iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ilkker

SDN Editörü
Reaksiyon puanı
15
Aynen, o yüzden 7 plus kullanmama rağmen 6s plus'ımı özlemiyor değilim. Doğru bir seçim yapmışsınız. Note 7 ile bir kaçamak yapmıştım ama o da balon gibi patladı geri iade ettik :)
Siyah iPhone 7 Plus'ın karizması yeter :) 6s Plus da kullandım doğru takılma vs yok ama iPhone 7 Plus illaki bir yerde farkını koyacaktır ortaya. Apple buna ortam hazırlayacaktır yani

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
merhaba arkadaşlar aklıma 2 konu takıldı soruyum dedim

ilk sorum: aranızda bilenler vardır büyük ihtimal mediamarkt 39.99 tl ücretle cam ekran koruyucu hizmeti veriyor ya orda hangi marka kullanıyolar

1.sorudan bağımsız olarak 2.sorumda şu: Birazcık yüksek fiyata cam ekran koruyucu almıştım taktırdığım yer biraz eğri gibi takmış çıkarmam gerekti . Çok dikkat ederek tekrar takmama rağmen ekran koruyucunun ekrana gelen kısmında hep toz kalmış bu yüzdende ekran koruyucuda baloncuklar oluştu. Bu ekran koruyucuyu tekrar kurtarıp sorunsuz hale getirmek için ne yapabilirim.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
merhaba arkadaşlar aklıma 2 konu takıldı soruyum dedim

ilk sorum: aranızda bilenler vardır büyük ihtimal mediamarkt 39.99 tl ücretle cam ekran koruyucu hizmeti veriyor ya orda hangi marka kullanıyolar

1.sorudan bağımsız olarak 2.sorumda şu: Birazcık yüksek fiyata cam ekran koruyucu almıştım taktırdığım yer biraz eğri gibi takmış çıkarmam gerekti . Çok dikkat ederek tekrar takmama rağmen ekran koruyucunun ekrana gelen kısmında hep toz kalmış bu yüzdende ekran koruyucuda baloncuklar oluştu. Bu ekran koruyucuyu tekrar kurtarıp sorunsuz hale getirmek için ne yapabilirim.
Hizmet veriyorlar derken ekran koruyucu nu takıyorlar yoksa garanti mi yapıyorlar ?
İkinci sorunuz ise malesef o koruyucudan ümidinizi kesin çünkü bir kere çıkarıldığında bir daha eski haline gelmez

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
Hizmet veriyorlar derken ekran koruyucu nu takıyorlar yoksa garanti mi yapıyorlar ?
İkinci sorunuz ise malesef o koruyucudan ümidinizi kesin çünkü bir kere çıkarıldığında bir daha eski haline gelmez

garanti değil ekran koruyucu takıyolar ekran koruyucuyu tekrar çıkarıp koli bantına filan yapıştırıp çeksem gidermi ki tozlar

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Bence değmiyor gibi çünkü. 6s plus'ta sorunlar çok daha azdı, daha stabil sanki. Mesela 7 plus 1 gb ram daha fazla ama o fazlalığın hiç bir artısını göremedim. İos 10 kaynaklıda olabilir bazı sorunlar, ama ne bileyim 6s'e daha çok ısınmıştım. İphone 4s-5-5s-6-6s-6s plus-7plus kullandım. İçlerinde en içime sineni ve severek kullandığım 6s plus'tı. Ona'da note 7 maceram yüzünden kıydım :)

Her zaman diyoruz da dinletemiyoruz:) İnsanlar kağıt üzerine heves ediyor ve öneriyor

Aynen katılıyorum size. bende Note 7 kullanmıştım 1 buçuk ay kadar. 7 plus'ın batarya performansı note 7'dende çok çok iyi. Ama note 7'nin kamerası bence 1 tık daha iyiydi, daha canlı ve daha netti sanki.

Evet daha canlıdır çünkü amoled ama bu gerçekten uzak yapıyor.

Daha nettir o doğru işte:)

Son düzenleyen moderatör:

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
İphone 7 plus 128 gb mat siyah kullanıcısıyım. İzlenimlerim;

1) 6s'imin Wifi'sinin full (3 çizgi) çektiği yerde 7 plus tek yada çift çizgi çekiyor.

