Sistem Bir Süre Sonra Yavaşlıyor ve Takılmalar Başlıyor

♡ Nimeryaa ♡

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Günlük işlemlerimi yaparken yaklaşık 15 ila 30 dakika arası bir sürede bilgisayarda takılmalar başlıyor ve bilgisayar kullanılmaz hale geliyor.
Oyun vs açınca bu süre daha da kısalıyor.
Özellikle WoW oynarken bu sürenin bazen 2 dakikaya düştüğünü gördüm.
Bunun ardından bilgisayarın ısısını takip etmeye başladım fakat bu değerler 50 maksimum 55 dereceye çıkıyordu.
Belki termal macun kurumuştur vs gibi sebeplerden kasayı açtım ve yanına pervanesi 1 karış çapında olan bir vantilatör ile portatif bir klima koydum takılmalar hâlâ devam etmekteydi. :crying: hemen ardından ram ile cpu kullanımına baktım ve WoW oynarken 1 ila 1.5 GB arası değişiyordu değerler.Hattâ 1.5 biraz abartı bile oldu her neyse CPU kullanımı da yok denecek kadar az. Değerler gayet normal,görev yöneticisinden açık programlara baktım, yine bir anormallik yok.
Yapmadığım daha doğrusu yapamadığım bir kaç işlem kaldı. HDD kontrolü virüs taraması gibi gibi.
Yapamadığım diyorum çünkü ne zaman virüs taraması başlatsam işlem uzun sürdüğü için tam son aşamada bilgisayar her zaman olduğu gibi takılmaya başladı.
Eh durum böyle olunca sorunumun çözümünün sizde olabileceğini düşündüm.
Sistemim:
[h=3]8GB 1600MHz DDR3 Ram
AMD FX-6100 Zambezi 6-Core 3.3GHz
Nvidia GeForce GT 420
Teşekkürler.
[/h]

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Temiz format at eğer sorun devam ederse kesinlikle sorun ısınmadan kaynaklı. İşlemci ısınmıyorsa bile çipset ısınıyordur. AIDA64 Extreme yazılımının algılayıcı kısmını yükte ve boşta fotoğrafını atın sıcaklık değerlerinize bakıp yorum yapalım.

♡ Nimeryaa ♡

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için teşekkürler,
AIDA64 Extreme programı yüklü, kontrollerimi de zaten oradan yapıyordum.İş yerinden 6'da çıkacağım eve gelirken gelmez sonuçları alıp bildiririm.
Formata gelince pek istediğim söylenemez ama mecburum sanırsam.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
♡ Nimeryaa ♡;3694716 dedi ki:
Cevabınız için teşekkürler,
AIDA64 Extreme programı yüklü, kontrollerimi de zaten oradan yapıyordum.İş yerinden 6'da çıkacağım eve gelirken gelmez sonuçları alıp bildiririm.
Formata gelince pek istediğim söylenemez ama mecburum sanırsam.

Format çoğu sorunun ilacıdır kolay gelsin.

♡ Nimeryaa ♡

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın 40 dereceyi geçtiğini görmedim.
CPU'da maksimum 69 oldu.
Çekirdeklerin birkaç saniyeliğine 72 olduğunu gördüm onun dışında ilk dakikalar 60 sonrasından 65 ila 70 arasında değişiyorlar.
"GPU diyot" burada diyot ne demek bilmiyorum fakat GPU dendiğine göre ekran kartı olsa gerek.
GPU diyot'ta genelde 60 derecede seyrediyor.
Fakat bu sefer kasma veya takılma olmadı,en azından şimdilik.:biggrin:

Not: Bu değerler oyun esnasında kaydedilmiştir.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
CPU fanını ve heatsink'i temizle.
Buna rağmen sıcaklıklar yine 70 dereceye falan çıkıyorsa CPU termal macununu yenilemen gerekiyor. O kadar çıkmıyorsa yenilemene gerek yok.
Buna rağmen takılmalar yine devam ediyorsa ve XP kullanıcısıysan Windows 7 ya da Windows 8'e geç. Tabi sürücüleri de güncelle.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
♡ Nimeryaa ♡;3695035 dedi ki:
Anakartın 40 dereceyi geçtiğini görmedim.
CPU'da maksimum 69 oldu.
Çekirdeklerin birkaç saniyeliğine 72 olduğunu gördüm onun dışında ilk dakikalar 60 sonrasından 65 ila 70 arasında değişiyorlar.
"GPU diyot" burada diyot ne demek bilmiyorum fakat GPU dendiğine göre ekran kartı olsa gerek.
GPU diyot'ta genelde 60 derecede seyrediyor.
Fakat bu sefer kasma veya takılma olmadı,en azından şimdilik.:biggrin:

Not: Bu değerler oyun esnasında kaydedilmiştir.

Güç kaynağın eski ise arızalanmış olabilir bu sıcaklarda oluyor bi fanına falan bak toz dolu gibiyse temizlemeye çalış büyük ihtimal güç kaynağında bir sorun var.Ekran donup kalıyor mu ?

♡ Nimeryaa ♡

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanlarda toz dolu evet fakat ısıdan kaynaklandığını sanmıyorum aslında ilk başta bende öyle düşünmüştüm fakat yaklaşık yarım saat önce hiç bir sorun yokken bilgisayarı yeniden başlatır başlatmaz takılmalar tekrardan başladı.
Bilgisayarın yavaşladığı fark ettiğim anda görev yöneticisini açıp çalışan uygulamalara baktım ve svchost uçmuş durumdaydı ram kullanımı neredeyse 2 Gigabayta ulaşmıştı.
Bilgisayarı tekrardan başlattım.Tekrardan aynı sorun bu sefer 200.000K'da yakaladım,
Ardından doğaçlama yapıp önceliği değiştirdim artık fikirlerim tükendiği için bunu yapmak durumundaydım yoksa ne işe yarayacağını bile bilmiyordum zaten neyse değiştirdim evet sonrasında sanki 200'de sabit kalır oldu sonrasında ikinci bir svchost açıldı veya zaten açık durumda olan diğerinin yerini aldı ve o dururken yeni açılan 200-300 diye devam ediyordu en sonunda 800.000K oldu ve hiç düşünmeden işlemi sonlandırdım o anlık bir sorun yoktu kişisel dosyalarımın C'de kalan kısımlarını D'ye aktarmaya devam ettim.Bu arada yavaş yavaş format için hazırlanıyorum. :D
Kapatmadığım ise yavaş yavaş artmaya başladı diğeri kadar değil
188'di sanırsam önceliği değiştirdiğimde 200-205 filan oldu takmadım.
Ardından diğeri tekrardan açıldı ve bu sefer kaldığı yerden devam etti
800...850 diye gidiyordu tekrardan kapattım :D ve şuan bu yazıyı yazıyorum.

Ekranın donup kalmasından ziyade her tıkladığım programın veya klasörün açılması yıllar alıyor ardından da açılır açılmaz donup kalıyordu zaten.
İlerleyen vakitlerde de sistem hepten gidiyordu .D

Bu arada sistemim Windows 7 Ultimate
Temizleme işlemlerini yaparken işlemciye ,işlemciden ziyade anakarta zarar veririm diye korkuyorum vidaları takarken filan kırılırsa D:

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir linux live cd'si ile sisteminizi başlatıp sistem değerlerine bakmanızı tavsiye ederim. Bu size sorunun kaynağını verecektir.