İşlemci Hakkında bir soru ?

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
XP kullanıyorum 1.5 ram

Normal kullanırken bişey yok ama Ram kullanımı 700-800 lere çıktığında p4 işlemcim uğuldamaya başlıyor Daha doğrusu işlemci fanı uğuldamaya başlıyor

acaba Termal macun sürmek iyi gelirmi ? Şu andaki işlemci sıcaklığım 49 derece

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Eğer işlemci boşta iken 49 derece ise bence biraz fazla, terman macunu sürdükten sonra uzun zaman geçtiyse bi tazeleyin derim. Ram kullanımı artınca işlemciyi kullanan programlar da artıyorsa işlemci ısısı yükselir, buna bağlı olarak da akıllı fanınız mevcutsa ısıya göre hızını artıruyordur diye teorilerim var.

Benim de p4 var, çok ses çıkarıyordu fanı, power supply ve işlemci fanı var, ikisi yetip artıyordu. Fanların kablolarını ide girişli güç kablolarına bağladım, böylece voltaj düştü devir azaldı. Sesi de eskiye göre baya bi azaldı.

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Evet otomatik devirli fan ,,3 senedir de macun değişmedi

İyide işlemci o zaman daha da çok ısınmaz mı ?

Bide işlemci fanının kablosunu nasıl ide girişine bağladın anlamadım ? ide girişi dediğin power kablosunun molex kablolarımı ?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
benim sıcaklık 60 dan aşağı düşmüyor :D Seninkisi iyiymiş :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
okaliptus bence kasanın kapağını çıkar eske sistemim 9 yılltı üstelik macunda tazelemedim işlemci ateş gibiydi yazları yan kapağı 3 ay boyunca açık tutardım kışın kapatırdım :) birnevi yazlık gibi genelde oyun oynarken çok ısınma ve uğuldama yapardı kasadan öyle bi ses çıkardıki gece millet rahatsız olcak diye çalıştırmazdım sende benim gibi yap yan kapağı aç macunla falan uğraşma ısınmayıda sorun etme eğer çok ısınırsa pc kapanır yani seni uyarır anlayacağın kapanana kadar devam et kapanırsa macun sürersin remde 700 - 800 kullanıyorsa sayfalama bellğeni yükselterek düşürürsün bu kullanımı yani hardisklerine saflama belleği atarsan ramde düşer pcde hızlanır

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
okaliptus bence kasanın kapağını çıkar eske sistemim 9 yılltı üstelik macunda tazelemedim işlemci ateş gibiydi yazları yan kapağı 3 ay boyunca açık tutardım kışın kapatırdım :) birnevi yazlık gibi genelde oyun oynarken çok ısınma ve uğuldama yapardı kasadan öyle bi ses çıkardıki gece millet rahatsız olcak diye çalıştırmazdım sende benim gibi yap yan kapağı aç macunla falan uğraşma ısınmayıda sorun etme eğer çok ısınırsa pc kapanır yani seni uyarır anlayacağın kapanana kadar devam et kapanırsa macun sürersin remde 700 - 800 kullanıyorsa sayfalama bellğeni yükselterek düşürürsün bu kullanımı yani hardisklerine saflama belleği atarsan ramde düşer pcde hızlanır

Cevap için saol da

Sana benden tavsiye Sakın bir daha yan kapağı açma

Çünkü kapağın açılması kasayı serinletmez aksine kasanın hava sürkülasyonunu bozar. en az bir tane dışarı hava atan bir fan takılı olsun (12 cm olursa daha iidir) Bide kasa kapakları kapalı olsun tamamdır.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
gürültüden rahatsız oluyorsan tavsiyem yeni fan takman. bu melet yıllardır dönmekten laşka oluyor bi süre sonra.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Cevap için saol da

Sana benden tavsiye Sakın bir daha yan kapağı açma

Çünkü kapağın açılması kasayı serinletmez aksine kasanın hava sürkülasyonunu bozar. en az bir tane dışarı hava atan bir fan takılı olsun (12 cm olursa daha iidir) Bide kasa kapakları kapalı olsun tamamdır.
evet haklısın hava sürkülasyonu bozuluyor oldukçada tozlanıyordu ama kasayı açtığımda fan sesleri azalayordu şu anki kasama asla öyle bir eziyet çektirmem harika bir kasa aldım http://www.hepsiburada.com/feel-hur...aspx?categoryid=1013&productid=bd84176#tablnk
sanırım 5/10 yıl problem çıkarmaz

okaliptus01

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Inflames is back at Blizzcon once again with a setup most wow gold people considered to be completely washed up about cheap wow gold, and basically useless for tournament play. After watching them at the EU Regionals I can certainly say why wow gold, and although Inflames is fantastic and Kae played very well, the player who stole the show for me was Ocelote wow gold.

What do you say man ? :D

Speak Turkish ,Here is Turkey

Busss

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar şimdi ne yapıyoruz kapağı açıyormuyuz,kapatıyormuyuz ?Bende fan sesinden yana sıkıntıdayım.İyi ve kullanılır tavsiyeler lazım bize.

is_for_you

Asistan
Reaksiyon puanı
5
aga eğer sen hiç bişey yapmıyoken 700-800 lere çıkıosa ComboFix yükle güvenli modda tarat silsin o virüsleri sonra termal macun sür ama bence pentium 4 için normaldir 49 c benim intel core 2 2.68 ghz işlemci ısısı en fazla 15 c çekirdek 1 30 çekirdek 2 35 :D