iPhone'dan Samsung'a geçme vakti geldi mi?

omerozturk367

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk önce herkese merhaba. Uzun uzun okumayı sevmeyenlere asıl kısım az aşağıda ayrılmıştır :D
Şimdii ben iPhone 5 kullanıcısıyım çok yakın bi akrabamda da aynı telefon var ben ara sıra donmalar kasmalar yaşıyorum onda hiç bi problem yok bu durum canımı sıkmaya başladı restore ettim bilmem ne yapmadığım şey kalmadı yine aynı yine aynı 2-3 gün geçmeden başlıyo yine ve ben İPHONE'DAN SOĞUDUM DİYEBİLİRİM. Sanırım ben şanssızmışım ki bana denk gelmiş. Neyse bi ara servise götürücez (BURSADA SERVİS VARSA TABİİ !)

----------------------------------

Şimdi ASIL KONUYA geleyim Samsung Galaxy Note 3'teki kullanışlılık, kolaylık, özellikler, donanımdan sonra ve Samsung'da yapıp iPhone'da yapamadığım özelliklerden bu özellikleri şöyle açıklayım bazıları başlıca bazıları biraz ayrıntıya giricek şimdiden kusura bakmayın...

1. Telefonda internet üzerinden müzik, video indirebilmek iTunes'a bağlı kalmamak.

2. Takvim uygulamasının kullanışlılığı elbet benim gibi bu uygulamaya önem verenler vardır bence bu önemli ve Samsung'da bu uygulama çok kullanışlı.

3. Samsung'a özgü değil tabii ki falat iPhone'larda olmayan bir özellik Bluetooth (ki kendisi benim pek işime yaramaz).

4. Büyük ekran kullanışlılığı. Telefonumun toplam boyutu Note 2 nin ekranından küçük sanırım ve insan bu telefona bu kadar para sayıp diğerlerinin yanında küçük kalmasına güceniyor doğrusu :D

5. Note'lardaki S Pen'in kullanışlılığı, rahatlığı.

6. S Beam. Küçümsenecek bir özellik değil bence.

7. NFC. Benim bu konuda pek bir bilgim olmasa da çok geniş özelliklere sahip olduğunu duydum ama ben sadece kredi kartı kısmını biliyorum belki de yanlıştır ama iPhone'da yok...

8. Benim en sevdiğim ve en özendiğim özelliklerden birisi Çoklu Pencere...

Neyse yeterince uzadı bu saydıklarımdan sonra sizce Samsung'a geçme vakti geldi mi? Geçersem Galaxy Note 3 alıcam onu da belirteyim. Yani sorum şu şekilde iPhone 5'den Galaxy Note 3'e (Türkiye'ye geldiğinde) geçeyim mi?

Tabii söylenenlere göre 3 gün sonra da 5S tanıtılacak eğer Apple BU SEFER GERÇEKTEN bi fark yaratırsa işler değişir tabii ki...

Üşenmeyip okuyan herkese teşekkürler bence önemli bir konu herkesten yorum bekliyorum...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Geçebilirsin. Geçersen de eksik bir şeyler hissedeceğini düşünmüyorum.

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mümkünse değişim iste, şansına denk gelmiş. Yerinde olsam başka bir telefon almadan önce elime alıp bir kullanırdım. iPhone ve Note 3 arasında büyük bir boyut farkı var. Büyük ekrana alışabileceğinden emin olmalısın. iPhone 5S için de fazla ümitlenmememiz gerek sanırım. Yenilenmiş işlemci, kamera ve bir ihtimal parmak izi sensörü. Çok büyük bir yenilik beklemiyorum. Yine de sana kalmış.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bence 5S ten devam etmelisin ya da Xperia Z veya Xperia Z1 ile yola devam etmeni önerebilirim ama ben iphone5 i sırf kamerasından dolayı almamıştım fakat 12-13mp arası bir kamera koyacakmış 5Ste gerçi %30 daha performanslı ve iphone kasma konusunda en düşük ihtimalli telefonlardan piyasadaki gerçi Xperia Z var şuan Z1 alıcam ben de söyliyim dedim ginede 5s ya da Z1 önerebilrim değiştirmeyi düşünüyorsan

