LG Optimus Black P970 2 GB (Çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
2.3 değil yazılım dediğim lg orjinal yazılım yani turkcellsiz olan ...

peki bu güncelleme sonrasında dosyalarınız ve ayarlarınız geri geldi mi. apple'da güncelleme öncesinden yedek alır, güncellemeden sonra her şeyi yerli yerinde aynı bırakırdı. androidde de bu durum böyle mi bilmiyorum?

bu arada almayı düşünen arkadaşlar için evet dedikleri gibi telefon çok güzel ve sorunsuz fakat pil performansından ben de memnun değilim açıkçası.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mrb sdn
1 yıllık wave I macerasından sonra gittim galaxy s aldım android için daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı ilk çıktığı gün optimus black aldım. merak edenler için ufak bir karşılaştırmayla görüşlerimi yazayım.

ekranlar aşağı yukarı aynı ama beyaz renkte optimus, siyahta galaxy s önde
parlaklık aşağı yukarı aynı seviyede ama dokunmatık hassasiyette galaxys bir adım önde
cihazın tasarım şıklık durus ele oturuş ve ergonomisi galaxy s'ten kat kat üstün ve karizma sahhibi
iki telefonun işlemcilerini kıyaslarsak özellikle kullanım performansında hemen hemen eşit farklı konularda iki cihazın stabilitesi ufak tefek değişiyor.
bataryada ikiside 1500 mhz olmasına rağmen optimus geride kalıyor.
uygulama yelpazi aynı fakat samsunga root atıp marketi kullanabilirken lg root işlemini daha çözemedim
fotolarda ben lg yi daha başarılı buldum videoda ise galaxy s önde

Son olarak fiyatını fazlasıyla hakediyor. problemsiz cihaz .

bugün lg sitesinden teli update ettim türkcell sesleri açılış logosu falan değişti. fakat uygulamalar duruyor ve hala sürüm 2.2.2 galiba 2.3 ü biraz daha bekleyeceğiz. iyi forumlar saygılar

@şuerrali, telefonunu güle güle kullan... parlaklık konusunda aynı demişsin... sanırım bunu kapalı ortamda deneyerek söyledin.. çünkü ben optimus'un nova display farkını birebir yaşadım diğer telefonlarla... bu konuda da bilgilendirmeni istiyoruz :)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet sonunda gidip şu harika cihazı test etme fırsatım oldu, görüşlerimi belirtmek isterim ; optimus black tasarım olarak çok hoş ağır ve kalın bir telefon değil.. İşletim sistemi 2.2 froyo olması gerçekten çok acı verici fakat önümüzdeki günlerde 2.3 gingerbread'e çeviiriliceğini duydum.. Su an en iyi smartphone listemde başlarda yer alıyor.. Ekranı oldukça parlak ve kaliteli buldum dokunmatiği cok hızlı.. Sarj ömrünü tam olarak senkronize edemedim. Nova display özelliği gerçekten gözle görülebilicek şekilde farklı.Ön kamerasının 2mp olması çok iyi benim işime yarayacak 3G görüşme yaptığım içiin..Fiyat olarak simdi biraz tuzlu geldi ama promosyon olursa eğer bi alışveriş merkezinde almak istiyorum, Oyunlara ve uygulamalarada tam bakamadım onlarıda bikac gün sonra incelemeye gidicem..

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@vladislav, incelemeye gittiğinde hiiiç beklemeden satın almalısın...:):):) Daha yeni çıktı sonuçta... Fiyatının düşmesi zaman alabilir... Ama tabi kampanyaları takip etmek lazım...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
bence fiyat konusundada o kadar pahalı değil aslında.. yada ben öyle düşünüyorum...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aynen öyle. optimus black'in fiyatı rakiplerine göre oldukça uygun. üstelik nova display, g-key, 2mp ön kamera, wi-fi direct ve uzaktan yardım seçeneği gibi birçok yeniliği barındırmasına rağmen.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
fiyat olarak bende çok yüksek bulmuyorum optimus black'ı hele piyasadaki diğer telefonlarla karşılaştırdığında gayet uygun fiyatı. çıkalı yaklaşık 2-3 hafta oldu ona rağmen fiyatta bir düşüş mevcut zaten özellikle sanal alışveriş sitelerinde farklı fıyatlarla karşılaşıyorsun. ilk çıktığında 990 tl diye duymuştum. şu an alışveriş sitelerinde 850 tl lik fiyatlar bile mevcut biraz araştırmanı öneririm.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
fiyat olarak bende çok yüksek bulmuyorum optimus black'ı hele piyasadaki diğer telefonlarla karşılaştırdığında gayet uygun fiyatı. çıkalı yaklaşık 2-3 hafta oldu ona rağmen fiyatta bir düşüş mevcut zaten özellikle sanal alışveriş sitelerinde farklı fıyatlarla karşılaşıyorsun. ilk çıktığında 990 tl diye duymuştum. şu an alışveriş sitelerinde 850 tl lik fiyatlar bile mevcut biraz araştırmanı öneririm.
Fiyatı diğerlerinden düşük ama yine de yüksek. Alışveriş sitelerinde garanti için servisliğini dağıtıcı firma yapmıyor bu da sıkıntıya yol açabiliyor. Uygun fiyatlı Netcell Garantili bir site gördüm ancak Netcell'den haber bekliyorum doğru mu söylüyorlar diye.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Alıcaktımda aslında üzerimde o kadar para yoktu : ( optimus black beni cezbetti özellikleriyle gerçekten tasarımı çok şık nova display özelliği harika daha ne olsun dedirten bi telefon, bana göre en iyi smartphone'lar arasında.. Umarım alrım ve incelerim burdada paylaşırım : )

