iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
niyesini merak ediyorsan uzun uzun anlatırım

Küçük farkları nasıl uzun uzun anlatıyorsunuz gerçekten çok ilginç. Batarya ömrü biraz daha uzar kamera çift lens olmuş arada 1 gb ram farkı var çözünürlük artmış( ama bakınca ne kadar anlarsın) deyip kapanması gereken konuyu sayfalara sığdıramazsın sana da helal valla :)

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Anlatırsan okurum hocam.

*Daha farklı bir kamera deneyimi. ( daha iyi demiyorum ). Çift kamera Plus'ın alınası yönlerinden. Arkadaki geniş açı Apple ' da şu anda ilk defa bu sene farklı bir deneyim sunmakta. 6x yakınlaştırma da sebepler arasında.

*Daha büyük , kaliteli ve PPI değeri yüksek bir ekran.Ekranın detaylarına girmeye gerek yok. Ama yine kontrast ve Renk skalası oranı iPhone 7 ye göre daha iyi.

*Daha iyi pil ömrü: Nerede ise 2x Batarya Ömrü. Pil şikayeti PLUS modellerinde olmaz genelde.Goruma dikkat ettiğin zaman Pil şikayetlerinin GENELDE 6S ya da 7 Hakkında olduğunu göreceksin.

*Daha Fazla RAM miktarı: Günlük kullanımda hissetmeyebilirsin belki ama, arkaplanda uygulamaların veri saklaması konusunda yararı yadsınamaz. Safaride 8-10 tane sekme, Facebook, Instagram açık olsun. 1GB Fazla RAM ile yenilemeye gerek kalmadan, arkaplanda veri saklayabilme deneyimi kazanacaksın.

Bunlar pratikte rahatça deneyimleyebileceğin farklar dostum.

Küçük farkları nasıl uzun uzun anlatıyorsunuz gerçekten çok ilginç. Batarya ömrü biraz daha uzar kamera çift lens olmuş arada 1 gb ram farkı var çözünürlük artmış( ama bakınca ne kadar anlarsın) deyip kapanması gereken konuyu sayfalara sığdıramazsın sana da helal valla :)

sayfalara sığdıramam demedim. uzun uzun anlatırım dedim.

Android olsa takılmam bunlara, ama konu iOS olunca üzerinde durulması gereken konular.

Sen Telephoto lensi 2. kamera diye geçiştiriyorsan , 2 kata yakın pil ömrünü biraz artmış diyorsan, Apple in yıllarca yetirdiği 1GB rami küçümsüyorsan , FHD ekrandaki farkı da anlayamıyorsan eğer konuşmaya bile gerek yok dostum

Arkadaşlar su anda 256 gb mat siyah kullanıyorum, hiç plus model kullanmadım bu cihazı iade edip 128 gb plus almayı düşünüyorum fakat biraz büyük olduğu icin gözümü korkutuyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

Dostum ben şunu da belirteyim. Sende halihazırda 7 varmış zaten . Ben Androidden ya da Daha eski bir telefondan geçiş olarak algıladım. Ben de geçme derim ozaman.

Bu söylediklerim yeni telefon alırken geçerli olacak şeyler aslında.

Son düzenleyen moderatör:

Kenan___

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Dostum ben şunu da belirteyim. Dende halihazırda 7 varmış. Ben Androidden ya da Daha eski bir telefondan grçiş olarak algıladım. Ben de geçme derim ozaman.

Bu söylediklerim yeni telefon alırken geçerli olacak şeyler aslında.

Cihazı Yen'i aldım dostum, şarja taktığım da full olana kadar en az 10 kez şarjı kesip tekrar başlatiyo muhtemelen yazılımsal bir sorun ama iade edeceğim, 14 gün icin de koşulsuz iade hakkım var. Hazır iade etmişken plus modeli denim die dusundum

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Abi benim merak ettiğim konu ekran koruyucu ile telefon islanirsa nolur yoksa ekran koruyucusuz mu kullanmamız gerekir? Ekran
S7im var çok kez ekran koruyucusu varken ıslandı sıkıntı çıkmadı . Kalitesiz bir ekran koruyucu üstelik
Teşekkür ederim

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Cihazı Yen'i aldım dostum, şarja taktığım da full olana kadar en az 10 kez şarjı kesip tekrar başlatiyo muhtemelen yazılımsal bir sorun ama iade edeceğim, 14 gün icin de koşulsuz iade hakkım var. Hazır iade etmişken plus modeli denim die dusundum

Elindekinden soğuduysan evet al:) yani iade edeceksen kesinlikle plus modelini al evet.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Abi benim merak ettiğim konu ekran koruyucu ile telefon islanirsa nolur yoksa ekran koruyucusuz mu kullanmamız gerekir? Ekran

