iPhone 7 Plus neden alınır?

DzienDobry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce ön kameraya cevap vereyim. Fark ettiyseniz ön kameranın renk doğruluğu vb taraflarına laf etmedim. Düşük ışık performansı açık konuşuyorum rezalet. Bunu gidin iyi bir ön kameraya sahip(s8-s7 v20 gibi) onlarla karşılaştırın.

Güncelleme konusu ben güncelleme meraklısı değilim. Var olan sistemi bozacaksa bana tek bir güncelleme bile göndermesin. Android tarafı özellikle samsung bir güncelleme gönderdiği zaman sistemde köklü değişiklikler yapıyor ve minumum hata ile göndermeye çalışıyor hali ile süre uzuyor. Yine apple gibi sistem üreticisi olmadığı için işin içinde google faktörüde var. Samsung Android güncellemesini geç veriyor sağlam veriyor. S7nin 6.0.1 ve 7.0 arayüzüne göz atmanızı tavsiye ederim. Ve yine senede aslında bir defa veriyor . Apple da büyük güncellemeleri senede bir veriyor. Geçen sene Note 5 2016 1. çeyrekte 6.0.1 aldı. Bu sene martta yine 7.0 aldı aradaki aralık. 1 sene. İOSda da durum bu her sene 1 büyük güncelleme. Ara güncelleme noktasında ise gidin Note 4 kulübüne. Note 4 kullanıcıları bu ay verilmesi gereken güncellemeyi diğer tüm samsung cihazlardan(S8 dahil) daha önce aldı eskiye destek bir şekilde var.

Arka kamerada başarılı yanına başkasını koymazsanız başarılı. Bu forumda 6S ile V20 takas eden bir arkadaş V20nin arka kamerasının 6Sden 10 gömlek üstün olduğunu ifade etti.

Video netleme konusunda hangi amiral gemisini kullandınız ? İddaya girerim. S8 ve S7 diğer tüm iPhonelerdan daha hızlı netliyordur.
buyrun kanıtım izleyin.
LG G5, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S4 kullandım, güncelleme konsunda hiç katılmıyorum zira günümüz dünyasında internete bağlı sistemlerin sürekli güncelleme almaları özellikle güvenlik konusunda çok kritiktir. Bunun önemini de sanırım son olan wannacry ransomware ile tüm dünya gördü. Sabitleme konusunda ise şöyle söyliyim herhangi bir sdn videosunda bile anlayabiliyorum videoyu bir androidle mi yoksa iOS ile mi çektiklerini. Attığınız video güzel bir örnek fakat ben aynı durumu maalesef günlük hayatta farklı ışıklarda farklı açılarda yaşayamadım. Bir de benim kişisel görüşümdür fotoğrafların biraz daha gerçekçi gözükmesi hoşuma gidiyor, yine attığınız videodan yola çıkarak söylüyorum s7 çok güzel çekmesine rağmen fotoğrafla biraz fazla oynamıyor mu sizce de? Apple fan boyu gibi gözüktüm sanırım ama bu kadar laf edilince biraz da haksızlık yapıldığı kanatine vardım. Yazmışken appleye de giydireyim biraz bir insan kulaklık girişinden ne ister bunu da açıklayabilecek varsa buyursun.

Reaksiyon puanı
258
LG G5, Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S4 kullandım, güncelleme konsunda hiç katılmıyorum zira günümüz dünyasında internete bağlı sistemlerin sürekli güncelleme almaları özellikle güvenlik konusunda çok kritiktir. Bunun önemini de sanırım son olan wannacry ransomware ile tüm dünya gördü. Sabitleme konusunda ise şöyle söyliyim herhangi bir sdn videosunda bile anlayabiliyorum videoyu bir androidle mi yoksa iOS ile mi çektiklerini. Attığınız video güzel bir örnek fakat ben aynı durumu maalesef günlük hayatta farklı ışıklarda farklı açılarda yaşayamadım. Bir de benim kişisel görüşümdür fotoğrafların biraz daha gerçekçi gözükmesi hoşuma gidiyor, yine attığınız videodan yola çıkarak söylüyorum s7 çok güzel çekmesine rağmen fotoğrafla biraz fazla oynamıyor mu sizce de? Apple fan boyu gibi gözüktüm sanırım ama bu kadar laf edilince biraz da haksızlık yapıldığı kanatine vardım. Yazmışken appleye de giydireyim biraz bir insan kulaklık girişinden ne ister bunu da açıklayabilecek varsa buyursun.