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben 3 gün önce iphonedan galaxy s4 e geçtim (İphone4) Geçmeni tavsiye ederim note 3 olur s4 olur ekranı büyük özellikleri falan çok iyi kullanmam diyodum ama bu akıllı takip falan onları kullanıyorum ve en önemlisi pil iphone u günde 2 kez şarj ediyodum 4 saat 5 saat aralıkla şimdi 15 saat full götürüyo zaten çıkarılabilir pilde cabası

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Apple değişim yapmadığı sürece kaybeder. 3 sene önce etrafımdaki herkeste iphone görürdüm şu anda s3,s4,note2 htc xperia vs

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Apple bazı teknolojik yenilikleri getirmediği sürece kendi kendini bitirecektir, Ör: Bluetooth (kimine göre gereksiz olabilir benim notebook ve telefon arasında veri aktarmak için en çok kullandığım yöntem), küçük ekran 4" telefon nerdeyse üretilmiyor 5 ve üstü ekranlar çıkıyor sürekli, NFC herkes için kullanışlı olmayabilir belki ama artık devir kablosuz iletişim devri, pilin çıkartılıp değiştirilememesi bence en büyük handikap HTC One alacaktım pilin çıkartılamadığını öğrendim S4 aldım vs
En büyük avantajıda uygulama geliştirme platformunun Androide göre daha kolay olması bana göre başka bir artısı yok iPhoneların

efee05

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence iPhone şuanki özellikleriyle gayet yeterli,sadece biraz ekran büyütebilirler (abartılmayacak büyüklük),full hd ekran(ama retina ekran birçok ekrandan çok daha iyi bence gayet yeterli) ve kamerayı geliştirebilirler.Sen iPhone 5 alırsın 3-4 yıl stabil kullanırsın ama çoğu android telefonda bu stabil yoktur.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
saçmalama iphone 5 çok süper bir telefon hiçbir samsunga değişilmez

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
Durduğun hata, diğer negatif yönlerini bir kenara bıraktım sadece Bluetooth kısıtlaması yüzünden bile Iphone kullanmam mümkün değil. iTunes gibi dünya üzerinde ki en kötü programa bağlı kalmak ise cabası. Bluetooth vazgeçilmez bir teknoloji ve onu kullanmayıp hala kabloyla şunla bunla dosya transferi yapmaya çalışan insanlara şaşıyorum doğrusu

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
İlk önce herkese merhaba. Uzun uzun okumayı sevmeyenlere asıl kısım az aşağıda ayrılmıştır :D
Şimdii ben iPhone 5 kullanıcısıyım çok yakın bi akrabamda da aynı telefon var ben ara sıra donmalar kasmalar yaşıyorum onda hiç bi problem yok bu durum canımı sıkmaya başladı restore ettim bilmem ne yapmadığım şey kalmadı yine aynı yine aynı 2-3 gün geçmeden başlıyo yine ve ben İPHONE'DAN SOĞUDUM DİYEBİLİRİM. Sanırım ben şanssızmışım ki bana denk gelmiş. Neyse bi ara servise götürücez (BURSADA SERVİS VARSA TABİİ !)

----------------------------------

Şimdi ASIL KONUYA geleyim Samsung Galaxy Note 3'teki kullanışlılık, kolaylık, özellikler, donanımdan sonra ve Samsung'da yapıp iPhone'da yapamadığım özelliklerden bu özellikleri şöyle açıklayım bazıları başlıca bazıları biraz ayrıntıya giricek şimdiden kusura bakmayın...

1. Telefonda internet üzerinden müzik, video indirebilmek iTunes'a bağlı kalmamak.

2. Takvim uygulamasının kullanışlılığı elbet benim gibi bu uygulamaya önem verenler vardır bence bu önemli ve Samsung'da bu uygulama çok kullanışlı.

3. Samsung'a özgü değil tabii ki falat iPhone'larda olmayan bir özellik Bluetooth (ki kendisi benim pek işime yaramaz).

4. Büyük ekran kullanışlılığı. Telefonumun toplam boyutu Note 2 nin ekranından küçük sanırım ve insan bu telefona bu kadar para sayıp diğerlerinin yanında küçük kalmasına güceniyor doğrusu :D

5. Note'lardaki S Pen'in kullanışlılığı, rahatlığı.

6. S Beam. Küçümsenecek bir özellik değil bence.

7. NFC. Benim bu konuda pek bir bilgim olmasa da çok geniş özelliklere sahip olduğunu duydum ama ben sadece kredi kartı kısmını biliyorum belki de yanlıştır ama iPhone'da yok...

