İsrail'in yardım teklifine Ankara'dan ret

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye'ye yardım taleplerinin Ankara tarafından geri çevrildiğini söyledi.
israil-bayragi.jpg

Televizyon kanalı Channel 2'ye konuşan Barak, "Türklerin yardımımızı istemediği yönünde bir izlenime sahibim" dedi.

Barak şöyle devam etti, "Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa ya da konuyu yeniden gözden geçirirlerse; biz teklifimizi yaptık ve yardım için hazır durumdayız" dedi. Haaretz gazetesinin daha önceki haberine göre, Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istemişti.

Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” demişti.

YARDIM MESAJI YAĞIYOR
İsrail Jeofizik Enstitüsü ise Doğu Anadolu depreminin başkent Tel Aviv'deki yüksek bölgelerde de hissedildiğini belirtti. İsrail’in haricinde Yunanistan, Azerbaycan, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan ve İsviçre’den de yardım teklifi geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığı ve yardımda bulunabileceklerini söylediği bildirildi.

Kaynak: http://haber.mynet.com/israilin-yardim-teklifine-ankaradan-ret-598510-dunya/

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Biz manyağız, ırkçılığı bir kenara bırakıp kendi sorunlarımızı çözemiyoruz.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Azerbaycandan 150 kişilik kurtarma ekibi ve çadır ve battaniye taşıyan iki uçak Vana gelmiş durumda. biz bize yeteriz israil gibi katillerin yardımına ihtiyacımız yok..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
pkk'yı desteklemesinler yeter başka iyilik istemez

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Azeri Türkü kardeşlerimiz yardım eder bize, sizin gibi bebek katillerinin yardımına ihtiyacımız yok.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Galiba Azerbaycan'a bir ayrıcalık tanınmış... Şu anda Türkiye dünyadan bir yardım talebinde bulunmadı. Gelen yardım önerilerine de şu an için ihtiyaç olmadığı için olumlu cevap verilmedi... Sadece İsrail değil Almanya Yunanistan ABD ve bir kaç ülke daha yardım teklif etti Türkiye kabul etmedi...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Azeri Türkü kardeşlerimiz yardım eder bize, sizin gibi bebek katillerinin yardımına ihtiyacımız yok.

Azeri bir arkadaşa Türkiye olarak biz sizi kardeş olarak görüyoruz dediğimde, çok fena bozmuştu beni. Şöyleki;

"daha kardeşliği tanımlarken bile yanlış konuşuyorsun, sorun da burdan çıkıyor zaten. biz siz yok sadece biz var" dedi.

Reaksiyon puanı
2,148
Budur be, yardıma ihtiyacımız yok çok şükür devlet kendine yetecek kadar güçlü durumda.

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7

Azeri kardeşlerimiz yardım ediyor doğru sağolsunlar, şimdi bu konuda bile siyaset olsun istemem ama söz konusu doğalgaz ya da petrol boru hatları olunca kimse kardeş falan olmaz.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Her işte bir hayır var sanırım. Hiç bir şeyin sebepsiz olmadığını düşünürdüm, artık bundan eminim. Milletin birlikteliği arttı. Buna da şükür diyelim. Allah daha büyük musibetlerden korusun bizleri.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Yardımın dini, millleti olmaz! Orda molozların altında kalan adamı düşünün. Siz o en kazın altında kalsanız ne düşünürdünüz merak ediyorum. Boş gurur ordaki insanımızın hayatını geri getirmiyor malesef. Böyle durumlarda da hem yardım alacağız hem de yardım edeciğiz. Bu insanı bir haldir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Azeri kardeşlerimiz yardım ediyor doğru sağolsunlar, şimdi bu konuda bile siyaset olsun istemem ama söz konusu doğalgaz ya da petrol boru hatları olunca kimse kardeş falan olmaz.
Şimdi sırası mı Allah aşkına bunun :) Azerbaycan işgal edilirken Türkiye, Ermenistan'ın tepesine niye binmedi demezler mi o zaman? Zor zamanımızda kardeşlerimiz sağolsun yardımcı oluyor, saygısızlık yapmayalım.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yardımı iyiki kabul etmemişler.Yahudiden dost olmaz.
Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz.
Çok şükür TÜRKİYE artık 99 daki TÜRKİYE değil.
Biz bize yeteriz.

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yardımın dini, millleti olmaz! Orda molozların altında kalan adamı düşünün. Siz o en kazın altında kalsanız ne düşünürdünüz merak ediyorum. Boş gurur ordaki insanımızın hayatını geri getirmiyor malesef. Böyle durumlarda da hem yardım alacağız hem de yardım edeciğiz. Bu insanı bir haldir.
Adamların derdi yardım değil emin ol, adamlar gövde gösterisi yapıyor.Ayrıca neden yardım alacakmışız Türkiye'nin altından rahatlıkla kalkabileceği bi durum, TSK ve Kızılay sağolsun.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yahudi ırkına daha doğrusu israil devletine borçlu kalacağımız bir durum yok. bizim halkımız yardım için gereken desteği sağlayabiliyor.

