Tv bağlantısı hakkında.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Hayırlı sabahlar arkadaşlar.

Geçenlerde elime bir tv geçti. Ve ben bilgisayarımı bu tv ye bağlamak istiyorum.

Sorum şu ;
Ekran kartımda vga , dvi ve hdmi çıkışları mevcut.
Tv nin arkasında 3 scart , yan tarafında ise rca ve s-video girişi mevcut.

1- Tv den görüntü alabilmek için nasıl bir çevirici almam lazım ?
2- Olursa ; görüntü ve sesi tek kablo üzerinden almam münkün mü acaba ?

Şimdiden teşekkürler ...

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ben vga kablosuyla tvye bağladım görüntü güzel ama ses bilgisayardan çıkyor tvden çıkmıyor.s-video ile denedim görüntü siyah beyaz.çıkıyor sana tavsiyem vga kablo ile bağlaman

phazedllon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
E direk öyle satılan kablolar var onlardan al
vga to scart

tusanmudi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çevirici şart sana,, vga-hdmi-dvi içinden görüntü ve sesi aynı anda taşıyabilceğin sadece HDMI var! digerlerinde ses+goruntu tasıyamazsın, bazı dvi cıkıslarında desteklıyor sanırım ama hepsınde degıl!

çeviricide dogal olarak vga>scart yapacaktır buyuk ıhtımal veya en kotu vga>s-video yapar!

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben vga kablosuyla tvye bağladım görüntü güzel ama ses bilgisayardan çıkyor tvden çıkmıyor.s-video ile denedim görüntü siyah beyaz.çıkıyor sana tavsiyem vga kablo ile bağlaman

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni...346+VGA+TO+S-ViDEO+CEViRiCi+Aparatlar-Kartlar

Sanırım bu işimi görecek .

Teşekkürler.

Rise sanada teşekkürler. Kaynak sağlam :)

E direk öyle satılan kablolar var onlardan al
vga to scart

Bugün Izmir ' de Çankaya ' ya uğrarsam alıcam .
Teşekkürler.

bir çevirici şart sana,, vga-hdmi-dvi içinden görüntü ve sesi aynı anda taşıyabilceğin sadece HDMI var! digerlerinde ses+goruntu tasıyamazsın, bazı dvi cıkıslarında desteklıyor sanırım ama hepsınde degıl!

çeviricide dogal olarak vga>scart yapacaktır buyuk ıhtımal veya en kotu vga>s-video yapar!

HDMI dan ses ve görüntüyü alabildim , arkadaşın plazmasında.
Dediğin gibi sadece hdmi da ses ve görüntü oluyor sadece.
Sesi de speaker çıkışından alırsam bir sorun kalmıyıcak sanırım :)

Teşekkürler.

http://urun.gittigidiyor.com/Vga-3-Rca-To-Hdmi-Kablo-Altin-Kaplama-koodmax_W0QQidZZ22251933#aciklama

http://www.alibaba.com/product-gs/230013917/HDMI_HDTV_to_VGA_3_RCA.html

http://www.amazon.com/CablesToBuy-Component-Video-Stereo-Audio/dp/B00241REZM

Edit: Bunlardan birini alırsam sanırım görüntü ve ses tek kablodan olucak . hdmi - 5 rca

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ucuz bir yol istiyorsan:

S-video kablosu ile görüntüyü TV ye aktarabilirsin. Ses olayına gelince :) burada çakallık yapıp
Bir ucu stereo giriş diğer ucu genelde kırmızı ve beyaz olan iki parçalı yine erkek girişlerden oluşan bir kablo var piyada 3-5 tl ye

bu stereo girişi bilgisayarın kulaklık yada line out çıkışına bağla diğer iki ucu TV deki biri kırmızı biri beyaz olan ses girişlerine bağla.

VGA converter vs. çok pahalı bu yöntem en fazla 10TL :)

Kolay gelsin.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kablo kalitesi ve televizyon görüntü kalitesinde çok önemli. şahsen s-video ile 37 ekran beko tv de yaptığım denemede pek hoş sonuçlar almadım.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ucuz bir yol istiyorsan:

S-video kablosu ile görüntüyü TV ye aktarabilirsin. Ses olayına gelince :) burada çakallık yapıp
Bir ucu stereo giriş diğer ucu genelde kırmızı ve beyaz olan iki parçalı yine erkek girişlerden oluşan bir kablo var piyada 3-5 tl ye

bu stereo girişi bilgisayarın kulaklık yada line out çıkışına bağla diğer iki ucu TV deki biri kırmızı biri beyaz olan ses girişlerine bağla.

VGA converter vs. çok pahalı bu yöntem en fazla 10TL :)

Kolay gelsin.

Sağol . O çakallığı önceden yaptım . O kablodan mevcut şu anda elimde . :)

kablo kalitesi ve televizyon görüntü kalitesinde çok önemli. şahsen s-video ile 37 ekran beko tv de yaptığım denemede pek hoş sonuçlar almadım.

Zaten hdmi dışındaki bağlantılarda bir performans beklemiyoruz.
S-video yla kendi denemelerimde önceden bende iyi sonuçlar almadım.
(Nette gezmek pc yi kullnmak vs. Ama film izlerken çok iyi bir görüntü veriyordu . Media Player da , Jetaudio vs. )

Sanada teşekkür ediyorum .

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
TV lerde iyi sonuç alınamamasının nedeni eğer elinizde normal (CRT - tüplü) TV varsa bu TV nin çözünürlüğünün sizin PC çözünürlüğünüzden düşük olmasından kaynaklanıyor.

Normal TVlerde nokta piksel sayısı az olduğu için siz PC den çözünürlüğü 640x480 civarı bile ayarlasınız çok iyi bir sonuç alamayacaksınız.

Eee burada önemli olan eldeki ile yetinmek yada gidip iyi bir LCD almak :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
haberimiz oldugu ii oldu bn baglana bilinecegi konsunda şüpheliydim