Laptop'u Normal TV ye bağlama?

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar, bazen arkadaşlar oluyor pc de pes yada fifa oynuyoruz fakat ekran küçük oluyor malüm. bunun için tv ye bağlayım dedim fakat nette bilgiler çok kirli birinin doğru dediğinide birisi yanlış diyor. Birde siz değerli SDN üyelerine Soruyum dedim. :)

TV normal tüplü tv scart girişi ve rca girişleri var. pc dede vga ve hdmi var.

hdmi dan scart girişi olmuyormuş onun için ayrıca bi dönüştürücü gerekliymiş. onlara baktım en ucuzu 130 lira. altı üstü bi görüntü aktaracaz o kadar :)

şöyle bir kablo buldum;
http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/rca-to-vga-rca-vga-donusturucu-54851398

burda açıklamada "NOTEBOOK TAN PC DEN TV'YE GÖRÜNTÜ KABLOSU"

yazıyor. herhangi bir dönüştürücü gerekip gerekmediğide yazmıyor. deneyenler varmı bu kabloyu? satan kişiye mesaj attım ama oda cevap atmadı malesef.

yada başka şekilde aktaranlar varmı görüntüyü?

ses olmasada olur görüntü olsun yeter :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Eğer tv de RGB girişi varsa bu kablo olur diye biliyorum.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bu kabloların girmesi için gerekli yerler var. tanıdıklarada sordum bi deneyim diye ama bulamadım kimsede bu kablodan.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Çevredeki bilgisayarcılara sor istersen.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bi tane uydu anten işiyle uğraşan birine sordum. oda dönüştürücüyle olur dedi. bu kabloyla ilgili bişey demedi özellikle sordum.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bnm bildiimde hdmı vga ceviriciler var onlarla oluyor diye biliyorum

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Eğer senin tv de AV çıkışı varsa, bu kablo işini görür.Diğer türlü işine yaramaz.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Eğer senin tv de AV çıkışı varsa, bu kablo işini görür.Diğer türlü işine yaramaz.

tv-av-out.jpg

bu girişlerden bahsediyorsan. bunlar var tv de. sağdaki 2 si tv nin arkasında soldaki 3lüde önünde.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
TV IN varsa sorun yok...

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
TV IN varsa sorun yok...

benim girişlerin altın in out bişey yazmıyor ama ne farki varki? alttaki resimlerin biri in biri out fakat aynı gibi duruyolar :) Bilmeyincemi öyle geliyor yoksa :)

tv-av-in.jpg
tv-av-out.jpg

olay S-video girişindemi bitiyor yoksa. ama bu seferde kabloda o giriş yok o girişin olduğu kabloyu bulmak lazım :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
TV IN varsa sorun yok...

benim girişlerin altın in out bişey yazmıyor ama ne farki varki? alttaki resimlerin biri in biri out fakat aynı gibi duruyolar :) Bilmeyincemi öyle geliyor yoksa :)

tv-av-in.jpg
tv-av-out.jpg

olay S-video girişindemi bitiyor yoksa. ama bu seferde kabloda o giriş yok o girişin olduğu kabloyu bulmak lazım :)

OUT: çıkış, IN: giriş sağlar

Laptop' un görüntü akışını TV ye iletmek için IN gerekli

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
OUT: çıkış, IN: giriş sağlar

Laptop' un görüntü akışını TV ye iletmek için IN gerekli

kocaman tv yapmışlar bi in yada out yazmamışlar. :/ peki bunu başka türlü anlamanın yolu varmı?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
TV IN varsa sorun yok...

tv-av-in.jpg
tv-av-out.jpg

kocaman tv yapmışlar bi in yada out yazmamışlar. :/ peki bunu başka türlü anlamanın yolu varmı?

VCD / DVD oynatıcılar genel olarak RGB (RCA) çıkışına sahipler, hatta dijital uydu alıcılarında da var... Yapacağınız şey küçük bir test, RGB (RCA) çıkışına sahip bu cihazlardan birisi ile TV nizin ön kısmında bulunan RCA ya bağlantı yapacaksınız... TV ye görüntü geliyorsa işlem tamamdır, yalnız RGB (RCA) bağlantıyı yaptıktan sonra TV otomatik olarak mod geçişi yapmaz siz kumandadan TV yi RGB moduna alın...

