LG G2 Kullanıcıları Kulübü

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Arkadaslar 25 tlye orijinal spigen slim armor kilif Alınır mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar telefonumun ekranındaki sarı leke için telefonu ankaradaki servise verdim ama bana sim kart konektorünün altına su kaçmış dediler (bunu becermenin pek bi imkanı olduğunu sanmıyorum gerçi ama neyse) ve garanti dışı kalmışmış. Google amca ile biraz arama yapınca ankaradaki servisin baya bi sıkıntılı ve güvenilmez olduğunu gördüm yorumlardan. Sizce istanbula göndermeli miyim tekrar bakmaları için? Yoksa burdaki servis güvenilir midir?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:(s.a arkadaşlar dün lg g2 yi cloudy den stock rom 4.4.2 ye döndürmeye çalışıyordum herşey normal giderken yükleme%3 civarında elektrikler kesildi. Telefon şuan download moda da recovery ye de girmiyor açılır açılmaz fastboot moda geçiyor.
37138916180772352163.jpg

daha sonra bu konuyu biraz araştırıp adb dosyalarını yüklemem gerektiğini öğrendim. bunları yükledikten sonra ise böyle oluyor
dd267ce882d6e4649fe4ec50d5fb2ccd.jpg

düzeltmek için yardımlarınızı bekliyorum.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
:(s.a arkadaşlar dün lg g2 yi cloudy den stock rom 4.4.2 ye döndürmeye çalışıyordum herşey normal giderken yükleme%3 civarında elektrikler kesildi. Telefon şuan download moda da recovery ye de girmiyor açılır açılmaz fastboot moda geçiyor.
37138916180772352163.jpg

daha sonra bu konuyu biraz araştırıp adb dosyalarını yüklemem gerektiğini öğrendim. bunları yükledikten sonra ise böyle oluyor
dd267ce882d6e4649fe4ec50d5fb2ccd.jpg

düzeltmek için yardımlarınızı bekliyorum.
1-öncelikle adb driver ve telefona ait tüm driverları edinmeniz gerekiyor. adb driver yetiyor gibi ancak telefona ait diğer driverlarıda kurmakta fayda var*
adb driver*http://developer.android.com/sdk/win-usb.html*
lg usb driver*http://tool.xcdn.gdms.l...v?fileKey=UW00120120425*
2-adb klasörünü C:\ sürücüsüne atın. (adbhttps://drive.google.co...0tnT2M/view?usp=sharing*)*
3- Ses kısma tuşu + USB kablosunu telefona bağlayın.(full brick olmuş cihaz kesinlikle fastboot moduna girer bu kombinasyonla)
4-Başlat >> Çalıştır >> cmd*
5-Her adımı sırası ile onaylayarak takip edin.*

cd c:\adb*
fastboot erase cache*
fastboot erase recovery*
fastboot erase laf*
fastboot erase aboot*
fastboot erase misc*
fastboot erase dbi*
fastboot flash laf laf.img*
fastboot flash recovery recovery.img*
fastboot flash aboot aboot.img*
fastboot flash misc misc.img*
fastboot flash dbi dbi.img*
fastboot reboot*

6-Tekrar fastboot ekranı gelecektir.*
7-USB kabloyu çektikten sonra güç tuşuna telefon tamamen kapanana kadar basılını tutun.*
8-Ses açma tuşu + USB kablosunu bilgisayara bağladığınızda "Download Mode" karşınıza gelecektir.*

Tamamen alıntıdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1-öncelikle adb driver ve telefona ait tüm driverları edinmeniz gerekiyor. adb driver yetiyor gibi ancak telefona ait diğer driverlarıda kurmakta fayda var*
adb driver*http://developer.android.com/sdk/win-usb.html*
lg usb driver*http://tool.xcdn.gdms.l...v?fileKey=UW00120120425*
2-adb klasörünü C:\ sürücüsüne atın. (adbhttps://drive.google.co...0tnT2M/view?usp=sharing*)*
3- Ses kısma tuşu + USB kablosunu telefona bağlayın.(full brick olmuş cihaz kesinlikle fastboot moduna girer bu kombinasyonla)
4-Başlat >> Çalıştır >> cmd*
5-Her adımı sırası ile onaylayarak takip edin.*

cd c:\adb*
fastboot erase cache*
fastboot erase recovery*
fastboot erase laf*
fastboot erase aboot*
fastboot erase misc*
fastboot erase dbi*
fastboot flash laf laf.img*
fastboot flash recovery recovery.img*
fastboot flash aboot aboot.img*
fastboot flash misc misc.img*
fastboot flash dbi dbi.img*
fastboot reboot*

6-Tekrar fastboot ekranı gelecektir.*
7-USB kabloyu çektikten sonra güç tuşuna telefon tamamen kapanana kadar basılını tutun.*
8-Ses açma tuşu + USB kablosunu bilgisayara bağladığınızda "Download Mode" karşınıza gelecektir.*

Tamamen alıntıdır.

ekran böyle kalıyor bir ilerleme olmuyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu işlemleri yaparken biraz beklemen lazım. Resimde erase işlemini gerçekleştiriyor gibi görünüyor. Eğer takıldıysa direk fastboot flash laf laf.img komutuyla başla.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
güvenlik duvarını ve virus programını kapatınca da birşey değişmedi.

her komutu onaylatamıyorum çünkü ilk komutta takılıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
quote_icon.png
SDN Okuru Nickli Üyeden Alıntı

ekran böyle kalıyor bir ilerleme olmuyor

Yönetici olarak çalıştır , virus programi guvenlik duvari filan kapat. Pc de deilim olamamda zaten 😔

değişen bir şey yok yanlız adb sürücüsünü değiştirirken veya tekrar yüklerken böyle yazıyor

