abdullahggoktas
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
Merhaba arkadaşlar,
2025’in ortasına geldik ve artık kablosuz kulaklık piyasası iyice genişledi. Fakat yeni modellerle birlikte kafalar da karışıyor.
Özellikle ANC (aktif gürültü engelleme) teknolojisi neredeyse her cihazda var ama bazılarında bu özellik neredeyse göstermelik. Bazılarında ise ses kalitesinden ödün veriliyor gibi hissediyorum.
Sizce bir kablosuz kulaklık alırken öncelik ANC mi, mikrofon mu, yoksa ses kalitesi mi olmalı?
Özellikle üç konuda kararsız kaldım:
ANC (Gürültü Engelleme): Gerçekten işe yarayan modeller ile göstermelik olanlar arasında büyük fark var. Günlük hayatta işe yarıyor mu, yoksa sadece uçak/yolculukta mı fark ediliyor?
Mikrofon Kalitesi: Görüşmelerde karşı tarafın beni net duyması önemli. Bazı kulaklıklar sesimi çok boğuk ya da uzaktan gibi iletiyor.
Ses Kalitesi: Tizler net mi, baslar dengeli mi? Özellikle Spotify, YouTube ve bazen de yüksek kaliteli müzik dinliyorum.
Peki sizce kablosuz kulaklık alırken bu üç özellikten hangisi daha öncelikli olmalı?
Siz bu üç başlık arasında nasıl bir öncelik sıralaması yapıyorsunuz?
Kullanıcı deneyimlerinize göre marka/model önerilerinizi de görmek isterim
Teşekkürler şimdiden!
2025’in ortasına geldik ve artık kablosuz kulaklık piyasası iyice genişledi. Fakat yeni modellerle birlikte kafalar da karışıyor.
Özellikle ANC (aktif gürültü engelleme) teknolojisi neredeyse her cihazda var ama bazılarında bu özellik neredeyse göstermelik. Bazılarında ise ses kalitesinden ödün veriliyor gibi hissediyorum.
Sizce bir kablosuz kulaklık alırken öncelik ANC mi, mikrofon mu, yoksa ses kalitesi mi olmalı?
- Müzik dinleme ve video izleme öncelikli benim için.
- Oyun oynarken gecikme de önemli.
- Fiyat/performans dengesini gözetiyorum.
Özellikle üç konuda kararsız kaldım:

Peki sizce kablosuz kulaklık alırken bu üç özellikten hangisi daha öncelikli olmalı?
Siz bu üç başlık arasında nasıl bir öncelik sıralaması yapıyorsunuz?
Kullanıcı deneyimlerinize göre marka/model önerilerinizi de görmek isterim

Teşekkürler şimdiden!
Son düzenleme: