Falkir
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Sony Xperia Z2 aldım ve kullanıyorum çok memnunum ![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Performans
Pil
Ekranda çift panel bulunması sebebi ile daha geniş renk yelpazesi
Kamera
Malzeme Kalitesi
Ses kalitesi ve dış ses yüksekliği
Daha iyi Kulaklık
Daha fazla güncelleme desteği
Saf Androide en yakın arayüzü kullanması
gibi yönlerden Sony Xperia Z2 Lg G3 ten üstün
Kalan tasarım arayüz durumları kullanıcıdan kullanıcıya değişen durumlar
Performans olarak aralarında ciddi farklar varPerformans olarak Z2 ve G3 eşitler. (32GB G3).
Pil olarak Z2 daha üstün.
Ekran konusunda şunu kabul edelim Lg G3 un ekranı daha kaliteli. Çift panelin artısı olsa bile hikaye.
Kamera olarak G3'un görmedim ama Z2'nin ayrı bi işlemcisi felan daha iyi gibi gözüküyor.
Ön kamera olarak G3 daha iyiymiş.
Malzeme Kalitesi tamam Z2
Ses kalitesi ve ses yüksekliği Z2
Daha fazla güncelleme desteği hiç belli olmaz. Lg g bile bayaa güncelleme aldı.
Arayüz olarak Z2
Arayüz tasarımı kişiden kişiye değişen bişey ama daha renkli bi arayüz olan g3'un arayüzünu kabul edebiliriz.
Tasarım olarak G3
Sensör olarak G3
BU DURUMDA ESIT OLUYOR.
Performans olarak aralarında ciddi farklar var
Sentetik testlerden örnek vermek istemem ama birisi 28-29 binlerde puan alırken diğeri 37-38 binlere çıkıyor
2k ekran panelinin performans ve bataryaya büyük eksisi var
Çift panele gelince kenara atılacak bir teknoloji değil bunu yapabilen şuan panel üreticisi yok çözünürlük ne kadar yüksek olursa olsun renk paleti yeterince geniş değilse pixel arasına uygun kontrastı yayamaz
Ayrıca Mavi LED panel daha iyi siyah dengesi Mavi Led panelinde üzerinde bulunan İps panel ilede beyaz dengesini daha iyi veriyor
Aynı şekilde çift panelin daha fazla transistör gibi artılarıda var yabana atılacak şeyler değil
Ön kamerayı pek bilmediğim için yorum yapamıyorum ama okuduğum kadarıyla selfie odaklı bir kamerası varmış g3ün
Güncelleme konusunda lg g ne kadar güncelleme aldıki hocam ?
Optimus G örneğin bir Xperia Z ile güncelleme konusunda yarışamaz
Aynı şekilde G2 de diğer cihazlarla HTC , SONY , SAMSUNG gibi üreticilerden bu konularda çok geride tek güncelleme verip geçmeye odaklamış kendisini
Sensör olayını açıklarsanız sevirim
Z1 e göre Z2 yi yorumlamak ne kadar doğrudur ?Sentetik derken Antutu tarzi testleri diyorsanız. Bence antutuda hikaye. Benim şuanki telefonum Galaxy S3 android 4.1 ile 12500 puan alıyor. 4.3 ile 20000 puan alıyor. sonuçta işlemci felan değişmiyor. Markaların Saçmalaması olarak görüyorum.
Sensör ise Z2'yi inceleme şansı bulamadım ama z1'e dayanarak söylüyorum. Hiçbir sensör yok. (Akıllı bekleme, akıllı duraklatma vs vs.)
]Merhaba öncelikle sizden öneriler almak istiyorum. [/COLOR]bütçem doğrultusunda iphone 4s almak istiyorum. en büyük alternatifse s3 şuanda. ben en fazla 10 foto çekerim video ise hiç çekmem benim için önemli olan internet hızıdır vede telefonun güncel olması lazım. oyun konusuna gelirsekte en fazla 7-8 oyun yüklerim bunlarında en fazla 2-3 tanesi 250mb ve üstü olur gerisi 30-50 mb flan. Kafama takılan başka bir konu ise hafıza. iphone 4s 8gb benim ihtiyaçlarımı karşılarmı sizce ? bütçe en fazla 1200 yanlız fiyatlar teknosaya göre olmalı çekle alıcam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
]Merhaba öncelikle sizden öneriler almak istiyorum. [/COLOR]bütçem doğrultusunda iphone 4s almak istiyorum. en büyük alternatifse s3 şuanda. ben en fazla 10 foto çekerim video ise hiç çekmem benim için önemli olan internet hızıdır vede telefonun güncel olması lazım. oyun konusuna gelirsekte en fazla 7-8 oyun yüklerim bunlarında en fazla 2-3 tanesi 250mb ve üstü olur gerisi 30-50 mb flan. Kafama takılan başka bir konu ise hafıza. iphone 4s 8gb benim ihtiyaçlarımı karşılarmı sizce ? bütçe en fazla 1200 yanlız fiyatlar teknosaya göre olmalı çekle alıcam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
1600 lira yanlız g2 .beni tasarımı,performansıyla iphone 4s çekiyo abi valla son karar o onu alcam sizden ricam bana hafızada yardımcı olmanız. ihtiyaçalarımı yazdım ayrıntı bi bilgi isterseniz cevaplarım 8gb çıkarırmı merak ettiğim nokta o şimdiden teşekkürlerr. Abi belki çok cahil düşünce diyceğniz ama iphone karizması yeter gibi ya valla ki incelemelerden gördüğüm kadarıyla geçişlerde falan takılma sıfır şahsen iosuda androidten daha iyi buluyorum.
