Lenovo OneKey Recovery 7.0

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
beyler bende böle bi programvar bilgi sahibi olan varmi dosyalari yedekliyor onu görüyorum ufakda bi tuş var pc nin üstünde benim merak ettigim acaba ben dosyalari yedeklesem ve windows çökse ben o tuşa basarak windowsu kurtarabilirmiyim ?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
beyler bende böle bi programvar bilgi sahibi olan varmi dosyalari yedekliyor onu görüyorum ufakda bi tuş var pc nin üstünde benim merak ettigim acaba ben dosyalari yedeklesem ve windows çökse ben o tuşa basarak windowsu kurtarabilirmiyim ?
o bendede vardı recovery o yani format atmak gibi birşey pc çöktüğünde format cdsi vermiyorlar onu veriyorlar onunla format atmış gibi oluyor ama birçok gereksiz program geliyor :D

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben hiç yedekleme yapmadim ama pc kurtar diye bişi var ve en baştan başlar diyor yani çökünce bassam en baştanmi başlar eger öle ise lenovo yi arayip teşekkür edicem :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
bilgisayarınız kapalıyken söz konusu tuşa basıp açtığınızda Lenovo'nun kendi Geri Yükleme programı geliyor ve gerekli işlemleri tamamladıktan sonra bilgisayar ilk güne geri dönüyor, hiç denemedim ama bilgisayardaki mevcut dosyalarınızın silinmesi de olası, ayrıca ben bi kaç kez format attıktan sonra o tuş işlevini yitirdi daha da çalışmadı.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya bana garanti süresi içerisinde her yıl 1 kere orjinal windows yükletme hakkınız var dendi zaten garanti içinde çökerse bedavaya format attircam hemde içinide temizletirim şuan yedekle diyorum yaklaşik 108 gb lik bi alani kullanmak istiyor sanirim ne var ne yok HDD ye yedekliyor neyse 500 gb yer var 100 gb bişi degil yarin yedekleyecem :)

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Dostum OneKey Recovery Lenovo'nun harddikse gömmüş olduğu bir nevi formattır.Güç düğmesinin yanındaki kuçuk Recovery tuşuna PC kapalı iken bastıgınızda Format atma,Virüs tarama gibi seçenekler çıkacaktır ki genelde format atmak(fabrika ayarlarına dönmek) için kullanacağız.

Peki bu nasıl olacak?

Aslında cevabı çok kolay, recovery tuşuna bastıktan sonra gerekli işlemler sonrasında format atmıs oluyoruz yaklasık 15 dakikada.Fakat diyelimki Harddiskiniz silindi,bozuldu veya başka bir sorun yaşadınız... O zaman ne yapacağız?Bir daha format atamayacak mıyız? Tabii kide atabileceğiz.Bunun için yapmamız gereken tek şeyOneKey Recovery sayesinde Kurtarma Verilerini Yedekleme butonundan harddikse gömülü olan format bilgilerini yükleyeceğiz, yani format CD'mizi kendimiz yapacağız. 3 DVD yada 9 CD boyutunda bu format bilgileri.Bunu yapmakta yine OneKey Recovery ile Kurtarma diski oluştur sekmesine tıklıyoruz otomatikmen yedeklemeye başlıyor ve yaklaşık 1 saat gibi bir sürede bu işlemde tamamlanmış oluyor.Ve daha sonra Harddisk değiştirsek bile format sıkıntımız olmuyor.​

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar benim D klasörümde hiç yer yok ama varsayilan yol D de ben şimdi ne yapacam C de dosya açip onun içinemi kaydedicem yoksa direk C yi tıklayinca backup diyor orayami kaydedem ?

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar benim D klasörümde hiç yer yok ama varsayilan yol D de ben şimdi ne yapacam C de dosya açip onun içinemi kaydedicem yoksa direk C yi tıklayinca backup diyor orayami kaydedem ?

Neyi kaydetmekten bahsediyorsun tam olarak anlamadım?

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Neyi kaydetmekten bahsediyorsun tam olarak anlamadım?

Sistemi yedekleme yaparken Varsayılan yol olarak D klasörüne götürüyor ama D klasörü dolu zaten 29 gb D klasörü 420civari falanda C klasörü

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sistemi yedekleme yaparken Varsayılan yol olarak D klasörüne götürüyor ama D klasörü dolu zaten 29 gb D klasörü 420civari falanda C klasörü

Yedeklemeyi zaten DVD'ye yapıyorsun.D'nin dolu olup olmaması hiç önemli değil.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yedeklemeyi zaten DVD'ye yapıyorsun.D'nin dolu olup olmaması hiç önemli değil.

DVD ye kurtarma diski oluşturulyormuş iyice araştirdim yedekleme yaparsan dosyalarin kurutluyormuş zaten 15 gb lik bi yer var gizli bi klasör orada windosu koruyorlarmiş yani yedekleme yapmasam bile o tuş a basarak format atabiliyormuşum ilginiz için teşekkürler

Linos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
DVD ye kurtarma diski oluşturulyormuş iyice araştirdim yedekleme yaparsan dosyalarin kurutluyormuş zaten 15 gb lik bi yer var gizli bi klasör orada windosu koruyorlarmiş yani yedekleme yapmasam bile o tuş a basarak format atabiliyormuşum ilginiz için teşekkürler

Çok sağlam bir uygulama zaten, korumasına koruyorda elektronik bir aletten bahsediyoruz sonuçta ne olacağı belli olmaz.Ben her ihtimale karşı yedekleme yapmanızı önermiştim.Sorununuzun cevap bulmasına sevindim. :)

munzur.de

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar recovery sistemi verileri d ye kayit ediyor. biz bunun neyi kaydedecegini ayarlayabilirmiyik ve nasil