Kendimi Nasıl durdurabilirim

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Yeni Uğraşlar Buldum ,Ders Çalışmak Çiçek Yetiştirmek Kitap Okumak vb, bugunden itibaren.Ve Müstehcen siteleri bu gunden itibaren engelledim masturbasyon illetinden nasıl kurtulabilirim Ne yapmaya kalksam aklıma kötü şeyler geliyor bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim

Dâhiler Dehası

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Dostum yaşın genç belli ki. Kanın kaynıyor bu yaşlarda tabii ki o yüzden durumun normal. Harvard Üniversitesi, yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu, ayda 21 kez (haftada 6) yapılan mb.'nin erkeklerde prostat kanserinin gelişmesi olasılığını 3/1 oranında azalttığını açıkladı. Bu sınırı geçmeden, ölçülü biçimde bunu yapabilirsin.

Bağımlılık boyutuna geçmemek için, sana onu hatırlatacak, seni tetikleyecek imgeleri düşünmekten uzak duracağın başka hobiler bul ki zaten sen birkaç örnek vermişsin. Otokontrol zamanlarında seni tahrik etmeyecek, libidonu düşürecek işlerle meşgul ol. Yerine göre bu da bir ihtiyaçtır; hiç olmazsa da olmaz ama unutma ki her şeyin fazlası da zarardır.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Yeni Uğraşlar Buldum ,Ders Çalışmak Çiçek Yetiştirmek Kitap Okumak vb, bugunden itibaren.Ve Müstehcen siteleri bu gunden itibaren engelledim masturbasyon illetinden nasıl kurtulabilirim Ne yapmaya kalksam aklıma kötü şeyler geliyor bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim
Müstehcen sitelere girmek beyin açısından zararlı onu bırakman lazım fakat aynı şeyi mastürbasyon için söyleyemem onun yapılması gerekiyor.Ancak şöyle bir kural var abartmadan ve doğru şekilde yapılmalı yani gerçek ilişkiyi taklit edecek şekilde olmalı.Daha detaylı bilgi için youtube girip berk karataş yaz o uzman doktor bu konuda detaylı videoları var izlemeni tavsiye ederim?