Kendisi zaten Android fanboyu :))
--- Gönderi Güncellendi ---
Apple markalı bir telefon nasıl kasabiliyor anlamıyorum .s Ben 2 yıl önce Note 4 aldığımda yiğenim 2-3 yıllık olan İphone 4s kullanıyordu hala çatır çatır çalışıyordu.Şu anda Note 4 te ara ara takılmalar uygulamaları yavaş açma var.Mesela babam da neredeyse herkesin çöp dediği İphone 6 var adam gayet düzgün bir şekilde kullanıyor 3 yıl oldu hala taş gibi..Şimdi beni Apple fanboyu gibi algılayabilirsiniz ama ben hep Android telefon kullandım.Sadece gerçekleri söylüyorum o kadar..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben hangi androidle çekildiğini anlayamıyorum ama kesinlikle iPhone 7 ile çekilen videoları anlayabiliyorum. Ne zaman ışık görse patlatıyor.
Apple markalı bir telefon nasıl kasabiliyor anlamıyorum .s Ben 2 yıl önce Note 4 aldığımda yiğenim 2-3 yıllık olan İphone 4s kullanıyordu hala çatır çatır çalışıyordu.Şu anda Note 4 te ara ara takılmalar uygulamaları yavaş açma var.Mesela babam da neredeyse herkesin çöp dediği İphone 6 var adam gayet düzgün bir şekilde kullanıyor 3 yıl oldu hala taş gibi..Şimdi beni Apple fanboyu gibi algılayabilirsiniz ama ben hep Android telefon kullandım.Sadece gerçekleri söylüyorum o kadar..
Keşke video çekseydim. Ha bana inanmıyor musun ? Eski 6S kullanıcısını çağırayım. @--ProofStriker 6S kasıyor diye S8e geçtin öyle değil mi ?
Sabitleme konusunda ise şöyle söyliyim herhangi bir sdn videosunda bile anlayabiliyorum videoyu bir androidle mi yoksa iOS ile mi çektiklerini.
Netlemeden konuşuyorduk . Sabitlemeye nerden girdik. İlla konuşacaksak videoda optik görüntü sabitleyicisi başarısı ise yine S7 ve S8 bu konuda gayet başarılı.
Ben ikna edebileceğiniz en son kişiyim emin olun buna
Bir haftada Note 5 kullandım yine netleme konusunda iyiydi.

DzienDobry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir işletim sisteminin fan boyu olmaya gerek olmadığını düşünüyorum zira bu teknolojiler bizlerin kullanması ve hayatlarımızı kolaylaştırması için varlar beğendiğimizi alıp kullanmamız gerekir. Tecrübelerimi paylaşmam diğer insanlara belki faydalı olur düşüncesiyle yazmaya karar verdim umarım yanlış izlenime kapılmazsınız.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Evet ben android fanboyuyum kabul ederim. Çünkü iOSun elle tutulur bir tarafı yok.İOS 7den beri kullanıp İOS 7 stabilitesinin İOS10da olduğunu iddia edecek arkadaş varsa gelsin konuşsun.Ne diğerlerinden bariz bir üstün tarafı var ne de başka birşeyi. Ben o kısıtlamara tahammül edemem. Akıllı cihaz olarak adlandırılan bir cihazın serbestçe bilgisayar ile iletişimi yoksa benim için o sistemin hiçbir değeri yoktur.
5.5 inç cihazlarda çift ekran özelliği neden yok mesela ? A serisi işlemciler bunu yapamayacak mı ? Ben 5.1 inçlik cihazda yukarı SDN canlı yayını açıp altta forumdan canlı yayının konusuna birşeyler yazabiliyorum. Bakın kolaylık budur. Kolaylık pcden telefona birşeyler atmak için bin bir takla atmak değildir.

Reaksiyon puanı
258
İnanmakla alakalı değil çevremde o kadar kişi Apple kullanıyor ve hiç kasılmalardan şikayetçi olmadı ve ben şimdi bunu duyunca şaşırdım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İnanmakla alakalı değil çevremde o kadar kişi Apple kullanıyor ve hiç kasılmalardan şikayetçi olmadı ve ben şimdi bunu duyunca şaşırdım.
2 tane 6S de bunu kendim yaşamasam forumda assitve tocuh donmasından şikayetçi adam olmasa 6Sin de kasabildiğini duymasam bunu demem. Şu elindeki note 4 , ip6dan şuan daha hızlıdır emin ol. Dene uygulama açılış hız testi yap. herşey twitter facebook oyun sistem uygulaması herşey
Hatta izle. Cihaz Snapdragon versiyon. Ram yönetimi exynosdan daha kötü olan.

