Makine pili tam doldurduğu zaman şarj akım miktarını düşürüp, şarj akımını pile kesik kesik veriyor ki pili uyanık tutarak ömrünün azalmasını engellesin. Öyle ne varsa pile yüklenmiyor, zaten bir bozukluk olup da şarj akımını pil tam dolu iken yüklenirse pil ciddi ısınır hatta patlayabilir.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar bende dün sipariş verdim yarın elime geçecek bakalım optimus black nasılmış izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım bu arada bu cihaz usb den şarj oluyormuydu

öncelikle senin de optimus black'in hayırlı olsun. evet cihaz usb den şarj oluyor. bu arada seninde izlenimlerini paylasmanı bekliyoruz :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Fişte takılı iken bataryasını çıkarmak çok sakat, bazı arkadaşlar 1 yılda pil öldürdü bu şekilde. Makine pili tam doldurduğu zaman şarj akım miktarını düşürüp, şarj akımını pile kesik kesik veriyor ki pili uyanık tutarak ömrünün azalmasını engellesin. Öyle ne varsa pile yüklenmiyor, zaten bir bozukluk olup da şarj akımını pil tam dolu iken yüklenirse pil ciddi ısınır hatta patlayabilir.

Vay Bak Bunu bilmiyordum genelde herkes, çıkartıp kullanılmasını tavsiye ettikleri için olsa gerek... tavsiyene uyacağım teşekkür ederim

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Dün saturnde kurcaladım telefonu, öncelikle dokunmatiği, ekran kalitesi malzemesi dikkatimi çekti.Çokda hafif.Kamerası iyiye yakın bi performans sunuyor

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hmm, bi uğrayalım bu aksam saturn'e taksimdekinde varmıdır acaba..

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
bende hafta sonu gideyim vatanbilgisayara geldiğini söyledir.. bende oradan bir inceleme yapayım bakalım.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
taksimdeki tamam o zaman bana daha yakın.. iş çıkışı bir uğruyayım bakayım .. özelliklerini kurcalıyayım :)
sen baktığında nova display özelliğinin farkını anladın mı acaba, fark gerçekten varmı ?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
optimus blackteki o parlıklığı gördün yani, peki g key tuşunu test ettinmi, bş nova bi o ilgimi çekiyor, ön kamerası nasıl ? :D

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
videolarda belli oluyordu zaten nova display farkı ama test eden birinden duymak daha iyi oldu :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
videolarda belli oluyordu zaten nova display farkı ama test eden birinden duymak daha iyi oldu :)

bende Onu diyecektim izlediğim videolarda farkı anlatıyor fakat gözümle nova displayı görmem daha makul olucaktır diye düşündüm. video bazen yansıtmaya bilir. Bu sebeptendir ki kendim görmem daha mantıklı olacağını düşündüm

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
optimus black'ın nova display özelliği tartışılmaz... arkadasım benim yolladığım mesajın resmini güneş altında çekip yolladı bana ...en ufak bir parlama yok gayet açık bir şekilde yazılar okunuyor ekranda resimde bile....

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
arkadaşlar 2x ile black arasında nasıl farklar var, hangisini önerirsiniz? nova displayı merak ettim, en kısa zamanda bende deneyeceğim :)

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lg optimus 2x çift çekirdekli ve 8MP arka kamerası ile karşımıza çıkacak.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
optimus blackte bulunan nova display teknolojisi 2x de de olacak mı acaba?

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2x 'in türkiyede satılmayacağı çok önce açıklandı. yurtdışından getirirseniz bilemem :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
optimus 2x de süper bi . optimus 2x çift nvidia tegra 2 bulunuyor. 8 mp kamerası var ve 1080p hd video çekimi yapabiliyor. ilk bakışta optimus black'i andırıyor ama optimus black ağırlık ve kalınlık daha hafif ve daha ince. son olarak dikkatimi çeken optimus 2x de 1.3 mp ön kamera bulunurken optimus black'te 2mp ön kamera mevcut.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
optimus 2x de süper bi . optimus 2x çift nvidia tegra 2 bulunuyor. 8 mp kamerası var ve 1080p hd video çekimi yapabiliyor. tasarım bakımından ilk bakışta optimus black'i andırıyor ama optimus black ağırlık ve kalınlık daha hafif ve daha ince. son olarak çeken optimus 2x de 1.3 mp ön kamera bulunurken optimus black'te 2mp ön kamera mevcut.

kamera olayını bende fark ettim... neden daha sonra çıkan telefonda daha düşük bir kamera oluyor anlamıyorum..
evet Türkiye'de çıkmayacak.. :(