--- Mesaj Güncellendi ---

S-Video da görüntü aktarımı sağlar fakat notebook un S-Video çıkışı olmadığı için yine kablo gerekecek...

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
VCD / DVD oynatıcılar genel olarak RGB (RCA) çıkışına sahipler, hatta dijital uydu alıcılarında da var... Yapacağınız şey küçük bir test, RGB (RCA) çıkışına sahip bu cihazlardan birisi ile TV nizin ön kısmında bulunan RCA ya bağlantı yapacaksınız... TV ye görüntü geliyorsa işlem tamamdır, yalnız RGB (RCA) bağlantıyı yaptıktan sonra TV otomatik olarak mod geçişi yapmaz siz kumandadan TV yi RGB moduna alın...

--- Mesaj Güncellendi ---

S-Video da görüntü aktarımı sağlar fakat notebook un S-Video çıkışı olmadığı için yine kablo gerekecek...

o küçük testi şimdi tv müsait olmadığı için yapamıyacağım ama en yakın zaman yapıp burdan bilgi veririm. benim fuji s2950 fotoğraf makinasının bu kablosu varmış ama sadece beyaz ve sarı kablosu var. kırmızıda zaten ses içinmiş olmasa sorun olmaz sanırım onla denerim.

benim ilk mesajta gösterdiğim kabloya ek bişey gerekmez demi eğer IN ise başka bişeye gerek yoktur?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
o küçük testi şimdi tv müsait olmadığı için yapamıyacağım ama en yakın zaman yapıp burdan bilgi veririm. benim fuji s2950 fotoğraf makinasının bu kablosu varmış ama sadece beyaz ve sarı kablosu var. kırmızıda zaten ses içinmiş olmasa sorun olmaz sanırım onla denerim.

benim ilk mesajta gösterdiğim kabloya ek bişey gerekmez demi eğer IN ise başka bişeye gerek yoktur?

Linkini vermiş olduğunuz çevirici kablodan başka bir şeye ihtiyacınız yok...

SARI: Video Aktarımı
Kırmızı: Ses
Beyaz: Ses

Veri iletim şekli bu şekilde... Tek Beyaz veya Tek Kırmızı kablolu olan cihazlar sesi mono olarak ilettikleri için bir renk eksik olurlar... Cihaz Kırmızı ve Beyaz kabloya sahip olduğunda ise tahmin edeceğiniz gibi Stereo destekli oluyor...

Tahminen olabilecek tek sıkıntı notebook un TV yi tanımaması olabilir, o da düşük bir ihtimaldir...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Resimlerin altında yazıyor ya in/out oldukları in kısmına tak rengine göre problem yok.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Linkini vermiş olduğunuz çevirici kablodan başka bir şeye ihtiyacınız yok...

SARI: Video Aktarımı
Kırmızı: Ses
Beyaz: Ses

Veri iletim şekli bu şekilde... Tek Beyaz veya Tek Kırmızı kablolu olan cihazlar sesi mono olarak ilettikleri için bir renk eksik olurlar... Cihaz Kırmızı ve Beyaz kabloya sahip olduğunda ise tahmin edeceğiniz gibi Stereo destekli oluyor...

Tahminen olabilecek tek sıkıntı notebook un TV yi tanımaması olabilir, o da düşük bir ihtimaldir...

iyi bilgilendirdin bizi eline koluna sağlık. inş olur sıkıntı olmaz.