2) Birkaç kez denk geldim ve dikkatimi çekti, hat gidip gelmesi yaşadım. Ama çok sık olmuyor demek ki, arkadaşlardan arıyoruz seni ama ulaşamıyoruz diye geri dönüş yaşamadım çünkü.

3) Çapraz bastırınca tele çıt çıt ses geliyor köşelerden, çok bastırmanızada gerek yok hafif bastırma yeterli.

4) Ekran sarı renkteydi, forumu okuyarak ayarlardan onu bir nebze olsun düzeltebildim.

5) Kamerasından hiç memnun kalmadım desem yeridir. Çift kamerasından dolayı tercih etmiştim Plus'ı ancak beklentimi karşılamadı benim. Çok stabil gelmedi bana. 6s'imin kamerası daha stabildi ve beklentilerimi karşılıyordu.

6) Pil ömründen gayet memnun kaldım, özellikle 10.2 ile birlikte başarılı.

7) Ekran uyuduğunda sanıyorum ki wifi kopmaları yaşıyorum, ekranı uyandırdığımda bağlanıyor wifi ve bildirimler arka arkaya gelmeye başlıyor. (Whatsapp bildirimleri özellikle)

8) Biriyle telde konuşurken sesi çok fazla dışarı veriyor. Bir ortamda rahat rahat konuşamıyorum telefonla, herkes rahatlıkla duyabiliyor. (Hoparlör sesini yarıya indirdiğim halde)

Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum arkadaşlar ve tecrübelerim bunlar. Telefonu Almanyadan Apple Store'dan aldım. İOS 10.2 hazırda kuruluydu. Yani ilk parti, ikinci parti yada rafta beklemiş telefon olması imkanıda yok.
1- bende de aynı sorun var aynı cihazı kullanıyorum 7 Plus 128 gb bunların sebebi IOS 10 un 7 modelinde tam oturmadı bu yüzden çekmeme arada takılmalar oluyor.
2- 10.1.1 de çok oluyordu bu bende 10.2 de düzeldi sizin sürüm nedir
3 bende. Öyle bir sorun yok

4- ben kutudan çıktığında ki ayarlardan kullanıyorum sıkıntı Yok zaten bazı cihazlarda var.

5- kamera çok iyi aslında fakat yazılım optimizasyonu daha yerine oturmadı maalesef

6- evet bende
7- tüm Iphone cihazlarında böyledir.
8-staero hoparlör olunca ses yüksek çıkıyor kısarsanız iyi olur
--- Gönderi Güncellendi ---
garanti değil ekran koruyucu takıyolar ekran koruyucuyu tekrar çıkarıp koli bantına filan yapıştırıp çeksem gidermi ki tozlar
Malesef siz sıfırdan ekran koruyucu taktırın bence

mertas03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
26
Ben hala hangi marka ekran koruyucu alsam bilemiyorum banada yardım edin ya :(

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar bilindiği üzere suya dayanıklı i7 serisi peki bu özelliği kullanmak için ekran koruyucu olsa kalkar mi yoksa bi sorun teşkil etmez mi ?
Yaklaşık bi hafta sonra ilk kez plus alacağım büyük ekran sevmeyen biriyim sizce 7 mi plus modeli mi arkadaşlar

M

Murat Burç

SDN Okuru
Arkadaşlar bilindiği üzere suya dayanıklı i7 serisi peki bu özelliği kullanmak için ekran koruyucu olsa kalkar mi yoksa bi sorun teşkil etmez mi ?
Yaklaşık bi hafta sonra ilk kez plus alacağım büyük ekran sevmeyen biriyim sizce 7 mi plus modeli mi arkadaşlar
Plus
3gb ram için ile alınır.
Daha bunun bataryası bokehi var varda var
128 tercih edin en az

BLaCK_BoX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

7'ye param yeter sınırlı dersen eğer 6s plus al. Para sıkıntı değil dersen 7 plus. 128 gb tercih etmeni öneririm.

