Laptop da 1-2 saat oyun sonrası takılmalar normal mi?

Poker1223

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhabalar bende Monster a5 v11.1 laptop mevcut,alalı nerdeyse 2 yıl olacak. Bugün Realm royale custom oynuyordum tüm ayarlar en düşük de 1. oyun güzel 2. oyunda hafif takılmalar başladı 3. oyunda da artık 10-20 fps düşüp çıkmaya başladı 60 dan 40 a direk inip yükseliyordu haliyle takılmalar,kasmalar da oluşuyordu. Geforce experience den baktım tüm ayarları en yüksek de kaldırıyor,ama bende en düşük de olmasına rağmen bu kasma normal mi?

Laptop daki aynı özellikler Pc de olsaydı bu sorunu yaşar mıydım? Yoksa Pc deki alan geniş olduğundan fanların çalışma alanı ve ısınma az olacağından sıkıntı olmaz mıydı?
Başka oyunlarda da bu problem geçerli Fortnite,Apex gibi belli bir süre oynadığım zaman kasmalar,takılmalar başlıyor

Oyun modu kapalı,Windows son sürüm,Driverlar güncel,Laptop maksimum performans da ve prize takılı,Nvidia denetim masasından da bazı ayarlar yaptım %60-70 i kapalı gibi gibi.

Eğer bu durum hem laptop da hem Pc de normal değilse sıkıntının neyde olduğunu nasıl anlayabilirim,ölçebilirim. Sıcaklık değerlerine bakacaksam hangi program ve hangi değere bakmam gerekiyor?

safex

Asistan
Reaksiyon puanı
229
İşlemci macun değişmeli. İçeriği okumadım başlık direkt sorunu belli ediyor.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bilgisayarını ne kadardır kullanıyosun?

Ahmet Emre Toraman

Profesör
Reaksiyon puanı
391
Hocam aşağıdakileri deneyebilirsiniz:
1) Monster'ın driver sitesine girerek bilgisayarınız için son güncel driverları indirebilirsiniz.
2) Bu olmazsa temiz kurulum yapabilirsiniz.
3) BİOS güncellemesi yapabilirsiniz.
4) Eğer bunlar da fayda etmezse bilgisayarınız yüksek sıcaklıktan dolayı kasmaya başlıyordur. Bu sorun da bilgisayarın fan çıkış yerlerinde toz birikmesinden dolayı olabilir ya da termal macun kurumuş olabilir.

dreameagles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Donma sorunu genel olarak ısınmadan kaynaklı olabiliyor. Fanları ve macunlarınızı yenilemenizi öneririm. Olmazsa mesaj atabilirsiniz.