Işlemcimi değiştirmek istiyorum genel olarak yeni gelişmiş oyunlari oynamak için

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcimideğiştirmek istiyorum genel olarak yeni gelişmiş oyunlarıoynamak için acaba nasıl hangi marka ve teknik özelliklere sahipbir işlemci almam gerrekir şu an intel pentum insede var pekverimli değil ..hangi işlemciyi seçmeliyim oyun için??

:hammer::hammer: :confused1:

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ya boşuna ugraşma bence işlemci değiştirmek çok saçma bişey bana ram de ekran kartı de ama işlemci deme . İşlemci pahalı . ben onun yerine yeni bi bilgisayar alırım daha iyi . senin gibi düşünen milyonda 1 insna wardır kardeşim. bence yeni bilgisayar al . işlemci fiyatlarını benden duymak istemezssin

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sadece işlemci ile olmaz,sistemin iyi değil eskiyse bütçeni söyle yeni sistem toplayalım.

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işlem ci fiyatlarına baktım intel çok pahalı.. amd ona göre ucuz ama sanırım Ana kartım amd işlemcileri desteklemi yo ...... bazıları sadece oyun için alacaksan AMD diyo ucuz diyo ama ana kartım desteklıyor mu bilmiyorum .. BÜTçeye gelince tam bell değil şu an araştırıyorum sizce ne yapmalıyım ?

bu arad oyun . prorram çalıştırırken işlemci tavan yapıyo ama ram yarıda rem ucuz sorun dağil ama işlemci kafamı karıştırıyo..

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ram Normalde durumda fullenmez zatn mesela benım 6gb ram var 2 sini anca kullanıo oyun oynarken yükelıyor sadece valla karar senin ekran kartın neydi

Mr.ßahadır®

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bütcen yeterse İ5-İ7 derim biraz pahalılar ama yapacak birşey yok :)

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EKRAN KARTIM SAPHIRE ,ATİamdHD5450 512 MB(HARİCİ 1 GB TE ÇIKIYO)64bit ve bazı yeni oyun yukledim nfs RUN...deusexze gibi falan ama kasıyo işlemci tavan yapıyo bunları çalştırırken sizce işlemcimi değiştrmm grekyo yoksa ekrn kartını mı..GENELDE yrni nesil oynları oynamak için değişiklik yapmak istiyorun PCmde şu an ki işlemcim=CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz, 2933 MHz .. sizce ne yapmalıyım yardımınız için teşekkrler ..

i3 son sürümünü alsam ekrankartı 128 bit 1 gbt olsa ram 4 gb.. tüm yeni oyunları rahat oynarmıyım acaba

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
AMD al işlemci alacaksan, çünkü amd işlemciler uygun oluyor.

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk bende öyle düşün düm fakat anan kartım sade intel soket yapısını daetekliyo sanırım ve şu an da intel var zaten AMD oyun ve fiyat bakımından bana çok uygun amam ankart dasteklıyomu bılmıyorum/_

ne tür işlemcileri desteklediğini nasıl öğrene bilirim*

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence sen yeni sistem kur o halde.benden sana tavsiye olarak kurduğum sistem bu: (hem uygun hem güçlü sayılır.)
işlemci: AMD Phenom II X4 955 (fiyat 200tl)
anakart: Zotac 760GMAT-A-E (fiyat 100tl)
ram: kingston 4GB 1333 mhz ddr3 kvr1333d3n9-4g (fiyat 50tl)
harddisk: seagate barracuda green 1tb st1000dm003 (fiyat 170 tl)
ekran kartı: sapphire hd 5570 1024mb 1167-02-20r (fiyat 100 tl)
kasayı falan şu an bulamam, yarın sabah kalkmam gerekiyor saat olmuş 1 :D [MENTION=264936]Webkurum[/MENTION] bu işlerden iyi anlıyormuşsun forumda okuduklarıma göre :D sistem uyumlu mudur, kendim kurdum emin olamadım, bi de kasayı falan ayarsan sen :D

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasa yeni zatende ana kartım AMD yi desteklediğini nasıl öğrenebiirim desteklese hemen bi AMD alırım oyuniçi hem iyi hem performaslı dıyolar nasıl öğrenirim desteklyo desteklelemdğini ?*