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Yaklaşık bi hafta sonra ilk kez plus alacağım büyük ekran sevmeyen biriyim sizce 7 mi
7'ye param yeter sınırlı dersen eğer 6s plus al. Para sıkıntı değil dersen 7 plus. 128 gb tercih etmeni öneririm.
7plus 128 tabi ki
Abi benim merak ettiğim konu ekran koruyucu ile telefon islanirsa nolur yoksa ekran koruyucusuz mu kullanmamız gerekir? Ekran koruyucusuz siyah ekranlar çok belli ediyor kılcal çizikleri zira kaçınılmaz bu çizikler..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yaklaşık bi hafta sonra ilk kez plus alacağım büyük ekran sevmeyen biriyim sizce 7 mi

7plus 128 tabi ki
Abi benim merak ettiğim konu ekran koruyucu ile telefon islanirsa nolur yoksa ekran koruyucusuz mu kullanmamız gerekir? Ekran koruyucusuz siyah ekranlar çok belli ediyor kılcal çizikleri zira kaçınılmaz bu çizikler..
S7im var çok kez ekran koruyucusu varken ıslandı sıkıntı çıkmadı . Kalitesiz bir ekran koruyucu üstelik

Kenan___

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar su anda 256 gb mat siyah kullanıyorum, hiç plus model kullanmadım bu cihazı iade edip 128 gb plus almayı düşünüyorum fakat biraz büyük olduğu icin gözümü korkutuyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Arkadaşlar su anda 256 gb mat siyah kullanıyorum, hiç plus model kullanmadım bu cihazı iade edip 128 gb plus almayı düşünüyorum fakat biraz büyük olduğu icin gözümü korkutuyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

Devamlı oyun oynuyorsun ve telefondan film izliyorsan kesinlikle plus tavsiyem olur daha çok zevk alırsın. Bunlar yoksa geçmenin hiç bir mantığı yok :)

Kenan___

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Devamlı oyun oynuyorsun ve telefondan film izliyorsan kesinlikle plus tavsiyem olur daha çok zevk alırsın. Bunlar yoksa geçmenin hiç bir mantığı yok :)

Oyun oynamiyorum ama jb li kullanıyorum iPhone'ları, Plus'i donanım olarak daha üstün olduğu icin almayı düşünüyorum 4 çekirdekli Apple A10 işlemci ,3 gb ram .

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Oyun oynamiyorum ama jb li kullanıyorum iPhone'ları, Plus'i donanım olarak daha üstün olduğu icin almayı düşünüyorum daha iyi işlemci 3 gb ram .

Yazılım ve +özellik hissiyatını sana çok fazla yaşatmayacak :) 6s'ten7 serisine geçiş yapacağım, plus düşünmem için bana fark edilebilir bir ara göstermesi gerekir iki modeli de çok fazla inceledim. Görüşüm bu yönde

Tabi, merak ve zevk meselesi dahil bu duruma. Plus'a geçmekte kayıp yaşatmayacak elbet fazlası olacak hatta :)

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Arkadaşlar şu pil konusu ile ilgili, tecrübelerime dayanarak birkaç birşey söylemek istiyorum.

*Öncelikle eğer kaldığınız bölgede LTE desteği yoksa LTE ye almayın. Bu her cihaz için geçerlidir.Çünkü cihaz eğer LTE ya da 4.5G desteklemiyorsa , sürekli şebeke araması yapacak ve bu da şarjın adeta emilmesine yol açacaktır.
*Yine iPhone için konuşacak olursak, arka planda sizin için bir şey ifade etmeyen bazı uygulamaların kullanılmasını yani arka planda çalışmasını kısıtlayabilirsiniz.Bunun için ayarlar-genel-arka planda uygulama yenile kısmına gelip arka planda iken çalışmasını istemediğiniz uygulamaları Deaktif edebilirsiniz.
*Yine başka bir konu ''Konum Servisleri''
Konum Servisleri programı kullanırken, kullandığınız programın, o andaki konumunuzu tespit etmeye çalışması. küçük bir detay gibi görünse de sürekli konum değiştiren insanlar için kullanılan bütün programların aynı anda konum değiştirmesi artık sizin takdirinizde:)
*Başka bir konu: '' Ekran Parlaklığı''
Ekran parlaklığınızı otomatik yaparsanız; bulunduğunuz konuma göre parlaklığı kendisi ayarlayacaktır. Siz son seviyeye getirmişsinizdir. Dolayısı ile Çok karanlık bir mekanda bile gereksiz bir ekran aydınlatması , pilinizin sömürülmesine yol açar.
*Başka bir konu iPhone ile birlikte gelen hareketli duvar kağıdı.
iPhone 6S , 6S Plus , 7 ve 7 Plus ile birlikte gelen bu özellik ekrana dokunduğunuzda 3D Touch teknolojisi ile birlikte, arka planın ya da duvar kağıdının hareket etmesi ki bu da eğer kullanmıyorsanız kapalı konumda olmalı.