Reaksiyon puanı
258
Valla değil yani arada telefona bakıyorum baya hızlı :) Note 4 uygulamaları yavaş açmaya başladı.Neyse ya fazla da uzatmaya gerek yok kim ne isterse onu alır :D

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Kasa sağlam ios stabilite için kullanıyoruz ama çoğu şey amelelik hücresel veri 3-4 yere girmeden açılmıyor bluetooth sadece cihazlara ve apple cihazlarına veri aktarma dışında hiçbir katkısı yok bluetooth 5.0 çıktı iki tane kablosuz cihaz destekliyor güya widget koymuşlar android'teki gibi işlevsel değil klavye'de yıl 2017 hala sayıılar yok Youtube uygulamasında hücresel veriden çözünürlüğü değişemiyoruz kamera desen düşük ışıkta hala karıncalarla dans ediyoruz
Android'te çok iyi değil çoğu zaman telefon kapanıp açılmıyor şarj girişi bozuluyor çok karışık ve düzensiz belki launcher'la düzene giriyor ama belli bir süre sonra launcher'da sapıtmaya başlıyor 6 ay sonra mutlaka format atmak gerekiyor.Uygulamaların çoğu belli bir süre sonra sapıtıyor durduruldu diyip kapanıyor.Ram yönetimi kötü hücresel veri bir uygulamadan 400mb veri çekiyor ama hangi uygulama çekiyor bulmanız zaman alıyor bayağı
İphone takoz belki ama kullanımı kolay ve sade 3 yaşındaki çocuk bile rahatlıkla kullanıyor plus konusuna gelirsek ekran büyük ve güzel ama erkeklerde kullanımı çok sorunlu bayanlarda hiç sıkıntı yok çanta taşıdıkları için kısa boyluysanız bacağınızın yarısını kaplıyor cepte kaşar peyniri taşıyorsunuz gibi 200gr'a çok yakın telefon düz olduğu için tutması problem ve kılıfsız elde sabun gibi kayıyor fiyat olarak gerçekten yüksek herkes almasa nasıl fiyat kırıyorlar örn:S8 ama ne yazıkki ünlülerimiz halkımız dahil hepimiz hemen alıyoruz ilk başta eleştiriyoruz tasarım berbat kamera kötü çok pahalı ios bitmiş ama çıktıktan sonra önsipariş verip kuyruklara giren bir milletiz adamlarda fiyatı indirmiyor doğal olarak gerçi bu konuda devlet vergi politikası suçlu o da ayrı bir konu

M

Murat Burç

SDN Okuru
gerçekten yüksek herkes almasa nasıl fiyat kırıyorlar örn:S8
S8in satmadığı için mi fiyat kırdıklarını sanıyorsun ? Referandumdan önce çıktı bu cihaz ve dolar aratacak endişesi vardı. Dolar artmayınca diğer üreticler cesaret alıp yüksek fiyat açıklayınca fiyat düşürüp diğer üreticilere darbe vurdular.
6 ay sonra mutlaka format atmak gerekiyor.
Hangi cihaza göre yapıyorsun bu yorumu ?
Ram yönetimi kötü
Yerse bi S7 bi 7 plus bul aç uygulamaları sırayla sonra teker teker ramden çağır. Ne dersin hatta izle o muhteşem 7 plus ayarları yeniliyor. Oyuunları dondurduğu için girdikten 3-4 saniye sonra başlatıyor.
Uygulamaların çoğu belli bir süre sonra sapıtıyor durduruldu diyip kapanıyor
Ben öyle birşey yaşamadım.
çok karışık ve düzensiz
Hangi arayüz düzensiz ? Bir söylesene. Herşeyi bir yere toplayıp 3 ekrana sığdırmak mı düzen ?