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Fiyatı diğerlerinden düşük ama yine de yüksek. Alışveriş sitelerinde garanti için servisliğini dağıtıcı firma yapmıyor bu da sıkıntıya yol açabiliyor. Uygun fiyatlı Netcell Garantili bir site gördüm ancak Netcell'den haber bekliyorum doğru mu söylüyorlar diye.
evet servis sıkıntı olabilir haklısın. garanti, teknik servis desteği çok önemli. fiyat olarak sonuçta piyasadaki telefonlar o kadar uçmuş durumdaki ben optimus black'ın fiyatını görünce çok şaşırmıştım açıkçası. çünkü markalar artık telefonun kalitesi ya da özelliklerinden çok fiyatları ile yarışır hale geldi son zamanlarda....

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3

fiyatı diğerlerinden düşük ama yine de yüksek biraz karışık bir terim olmuş. sonuçta rakipleriyle kıyaslayınca optimus black çok daha uygun fiyata satılıyor. burada yine de yüksek demek biraz anlamsız oluyor bence. alışveriş sitelerine bu yüzden güvenmiyorum bende şahsen. bi sorun çıktığında muhattab bulmakta zorlanabiliyoruz. o yüzden teknomarketlerden almak daha mantıklı ve güvenli geliyor bana.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Alıcaktımda aslında üzerimde o kadar para yoktu : ( optimus black beni cezbetti özellikleriyle gerçekten tasarımı çok şık nova display özelliği harika daha ne olsun dedirten bi telefon, bana göre en iyi smartphone'lar arasında.. Umarım alrım ve incelerim burdada paylaşırım : )
umarım sende alır kullanır ve görüşlerini bizimle paylaşırsın

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adamlar güzel telefon yapmışlar gerek tasarım gerek özellik olarak.. İşletim sisteminin 2.2 froyodan, 2.3.1'e yükseltiliceğide bi harika zaten işletim sistemi gerçekten benim için önemli.. Birde aldığın zaman bircok uygulama ve oyun içinde var diyorlar varmı böyle bişey ? Bence o fiyata en iyi smartphone.. Nova display siliyor zaten : )

caneryendi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bu güncelleme sonrasında dosyalarınız ve ayarlarınız geri geldi mi. apple'da güncelleme öncesinden yedek alır, güncellemeden sonra her şeyi yerli yerinde aynı bırakırdı. androidde de bu durum böyle mi bilmiyorum?

bu arada almayı düşünen arkadaşlar için evet dedikleri gibi telefon çok güzel ve sorunsuz fakat pil performansından ben de memnun değilim açıkçası.

güncellemeden sonra telefonumdaki bütün ayarlar aynen duruyordu kaybolan sadece turkcell uygulamaları oldu resim müzik hiçbirşey kaybolmadı...

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@caneryendi, senin için iyi olmuş o zaman... gözün aydın :)
@vladislav, sende umarım en yakın zamanda alırsın.. kampanyaları beklemek lazım dedim ama arkadaşların dedikleri doğru... fiyatı çok yüksek değil.. ben çıkmadan önce özelliklerini falan okuduğumda bayağı yüksek olur diye düşünmüştüm..

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@vladislav optimus black'ta uygulamalar var zaten, ayrıca menüsünde bulunan google marketten istediğin uygulamayı ücretsiz indirebiliyorsun.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@vladislav, evet bir sürü uygulama var... Hatta ilk aldığımda bayağı bir karışmıştım :) Sonra medya faresinin dediği gibi yetmedi google marketten ücretsiz indirdim...