Eğer bu modellerden biri yoksa duvar kağıdınızı seçtiğiniz zaman, '' PERSPEKTIF'' Özelliğini kapatmanız pil için yararlı olacaktır.
*Başka bir sorun, '' iCloud otomatik yedekleme''
Bu da yine pile olumsuz etki eden durumlardan birisi. Eğer iCloud otomatik yedeklemede ise Wi-Fi ye bağlandığınızda , otomatik yedeklemeye başlayacak ve bu yedekleme boyutuna göre 30 dakika ile 2 saat arasında sürecektir.
Ya verileri de mi yedeklemeyeceğiz demeyin:) Çünkü manuel modu da mevcut. dolayısıyla siz istediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz.
Otomatik Yedeklemedeki sıkıntı şu ki, eğer yedekleme değmeyecek kadar küçük de bir değişiklik olmuş olsa, yine yedekleme yapacaktır:)
*Başka bir sorun, '' Bildirim ekranı ve bildirimler''
iOS 10 ile bu ekran daha kullanışlı hale geldi ancak daha fazla şarjı sömürecek kapasiteye sahip:) Durum çubuğunda olmasını istemediğiniz uygulamayı düzenle butonu ile buradan silmeniz. Buda şarjınıza olumlu etki edecektir.Aynı zamanda ayarlar bölümünde bildirimler bölümüne gidip orada bildirim gelmesini istemediğiniz uygulamaları deaktif edebilirsiniz.
*Başka bir şey daha'' Bluetooth ya da Wi-Fi kullanımı.
Arkadaşlar bu iki şarj düşmanı sürekli açık bırakılmamalı:)
Bu iki teknoloji harikası her an çalışma halindedir. Şöyle diyemezsiniz: Ben şu anda Bluetooth ile alışveriş yapmıyorum ya da Wi-Fi ile internete bağlanmıyorum.
Çünkü bu iki teknoloji harikası bunlar aktif olarak kullanmasınız da her an çalışıyor vaziyettedir ve ikisi de arama yaparlar. İşimiz yoksa bunları kapatalım.

Bunlar bizim önemsemediğimiz ama pilimizi hunharca kullanan bir kaç şey.

Kenan___

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Yazılım ve +özellik hissiyatını sana çok fazla yaşatmayacak :) 6s'ten7 serisine geçiş yapacağım, plus düşünmem için bana fark edilebilir bir ara göstermesi gerekir iki modeli de çok fazla inceledim. Görüşüm bu yönde

Tabi, merak ve zevk meselesi dahil bu duruma. Plus'a geçmekte kayıp yaşatmayacak elbet fazlası olacak hatta :)

Sipariş ettiğim cihaz 10.1 sürüm de gelirse hemen Jailbreak yapcam cihaza. Bence Jailbreak olan cihazlar da 4 çekirdekli Apple A10 işlemci ve 3 gb ram gözle görülür fark yaratır. Bende böyle düşünüyorum tam olarak da karar vermiş değilim açıkcası

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Sipariş ettiğim cihaz 10.1 sürüm de gelirse hemen Jailbreak yapcam cihaza. Bence Jailbreak olan cihazlar da 4 çekirdekli Apple A10 işlemci ve 3 gb ram gözle görülür fark yaratır. Bende böyle düşünüyorum tam olarak da karar vermiş değilim açıkcası

Önermem.
İ7 128 yeterli ve çok güçlü, daha ne kadar güç istiyorsun. Bence gereksiz ama yapmakta kayıpsız doğal olarak.