kutadgu bilig
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki alıntıyı ekşisözlükte haber okurken buldum. Benim de gördüğüm çarpıklıkları anlatan bu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Siz ne dersiniz bu yazıya fikirlerinizi merak ediyorum...
12 Mart Muhturası ve 12 Eylül Darbesi'nin arkasındaki güçleri görmeyenlerin ve our boys have done it (bizim çocuklar işi becerdi) söyleminden habersiz olanların, ordunun düzenlediğini iddia ettikleri Cumhuriyet Mitingleri'nde darbeye hayır sloganı atmakla aynı kefeye koydukları eylemdir. Zira burada sorulması gereken o kadar çok soru ve alınacak o kadar çok cevap var ki... 1980'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kendi maşası yaparak, 1980 askeri darbesinden sonra bıyık altından gülen abd'dir. 3 Kasım 2002 yerel seçimleriyle iş başına getirdiği maşa hükümetiyle, istediği gibi at koşturan yine ABD'dir. Türk Silahlı Kuvvetleri 12 mart ve 12 eylülde nasıl kullanıldıysa ve içinde abd ile işbirliği yapan paşalar olduysa, bugün de aynı şekilde hükümet aynı durumdadır. ABD bugün Türkiye'de kendi işbirlikçi iktidarını başa getirmiş, elbette onun ayakta kalmasını istiyor. Bunu sağlamak için başvurduğu önemli yollardan biri de, 1980'de darbe yaptırttığı orduyu bugün kötülemek ve demokrasi masallarıyla Büyük Ortadoğu Projesi'nin kendi çıkarları doğrultusunda devam etmesini sağlamak. Geçmişte orduyu kullanan abd bugün hükümeti kullanıyor. Hem geçmişe hem de bugüne bakarsanız, özellikle 1960'tan sonra Türkiye siyasi tarihinde cerayan etmiş hemen hemen her olayın, yasal veya illegal olsun ABD'ye yaradığını görebilmekteyiz. Askeri darbe illegal bir hamledir. ABD'ye yaramıştır. AKP'nin iktidara getirilmesi illegal değildir, ama yine ABD'ye yaramıştır. Zira burada 2.Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru hayatını kaybeden ABD'nin 32.başkanı Franklin Roosevelt'in şu sözünü hatırlatayım: "siyasette hiçbir şey durup dururken olmaz. Eğer bir şey oluyorsa, emin olabilirsiniz ki bu, o şekilde planlandığı için oluyordur"
Yukarıda söylemek istediğim, emperyalizm kendi stratejilerini gerçekleştirmek için, taktik olarak bir devletin zaman zaman ordusunu, zaman zaman o ülkedeki etnisiteyi, zaman zaman da başındaki hükümeti kullanır. Dikkat ederseniz bu üç faktör Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri sürekli emperyalistlerin maşası olmuştur.
Emperyalizm bugün türkiye'de din ile, hükmetmek istediği hükümeti iktidara getirmiş ve yine din ile o ülkenin vatandaşlarını o hükümete bağlamıştır. bunu başardıktan sonra zaten her şey çok kolay oluyor. O yüzden kitleler meydanlarda kahrolsun abd diye bağırıyor sonra gidip oyunu AKP'ye veriyor. alın size Ilımlı İslam.