8. Benim en sevdiğim ve en özendiğim özelliklerden birisi Çoklu Pencere...

Neyse yeterince uzadı bu saydıklarımdan sonra sizce Samsung'a geçme vakti geldi mi? Geçersem Galaxy Note 3 alıcam onu da belirteyim. Yani sorum şu şekilde iPhone 5'den Galaxy Note 3'e (Türkiye'ye geldiğinde) geçeyim mi?

Tabii söylenenlere göre 3 gün sonra da 5S tanıtılacak eğer Apple BU SEFER GERÇEKTEN bi fark yaratırsa işler değişir tabii ki...

Üşenmeyip okuyan herkese teşekkürler bence önemli bir konu herkesten yorum bekliyorum...

kardeş anladımki iphone dan bıkmışsın ve bezmişsin büyük ekran takvim spen vb gibi şeyler istiyorsun anlaşılan rahtlıkla geç note 3 e hıç bişey olmaz eger note 3 alırsan bana mesaj atcaksın OH BE DÜNYA VARMIŞ DİYE....

omerozturk367

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence iPhone şuanki özellikleriyle gayet yeterli,sadece biraz ekran büyütebilirler (abartılmayacak büyüklük),full hd ekran(ama retina ekran birçok ekrandan çok daha iyi bence gayet yeterli) ve kamerayı geliştirebilirler.Sen iPhone 5 alırsın 3-4 yıl stabil kullanırsın ama çoğu android telefonda bu stabil yoktur.

Çok haklısın ama bişey sormak istiyorum nedir bu stabil yani güncelleme almak vs. bunun ne önemi var güncellemelerin çoğu hata düzeltmek bikaç küçük yenilikler getirmek değil mi bunu Samsung da yapıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin tabii ki yanlış biliyor olabilirim...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kardeş anladımki iphone dan bıkmışsın ve bezmişsin büyük ekran takvim spen vb gibi şeyler istiyorsun anlaşılan rahtlıkla geç note 3 e hıç bişey olmaz eger note 3 alırsan bana mesaj atcaksın OH BE DÜNYA VARMIŞ DİYE....

Valla haklısın galiba öyle olucak :D

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
5s le 5 in arasında hiçbir fark olmayacak 5 de sorun yaşıyorsan 5s de yaşamayacakmısın ???

Apple , 5s te ıtunes un dışında müzik indirmene izin mi verecek ? veya Çoklu pencere veya nfc s beam 5s i zerre merak etmıyorum ( zerre kadar zerre ) umurumda değil ekran boyutu yine aynı olacak ne farkı var

ÇOKLU PENCERE OLAYI : Apple en az 2 sene daha geçemez çoklu pencereye sebebi , ekranı zaten küçücük tek pencereden bile zevk almıyorsun 2 pencereden bişey alamazssın saçma sapan bişey olur unut bu özelliği

EKRAN : ıphone 5te ekran delik kadar , ıphone 5s tede değişmeyecek fark yok

FULL HD - RETİNA EKRAN FARKI : bunu deliye sorsanız cevabı şöyle verirdi FULL HD EKRAN Retina ekran çok geride kaldı

4 inç telefonda retina ekran iyi durması çok çok normal çünkü ekran zaten küçük pixel dağılmıyor , önemli olan büyük ekranda pixeli dağıtmamak Samsung zor olanı başardı

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 3 gün önce iphonedan galaxy s4 e geçtim (İphone4) Geçmeni tavsiye ederim note 3 olur s4 olur ekranı büyük özellikleri falan çok iyi kullanmam diyodum ama bu akıllı takip falan onları kullanıyorum ve en önemlisi pil iphone u günde 2 kez şarj ediyodum 4 saat 5 saat aralıkla şimdi 15 saat full götürüyo zaten çıkarılabilir pilde cabası
arkadaşım tabiki iphone 4'ten s4'e geçince ferahlıcaksın iphone 4 3 sene öncenin telefonu s4 bu yılın telefonu biraz mantıklı tavsiye sebebi yaz :D ama diğerleri doğru :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

5s le 5 in arasında hiçbir fark olmayacak 5 de sorun yaşıyorsan 5s de yaşamayacakmısın ???

