İşlemci Fanı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beowulf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Merhabalar ;

Bilgisayardan çok aşırı şekilde ses çıkmaya başladı.
Açtım kasanın içini güç kaynağından geldiğini sandım.
Güç kaynağınında içini açıp bilgisayarı çalıştırdım.
Meğerse ses işlemci fanından geliyormuş.
İşlemci fanının üstünde bulunan dönen şeyi elimle tutup bilgisayarı açtım yine aynı ses aynı yerden geliyor.

Bu şekilde çalıştırsam bir sorun olurmu ? Veya ne yapmamı önerirsiniz?

Teşekkürler.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yapman Gereken Şey Fan ı Söküp Temizleyip Yağlamalısın o zaman Saat gibi Çalışır

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Sökmeden saç kurutma makinesi ile tozları yokettim. Sonra çalıştırdım ses devam ediyordu. Fakat bir süre sonra ses kesildi. Şu an hiçbir sorun yok.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Civarında hava tutabileceğin bir dükkan varsa marangoz v.s gibi oraya götür ve hava tut.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yağlamassan kesilmez o Ses Hem Yağlaman Senin yararına Fanın hem stabil Çalışır Hem işlemcinin Ömrüde Uzar

Makine Yağı Evde Vardır Başka Yağ olmaz Dikiş makinelerinin Yağlandığı Yağdan

Fanı Sök Fanın Arkasındaki Yuvarlak Folyo yu Kaldır Boşluğu Göreceksin oraya 2 damla Yağ Dök Fanı Elinle Yukarı Aşağı Oynat Fanıda Bi kaç tur Attır . Fazla Yağı üstünden hafifçe Sil . Folyo Yu kapa Fanı Tak

Saat gibi Çalışsın!

Ben 15 Günde bir Fanları Söker Yağlarım . Şıkır Şıkırda Çalışıyor Tek ses Yok!

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İşlemci fanını çıkartamadım. Kırılabilir diye zorlamadım fazla yanına kondansatör falan var.

Şu an bilgisayardan ses gelmiyor sorunsuz çalışıyor yani. Ama şayet yine ses gelmeye başlarsa dediğini yaparım. Saolasın.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İşlemci fanını çıkartamadım. Kırılabilir diye zorlamadım fazla yanına kondansatör falan var.

Şu an bilgisayardan ses gelmiyor sorunsuz çalışıyor yani. Ama şayet yine ses gelmeye başlarsa dediğini yaparım. Saolasın.

Ayda bir kasa içine hava üflettirin bilgisayarcılardan. ama bunu saç kurutma ile yapmayın parçalara ciddi zarar verirsiniz çünkü saç kurutma vb. aletler sıcak hava üfler bu da devrelere zarar verebilir.

İşlemciniz lga 775pin ise vatanda 10-15tl arası güzel soğutucular var işinizi görecektir.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Teşekkür ederim yardımlarınız için.