Resimlerin altında yazıyor ya in/out oldukları in kısmına tak rengine göre problem yok.

ordaki resimlerdeki girişler benim tv ye ait değil. netten örnek olarak buldum onları. benim tv dekilerde bişey yazmıyor. yazmayı unutmuşlar sanırım :)

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu kablolara itibar etmeyin, vga dan rca ya dönüşüm mümkün ama böyle basit kablolar ile değil. Şunun gibi http://hdmitorca.net/wp-content/uploads/2010/10/hdmi-to-rca-converter1.jpg bir cihaza ihtiyacınız var. Bu gibi cihazlar da 100 TL den başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam fiyatları.

senin bu verdiğin hdmi to rca dönüştürücüsü işte. hdmi ya ilk mesajdada belirttiğim gibi bu dönüştürücelere ihtiyaç varmış. analog ve dijital sinyallerden dolayı farklı sinyalleri birbirine dönüştürmesi gerekiyormuş. ama vga dan rca ya dönüşüm göremedim.

glerin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senin bu verdiğin hdmi to rca dönüştürücüsü işte. hdmi ya ilk mesajdada belirttiğim gibi bu dönüştürücelere ihtiyaç varmış. analog ve dijital sinyallerden dolayı farklı sinyalleri birbirine dönüştürmesi gerekiyormuş. ama vga dan rca ya dönüşüm göremedim.

Daha önce ben de böyle birşeye ihtiyaç duymuştum. Bahsettiğin şekilde vga dan da çevrilebiliyor. Ama maliyetine deymiyordu, araştırmalarımdan aklımdan kaldığı kadarı ile. En temiz çözüm hdmi çıkışı olan bir tv almak :)

Burda http://dx.com/ultimate-2000-ax-vga-...dia-convertor-box-ntsc-pal-secam-28789?item=6 böyle birşey varmış :)

Ayrıca unutmadan ekleyeyim, görüntü kalitesi ve bu PAL-NTSC ayrımından sıkıntılı durumlar çıkabiliyormuş, bu da daha önceki araştırmalarımdan aklımda kalan bir şeydi :)

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
hadi pc den aktaramadık ama kameradanda görüntü aktaramadım. ya ben yapamadım. yada o girişler out girişi.
[MENTION=38252]HRNKC[/MENTION] senin dediğin rgb modu açma tv de yok yada onuda ben bulamadım. o kadar nettende aradım rgb modunu açmayı ama genede bulamadım :/

Bi maç zevkimiz vardı arkadaş neyse küçük ekranda idare ederiz onuda.

Teşekkür ederim herkeze..

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
hadi pc den aktaramadık ama kameradanda görüntü aktaramadım. ya ben yapamadım. yada o girişler out girişi.
@HRNKC senin dediğin rgb modu açma tv de yok yada onuda ben bulamadım. o kadar nettende aradım rgb modunu açmayı ama genede bulamadım :/

Bi maç zevkimiz vardı arkadaş neyse küçük ekranda idare ederiz onuda.

Teşekkür ederim herkeze..

Kumanda da AV yazan bir tuş vs yok mu ?

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu göstermiş olduğun kablo ses ve görüntü aktarımı içindir. hd olanları zaten girişi farklıdır..kullan bir sıkıntı çıkmaz

Karazor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gösterdiğiniz giriş renkleri kompozit (composite) rca kablo girişleridir. Bizde televizyonlar genelde video girişi olarak scart'tan hariç kompozit kullanır zaten. Sarı renkli giriş olan kompozit'in yanındaki diğer girişler de arkadaşların da bahsettiği gibi sağ (kırmızı) ve sol (beyaz) stereo ses girişleridir. Notebook'unuzu HDMI portu üzerinden televizyonunuza bağlayabilmek için HDMI'dan Kompozite Dönüştürücü (Bunun gibi: HDMI to Composite Converter) bir cihaza ihtiyacınız var.

Kompozit sinyaller bilindiği üzere bütün video verilerini tek bir RCA kablo üzerinden taşıyan analog sinyallerdir. Onun için HDMI ile gelen herhangi bir dijital video ya da ses sinyalinin kompozit (analog) sinyallerle uyumlu olması olası değildir. HDMI sinyallerinin bir başka özelliği de HDMI kullanan birçok cihazın HDCP protokolünü kullanarak ürettiği içeriği şifrelemeleridir. Bu noktada HDMI çıktısı olan cihazdan kompozit, komponent, VGA vs. sinyal elde etmek HDCP çözücü işlevi olan bir dönüştürücü (converter) olmadan imkansızdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar hortlattım amma şimdi
notebooku sen görüntü ayarlarında monütör fl. seçtinmi ??