-- suspend --
-- reset --
EP1/out FAIL nfo=40 pg0=74000
-- portchange --
usb_read() transaction failed
-- reset --
-- portchange --
fastboot: oops !
fastboot: Processing commands

nuramalar değişik olabilir. seçtiğim adb sürücüleri ;Android ADB interface , LGE Mobile ADB interface .ikisindede sonuç aynı

PUNISHER07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim lg g2 yi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum 1 ay kadar bi zaman önce dokunmatik falan delirmeye başlamıştı bi süre ellemedim stock rom kullanıyorum daha sonra sıfırladım bi soft reset attım ama hala şu an dokunmatik arada deliriyor sonra bazı oyunlarda dokunmatik tamamen donuyor anca telefonun kilidini kapatıp yeniden açınca düzeliyor bide internette dolaşıyorum ama sanki oyun oynamışım gibi ısınıyo bazen telefon acaba custom bi rom yüklesem düzelebilirmi yoksa garantiye göndermelimiyim lütfen acil yardım yoksa bende delircem :cursing: bu arada telefon paralel ithalat şimdiden yardım edenlere teşekkürler :thumbup1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar 5.1.1 ne zaman gelir sizce kıtkatta beklıyorum 5.0.2 yüklemeli miyim sizce

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12

Barış1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaslar haberiniz vardir lg bizi evlatlik birakti gitti 6.0 malesef yok zaten lg den pek beklentimde yoktu samsung gore gene iyi sonucta neyse umarim gelistiriciler su g4 filan cikcak romu portlayip stabil halde bize sunarlar beklentim o yonde ama cokta bir onemi yok zaten custom rom kullanan icin bir onemide yok sony kac yilik cihaza vercem demeside enteresan gorcez bakalim vericek mi note 2 dogru duzgun hic gunceleme gelmedi mesela 2gb ram olmasina ragmen hic bir sey vermedi g2 gene iyi gunceleme aldi sonucta ben cihazi birakmayi dusunmuyorum zaten gidip 1 2 sene kullancak degilim daha uzun sure idare eder beni g3 verip degistirseniz degistirmem acikcasi bu cihazin sarj suresi olsun performans olsun daha iyi sonucta

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Evet arkadaslar haberiniz vardir lg bizi evlatlik birakti gitti 6.0 malesef yok zaten lg den pek beklentimde yoktu samsung gore gene iyi sonucta neyse umarim gelistiriciler su g4 filan cikcak romu portlayip stabil halde bize sunarlar beklentim o yonde ama cokta bir onemi yok zaten custom rom kullanan icin bir onemide yok sony kac yilik cihaza vercem demeside enteresan gorcez bakalim vericek mi note 2 dogru duzgun hic gunceleme gelmedi mesela 2gb ram olmasina ragmen hic bir sey vermedi g2 gene iyi gunceleme aldi sonucta ben cihazi birakmayi dusunmuyorum zaten gidip 1 2 sene kullancak degilim daha uzun sure idare eder beni g3 verip degistirseniz degistirmem acikcasi bu cihazin sarj suresi olsun performans olsun daha iyi sonucta
LG de diger firmalar gibi yaptı yani dogal bir sey yaptı ha LG dogrumu yaptı tabiki hayır ama diger firmalar gibi yaptı iste Sony gibi yapabilirdi hele G2 gibi bir telefona en azından 6.0 verebilirdi. LG'nin bu secimi cok kayip verdirecek benden demesi hatta cokta zor deik G3 e filanda ayni arayuzu vercek hemen G2 ye uyarlayip verebilirdi. (Bu islerden anlayan varsa anlar) neyse lafı uzatmayalm saglam 5.1.1 versinler bu bile yeterli.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
LG de diger firmalar gibi yaptı yani dogal bir sey yaptı ha LG dogrumu yaptı tabiki hayır ama diger firmalar gibi yaptı iste Sony gibi yapabilirdi hele G2 gibi bir telefona en azından 6.0 verebilirdi. LG'nin bu secimi cok kayip verdirecek benden demesi hatta cokta zor deik G3 e filanda ayni arayuzu vercek hemen G2 ye uyarlayip verebilirdi. (Bu islerden anlayan varsa anlar) neyse lafı uzatmayalm saglam 5.1.1 versinler bu bile yeterli.
Arkadasın dedigi gibi 5.1.1 bekle hem senin icinde birden guzel farklılık olur 5.1.1 den daha tatmin olursun psikolojik olarak. 5.0.2 sadece gorswl farklilik getiriyor dendigi gibi ART filan bi ise yaramadı ve sarj bir tık geride.
arkadaşlar 5.1.1 ne zaman gelir sizce kıtkatta beklıyorum 5.0.2 yüklemeli miyim sizce

Barış1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen 5.1.1 suan bekliyelim ama merak etmeyin buyuk ihtimal ila birileri portlar g3 ki filan ve bu stabil oldugu surece bir sıkıntı yok

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
G2 nin mevcut olmadigi android surumunden portlamak zor . suan bile g4 arayuzu var 😄 bir seyler olacaktır. 6.0 insallah portlarlar zaten rom destegi hep olur g2 ye obemli olan lg arayuzu.

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
G2 nin mevcut olmadigi android surumunden portlamak zor . suan bile g4 arayuzu var 😄 bir seyler olacaktır. 6.0 insallah portlarlar zaten rom destegi hep olur g2 ye obemli olan lg arayuzu.
Aosp olarak olur ama ux4lu marshmallow yapacak geliştirici g2 icin yok olsa bile uğraşmaz.