Qzey

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuyu alevlendirmek istemem ama kendi düşünlerimi belirteyim; tabii ki katılmayabilirsiniz;

Türkiye'nin mevcut durumunda, kimseden ekonomik veya lojistik destek almaya ihtiyacı yoktur. 99 depreminden sonra değişen iktidar ile yaklaşık 10 yıldır deprem vergisi toplanmaktadır. Şuan nerede olduğu bilinmesede, hala toplanmaktadır. Bütün arayan ülkeler adları gibi biliyorlar ki Türkiye'nin ekonomik, askeri ve lojistik her türlü desteği sağlayabilecek güçtedir. Bazıları hariç tamamen sözde aradık olsun ve Türkiye üzerine kuracakları stratejilerini daha rahat kurabilsinler diye. Biz duygusal bir milletiz bu nedenle zaman zaman duygularımız mantığımızın önüne geçerek hatalar yapabiliyoruz. Olay çok taze olduğundan detaylandırarak ortamı germek istemiyorum.

Şehitlerimiz konusunda özetle söylemek istediklerim; "Sen 7/8 ay yarım yamalak eğitim verdiğin ve hayatında silah görmemiş 20 yaşındaki çocukları dağa gönderirsen sonucun bu olacağı çok belli. Karşısındakiler 10 yıldan fazla süredir dağ'da o şartlarda yaşamış ve bir çok çatışmaya girmiş teröristlerdir. Normal olarak bu kayıplar oluşacaktır. Profesyonel donanma yapısına giderek, askerliğin meslek haline dönüştürülmesi gerekli yada geçici askerlik görevini yapan kişileri böyle kritik mevzilerde öne sürmemek gerek. Sonra çıkıp televizyonlarda timsah göz yaşları döken siyasileri gördükçe tek yapmak istediğim yüzlerine tükürmek oluyor."

Saygılar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Depremde dış yardımlarının sırrı

spacer.gif

14171346.jpg

Van depreminde enkaz altında kalanlar için sadece Türkiye değil, dünya seferber oldu.

spacer.gif

Ankara'ya, daha depremin ilk saatlerinden itibaren yurtdışından yardım önerileri yağmaya başladı.

İsrail, ABD, Almanya, Yunanistan, Polonya ilk arayan ülkelerdendi. Hatta, Türkiye'nin diplomatik ilişkisi olmayan Ermenistan'ın Cumhurbaşkanı Sarkisyan bile, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e acil bir mesaj göndererek, yardım önerdi.

Dışişleri Bakanlığı, ulaşan, istisnasız tüm yardım önerilerini "teşekkür ederek not etti", ancak "şu an için ihtiyaç olmadığını bildirdi.

Ancak buna rağmen, Van depremi için iki ülkeden, Azerbaycan ve Pakistan'dan destek geldi.

Peki neden ABD'sinden, İsrail'ine, Yunanistan'a kadar tüm ülkelerin yardım teklifleri an itibarıyla geri çevrilirken, Pakistan ve Azerbaycan "istisna" oldu.

Bunu Dışişleri yetkililerine sordum. Yanıt ilginçti:
"Pakistan ve Azerbaycan, hiç sormadan gönderdiler yardımları. Bize yardımın hazır olduğu ve yola çıktığı bildirildi. Yola çıkan yardımı almamak olmazdı..."
http://a
KAYNAK

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Pakistan ve Azerbaycan 2 kardeş ülke,onların yardımlarını geri çevirmek olmazdı gerçekten.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Dünya ya şirin görünecekler güya. İstemezük Katillerin yardımını

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Şimdi sırası mı Allah aşkına bunun :) Azerbaycan işgal edilirken Türkiye, Ermenistan'ın tepesine niye binmedi demezler mi o zaman? Zor zamanımızda kardeşlerimiz sağolsun yardımcı oluyor, saygısızlık yapmayalım.

Yaptığım saygısızlık değil, ben de tam da aynı şeyden bahsediyorum evet insani bir durum söz konusu ,buna hiç şüphe yok. Demek ki bizim çıkarlarımızda onu gerektiriyordu o günlerde ben bu durumdan şikayet etmiyorum devletlerin çıkarları vardır dikkat çekmek istediğim buydu , tabii illaki tersten anlayanlar olacaktır.

O zaman yahudi devleti İsrail neden ilk yardım teklifinde bulunanlar arasında , tamamen iyi niyetle yardım teklif eden ülkeler yok mu elbette var ama ayrımı yapabilmek de önemli , ben bu ince çizginin varlığını görmek için yazdım bir önceki mesajımı,anlayamayanlar elbette olacak.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
israilin çıkarı olacak çünkü ileride bu durumdan

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Somali'deki açlığı sefaleti önlemede en çok pay Türkiye'nindir.Başka milletleri dahi kurtarma gücüne sahibiz.Kendi vatandaşımızamı yardım edemicez.

KAFİRLERİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOK.Gerektiği zaman biz onlara yardım elimizi uzatırız ama onların uzattığı eli tutmayız biz.

kafadar41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
israil şilideki depremzedelere de medikal yardım ile gitmişti ama sonradan şililerin organlarıyla döndü.

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
israilden dost olmaz o kadar!!! keşke bunu daha önce anlayabilseydik...

nlajskdnşadnal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yunanistanın bu durumda bile yardım gönderme isteği hepsinden önemli bence