Teşekkür ederim

Her iki durumda da bir şey olmaz. Sadece çok nemli ya da sıcak bölgelerde yaşanıyorsa ekran koruyucunun altındaki solüsyon ekrana yapışabiliyor.
Buda çıkardıktan sonra çirkin bir görüntü oluşturur onun haricinde bir zararı yok

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Ben ilk kez plus için bu kadar heves ettim neden böyle yapiyosun :)
--- Gönderi Güncellendi ---

Nerden alırsan 14 gün içinde iade etme şansı olur insanın

internetten alınırsa şart gerekmiyor. Keyfi bile iade edersin

Eğer elektronik mağazalardan alındı ise elden, sıkıntılı ise iade edilir

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Elindekinden soğuduysan evet al:) yani iade edeceksen kesinlikle plus modelini al evet.
Nerden alırsan
Her iki durumda da bir şey olmaz. Sadece çok nemli ya da sıcak bölgelerde yaşanıyorsa ekran koruyucunun altındaki solüsyon ekrana yapışabiliyor.
Buda çıkardıktan sonra çirkin bir görüntü oluşturur onun haricinde bir zararı yok
Yani ekran koruyucu ile suya tutabiliriz cihazı doğru mu?

J.WinchesteR

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Ben ilk kez plus için bu kadar heves ettim neden böyle yapiyosun :)

İ7'den plusa geçmek zaten birazda zevk ve hevestir.

En bariz farkın kamera olduğunu bir gerçek, bunu da belirtmiştim.

1gb'lık ram farkı için belirtmek istediğim şu;
İOS zaten en stabil sistem değil mi ? Evet öyle, sen kullanım esnasında ram farkını hissedemezsin. Ama artısı yok demiyorum.

Benim şuan plus'a hevesim olsa hemen geçerim hacı abi :)

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,272
@52SakocaN52 yalnışıkla mesajını birisi ile birleştirdim, tekrardan yazarsanız sevinirim kusura bakmayınız.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Anlamadim ama teşekkür ederim.

Ekranın koruyucu barındırması ya da barındırmaması birşey ifade etmiyor , söz konusu su ise.

Ekran koruyucu sadece ekranı Çizik ve darbelere karşı korur.

Hatta bazen darbelere karşı da koruması imkansız oluyor.
bazen ekranın ekran koruyucusu olduğu halde ve yine kırılmadığı halde ekranın çalışmadığına şahit oluyoruz. Fazla basınca karşı maalesef o da savunmasız kalabiliyor

canberk sagnak

Profesör
Reaksiyon puanı
314
mat siyah telefona şeffaf slikon yakışıyormu yoksa şeffaf ama hafif siyah gibi olanlardanmı alıyım. Yoksa hiç şeffaf almayımmı ne dersiniz

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İ7'den plusa geçmek zaten birazda zevk ve hevestir.

En bariz farkın kamera olduğunu bir gerçek, bunu da belirtmiştim.

1gb'lık ram farkı için belirtmek istediğim şu;
İOS zaten en stabil sistem değil mi ? Evet öyle, sen kullanım esnasında ram farkını hissedemezsin. Ama artısı yok demiyorum.

Benim şuan plus'a hevesim olsa hemen geçerim hacı abi :)
Teşekkür ederim federal abi :) ama ben ram için falan değil daha güçlü ve amiral gemisi karşılığını verdiği için 7 değilse 7 plus alacağım
--- Gönderi Güncellendi ---
Ekranın koruyucu barındırması ya da barındırmaması birşey ifade etmiyor , söz konusu su ise.

Darbe değil su temasinda ekran koruyucu kalkarmi diye sordum yoksa gayet tabi korumaz ufak tefek çizimlerle

bazen ekranın ekran koruyucusu olduğu halde ve yine kırılmadığı halde ekranın çalışmadığına şahit oluyoruz. Fazla basınca karşı maalesef o da savunmasız kalabiliyor

Hayır ben su temasinda kalkar mi dedim koruyucu yoksa tabi ki de darbelere karşı ne yapabilir incecik bi jelatin

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,272
nasıl görünüyo resim atabilirmisin
Buyurun

IMG_0067.JPG

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Darbe değil su temasinda ekran koruyucu kalkarmi diye sordum yoksa gayet tabi korumaz ufak tefek çizimlerle

Hayır ben su temasinda kalkar mi dedin
S7im var çok kez ekran koruyucusu varken ıslandı sıkıntı çıkmadı . Kalitesiz bir ekran koruyucu üstelik
Kirilmaz mi yoksa?

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Son düzenleyen moderatör:

Habibo881

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar yorumlar bazen saçma olabiliyor kusura bakmayın lütfen
Android ile yazınca böyle oluyor maalesef