İşlemci güç sorunu

selimeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Bilgisayarımın son zamanlarda açılmama sorunları vardi. Sorun bilgisayarı başlatınca tüm fanlar dönmeye başlıyor 5-6 saniye sonra bilgisayar gücünü kesip kendini tekrar başlatmasıydı. Soruna pek aldırış etmemistim, arkasından açıp kapayinca sorun çözülüyordu. Bir gün yine aynı sorunla karsilastim, ama bu sefer sanki kısır döngü oluşmuştu. Ne yaparsam yapayım bilgisayarı açamadım az çok donanım bilgim oldugundan kurcalamaya basladim. İslemcin 4 pin bağlantı kullaniyor, 4 pini soktuğum zaman bilgisayar artık resetlenmiyor, islemciye güç görmediğinden ekrana görüntü gelmiyordu. Sorunu çözmeye çalıştım, internetten baktim, kasada statik elektrik olabileceğini gördüm, anakartin tüm hilesenlerini kasadan söktüm kasadaki statik elektrigi aldım birde kasanın dışında denedim yine aynı sorun. Bios pilini söktüm bir şey olmadı, ramleri değiştirdim yine olmadı. Ben sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum eğer öyleyse yarın yeni bir işlemci sipariş edeceğim. Sorunun tam olarak nereden geldiğini bilmedigimden birde buraya yazmak istedim. Sistem bilgilerim;
Anakart: MSI G41M P33 combo
Ekran kartı: Sapphire Radeon 6850 dual x 2gb
Ram:4 gb DDR3 1333
İslemcim: intel core2 q8400 2.66 4mb

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,239
İşlemci güç kablosunu sökünce anormallik gidiyorsa ya anakartın kuzey köprüsü iptaldir ya da işlemci.

selimeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci gücünü kesince ekrana görüntü gelmiyor ama bilgisayar stabil bir şekilde calisiy tüm fanalr çalışıyor ben işlemciden supheliyim
İşlemci güç kablosunu sökünce anormallik gidiyorsa ya anakartın kuzey köprüsü iptaldir ya da işlemci.

Doom99

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Zanla tahminde bulunup gereksiz bir masraf yapabilirsin, bence iyi bir teknik serviste kontrol ettir.

selimeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zanla tahminde bulunup gereksiz bir masraf yapabilirsin, bence iyi bir teknik serviste kontrol ettir.
Ne yazık ki yakınlarda hiç gösterebileceğim yer yok. Heleki bu zamanlarda çarşıya da inemem. Mecbur yeni bir islemci alacağım

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşlemci kolay kolay bozulmaz. Boşa işlemci almayasın.

selimeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yazık ki yakınlarda hiç gösterebileceğim yer yok. Heleki bu zamanlarda çarşıya da inemem. Mecbur yeni bir islemci alacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
.

selimeren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir gelişme oldu. Nasıl yaptigim hakkında bir fikrim yok ama bios pilini çıkartmıştım bilgisayarın güç kaynagindan kapatıp işlemci 4 pin güç baglantisini çıkarttım. Ve sistem Boot oldu bip sesleri 1 uzun 2 kısa ne anlama geliyor
Boot kısmında sorun yok ama anakarta bir tek windwosun olduğu hdd bagladim. Hiçbir USB baglayamiyorum, baglarsam kısa devre olup bilgisayar kendini kapatıyor, ama öyle direk güç kesmiyor, sanki windows başlat menüsünden kaapta basmisim gibi ekrana kapatılıyor geliyor. Sanırım islemcim kapatmaya zorluyor. Sonra tekrar kapanıp açılmaya başlıyor ve USB yi soktukmessem hep böyle açılıp kapaniyor. Bir kaç kez acabildim bunlarla da biosumu xeon için modladim, ama aklıma bios pili olmadan bi modlamayi tutabilir mi kaldı bios olmadan bu modlama sürümü yoksa takipdami modlamam gerek