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hmm google marketten uygulamalar ücretsizmi indiriyor ? Bak bunu bilmem çok iyi oldu bol bol oyun indiririm :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Alan arkadaşlardan ricam olsa kafama takıldıda :) ya şu optimus black 'i aldınız iyi güzelde fotoğraf paylaşmadınız :) merak ettim kutusunda eksik gedik varmı ? kulaklıkları nasıl, ses hakkında bilgi veririmisiniz .. valla paylaşmayana çok darılırım :D kutusunu nette videosunda izlemiştim, mücevher kutusuna benziyor.. şunları bi paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.. fotoğraf çekip fotoğraf kalitesi hakkındaki görüşlerinizi felan alsak bilgi açısından çok güzel olur :)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
normal ses bana az geldi gibi ama kulaklıkta daha yoğun bir ses var. Belkide ben daha önce music özellikli telefonlar kullandığım içinde öyle gelmiş olabilir yiğidin hakkını yemiyelim yani. Kutuda, kullanım klavuzu, kulaklık, 2gb hafıza kartı, telefon ve koruyucu kapak geliyor.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
bilgi için teşekkür edeirm mei çok sağol.. normalde hafıza kartı verilmiyor dimi.. ben sıfır telefon aldım 2 tane.. adam hafıza kartı veriliyor dediği halde telefonun içinten çıkmayınca tüketici haklarıyla uğraşmıştım :) neyse konuyu dağıtmıyayım :)

Senden fotoları bekliyoruz mei.. :) çünkü Ben yeni bir ürün aldığımda böyle ne bilim heyecanla onun o halini çekerim :D hani ufak bebeğimiz fotolarını çekeriz ya aynen :D

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Adamlar kaliteli telefon yapmış, tasarım olarakta ağırlığı kalınlığı felan çok iyi.. Optimus black ve arc'ı tek geçerim bu alemde :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tasarım olayı müthiş zaten ya. ağırlık denen birşey yok smartphone'da kuş gibi. hatta ben ilk elime aldığımda bataryası yok sandım bi baktım cihaz açık dedim demek ki doğruymuş hafif ve inceliği ile ilgili söylenenler. optimus black her özelliğiyle müthiş olmuş.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bilgi için teşekkür edeirm mei çok sağol.. normalde hafıza kartı verilmiyor dimi.. ben sıfır telefon aldım 2 tane.. adam hafıza kartı veriliyor dediği halde telefonun içinten çıkmayınca tüketici haklarıyla uğraşmıştım :) neyse konuyu dağıtmıyayım :)

Senden fotoları bekliyoruz mei.. :) çünkü Ben yeni bir ürün aldığımda böyle ne bilim heyecanla onun o halini çekerim :D hani ufak bebeğimiz fotolarını çekeriz ya aynen :D

haha tamam bugün resim atacağım.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Sadece forumdaki sayfa sayısının çokluğu telefonun alınabilir telefon olduğunu gösteriyor. İnceleme videosu çekilse bu kadar bilgi verici olamazdı :)

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sadece forumdaki sayfa sayısının çokluğu telefonun alınabilir telefon olduğunu gösteriyor. İnceleme videosu çekilse bu kadar bilgi verici olamazdı :)

Kesinlikle katılıyorum, hem bu kadar iyi olmasa insanlar yazmazdı diye düşünüyorum.. optimus black fan felanmı açsak ne yapsak :D

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
gerçekten doğru videosu gerçekten güzel oldu ben videolu inceleme yapmıştım.. forumdada videosu vardı ama burayada vereyim :D buradada bulunsun :)

[video=youtube;OtH_x5DlMBE]http://www.youtube.com/watch?v=OtH_x5DlMBE&feature=player_embedded[/video]

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ama ben demiştim buralardan videolarla izlemek olmaz... gerçeğini kurcalamanız lazım diye :) bir kere bu video da veya başka videolarda nova display özelliğini göremiyorsunuz. kalınlığını ağırlığını vs anlayamıyorsunuz... google market uygulamanın ne kadar hızlı indiğini falan görmüyorsunuz.. led flaş demiş arkadaş... ama o sırada bir foto çekip gösterse ya... hatta en önemlisi ön kameradan kısa bir görüntülü konuşma yapsa... yaa işte bunları birebir yaşamak lazım... daha bir dünya şey varda aklıma ilk bunlar geldi... :):):) ama videodan tasarımın, ekran parlaklığının, ekranlar arası geçişin hızını, dokunmatik ekranın hassasiyetini gayet iyi görebiliyorsunuzda bunlar bana yetmiyor malesef.... :):):) yani böyle izleyerek.....

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
İşte bende bunu istiyorum ben burada sadece normal bir anlatım alabildim... daha fazla ilerisini sunamadım.. mesela kullanan arkadaşlardan bu konuda yardım istiyorum çektikleri kameralarının görüntülerini. mesela bi eng videoda arkadaş kutudan açılış anını felan videoya çekmiş süper olmuş :) kendisi telefonu anlatmış.. bizden bir arkadaşta yapsa güzel olmaz mı .. o olmasada en azından çekyatın üstüne :) komple telefonu,kutusundan çıkan malzemeleri felan anlatsa çok güzel olur :D şahsi fikrimdir arkadaşlar :))

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
bimeksde %20 indirim var arkadaşlar alacak olan varsa acele ettsin