Lan driver ve Donanım profili

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhabalar,

Xp yüklü bir laptopum var, Realtek lan driver'ını yüklüyorum ancak her bilgisayarı yeniden başlattığımda driver siliniyor ve tekrar dan yüklemek zorunda kalıyorum.

Nasıl çözebilirim?

Birde Pc başlarken siyah ekranda işletim sistemi seçmemi söylüyor 2 side Xp Pro.

1.sini seçtiğimde işletim sistemi açılıyor, 2.sini seçtiğimde Xp kur'a geçiyor.

Nasıl halledebilirim ?

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Merhabalar,

Xp yüklü bir laptopum var, Realtek lan driver'ını yüklüyorum ancak her bilgisayarı yeniden başlattığımda driver siliniyor ve tekrar dan yüklemek zorunda kalıyorum.

Nasıl çözebilirim?

Birde Pc başlarken siyah ekranda işletim sistemi seçmemi söylüyor 2 side Xp Pro.

1.sini seçtiğimde işletim sistemi açılıyor, 2.sini seçtiğimde Xp kur'a geçiyor.

Nasıl halledebilirim ?

Büyük ihtimalle iki defa XP kurmaya çalışmışsınız, biri başarılı olmuş diğeri ise yarım kalmış . Size önerim, bilgisayarınızdaki önemli bilgileri yedekleyip harddisk e format atın ve işletim sistemini yeniden kurun. Bu sorununuza en iyi çözüm olacaktır.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Çok teşekkürler,

Peki driver sorununu nasıl çözebilirim ?

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Çok teşekkürler,

Peki driver sorununu nasıl çözebilirim ?
Normal şartlarda böyle bir problem yaşamamanız gerek. XP yi yeniden kurmayı denediniz mi?. Çünkü iki farklı XP sürümü olduğundan bahsetmiştiniz.
Eğer kurulumu tamamladıysanız, üreticinin kendi sitesinden ojinal sürtücüleri yükleyin. Başka yerlerden sürücü indirip kurmaya çalışmayın.

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Muhtemelen bir virüs kaynaklı olabilir ya da bad sector var ise driver o bölümde olabilir. Bu nedenle format atarken harddiskinizi tamamen silip tekrar bölümlendirin ve biçimlendirirken hızlı yapmayın normal yapın. Sonrasında problem kalmayacaktır.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Muhtemelen bir virüs kaynaklı olabilir ya da bad sector var ise driver o bölümde olabilir. Bu nedenle format atarken harddiskinizi tamamen silip tekrar bölümlendirin ve biçimlendirirken hızlı yapmayın normal yapın. Sonrasında problem kalmayacaktır.

Bende de aynı sorun olmuştu. HDD'yi komple silip yeniden bölümlendirdim. Sorun düzeldi. Format yetmedi tek başına. Gitti herşey malesef :(