WebCam Driver Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tudRoY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim sorunum şöyle birşey, Şimdi eskiden webcam kurulumunda sıradan bildiğimiz cd yi takar yüklerdim güzel güzel çalışırdı. Ama son kurduğum xp den sonra nedense usb değiştirdiimde veya her formattan sonra driver sanki hiç yüklenmemiş gibi davranıyor bilgisayar. ve yüklemek istediğimde de windows xp sp2 cd sini tak diyor. ksuser.dll yi istiyor. Yahu port değiştirdiğimde siliniyor mu bu ksuser.dll de her seferinde istiyor?

Bakın bir resim de koyayım durum şöyle;

usbjv2.png

Kullandığım işletim sistemi Windows XP Professional SP2 entegreli, herhangi bir optimizasyon yapılmamış hali ile. Hani tiny xp tarzı değil orjinal xp ye sp2 entegre edilmiş saf bir işletim sistemi.

Bu olay sadece webcam de değil bluetooth taktığımda da başıma aynıları geliyor, driver istemiyor ama sp2 cd si istiyor ne iş anlamadım..

Not: Xp cdsini tak kurulur gibi öneriler istemiyorum. Bu sorunun sebebini bilmek istiyorum.

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Cd yi taktın bu hatayı verdiyse ya CD içinde elinle göstericeksin yada Windows klasörünün içinde System32 yada drive klasörlerine bakacaksın. bunlardan birinde mutlaka vardır.

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir sefere mahsus o dll dosyasını elle sisteme göstereceksin yani o dll dosyasını cd içerisinde bulup tamam mı tıklayacaksın daha da istememesi lazım wesselam otomatik yükletme manuel yap işlemini

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Aslında olmaması gereken bir durum. O şekilde çözümlenebilmesine rağmen. Ayrıca sp3 ü yüklemenizi şiddetle öneriyorum.