Apple , 5s te ıtunes un dışında müzik indirmene izin mi verecek ? veya Çoklu pencere veya nfc s beam 5s i zerre merak etmıyorum ( zerre kadar zerre ) umurumda değil ekran boyutu yine aynı olacak ne farkı var

ÇOKLU PENCERE OLAYI : Apple en az 2 sene daha geçemez çoklu pencereye sebebi , ekranı zaten küçücük tek pencereden bile zevk almıyorsun 2 pencereden bişey alamazssın saçma sapan bişey olur unut bu özelliği

EKRAN : ıphone 5te ekran delik kadar , ıphone 5s tede değişmeyecek fark yok

FULL HD - RETİNA EKRAN FARKI : bunu deliye sorsanız cevabı şöyle verirdi FULL HD EKRAN Retina ekran çok geride kaldı

4 inç telefonda retina ekran iyi durması çok çok normal çünkü ekran zaten küçük pixel dağılmıyor , önemli olan büyük ekranda pixeli dağıtmamak Samsung zor olanı başardı
ipad 4'te de retina var ,işte büyük ekranda retina ne var bunda???

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=338866]tas[/MENTION]hi107 biz akıllı telefonlar için konuşuyoruz tabletler için değil o zaman ıpad 4 ün ekranıyla galaxy nin ıfa da tanıttığı yeni tableti kıyasla ;) farkı göreceksin retina full hd Plus ayrımını

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben bir telefonu maksimum 2 sene kullanırım, Telefonumun 1 sene sonra eski gözükmesi sorun değil ve 1 sene sonunda aşırı kasılmalara tepki göstermem her dondugunda pili tekrar soker takarım diyosan geç. S2 kullanıyorum su telefonu bekliym bu telefonu beklym derken telefonu kırma asamasına geldim (alalı2 sene oldu) arkadaşlarıma ve kardesime de aldırdım hepsi pişman. 5s çıktıgı gibi onu alacağım. Sana tasiyem ucuz numaralara aldanma (kullanıyosan ayrı), çoğu kullanılmıyor. Ben kullanmadım arkadaşlarımda kullanmıyor. Uygulama zenginliği(androidde su kadar uygulama var demeyin kullanıyorum çoğu sırf uygulama olsun diye yapılmış virüslu ve gereksiz birsürü izin isteyen uygulamalar sadece saati gosteren uygulama benden hesaplarımı istiyor o yuzden tavsiye etmiyorum) ve ios un stabilitesi çok iyi. çok telefon kullandım hiçbirinin fanı değilim windows için bişey soylemiyorum windows telefonlara alışamadım. Anlayacagın bana sorarsan telefonunu servise yolla olmadı yenisiyle değiştirsinler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
BKZ:Attan eşşeğe binmek 1 ay sonra keske 5S i bekleseydım güncelleme gelmiyo lara başlamak...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Burada herkes iPhone'yi nekadar aşağılamış nekadar kötülemiş beyler şuna bi açıklık getirelim iphone sırf iOS için bile alınabilir bunu bi aklınızda tutun telefon hala günümüzde en yüksek performansa sahip en stabil telefondur (iPhone 5s kullanıcısıyım) inanırmısınız kafa yordum bunların testini bizaat kendi gözümle gördüm sizin hd dediniz ekranda akıcılık belirli bi süreden sonra donmalar kasmalar oluyor modern combat 4 oyununu 3 senelik İp4s'te oynayabiliyoruz donmadan kasmadan bizzat oynadım ama 3 senelik bi samsung telefonunda oynayamassınız bunun için ya işlemciniz yetmez yada ram'ı ama Apple bunun için a series çip yapıyor ios destekliyor yani sizin şuan beğenmediginiz iphone hayatınızda karşılaşa bileceğiniz en iyi performasa sahip telefondur arkadaşımızın biride pili çabuk bitiyor demiş kardeşim sen telefonda 2 saat Asphalt 8 oynarsan tabi şarjın biter test edin açın 5s ve s4 de aynı oyunu ilk sarj hangisinde çabuk bitiyor ios 7.1.1 güncellemesiyle bataryayı stabil hale getirdi bunları göz önünde bulundurun + bluetooth dediğiniz olayda haklısınız ama pek kullanmıyoruz bide son kez şunu diyim her uygulama ilk önce ios platformunda çıkar en stabil biz kullanırız o yüzden iyi düşünün telefon alırken...