iphone'u tekrar yavaşlatma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xCode
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
bildiğiniz gibi apple eski telefonların işlemcisini yavaşlatıyor daha az pil tüketsin diye. ben bunu sdn'nin paylaştığı bi haber ile devre dışı bıraktım ama ondan sonra telefonumun şarjı çok çabuk bitmeye başladı. tekrar eskisi gibi nasıl yavaşlatabilirim işlemciyi?

chadduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
bildiğiniz gibi apple eski telefonların işlemcisini yavaşlatıyor daha az pil tüketsin diye. ben bunu sdn'nin paylaştığı bi haber ile devre dışı bıraktım ama ondan sonra telefonumun şarjı çok çabuk bitmeye başladı. tekrar eskisi gibi nasıl yavaşlatabilirim işlemciyi?
Bataryayı aldığınız günden bu yana hiç değiştirdiniz mi?

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Bataryayı aldığınız günden bu yana hiç değiştirdiniz mi?
hayır ama telefon zaten çok eski, iphone 6. Bataryasının bu kadar çabuk bitmesi normal yani. Ama ben sadece eski haline getirmek istiyorum. Daha yavaş çalışsın ama daha geç bitsin şarjı.

chadduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
51
hayır ama telefon zaten çok eski, iphone 6. Bataryasının bu kadar çabuk bitmesi normal yani. Ama ben sadece eski haline getirmek istiyorum. Daha yavaş çalışsın ama daha geç bitsin şarjı.
Bataryayı değiştirin.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
uygun fiyatlı bir batarya alıp değiştirebilirsiniz.
SDN nin 6s için yaptığı bir batarya değişim videosu var. Oradan fikir alabilirsiniz linki aşağıya bırakıyorum.

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
uygun fiyatlı bir batarya alıp değiştirebilirsiniz.
SDN nin 6s için yaptığı bir batarya değişim videosu var. Oradan fikir alabilirsiniz linki aşağıya bırakıyorum.
dalga mı geçiyorsunuz? söylediğim şeyle alakası yok

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Apple eski telefonların işlemcisini daha az pil tüketsin diye yavaşlatıyor olayına inanmıyorum.Apple orda ben planlı eskitme nin kralını yapıyorum demek istiyor.Siz öyle anlıyorsunuz yada öyle anlamak istiyorsunuz.Gaddarca planlı eskitme yaptıkları için hem ülkemizde hem de yurtdışında Apple a bir çok insan dava açtı.Gelen tepkilerden sonra Apple geri adım atıp batarya sağlığı diye bir şey çıkardılar.Yapacağın olay servise gidip batarya değişimi talebinde bulunmaktır.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Ayarlar > Pil > Pil sağlığı > En yüksek performans yeterliliği

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
dalga mı geçiyorsunuz? söylediğim şeyle alakası yok
Batarya değiştirebileceğinizi söyledim ve bir örnek video koydum. Eğer aklınıza yatmadıysa yapmayabilirsiniz. Böyle insanlara hakaret ederek olmuyor bu işler.