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence sen yeni sistem kur o halde.benden sana tavsiye olarak kurduğum sistem bu: (hem uygun hem güçlü sayılır.)
işlemci: AMD Phenom II X4 955 (fiyat 200tl)
anakart: Zotac 760GMAT-A-E (fiyat 100tl)
ram: kingston 4GB 1333 mhz ddr3 kvr1333d3n9-4g (fiyat 50tl)
harddisk: seagate barracuda green 1tb st1000dm003 (fiyat 170 tl)
ekran kartı: sapphire hd 5570 1024mb 1167-02-20r (fiyat 100 tl)
kasayı falan şu an bulamam, yarın sabah kalkmam gerekiyor saat olmuş 1 :D @Webkurum bu işlerden iyi anlıyormuşsun forumda okuduklarıma göre :D sistem uyumlu mudur, kendim kurdum emin olamadım, bi de kasayı falan ayarsan sen :D
Elimden geldiğince desteğe ve tavsiyeye ihtiyacı olan insanlara tavsiye vermeye çalışıyorum, sağolun. [MENTION=316500]salih64[/MENTION]

İntel işlemci kullanıyorsanız eğer anakartınız intel desteklidir.
Yani pinleri sadece intel işlemci ile uyumludur.(775 1155 gibi)
Amd işlemci alacaksanız amd anakart da almanız gerekmektedir.
Bütçenizi illetirseniz anakart + işlemci önerebilirim.

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dostum işlemciyi degişmek bi çözüm degil bundan 1 sene önce bende senin durumundaydım hani takviye yaparak bişi yapabilirmiyim diye araştirdim takviye ile hiç bişi olmaz....
Bütçen az ve her oyunu rahatlıkla oynamak istiyorsan 2. yada 3. nesil intel core i3 işlemcili 4 gb ramli+ 1 gb 128 bit Amd Radeon Hd6000 serisindende bi ekran kartı alirsin bu özelliklere sahip pc ler ortalama olarak 1000 ile 1150 tl arasinda degişiyor tüm oyunlari rahatlıkla oynarsin he belki highda oynayamassin ama mediumda kasmadan oynarsin.... Ekran kartı olarak denk bi nvidia ya alirsan daha iyi performans alabilirsin intel ile nvidia nın uyumu daha iyi ama çok da fark ettirmez....

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle bilgilendirdiğiniz için sağ olun arkadaşlar fakat soketim 775 PİN limş İ'serisi takamıyorum AMD de ... peki ekran kartını 1 yada 2 gbyt (128yada256 bit) RAMi da 6 gbyt yapsam IntelPentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz 2 MB ön bellek, işlemci ile rahat oyun oynaya bilirmi yim acaba /;?

mammır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcimideğiştirmek istiyorum genel olarak yeni gelişmiş oyunlarıoynamak için acaba nasıl hangi marka ve teknik özelliklere sahipbir işlemci almam gerrekir şu an intel pentum insede var pekverimli değil ..hangi işlemciyi seçmeliyim oyun için??

kardeşim intel işlemcilerin yerine denk gelen bir AMD al. intelde bir işlemci fiyatına anakartınıda alırsın. düz mantık yani. fx6 işlemci alman ve ona uygun hemde bütçene göre bir anakart alırsan ekonomik yoldan istediğin gibi bir sistem yapablirsin.

mammır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

eğer köklü bir değişiklik istiyorsan eğer AMD işlemci almanı ve ona uygun güzel anakartla tamamlamanı hatta şahlandırmak içinde Radeon 7 serisi ekran kartı ile donatmanı tavsiye ederim. çünkü ileride işlemcini değiştirmek istersen sadece işlemcini değiştirirsin. İntel de olduğu gibi sürekli soket değiştirdiğinde anakartını değiştirmemiş olursun... tavsiyem AMD den yanadır...

salih64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eywallah arkadaşlar ama artık değiştiremiyorum .. ekonomik sıkıntı... aynn kardeş intel hep farklı farklı soket çıkarıp duruyor çok saçama sıtandart yapmak varken.. sanki kasıtlı Maksat miilleti sömürmek !...