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Uzun bir süre kullanmak istiyorsa alabilir.Yıllarca güncelleme alacak zaten.İos seven birisi olabilir.Sebepleri var yani sırf hızlı sarj yok diye telefon kötü olamaz.Ben de bu yaz telefon değiştireceğim.Büyük ihtimalle İphone 7 Plus alacağım ilk İos deneyimim olacak.
Güldürdünüz gerçekten.uzun süre kullanmak isteyen insan telefonu temiz kullanmalı yoksa ıphoneda olsa bu tüketim çılgınlığında onu tatmin etmeyecektir yeni model çıktı aa benimki eskidi nolcak şimdi triplerine girmez:) en dandik telefon bile düzgün kullanımda uzun süre gider. Nokia dandik değil tabiyki ama 700 modeli tutmayan bir modeldi 7,8 senelik telefonum hala çalışıyor iş görüyor yani.bende uzun süre kullanmak için sony aldım uzun süreden kastımda 2 yıl kullanıp en üst modele geçmek değil yani pert olana kadar kullanmak.ama insanları tüketime en tepedekine o kadar alıştırdılar ki...sadece adı var diye alınıyor.Ve 4000,5000 veren adamın uzun süre kullanmaya niyeti yoktur zaten parası çok gelmiştir ben verdiğim paraya üzüldüm açıkcası çünkü hepsi hemen hemen aynı işi görüyor yani ekstrem özellikler değil değişenler ve hepsinde adamlar yeni modele geçsinler diye ellerinden geleni yapıyolar. Kısaca ah ah nerde o eski nokialar keşke o eski tuşlu günlerimize geri dönsek en azından karşımızdakiyle iki çift laf ederdik zorla dayatılan emoji gülüşü yapmazdık...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
ama samsung gibi kasmıyor ve samsung telefonlar herkeste var. İphone pahalı kimsede yok:D:D

Berke Konukoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Galiba arkadaşın beklediği cevabı kimse vermedi.Bende bu yüzden hemen bu konuya bir açıklık getiriyim.Malesef ülkemizin insanlarının her zaman bir popüler olma öne çıkma duygusu ağır bastığı içn böyle saçma şeyler yaşanıyor.Tabiki herkez kendi egosunu bir türlü tatmin etmek zorunda ama böyle abartı şeyler gerçekten çok gereksiz.Buna bir örnekle cevap verebilirim.Bir nokia 3310 da birini aramaya ve mesajlaşmaya yarıyor.Azda olsa oyunda oynanıyor.Ama herkes gösterişli olsun diye samsung s8 , note 8, iphone 7s alıyorlar. Aynı şekilde 25 kuruşa nescafe 3ü 1 arada alıp suyunuzu kaynatıp kahvenizi yudumlayabilirsniz. Ama çoğu insan bunun yerine starbucks da bir kahveye 15 tl vermeyi tercih ediyor. Umarım anlamışsındır...

TheEmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama samsung gibi kasmıyor ve samsung telefonlar herkeste var. İphone pahalı kimsede yok:D:D
2 sene galaxy e5 kullandım kasmadı çok iyi telefondu bir çok kez yere düşürdüm kırılmadı iphone dan sarji daha iyi dayaniyordu ve iphone her telefonu pahali degil ama herkesin elinde 5,5s,6,6s ve plus modelleri var suan moto z play kullaniyorum ve asıl bu telefon kimsede yok

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Gençler boşuna yazıp ellerinizi yormayın burda Fanboy varken bişey açıklayamazsınız.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kalas bir telefonun neden alınmayacağını söylemek fanboyluksa evet fanboyum:D
Kalas bildiğin kalas:D Tepsi daha yakışır aslında:D 4500 Para veriyorsun şarjı 3 saatte doluyor.

Reaksiyon puanı
16,128
hızlı şarj zararlı patlama riskini artırıyor...

Reaksiyon puanı
16,128
10K'ya Toyota Corolla alınır 1992 model...
Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant 1993 Model 9.650 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 440560779
Toyota Corolla 1.3 XL SW 1993 Model 10.250 TL Galeriden satılık ikinci el Bordo renk - 440093159
440093159z10.jpg
440093159m9p.jpg

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Geçenlerde bizim traktörün deposunda sorun vardı ustanın yanına gittin gel hele otur bi çay içelim dedi bende kabul ettim oturduk adamın telefonu çaldı cebinden iphone 7 plus telefonu çıkarttı konuştu bende sordum dayı nasıl kullanabiliyor musun memnunmusun diye sordum ve bana şu cevabı verdi uygulamalardan filan anlamam sadece whatsapp facebook kullanıyorum bir de konuşma daha önce samsung s6 EDGE kullanıyordum kamera camı kendiliğinden çatladı ekranda çizgi oluştu servise götürdüm 1.500 istediler bende gittim 7 plus aldım çok rahat kullanışlı beni hiç uğraştırmıyor bi 4 sene kullanırım dedi
Takoz olabilir ama şu anda tek modelle en çok satılan telefon

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
İsteyen istediğini alır size soracak halleri yok parasıyla değil mi kardeşim herkesin hayatına kimse karışamaz deyip bu konuyu kapatalım

serkansas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
4000-5000 lira verip iphone 7 plus gibi takoz bi telefon alıp 3.5 saat şarjinin dolmasını beklemenin neresi mantıklı?