Ya arkadaslar cidden htc m8 ile sony z2 arasinda cok kararsizim , bi oyle diyorum bi boyle cikamiyorum isin icinden :d
htc 5 inc ekran ama sagolsun sanal tuslari ve de logosu yuzunden daha kucuk kullanim alani oluyor ve de yeter yetmez bilemem ama 2600 batarya nedir arkadas ya en az 3000 olmaliydi , su iki ozelligi olsaydi kesin kesin htc derdim tasarimi yeter ilk basta , kamerasi evet dusuk ama cekimlerde kagit uzerinden cok daha iyi bir goruntu veriyor
Sony evet super marka ama telefonda z2 ile birlikte eksiklere ragmen epey bir gelisme var fakat telefon tasarimini pek de begenmedim , bir de yurt disi kullanicilari , gecislerdeki donmalardan ve de video kaydi yaparken telefonun cabuk isinmasindan sikayetci
bunlar da sony kararimda olumsuz etki yaratti
Isin ozu neye gore nasil karar vericem bilmiyorum
Dostum 2400 TL verip berbat kamera yetersiz pil ve ram alıyorsun he kasası da kaliteli ama sony daha yüksek pil ram ve daha iyi kamera var kasası da çok kalite ve su geçirmezlik var ama bence g3 e bakmadan telefon alma![]()
M8 mi piyasanın en iyisi? Tamam, sizin köyde okyanusta vardır.M7'nin kamerasının Z1'den daha kaliteli çektiği kanıtlandı kardeşim ne berbatından bahsediyorsun sırf megapikseli düşük diye mi ? Cahil misiniz siz ? Ram 3 gb oldu noldu ? Göğe mi erdiniz ? Bataryasıda gayet iyi dayanıyor M8'in. Performans olarak piyasadaki en üst cihaz şuan M8. Fasafiso boş boş konuşuyorsunuz tamam kardeş siz ne diyosanız en iyisi o.
M7'nin kamerasının Z1'den daha kaliteli çektiği kanıtlandı kardeşim ne berbatından bahsediyorsun sırf megapikseli düşük diye mi ? Cahil misiniz siz ? Ram 3 gb oldu noldu ? Göğe mi erdiniz ? Bataryasıda gayet iyi dayanıyor M8'in. Performans olarak piyasadaki en üst cihaz şuan M8. Fasafiso boş boş konuşuyorsunuz tamam kardeş siz ne diyosanız en iyisi o.
Yukarıdaki arkadaş M8 kullanmıyorsa G2'imi kırarımbence de çok klas bir cihaz ama adam 3 gb olsa nolur bataryası az değil moduna girmiş olmamış,.bu arada kamera konusuna katılıyorum gayet kaliteli bizzat denedim yakınlaştırmadıkça hiçbir problem yok,performans konusuna gelirsek bir numara android tarafında nexus 5 bunu tartışmaya bile gerek yok.
2500 tl verip kazık yediğini kabullenemiyo heralde gelmiş z1 den m7 den bahsediyo bana![]()
İ
ama ama tek parça metal kasa nasıl kazık yemiş olabilir(!) m8 'in görünüşü süper(M7 daha güzeldi) ama benim bir numaram Z2 ilk parti cihazlardaki sorunları giderirler muhtemelen,neyse ya boşver kanki biz klupte takılalım![]()
M8 mi piyasanın en iyisi? Tamam, sizin köyde okyanusta vardır.
Evet şuan piyasadaki en performanslı telefon bence de o kadar hızlı tepkimeler veriyor hemde 801ab ve 2 gb ram ile yapıyor bunları ve ayrıca piyasanın en iyisi dememiş arkadaş performans olarak en iyisi demiş dikkatli okursan. Ayrıca donanımlar bu telefonlarda neredeyse aynı seviyede farkı daha çok telefonun ne kadar stabil olduğu belirliyor bu yüzden bence şuan en iyi performansı m8 sunuyor.
Neye dayanarak söylüyorsun bunları? Stabil diye piyasanın en iyisi M8 mi? 1800 TL'lik telefonu 2500 TL'ye satıyorlar resmen. Ama doğru, o metal kasa ya.
Neye dayanarak söylüyorsun bunları? Stabil diye piyasanın en iyisi M8 mi? 1800 TL'lik telefonu 2500 TL'ye satıyorlar resmen. Ama doğru, o metal kasa ya.
Bırak hacı bırak m8 fanboyu bnlar
Ya kardeşim az ötede yaşa ya ben fiyatı veya tasarımı hakklında tek bir kelime yapmadım ben performans açısından bence en iyisi dedim ve neye dayanarak bunları yazdığımı okumadın galiba ama sen bana gelmiş metal kasasından bahsediyorsun ne alakaysa nasıl okuyorsun yazdıkları mı?
Ya kardeşim az ötede yaşa ya ben fiyatı veya tasarımı hakklında tek bir kelime yapmadım ben performans açısından bence en iyisi dedim ve neye dayanarak bunları yazdığımı okumadın galiba ama sen bana gelmiş metal kasasından bahsediyorsun ne alakaysa nasıl okuyorsun yazdıkları mı?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Neye göre fanboy oluyorum anlamadım fikrimi söylediğimde şu veya bu telefonu övünce fonboy oluyorsam bu forumun alayı fanboylarla dolu o zaman benim en çok hoşuma m8 gitti o zaman ben m8 fanboyuyum peki senin senin hoşuna giden telefon hangisi (yani sen hangisine fanboyluk yapıyon)