Karnım aç!

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Bu tür olaylarla karşılaştığım için bunu paylaşmak istedim.

Bugün faturaları ödemek için Taksimdeydim.Hava karla karışık yağmurlu olduğu için hızlı adımlarla ilerliyordum fakat 20li yaşlarında iyi giyinimli biri -abi kusura bakma diye çevirdi beni :wassat:Evet dedim söyle, oda başladı anlatmaya:
-İstanbulda tanıdığım yok, param bitti, karnım aç bi yardım edermisin?
Dedim üstümde fatura parası haricinde kuruş para yok, oda birşeyler evelemeye başladı ve ben tekrarladım, -fatura parası haricinde üstümde kuruş para yok!Oda 1-2 liradamı yok dedi.Evet dedim yok.Zaten bunları söylerken gözlerini görmeliydiniz.Aslında sorulması gereken birçok soruyu sormadım, keşke sorsaydım dedim hava çok soğuktu ve yetişmem gereken yerler vardı.Uzun lafın kısası bu tür olaylara kesinlikle inanmam.Hayatta para vermem.Eğer söyledikleri gerçekse Allah yardımcısı olsun.Yalansa söyleyecek söz yok.Amma velakin ben bu tipleri çok gördüm.Lütfen sizde bu tür kişilere para filan vermeyin.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Evet bu işleri yapan çok yüzsüz gördüm ama eğer gerçekse Yapan için çok kötü bişi Eğer gerçekten aç açıkta kalan varsa allah yardımcıları olsun ama bu işi meslek haline getirmiş insanların allah belasını versin onlar yüzünden diğer ihtiyacı olan insanlarıda göremiyoruz..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Taksim'de çok var onlardan. Çoğunun doğru şeyler söylediğini sanmıyorum. Aralarında tabiki gerçekten yardıma muhtaç insanlar vardır belki ama nereden bilebilirizki?

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aynı şekil beni çevirdiler mecidiyeköyde :) 17 Yaşındayım 35 yaşlarında adam genç bakarmısın? dedi efendim dedim aynı sözleri söyledi üstümde para yok varsa üstünde bi yardım et dedi tipe baksan adam mecidiyeköyde giyinişi düzgün saçı sakalı yok ama para istiyo yok abi dedim eveledi geveledi gitti ş*refsiz :\

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Biri de bana Kayseri'de öyle dedi açım dedi, bende gel dürüm ısmarlayayım sana karnını doyurayım dedim yok para ver dedi, oldu canım başka isteğin? uzanayım istersen şuraya çıplak dedim...yani insanların acıma yönünü kullanarak birşeyler yapmaya çalışanlara sinir oluyorum, hele dilenenlere tüm gıcığım.

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
taksim demen yetti yaf :D
genel olarak söylemek gerekirse..
parayi asla vermem karnim ac diyorsa simit, dürüm..vs vs
bisi alip eline verirdim !yada yok kardesim dicen :)

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abim böyle biriyle karşılaşmıştı. Açım demiş abim seni lokantaya götüreyim demiş yok demiş lafı çevirmiş "yol param yok" demiş. Abim de "gel seni bir yardım derneğine götüreyim onlar seni gideceğin yere gönderirler" demiş.
Adam "aman sen de hepi topu bi kaç kuruş istedik o kadar konuştun" deyip gitmiş.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Abim böyle biriyle karşılaşmıştı. Açım demiş abim seni lokantaya götüreyim demiş yok demiş lafı çevirmiş "yol param yok" demiş. Abim de "gel seni bir yardım derneğine götüreyim onlar seni gideceğin yere gönderirler" demiş.
Adam "aman sen de hepi topu bi kaç kuruş istedik o kadar konuştun" deyip gitmiş.
Böylelerini odunla dövmek lazım

resimadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende ankaradayım her hafta aynı sozleri soyleyen biri çıkıyor karşıma tersleyip yoluma devam ediyorum alışığım bu duruma haberlerde izlemişsinizdir dilencilerin üzerinden nekadar para çıktığını arada belki samimi olanlarda olabilir ama kurunun yanında yaşda yanar diyorum

istanbultelekom

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yüzsüz herif Butip insanların yüzüne Gerçek ihdiyaç sahiplarine bile Yardım yapamıyoruz :(

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
Artık kimseye güvenemiyorki insan kim aç kim tok ?

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bunlar yüzünden içimdeki merhame thissi eridi de sürrealist tepkiler hisler kabarmaya başladı. eğer bir yerde amir falan olayım bu fırsatı vermesinler bana sürrelaistliğin alasını gösteririm var ya bu tiplere.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben Bursa'da lisedeyken bi adam çıkmıştı yine orta yaşlı bişe.
aynı şeyler tabii. ben de daha lise 1'deyim ve yatılı okuldayım.
yani harçlık durumunu tahmin edebilirsiniz. -ki evden para almıyordum hep burslarla geçiniyordum.

neyse acıdım verdim adama karnını doyuracağı kadar para (ben o kadarla doyuruyordum)
sonra Bim'e girdim. çıkışta adam dedi işte biraz daha para ver birkaç arkadaşım daha var filan. o zaman anladım yaptığım hatayı.