4000-5000 lira verip iphone 7 plus gibi takoz bi telefon alıp 3.5 saat şarjinin dolmasını bekleyenleri bu kadar düşünmenin sorgulamanın kendine dert etmenin amacı ne?
7plus almayı çok istedin paran yetmedi de kendine saplantı haline mi getirdin

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Geçenlerde bizim traktörün deposunda sorun vardı ustanın yanına gittin gel hele otur bi çay içelim dedi bende kabul ettim oturduk adamın telefonu çaldı cebinden iphone 7 plus telefonu çıkarttı konuştu bende sordum dayı nasıl kullanabiliyor musun memnunmusun diye sordum ve bana şu cevabı verdi uygulamalardan filan anlamam sadece whatsapp facebook kullanıyorum bir de konuşma daha önce samsung s6 EDGE kullanıyordum kamera camı kendiliğinden çatladı ekranda çizgi oluştu servise götürdüm 1.500 istediler bende gittim 7 plus aldım çok rahat kullanışlı beni hiç uğraştırmıyor bi 4 sene kullanırım dedi
Takoz olabilir ama şu anda tek modelle en çok satılan telefon
Dayi s6 edge de facebook ve whatsapp kullanamiyorsa bir sorunu var galiba
Bu dediklerini galaxy ace yapiyor

murat zorluu

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,357
Boş konuşuyorsunuz sadece İOS bile almak için başlıca sebep

Malzeme kalitesi
Ekran kalitesi
Dokunmatik hızı (Samsung s7 edgede dokunmatiğe bazen 3 kez basmak zorundaydım mesela )
Apple servis ağı
Apple kamerası
Stereo hoparlörü
Apple Ux'u
Uygulamalardaki hızı
Stabil olması
Pil ömrü

Dağa birçok neden ile iPhone alınır

M

Murat Burç

SDN Okuru
Boş konuşuyorsunuz sadece İOS bile almak için başlıca sebep

Malzeme kalitesi
Ekran kalitesi
Dokunmatik hızı (Samsung s7 edgede dokunmatiğe bazen 3 kez basmak zorundaydım mesela )
Apple servis ağı
Apple kamerası
Stereo hoparlörü
Apple Ux'u
Uygulamalardaki hızı
Stabil olması
Pil ömrü

Dağa birçok neden ile iPhone alınır
iPhone 3Gden beri iPhone kullanan 7 plus 256GBdan S8 Plusa geçen @batuhansakalar adlı arkadaşımız S8 Plusun , 7plusdan çok daha iyi bir cihaz olduğunu iddia ediyor. Buna ne dersiniz ?

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Başlık çok saçma olmuş bence bir insan 4000-5000 tl verip niye iphone 7 plus alır yerine bir insan 4000-5000 tl ye niye telefon alır olsaydı daha mantıklı olurdu.Eskiden iphone bir zenginlik göstergesiydi fiyatı ile şu anda Samsung,LG gibi firmalarda iphone fiyatlarına yetiştiler hatta geçtiler bile.İster sonsuz ekranı olsun,ister ios olsun,ister göz okuması olsun bir telefona 4000-5000 tl VERİLMEZ.Parası olan verir diyenlere öteki dünyada sorarlar bu israfın sonucunu.Yaptığınız şeyler belli telefonla dünyayı yönetmeyeceksiniz.Kamerası f1.7 olsa ne olur olmasa ne olur profesyonel fotoğrafçı mıyız ?İşlemcisi 14 nm olsa ne olur 20 nm olsa ne olur program mı yazacaksınız veya eliniz 5-6 derece daha az ısınacak diye 2000 tl daha fazla para mı vereceğiz ?Bu konu uzar gider.4000-5000 tl iphone değil hiçbir telefona verilmez net.